Dodaj do ulubionych

Tragiczna sobota na wielkopolskich drogach

03.12.06, 22:58
"Do większości tragicznych zdarzeń doszło w sobotę nad ranem. O godz. 6 w
podpoznańskim Chludowie zginęły trzy młode osoby, a dwie zostały ciężko ranne.
Wszyscy wracali jednym samochodem z dyskoteki."

Zawsze ta sama historia: "wracali z dyskoteki". Znam życie i wiem, że nie w
każdym przypadku można kierowcy zarzucić picie, bardziej zmęczenie (szósta
rano po nieprzespanej nocy...). Może jakaś akcja informacyjna ze strony
policji i "wioskowych didżejów"? Przecież w takiej wsi nie tylko "karki"
chodzą na dyskotekę.
Obserwuj wątek
    • Gość: true A może czas na kolce w oponach? IP: *.bredband.comhem.se 03.12.06, 23:10
      Tak mi się coś wydaje. Skandynawia nie zna opon bez kolców, wbrew pozorom nie
      niszczą za bardzo asfaltu a uratują kilka istnień.
      • Gość: ? Re: Lepszy stan drog zima IP: 142.94.86.* 04.12.06, 19:04
        Powszechne zakladanie opon z kolcami zima sprawi, ze
        czolowi jezdzcy (piraci drogowi)
        dopiero zaczna dociskac pedaly gazu,
        zeby pokazac jacy to z nich doskonali kierowcy (poslizgi kontrolowane, itp.).

Znacznie lepsze rozwiazanie to
        pogonienie sluzb drogowych do szybkiego reagowania
        na pogarszajace sie warunki jazdy na drogach.

- Odsniezanie
        - czeste sypanie piasku na jezdniach,
        zwlaszcza na zakretach, przed znakami stopu, itp.

Pieniadze na to powinny sie znalezc
        bo kalectwo i smierc
        kosztuja znacznie drozej
        niz doinwestowanie sluzb drogowych.

• Gość: cetebe Re: Lepszy stan drog zima IP: *.icpnet.pl 04.12.06, 21:29
          no ale jak kierocwy brak wybraźni, to żadna siła nie pomoze.......... moze jedynie liczyć na szczęście.........a tego w przypadku tych młodych ludzi wracajacych z dyskoteki zabrakło niestety.....
    • Gość: ciekawski Po panią która miała wypadek pod Białą Wsią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:18
      przyleciał helikopter, bo pracowała w słuzbie zdrowia. Czy po zwykłego
      obywatela tez by przyleciał?
    • Gość: [*][*][*] Re: Tragiczna sobota na wielkopolskich drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:30
      To były trzy osoby, mające po 18 lat. Mieli plany, marzenia. Wątpię, żeby
      jechali pod wpływem alkoholu. Ręczę wręcz za ich trzeźwość. Ich śmierć to dla
      nas szok i ogromny smutek. To, jaką pustkę po sobie zostawili, można zobaczyć na
      stronie ku Ich pamięci:

www.benyigramol.prv.pl

Pamiętamy o Was [*]
    • Gość: JOHNNY a gdzie była policja??? IP: *.euv-frankfurt-o.de 04.12.06, 21:08
      Taaaaaaaaaaaa, policja kierowała na objazdy, chyba k.wa sama sobie pojechała na
      objazdy w krzaki i tam siedziała. Jechałem w sobotę do Łodzi z Niemiec i o
      wjeździe na A2 mogłem pomarzyć. Stałem 2 godz w korku, nikt nic nie powiedział
      co i jak a policji to nie widziałem nigdzie. Ponieważ nie znam dobrze trasy to
      nie próbowałem objazdów, ale w końcu nie wytrzymałem i jakoś na Nowy TOmyśl
      odbiłem. Ale coś mi się wydaje, że mógłbym sobie tak stać i stać i stałbym do
      niedzieli.
      Po prostu KOMPROMITACJA!!! I jak czytam takie brednie to aż mni się flaki
      przewracają, bo jak coś k. trzeba zrobić to nie, ale żeby stanąć i łapać na
      radar albo brać w łapę to tak...
    • brynk nie ma ich co załować, to sa samobójcy... 05.12.06, 09:25
      • Gość: [*][*][*] Re: nie ma ich co załować, to sa samobójcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 09:49
        Człowieku, zastanów się co mówisz. Gdyby to byli twoi przyjaciele, albo ktoś z
        rodziny, to też byś tak o Nich mówił? To byli wspaniali ludzie, którzy dawali
        innym mnóstwo radości. Poza tym kierowca był jeden, dlaczego więc mówisz tak o
        wszystkich?! Zastanów się dobrze, zanim coś takiego napiszesz. Oni nigdy by
        powiedzieli takich słów o kimś, kto zginął. Mogłeś być na ich miejscu... Dobrzy
        ludzie byliby wśród nas, a takie zera jak ty nie szargały by czyjejś pamięci.
        Chłopacy- zawsze będziemy o Was pamiętać! :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka