iwonusw 07.02.06, 13:07 mam problem z zakupem mieszkania , które nie byłoby droższe niż 80 tys. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspik1 Re: rynek nieruchomości 07.02.06, 13:12 Na Debcu sa najtansze, a Debiec jest ladny, zielony i w sumie nie wiadomo dlaczego mieszkania sa tam najtansze. Wez tez pod uwage, ze to co jest wystawione w biurach lub w ogloszeniach to oferty nie cieszace sie popularnoscia: my zlozylismy oferte zakupu w biurze Progres i w czwartek ogladalismy mieszkanie i od razu zdecydowalismy sie na zakup, a ogloszenie ukazywalo sie dopiero w piatek. Tak wiec dobre oferty ida juz przed ukazaniem sie ogloszenia. Wcale nie trzeba miec jakis znajomosci- po prostu zloz oferte zakupu w jakim biurze posrednictwa i czekaj na okazje. Okazyjne mieszkania ida na pniu. Mysle, ze za 80 tys mozesz np. miec dwupokojowe na Debcu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: rynek nieruchomości 07.02.06, 13:29 Ja Ci dam lepszą radę niż aspik. Napierw postudiuj ogłoszenia w prasie i necie, następnie podzwoń do pośredników i wybadaj co i gdzie można kupić za interesującą Cię kwotę. Potem wydrukuj trochę ogłoszeń o zamiarze zakupu i pozawieszaj na klatkach schodowych w fyrtlu, który Ci najbardziej odpowiada. Przy zakupie mieszkania pośrednik jest całkowicie zbędnym, pasożytniczym i bardzo kosztownym ogniwem. Odpowiedz Link Zgłoś
aspik1 Re: rynek nieruchomości 07.02.06, 14:02 Mozna zrobic i to, i to. Nie wyobrazam sobie oblecenia np. paru tysiecy klatek schodowych... TBS-y maja zlodziejskie czynsze. A co do posrednika- to ja kupowalem juz kilka mieszkan i nigdy nie udalo mi sie kupic bez posrednika. To samo moi znajomi. A ogloszenia w necie - to najczesciej okrutnie zawyzone kwoty, buble ktore nie schodza typu dwupokojowe za 160 tysiecy albo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonusw Re: rynek nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:13 tak,oczywiście zgłosiłam w kilku biurach,ale żadnych rewelacji nie ma jak do tej pory. Gość z jednego biura zaproponował mi mieszkanie na Jagiełły , które były budowane podobnie jak TBS,ale jakos inaczej się zwą, zasada jest taka ,że wpłaca się kaucję i potem płaci się niewielką ratę + czynsz , dziwnie to brzmi , bo podobno mieszkanie 46 m , przy wpłacie ok 50 tys. potem opłaty wraz z ratą kredytu wynoszą ok 500 zł.( kiedy mieszkały 4 os.),a w miom przypadku będą tylko dwie. Czy to mozliwe ? Bo mnie to jakoś egzotycznie brzmi ,hm. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: rynek nieruchomości 07.02.06, 14:32 Jak brzmi egzotycznie, to trzymaj sie od tego z daleka! Mozesz stracic wszystkie pieniadze! Biuro biuru nierowne, niektore sa zupelnie do kitu. Progres, Promotor, Oberhaus - to duze biura. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: rynek nieruchomości 07.02.06, 14:35 www.trader.pl/pl/nieruchomosci/start.asp Odpowiedz Link Zgłoś
iks54 Re: rynek nieruchomości 08.02.06, 03:40 Myślę tak samo. Kupiłam niedawno mieszkanie i nigdy nie polecę korzystania z pośrednika. To okropne hieny, które interesuje tylko prowizja i nic więcej. Kupującemu nie doradzą, przemilczą wady (np starą instalację, uciążliwe sąsiedztwo, nie sprawdzą KW - czy nie ma hipoteki). Byłam klientem jednego z biur, ale po prostu rozwalił mnie sposób obsługi - podali mi oferty nie spełniające kryteriów przeze mnie podanych, miałam wybrać mieszkanie po opisach - dostałam 20 wydruków z netu, z których okazało się, że to tylko 10 ofert(czasem kilka biur ma tą samą ofertę) a w dodatku 3 już z tym pośrednikiem obejrzałam. TRAGEDIA. Poczułam się jak walnięta w łeb - jak nie umiesz sama szukać to oskubiemy Cię na kasę. System podany przez kolegę powyżej jest najlepszy - może jeszcze jakaś bezpłatna gazetka parafialna czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
iks54 Re: rynek nieruchomości 08.02.06, 03:41 Oczywiście l.george.l podał najlepszy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
aspik1 Re: rynek nieruchomości 08.02.06, 13:19 Ja kupowalem za posrednictwem biura Progres: www.e-progres.com.pl/kontakt/ Oni maja najwiecej ofert i sprawdzaja wszystko rzetelnie. Biuro biuru nierowne. A za posrednictwem gazetki parafialnej bedziesz szukac 30 lat. PS. Nie jestem pracownikiem zadnego biura nieruchomosci, ale jestem realista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonusw Re: rynek nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:31 Wielkie dzięki ,za te wszystkie wskazówki,ale właściwie prawie wszystkich tych metod próbowałam i .... no cóż , sami wiecie. Gazeteka parafialna jest najlepsza ( bez urazy , hi,hi)30 lat :),no chyba ,że wpadnę w oko jakiemuś Ks.wtedy może nawet bez większych opłat się obejdzie ,hi,hi ( sorki,ta głupawka ,to ostatnie stadium rozpaczy :). Bardzo dziękuję,naprawdę :) Odpowiedz Link Zgłoś