makarena223 21.06.07, 14:30 Wrigley Poland w Poznaniu to sam wyzysk nie polecam sie tam zatrudniac chyba ze ktos lubi byc traktowany jak smiec i wykorzystywany na kazdym kroku chora organizacja lub raczej jej brak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S'Kubana Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:38 Jakiś konkrecik z życia firmowego ? Chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:14 konkret kierownik to zwykły k_u_tas!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 22.06.07, 12:36 Gość portalu: Ula napisał(a): > konkret > kierownik to zwykły k_u_tas!! No faktycznie, trudno oprzeć się takiej argumentacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:00 wiem to, bo sprawdziłam osobiscie!! ;) fajnie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Pi Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.10, 11:53 Możesz mi podać kilka szczegółów co do tej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 10:47 Sami jesteście śmiecie ! Jak ku ** wa zamiast pracować się obijacie to co zrobić ! mój brat jest tam kierownikiem i wiem jacy ludzie tam pracują ,,, wy idziecie do pracy a nie odpoczywać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.12, 22:23 Ty nie stresuj sie bo ci zylka peknie.Nie jest to zdanie jednej osoby tylko kilku wiec twoj braciszek musial podpasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weteran Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.play-internet.pl 23.07.12, 22:45 O,czytam i dumam,że spokój w Wrigley się zrobił... Siła pieniądza? Zmiany organizacyjne i czystki ;) A może bojazń?-przed utratą pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 10:53 Wiecie co jesteście śmieszni - Nie dość że w wrigleyu płacą duże pieniądze jeszcze narzekacie nigdzie indziej takiej kwity nowi pracownicy nie zarobią wiem że tam jest zapie... , ale wcale się kierownikowi nie dziwie jak on ma tyle osób upilnować musi tych co stoją pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALHATAL Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 21:20 IDZ DO LEKARZA ALBO DAJ NUMER TEL TO CIE TY IDIOTO WYLECZE OSOBISCIE Odpowiedz Link Zgłoś
resu-2 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 05.12.08, 21:41 To może osobiście-kiedy i gdzie?Zapraszam.Idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
resu-2 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 05.12.08, 21:46 Zielony-pozdrawiam-klamka zapadła-powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
resu-2 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 05.12.08, 21:53 To się nazywa pass.Pozdrawiam wszystkich za,a przeciwnikom-bujajcie się i .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos z rodos Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.system-sat.pl 06.12.08, 18:05 Niuda zmierz mi czas na śniadanku plis..........tą swoją tłustą łapą włącz stoperek............licze na Ciebie i Twoje widełki czasowe......ciapek wywijasz złotko........czekaj czekaj w styczniu zobaczysz.....czyżbym coś nagrał ?????:)))))))))3mać sie produkcja Odpowiedz Link Zgłoś
resu-2 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 07.12.08, 16:35 Nagrać to się możesz na dyktafon.Kiedy znajdziecie się na zakręcie-co z wami będzie.Gdzie wy robotę znajdziecie jak tylko umiecie operować szypą,przekładać tacki i guziki wciskać?:)No gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
resu-2 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 30.12.08, 23:47 Knur(bez obrazy)jest władcą świnek................ Odpowiedz Link Zgłoś
resu-2 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 16.01.09, 23:08 No i się kozacy posrali.Cicho wszędzie,ciemno wszędzie,cóż to z wami będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALHATAL Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.09, 20:17 taki smieciu jestes madry podaj mi swoje gadu gadu albo maila podjade osobiscie w umowione miejsce i chetnie ci wpie...spuszcze ty psi wytrysku stara cie pewnie w kiblu rodzila chciala utopic ale nazarles sie publicznych gówien i teraz sa skutki ŻENUA HEHEHEHEH PRODUKCJA GÓRA SMIECIARZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaman Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 94.254.200.* 21.11.09, 22:05 "Pij duuuuuużo mleka i maluj usta na czerwono"a wnet nienawiść twa cię opuści i zaznasz spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaman Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 188.33.222.* 25.12.09, 02:46 Duuuuużo mleka bo na filozofię i tak was nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praca-produkcja Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 17:13 Witam Normalnych Forumowiczów Moje zapytanko jest następujące jak wygląda praca na produkcji na stanowiskach OPERATOR Maszyn czy Pracownik Produkcyjny ? Proszę napiszcie coś na ten temat o systemie pracy - zarobkach jakie są proponowane nowym pracowniką w przybliżeniu ? Z Góry Dzięki Pozdrawiam Wszystkich byłych i obecnych Wrigleyowców:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.10, 14:30 zarobki w granicy 1800 zl na reke praca 3 zmianowa pelna dyscyplina ,zalezy gdzie trafisz na prod ale ogolnie widac poprawe warunkow zaczeli inwestowac pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 188.33.182.* 22.01.10, 23:17 Zainwestują-ale k....a w zestaw nowych kamer:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 30.01.10, 16:13 jakie 1800 nie walcie takich bzdetow....na samym starcie ok 2400 na reke ..faktycznie ciezko ale jako praca na produckji pominac VW NIVEA i UNILEVER zarobki baaardzo dobre a reszte olewajcie np niebieskich z pakowania ...wiadomo o kogo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 30.01.10, 22:57 2400 na rękę na starcie ?! Pracuję w tej firmie już jakiś czas na produkcji, mam dobre wyniki w pracy ale jeszcze do 2400 na rękę nie doskrobałem. Nie mam pojęcia u kogo się pucujesz (jeśli jesteś pracownikiem firmy), chyba że twoje około 2400 to szerokie "widełki" lub naciągnięta średnia wynagrodzeń. Pozdrawiam PRACOWNIKÓW W BIELI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPROSTU JA Wrigley Poland żenująca bajka dla duzych dzieci !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 15:41 Noo to tak jeśli chodzi o pracę na produkcji to od razu odradzam chyba ze jestes naprawde zdesperowany i chcesz żeby Cię traktowano jak zwykłego smiecia , pomiatano Toba , zrównywano z błotem i sadzono że jesteś zerem.Takie praktyki to w tej firmie norma. Zaczynając od najniższego szczebla: WSPÓŁPRACOWNICY- wiadomo ludzie są różni jedni drą się że wszędzie ich słychać a tak naprawde nie potrafią się odezwać jak przychodzi co do czego, a inni tylko potrafią gadać jak to im żle , wymyślaja miliony pytań a gdy przychodzi do ich zadania to chowają się juz cali w piasek.Ale to nie o wszystkich sa tez normalni i na szczęście jest ich więcej od tych ochlapusów. NIEBIESCY(MISTRZOWIE ZMIANOWI)- Tak naprawde widzisz go dziennie parę minut a juz masz go dosyć.Na samo wejście potrafią spierd.... humor.Niby są po Twojej stronie bo w końcu jestes ich podwładnym a tak naprawde jestes tuylko czarnuchem do roboty i nikt się nie liczy z Twoim zdaniem.Każdy ma Cię za włóczęgę i tylko zagania do roboty. Ewenementem w strukturze tej firmy jest poziom wartości.Otóż gdy na normalnego człowieka słupki wydajności zysk i wywiązywanie się z zamówień jest logiczne i bezdyskusyjne tak dla nich sprzatanie i porządki to swiętość.Oczywiście porzadek musi być ale nie że cała fabryka staje bo ktoś ma przyjechać a potem każa ci przyjśc w sobotę i powiedzą ci że to za zwykła stawkę bo odrabiasz sprzątanie.Naprawde nikt tam nad niczym nie panuje i kazdy zgarnia śmieci pod ogon podwładnego. KIEROWNIK(KNUR)-Hmmmmm.... postac dziwna i groteskowa... nie ma co się za dużo na jego temat wypowiadac bo przeciez z kierownictwem się nie dyskutuje.A nie .... g... prawda... zaprosi Cię do Siebie i powie Ci że na Twoje miejsce jest wielu innych (czyli jednym słowiem że jesteś dla niego nikim i dla całej korporacji, jestes tylko białym-czarnuchem do robpoty a jak się nie podoba to wyp.... )wiuec sie podporządkuj. Wiem o czym mówie i piszę bo przepracowałem tam i tak za duzo czasu.Chemia zapy;lenie hałas to wszystko jeszcze bardziej utrudnia zycie i pracę a zanizone wartości przeprowadzanych pomiarów mają cię tylko uspokoić i mówią pracuj tu masz dobre warunki nic ci się nie stanie. Nikt tak naprawde nie dba o Twoje dobro o Twoje zdanie nikt się Tobą nie zainteresuje bbo dla Nich jestes nikim. A na koniec kilka słow do osób które wiedza kto to pisze ::::::: Dajcie się tak dalej a napewno daleko tak zajdziecie.Każdy z was jest taki mądry tylko wśród współpracowników a gdy jest zebranie to każdy mordy nie potrafi otworzyć.A tak w ogóle to się wam nie dziwie bo w koncu nikt prócz was nie jest taki głupi żeby srac w swoje gniazdo a gdy trafiacie pomiędzy wrony to drzecie się tak jak i one. Nic więcej nie powiem nie napiszę bo żal mi Was i nie mam już na szczęście z niektórymi z was do czynienia. " DWÓCH SYNÓW MATKA MIAŁA PIERWSZY TO BYŁA FLEJA A DRUGI CO BYŁ DEBIL POSZEDŁ DO WRIGLEYA,,,,,,, " Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaman Re: Wrigley Poland żenująca bajka dla duzych dzie IP: 109.243.130.* 23.01.10, 18:37 Zbyt pózno jaskra zdjęta została z twych oczu.Unikaj ludzi dżumą zakażonych,szukaj jadła świeżego,a i o świeże powietrze zadbaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Wrigley Poland żenująca bajka dla duzych dzie IP: *.icpnet.pl 26.01.10, 11:52 Jak jest w wrigleyu wiemy tylko my pracownicy i komu bysmy cos powiedzieli to i tak nie uwierzy co tu sie wyprawia,gdybym nie pracowala w tej firmie i ktos by mi mowil co tu sie wyprawia to bym nie wierzyla ale pracuje tu i wiem ze jest tu kolchoz oboz nie z tej ziemi mam dosc ponizania wyciskania mej osoby jak cytryny mam tylko nadzieje ze gospodarka w kraju w koncu sie poprawi i ludzie zaczna z tad uciekac jak najdalej.POZDRAWIAM ALINA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Wrigley Poland żenująca bajka dla duzych dzie IP: 109.243.207.* 30.01.10, 00:08 Alina-nie wiesz co tracisz-chcesz się wyzbyć rodziny?Nie chcesz odbierać telefonów-nie angażujesz się i odrzucasz propozycję pojednania-obudz się-tacki to całe twoje życie-dają ci chleb i utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaman Re: sha-nick? IP: 46.113.105.* 05.11.10, 22:50 Polowanie na bizona...Dwie włócznie wystarczą-rzecze wódz.Wojownik mówi,że cztery.Wódz,jako wszech wiedzący obstaje przy swoim.Polujemy na bizona na dwie włócznie-bo tak wódz rzekł....Bizon uciekł,włócznie się połamały,wojownik jeden zginął pod kopytami BIZONA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemor Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.bestsell.pl 16.01.09, 23:01 I co posraliście się kozacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.08, 19:02 lubię Ciebie Ulka Kierownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alh Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.09, 20:12 tak ja mam konkrecik chetnie ci w........e w morde to bedziesz mial koknkrecik u dentysty idioto Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 21.06.07, 15:00 Pisząc o osobie czy instytucji źle, wypadąloby podac jakiś konkretny przykład lub przykłady. Takie stwierdzenie jest po prostu smiechu warte i nikt go powaznie nie potraktuje Odpowiedz Link Zgłoś
makarena223 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 21.06.07, 15:56 chetnie podam przyklady , musze to sobie wszystko dokladnie poukladac przed podaniem smiechu warte to sa takie stwierdzenia jak Twoje, moglabys po prostu zapytac a nie od razu krytykowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:04 Pytać? Ty zakładasz wątek, więc od Ciebie oczekujemy, że wysłowisz się tak, żeby inni mogli to zrozumieć bez pytań. Na razie puściłaś jakąś plotę, typu zasłyszane w sklepie mięsnym, jak jedna pani drugiej pani na ucho mówiła... I przygotuj się na krytykę, bo wypowiadając się na forum musisz mieć tego świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prac.Bridgestone Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:11 Bridgestone NAJLEPSZYM PRACODAWCĄ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełop Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 00:08 Jak Bridgestone jest najlepszym pracodawcą to jesteś wiekszym jeł... od mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syrene Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 09:28 Ja słyszałam coś zgoła innego. Można się tam narobić, ale można też ZAROBIĆ. Widocznie niektórzy jak mają dwie lewe ręce do roboty, to od razu krzyczą że wyzysk... Możesz zmienić pracę. Idź do sejmu, jak nie chce ci sie nic robić. p.S. Zauważyłam, że to kolejny wątek szkalujący kolejnego pracodawce. Ten trend utrzymuje się tylko na forum poznańskim. Nie wierzę, żeby w P-niu było tak źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makarena223 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:26 w odpowiedzi na wszystkie pytania i słowa krytyki do wątku zadane przez niedowiarkow odpowiadam: ciekawe czy chcielibyscie o godz 21 dowiadywac sie ze zostajecie do 2 w nocy a nie do 22 jak to bylo planowane? albo chcielibyscie musiec co dzien przenosic 15 ton gumy( partiami) a potem z powodu bolu kregoslupa nie moc wstac z lozka? chcielibyscie o polnocy w sobotni wieczor odbierac telefony zeby jak najszybciej przyjsc do pracy( najlepiej na skrzydlach).chcielibyscie pracowac ciagle z nowymi osobami( pracownikami sezonowymi) bo stali pracownicy nie wytrzymuja fizycznie i psychicznie i ciagle chodza na l4, a przelozeni nie potrafia znalezc zastepstwa ???? w wrigleyu jedyne czego mozna sie dorobic to garb, rozedma pluc, slepota i inne fajne choroby wynikajace z pracy w szkodliwych warunkach??przy tym placa 1600 na reke to chyba nie jest wielki zarobek? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 22.06.07, 13:44 Wyjściem jest chyba poszukanie nowej, lepszej pod każdym względem pracy. Na pewno Ci się uda, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjut Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 195.182.20.* 03.10.07, 19:26 tylko jeden cep niebieski rzuca cytatami! ryb sie w lisnerze nawachal a teraz najmadrzejszy! pozdro dla produkcji! nie zabijecie naszego ducha wyzyskiwacze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.eranet.pl 18.12.07, 23:09 TA MARGOT TO JAKAŚ SUKA Z KADR ALBO Z KIEROWNICTWA STRASZNIE BRONI DUPY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 195.182.20.* 19.12.07, 23:05 margot to niebieski z produkcji pan z lisnera porobił mnie pierwszy i ostatni raz Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 23.06.07, 08:18 Gość portalu: makarena223 napisał(a): przy tym płaca 1600 na rękę to chyba nie jest wielki zarobek? Przyjdż do Goplany to dostaniesz 1000-1100 PLN na rękę po 20-tu 30-tu latach pracy.Między pracownikami stałymi a sezonowymi jest tylko 200 złotych różnicy.To jest dopiero wyzysk.Ludzie się wkurzyli i co poniektórzy zaczęli składać wypowiedzenia.Tak się szanuje wieloletnich,wykwalifikowanych i doświadczonych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.07, 18:14 Jak juz piszesz to pisz wszystko. Napisz o premi kwartalnej 15% (fakt , ostatnia była obniżona o 5% bo wyniki Jutrzenki były fatalne). Pisz o stawkach od 10-15 zł. brutto oczywiscie , pisz o premii rocznej i nieprawda , że ludzie odchodzą. Gorzej , że nie przychodzą nowi i brak ludzi zastępowany jest sezonowymi ( w dużej części najwiekszymi obibokami na świecie). Stali mówia czasami , lepiej by nam zapłacili. No nie , bo jest pewna granica wydolności fizycznej. Sugeruję chłodna ocene sytuacji a nie histerię i emocje. Bo nic z tego nie wynika. Merytoryka to jest droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arvato Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 07.02.08, 19:24 1600 na rękę niedużo? hmm... polecam arvato (bertelsmann) w Plewiskach, płacą 900 na rękę. Chorób się może nie nabawisz ale też człowiek zmęczony, na dojazd do pracy tracisz dodatkowo godzinę dziennie no i w końcu umrzesz z głodu, bo za tą pensje to sobie możesz co najwyżej pokój wynająć i rachunki opłacić, a o porządnym obiedzie nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:13 I dlatego narzekaliśmy ,żeby było nas stać na porządne obiady.Kasę to na tych gumach to mają straszną.I dzięki ,ze nie szukacie innej pracy ,bo jak byście do nas trafili z uśmiechem na twarzy ,że takie szczecie was spotkało, to do tej pory byśmy robili za 1000 złotych,bo po co mieli by podwyższać pensje jak na rynku by nie rosły zarobki.Jedyny co zmusza pracodawcę do porządnej podwyżki to groźba ,że nie będzie miał kto na nich robić,a co niektórzy przyzwyczaili się do pięciocyfrowych wypłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala wąs Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 09.02.08, 02:25 > 1600 na rękę niedużo? hmm... polecam arvato (bertelsmann) w Plewiskach, płacą 900 na rękę. jestem pracownikiem arvato i dosc intensywnie mysle o zmianie pracy ze wzgledu na tamtejsze zarobki. 900 pln nie jest jednak norma. stawka zalezy od projektu, w ktorym sie pracuje. ja w globisie mam 2000 na reke i taka tez jest tam srednia. ponadto trwa intensywna rekrutacja, bo nasz projekt ma katastrofalne braki kadrowe. kto chce, niech aplikuje. bo 900 pln to moze przy pakowaniu ksiazek, a jak sie zna dwa jezyki obce, to 2000 mozna dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white men Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 195.182.20.* 03.10.07, 19:32 gosciu pracowalem na budowie w dekarstwie i mam odniesienie! wiec przestan pisac taie glupoty! na produkcji jest jak w kopalni tylko nie czarno a bialo!pozdro dla shd mix drobnych i bazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejter Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 195.182.20.* 13.12.07, 00:55 5 mld$ i co darmowy posiłek! panie dytektorze już jest nie ciekawie a bedzie bardzo zle! szkoda mi naszej firmy! bo niedlugo sami bedziecie gume robić! tylko kto potrafi hm.....? pewnie sezony! dziśiejszy dzień jeden z czarniejszych w historii wrigley poland i to nie tylko moje zdanie!!!!!!!! prosze nie mówcie jacy jesteśmy dobrzy tylko to doceńcie! to biła masa was wyniosła na wyżyny! nie poniżajcie ludzi plackim i parówkową!WSTYD!pozdrawiam wszystkich białych nie dajmy sie zwaryjować! panie na mps-ach trzymajcie sie bez was wrigleya nie ma!ssu ciekawe kto za rok to zrobi!a kiedys to byla normalna praca oj jak mi prykro i zal... ryczec sie chce!_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.eastwest.com.pl 14.12.07, 10:08 Przyznaję rację koledze z branży:) i dodam parę słów od siebie. Gratulacje panie dyrektorze Maćkowiak 5 mld dolarów , ciekawe ile pan dla siebie weźmie? Jeśli pan skończył studia a nie kupił papieru to napewno pan wie z teorii zarządzania organizacją że motywuje się pracowników poprzez podniesienie płac lub premiami nagrodowymi. Czy my wyglądamy jak żebracy spod ronda kaponiera którzy nie mają co jeść w domu? Przecież zrabiamy tak kolosalne pieniądze we Wrigleyu że jeszcze nas stać na jedzenie!! Niech się pan liczy panie dyrektorze że niedługo ludzie zaczną się zwalniać grupowo a wy będziecie szukać pracowników sezonowych za marne pieniądze które im dajecie! A pan panie Sobczak nie ma pan pojęcia o kierownictwie w firmie kupił pan papiery na studiach z peklowania golonki i myśli że może wszystkimi rządzić. A co do nagrody w postaci dnia wolnego 21 marca, to ciekawi mnie jedno ile sobót będziemy musieli odpracować żeby nadgonić tyły produkcyjne za ten Wielki Piątek! Wiem że są jeszcze ludzie którzy się łudzą na wysokie podwyżki w nowym roku. Koledzy przestańci się łudzić dadzą wam od 2-3 % i powiedzą że takie były wyniki .Ja już nie czekam na lepsze czasy we Wrigleyu bo takich nie będzie i składam papiery do lepszych firm w których człowiek jest traktowany poważnie jak przystało na specjalistę w dziedzinie produkcji a naprawdę takich ludzi inne firmy potrzebują i odpowiednio im płacą za ich umiejętności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 83.13.4.* 14.12.07, 16:02 Z tą podwyższka to chyba przesadziles...Chodzą słuchy, ze na serbskiej dostali po 10%. No nie chce mi sie wierzyc,ze my biali bedziemy gorzej potraktowani prze nasze kierownictwo. Chciałbym sie jeszcze odnieść do "szczodrości" naszego dyrektora...Panie Maćkowiak,Pan kaszanka i parówka ust pracownikow nie zamkniesz!!!!My mamy wsowac darmowy posilek i skakac z radości, a nasze dzieci co? Zęby w stół??Takiej motywacji do pracy nie było jeszcze nigdy.Ludzie juz maja dosyć wyzysku. Styczeń,czyli, miesiac rozmow rocznych, okaze sie przełomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniud Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 18.12.07, 12:48 to co dostała serbska to nie podwyzka tylko nagroda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 13:45 Czy ktoś z Serbskiej może to potwierdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAPI Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:57 WITAM WSZYSTKICH !!!!! JESTEM PRACOWNIKIEM WRIGLEYA OD PONAD 11 LAT TO BARDZO DLUGI OKRES CZASU PRAWDA??,KIEDY SIE PRZYJMOWALEM DO PRACY W TEJ FIRMIE MOJA PRZYSZLOSC RYSOWALA SIE bardzo kolorowo praca ciekawa mila atmosfera zyczliwi ludzie PO PARU latach pracy pomalutku caly system zaczol sie psuc podwyzki jakie dostawalismy z 5 lat temu byly w wysokosciach 10% potem zaczely sie drastycznie obnizac teraz sa od 2 do 4 atmosfera w pracy szkoda mowic kierownictwo pobladzilo w swoich planach firma zyskuje 5 mld dolarow a pan dyrektor mackowiak daje swoim pracownikom darmowe posilki w firmowej stolowce puszcza film jak to jest pieknie i codownie jak wszyscy nam dziekuja ze jestesmy najlepsi na rynku siedzialem i sluchalem tego i powiem wam ze zygac mi sie chcialo potraktowali nas jak zwyklych smieci wstyd i hanba dla mnie i wielu we wrigleyu napisal ktos ze styczen bedzie przelomowy dla firmy i to jest prawda ludzie czekaja na podwyzki i to znaczne jezeli jestesmy tacy dobrzy to oczekujemy na lepsza zaplate wy dyrekcja rozdajecie sobie dewidendy nie mam nawet pojecia w jakiej kwocie a dla robola darmowe posilki i dzien wolnego KIEDYS BYLEM DUMNY ZE PRACUJE W TAKIEJ FIRMIE ALE TERAZ WSTYDZE SIE I TO BARZDO ZAL MI TYLKO ZE DZIEKI MNIE I WIEKU INNYM PRACOWNIKOM INNI LUDZIE DORABIAJA SIE TAKICH WIELKICH PIENIEDZY A MY BIALE ROBOLE DOSTAJEMY DARMOWE POSIłKI ZASTANOWIL SIE PAN PANIE DYREKTORZE CO MAJA Z TEGO NASZE DZIECIACZKI NASZE RODZINY NIC WIELKIE G...O NIECH SIE PAN ZASTANOWI LEPIEJ NAD ODPOWIEDNIA PODWYZKA DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKOW BO PO ROZMOWACH ROCZNYCH MOZE SIE OKAZC ZE BEDZIE PAN ZMUSZONY WYPLACAC ODPRAWY DLA LUDZI BO NIE BEDZIE MIAL KTO PRODUKOWAC GUMY DO ZUCIA CO ZA TYM IDZIE I PAN I WIELU INNYCH LUDZI KTORZY ZARABIAJA WIELKIE PIENIADZE STRACI PRACE JUZ CZAS POMYSLEC CO SIE DZIEJE I WZIASC SPRAWY POWANIE W SWOJE RECE MY WIEMY PAN SIE BEDZIE Z TEGO SMIAL JAK WIELU INNYCH OK SMIEJCIE SIE ZOBACZYMY TYLKO JA DLUGO TO POTRWA>>>>>>>>>>>> POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKOW WRIGLEYA SZCZEGOLNIE CALA PRODUKCJE SHD MIXERY BAZA DROBNE !!!! TAK NA ZAKONCZENIE NIE CHCIALBYM ZMIENIAC PRACY ALE TO CZT MY FACHOWCY ZOSTANIEMY TUTAJ DLUZEJ ZALEZY WYLACZNIE OD DYREKCJI WRIGLEYA Ps osobne pozdrowienia dla kier prod mojego ulubionego pracodawcy jak o sobie mowi niedlugo pan panie mariuszu bedzie sam ciepial kany na drobnych skladnikach bo nie bedzie komu tam robic ale i tak bardzo pana kocham pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drażetka Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:07 Niestety nie masz racji - pieniądze nie są motywatorem, choć co prawda kiedyś tak się mówiło. Jednak przyznaję rację że z darmową zupą to był niewypał roku. Są rożne czynniki motywacji i nie zamierzam się nad tym rozwodzić. Panowie i Panie - nie dajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 00:21 Co to za bzdura z innymi czynnikami motywującymi.Mnie jak i wiekszość ,z którą rozmawiam to jest podstawowy czynnik motywujacy.Skończyłaś studia zaocznie z zarządzania i pojadłaś wszystkie rozumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 20:22 A ten Bilu to jest jakis Bóg czy kto??? jakieś przesłania bzdety takie pierdoły to morze do ludu w Chinach czadzić.Szkoda słów na tą bande cześc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Syrene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:26 Określenie "szkalujący watek"jest trochę nie na miejscu ,jeżeli nie robiłeś(aś)w tej firmie.Jak każda ocena jest na pewno subiektywna.Do niedawna można było usłyszeć jak się miało dosyć nadgodzin "czy nie macie nikogo w rodzinie na bezrobociu i nie wiecie jak to jest"(oczywiście pytanie retoryczne),albo "co Pan będzie robił w domu",albo odgórne ustalanie planu tygodniowego ,kto zostaje na nadgodzinach,choć planowanie nadgodzin jest zabronione przez kodeks i albo firma to olewa ,albo mistrzowie są niedouczeni. Wierz mi ,że pieniądze powinno się zarabiać w 8-godzin ,a nie w nadgodzinach.Większość ma rodziny(może niektórzy już nie mogą patrzeć na swoje żony ,ale to ich problem),a do tego ile jesteś w stanie tak pociągnąć po 100 nadgodzin w kwartale-1-k,2-a ,czy trzy lata.Do tego są naprawdę różne stanowiska,o różnym obciążeniu i stresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Syrene IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:11 w 8 h to sie jeszcze nikt nie dorobił nigdzie, wszyscy którzy maja duże pieniądze i pracują na odpowiedzialnych stanowiskach lub mają własne interesy to pracują po 12 h dziennie albo lepiej... wiec powodzenia jak chcesz sie dorobić w 8h i może jeszcze od pon.do pt. i pewnie jeszcze bez szkoły żadnej...wow... dzisiejszy świat jest okrutny - albo wybierasz rodzinę albo karierę i albo masz dużo pieniędzy albo masz ich wtedy mniej...niezależnie gdzie kto będzie pracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Syrene IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 21:47 Oczywiście masz na myśli ukochaną Polskę ,bo w cywilizowanych krajach tak nie jest.Ale wiadomo wtedy Wrigley nie budowałby tu firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 19:06 Skoro tak uważasz to idź do kopalni, też się narobisz , ale nie wiem czy zarobisz - poco wogóle zabierasz głos skoro nie masz pojęcia o tej firmie , a skoro tak wielbisz Poznań i nie wierzysz w to co tu piszą ludzie to zapraszamy i proszę nie obrażaj ludzi z Wrigley'a głupimi tekstami o dwóch lewych rękach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 23.06.07, 00:03 Lepszego okresu na zmiane pracy w Poznaniu nigdy nie bylo, wiec jesli sie nie podoba to wystarczy zmienic firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świniopas Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.echostar.pl 18.10.07, 11:17 Na szczęśćie w Polsce nie ma jeszcze przymusu pracy, więc jeśli rzeczywiście jest tak źle, to pora na zmiany. A Ci którzy tylko narzekają, ale nic z tym nie robią, to zwykłe pozery, potrafiące tylko głośno krzyczeć w tłumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 18:29 Tyle tu piszecie ,a co powiecie na tych co po te darmowe posiłki poszli.Gościu zwiększył swe zyski o w ciągu 5-lat o 100 %,a wam ile wzrosły zarobki.Rozumiem ,ze jest to kapitalizm ,ale w takim wypadku po co te masówki z lat 60-tych.Czy niektórym można napluć w twarz i nic.Podobno biurowiec potrafił się zachować z większą godnością niż pakowanie i produkcja ,bo tego dnia płacili 100 %(jak jest ktoś z biurowca niech potwierdzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterBlaster Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 16.12.07, 16:30 Nie byłem tego dnia w firmie ale wiem z pewnego źródła, że tak było. Biuro płaciło 100%, moja kumpela z pakowania też. Natomiast na darmową miskę zupy rzucili się Ci którzy na co dzień nie korzystają z usług stołówki...Zostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:34 przyznaje racje biura placily 100%za posilki sam widzialem kazdy jeden placil i nie jestem akurat z buira na prod pracuje ja tez sie nie upodle i niech sobie mackowiak ze sobczakiem i jendryka sami zezra oni przeciez sa tacy biedni ,knur zarl chyba ze trzy razy na stolowce zreszta co oczekiwac od nich zal tylko pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:02 Mam nadzieje ,ze takich gości jak Ty jest jak najmniej w tej firmie.Czasami należy się upomnieć w swojej firmie.Rynek pracy jaki jest każdy widzi.Tych dobrych firm(lepiej płacących od naszej) niema niestety ,aż tak dużo.Na spotkaniach nie było "krzyczenia w tłumie",ale każdy z otwartą przyłbicą mówił co myśli.Może Cię tam nie było ,bo masz inny bardziej doceniany kolor ubranka.I niestety nie każdy może sobie pozwolić na (mimo wszystko)ryzyko zmiany pracy(dzieci ,kredyty,alimenty.Przymusu nie ma ,ale z czegoś rodzinę trzeba wyżywić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA..Y ROBOTA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 18:03 WITAM! MAM OKAZJE PRACOWAC NA TEJ PLANTACJI JAKO CZARNUCH I TAK SIE CZUJE.TO WIELKI MOLOCH I ZA NIC MAJA PRACOWNIKA .ZAJADA CIE? TRUDNO PRZYJDZIE NOWY.JAK MASZ STALOWE JAJA TO NIE DASZ SIE ZGNOJIC PRZEZ PANA Z WASEM .I TAKIE ROZUMOWANIE MA DYREKCJA.POZNIEJ SRAJA I BECZA ZE SLUPKI LECA NA RYJ.ALE SKONCZYLO SIE NIKT NIE BEDZIE .. ZA 10 I ZA WYPLATE SEZONA.DYREKCJA DO ZWOLNIENIA BO MAJA CIENKIE WYNIKI! HAHAH!BEDZIE MUSIAL WPROWADZIC TPM W SWOJIM BIURZE NIECH POUKLADA OLOWKI I SKOROSZYTY.BO TO NAJWARZNIEJSZE.KISIEL W GACIACH.DAJCIE CH..E WRESZCIE ZAROBIC TO ZOBACZYCIE CO TA EKIPA POTRAFI ZROBIC JESTESMY NAJLEPSI I ZADEN JAJOGLOWY NAM TEGO NIE ODBIERZE.I JAK BEBZIE TRZEBA TO WYJEBIEMY 10 A NAWET 20 $ I NIE POTRZEBUJEMY DO TEGO DARMOWYCH POSILKOW Z KARIASU. GLOWA DO GORY CZARNUCHY JESTEM Z WAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRODUKCJA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:01 MOWISZ przyjacielu ze potrafimy tylko krzyczec w tlumie tak?? a co mamy zrobic we wrigleyu nie ma do kogo sie zwrocic o pomoc kazdy z tej wyzszej polki po prostu nie bedzie cie sluchal wiec gdzie maja sie ludzie wykrzeczec jak nie tutaj nikt nie pojdzie do dyrektora i nukt mu nie powie ze jest zle bo kierownictwo twierdzi zgola inaczej jest ok i tyle to my pracownicy przesadzamy na zebraniu mielismy okreslic punkty ktore sa dla nas najwazniejsze i od razu zostalo zaznaczone ze pomijamy aspekt finansowy BOZE a co moze byc innego wazne dla zwyklego pracownika w Polsce mozecie mi powiedziec bo albo ja jestem glupi albo po prostu sie nie znam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ja Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 15:57 Tutaj niechodzi o ciągłe zmienianie pracy bo cos tam...... W firmie, która aspiruje do bycia the best na rynku globalnym i w firmie gdzie na 10-lecie przyjeżdża Big Bill i opowiada jacy to ludzie nie są ważni, bo bez nich nie byłoby sukcesu i takie tam pierdoły, należy stawiać wysoko poprzeczkę oczekiwań. Tak samo jak wysoko firma stawia ją przed pracownikami. Dyrektor jest very happy z osiągnietego sukcesu SSU [ najlepszy wynik ze wszystkich fabryk na świecie, to chyba jest coś prawda?] a w tym samym czasie pracownicy siegają dna jeżeli chodzi o motywacje. Nadal jednak wielu bedzie szarpać o 1-2 % podwyżki rocznej zamiast pomyśleć bardziej ekonomicznie. To co za 12 miesięcy wylewania potu i szarpania się dostaniesz do wynagrodzenia można zarobić inaczej w tej samej firmie. Policz ile to dla Ciebie te max 2%? Policz ile nadgodzin miesiecznie musisz wypracować by te samą kwotę zarobić? Przelicznik % ma to do siebie, że każdemu da tą samą wartość, w tym przypadku przepracuj miesięcznie zaledwie 2h 100 % i już masz to nadrobione. Pomyśl teraz ile Cie kosztuje całoroczna walka o te 2% a ile nerwów, stresu itp kosztuje Ciebie przepracowanie 2 nadgodzin 100 % raz w miesiącu ? Razem można dużo jednak jak sie spija "śmietanke" tylko na górze to i o sukcesy trudniej. Wesołych Świąt i mniejszego oszołomstwa w Nowym Roku 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzdr Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 21:07 pozdrowionka dla calej ekipy z wrigleya trzymajcie sie nie dajcie sie zbalamucic hehehe usmialem sie 5 mld zysku boze a oni daja darmowe zarcie na stolowce pieknie maja was za zwyklych smieci i idiotow wykonujacych ich polecenia skladajcie paiery i niech sezony im robia te gume do zucia szkoda naszego zycia jest za piekne zeby marnowac swoje sily wsrod tak doceniajacej kadrze kierowniczej czasy sa jakie sa i to dla nas bija dzwony a nie dla pracodawcow wpoznaniu jest pelno firm gdzie zarobki na dzien dobry doataniesz 3400 brutto poczytac neta gazete i uwierzcie w siebie ja tak zrobilem i nie zaluje tego zaluje tylko tych lat straconych na obodrzyckiej pozdro dla calej produkcji pakowania magazynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 14.12.07, 22:18 Niebieski z pakowania mówi Nam, że niewolnictwo się jeszcze nie skończylo. to mówi jak esesman ale w XXI wieku. Prawda jest taka że liderzy są zadowoleni z zarobków ( tylko oni ).Zmieńmy pracę niech ci po studiach walcza na deskach i lamaczach. P.S. ciekawe czy dyrekcja czyta te forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:20 Czemu nie napiszesz wprost , że ten niebieski to Adam Janasik !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSPDI Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 18:17 NIE JANASIK TYLKO KAPO HERSZTUMBARFIJER JESCHE.TO JEST 100% LEB I TYLKO A CZYMU PANIE A CZYMU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 17:58 Aleś tępak to był napewno A.J. była przy tym jego zmiana kiedy to mówił . Przez niego zwalniają sie mechanicy a inni nie chą przyjść - z KLELI( bo nie chcą pracowac z wariatem ) To on pokłócił operatorów , supleierów , mechaników - między zmianami ,, człowiek człowiekowi wilkiem " A Robert Jesche nie jest taki zły - sam dostał parę kopów - młodsi stażem awansowali a on co ciągle tkwi przy kierasie Jędryce - współczuję !!! Trochę go to przybiło !!! Nie usprawiedliwiam go , ale takie sa FAKTY - Jesche w porównaniu z innymi dobrze organizuje pracę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: organizator Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 00:47 Jak na myśli masz gonienie ludzi do pracy ,to tak.Jeżeli o orientacje ilu będzie miał ludzi,nic szczególnego.Bo tak po prawdzie co masz na mysli mówiąc ,że "dobrze organizuje pracę"Właściwie to co oni organizują oprócz ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATALA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 22:38 Ze czas już świąteczny i pełen zadumy pragnę złożyć WAM świąteczne życzenia by wszystko się WAM rozplatało: węzły, konflikty, powikłania... Oby wszystkie trudne sprawy porozkręcały się jak supełki! Własne ambicje.. i urazy.. zaczęły śmieszyć jak kukiełki.. Niech święta mają nastrój radosny pełen serdeczności i szczęścia nieprzerwanego potoku życzę w nadchodzącym Nowym Roku!!!!!! TRZYMAJCIE SIE ,W GÓRE SERCA!!!:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king_kong Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 14.12.07, 22:13 ...no właśnie ciekawe jak będzie po tych rozmowach rocznych, niestety ale nie chcę mi się wierzyć w te 10 % - pewnie znowu skończy się na max 4%...no ale jak powiedziała ostatnio na spotkaniu nasza kochana Jola B. "priorytet tej firmy to nie możliwie jak największe zarobki, ale pewność zatrudnienia" - takie teksty to można było sadzić z 5 lat temu jak były problemy z pracą w Poznaniu , teraz kiedy w Poznaniu pracy jest pod dostatkiem , każdy szuka takiej gdzie bedą jak największe zarobki ( szczególnie osoby przeszkolone na specyficznych maszynach i stanowiskach)- bo w końcu po to się pracuję-dla pieniędzy ,a nie dla idei Billa i kilku jego koleśi "aby jak najwięcej osób przeżuwało". Jesteśmy najlepszym oddziałem tej firmy na świecie ( rekordziści świata na poszczególnych maszynach, co chwila przyznają firmie jakieś nagrody)- więc zacznijcie nam płacić jak najlepszym na świecie !!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi_king Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 14.12.07, 22:14 ..no właśnie ciekawe jak będzie po tych rozmowach rocznych, niestety ale nie chcę mi się wierzyć w te 10 % - pewnie znowu skończy się na max 4%...no ale jak powiedziała ostatnio na spotkaniu nasza kochana Jola B. "priorytet tej firmy to nie możliwie jak największe zarobki, ale pewność zatrudnienia" - takie teksty to można było sadzić z 5 lat temu jak były problemy z pracą w Poznaniu , teraz kiedy w Poznaniu pracy jest pod dostatkiem , każdy szuka takiej gdzie bedą jak największe zarobki ( szczególnie osoby przeszkolone na specyficznych maszynach i stanowiskach)- bo w końcu po to się pracuję-dla pieniędzy ,a nie dla idei Billa i kilku jego koleśi "aby jak najwięcej osób przeżuwało". Jesteśmy najlepszym oddziałem tej firmy na świecie ( rekordziści świata na poszczególnych maszynach, co chwila przyznają firmie jakieś nagrody)- więc zacznijcie nam płacić jak najlepszym na świecie !!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniód Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 15.12.07, 13:03 fajnna ta nasza firma dyrektor co zarabia z 50000 miesiecznie a chodzi w marynarce w ktorej chodził jako kierownik produkcji 10 lat temu pan sobczak czekajacy na darmowe posiłki bo zarabia tylko z 15000 zł.a najlepsze sa ich psy goncze niebiescy oni powinni na lotniskach szukac narkotykow tak ich wyszkolili.najlepszy jest ostatnio "wieloowoc " jak cały czas mowił jaki to on jest dobry i ze sobczaka sie nie boi a teraz by mu nogi wylizał jak by mu kazał a i "nitka" powiedz panu kierownikowi jak na niego mowiłes jak nie byłes niebieskim co strach nie pozwala? zapomniał wół jak cieleciem był a i do pana sobczaka słoma z butow i tak wystaje tego ukryc sie nieda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNIESMACZONY Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 01:15 Po twoich tekstach widze ,że jesteś jakimś kreatorem mody u siebie na wsi,ze się tak znasz na marynarkach.Ja goscia rozumiem chce awansować(co trzy lata awans-czas się wykazac ,zeby awansowac dalej) i taki robaczek nie będzie mu tego psuł jakimis wygórowanymi żądaniami finansowymi.Mistrzowie są ,jacy są.Nieda sie ukryć ,że ci na poziomie poodchodzili(choć rodzynek parę jest) co się nie dali gnoić J.G.Szkoda takich mistrzów jak IREK.S. ,czy DANIEL.K. naprawdę była to górna półka kultury ,a pozostało paru ,za którymi nikt by nie płakał.Ale kto ich przyjmie za takie pieniadze ze średnim wykształceniem,czy wyższym zaocznym.(możeby zrobić zrzutę i zapłacić innemu pracodawcy ,zeby ich podkupili) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały Czarnuch Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 18:35 Mnie zastanawia tylko jedna kwestia ... kto w tej firmie myśli ??? : 1.Planiści?-nie potrafią nic zaplanować,a co dopiero produkcji !!! 2.Kierownictwo?-tak..ale tylko o sobie i kiedy znowu zabiora nam nakrętki i rzucą same śrubki na 10 !!! 3.Niebiescy?-nie potrafią się dogadać między sobą a co dopiero mówić o organizacji pracy !!! Wychodzi na to że tylko my Czarnuchy musimy myśleć za wszystkich bo co postawicie niebieskiego przy maszynie ??? pół dnia będzie myślał co zrobić ?? Co wy myślicie że my przychodzimy do pracy dla przyjemności?że mamy tu rodzinę??że wystarczyże poklepiecie nas o ramieniu i powiecie tak. dobrze zrobiłeś!! albo teksty w stylu MAKRELI-Dacie rade!!! NIE K....!!! My przychodzimy tu po to by zarobić żeby nasze dzieci nie pytały nas dlaczego nie ma co jeść. Zauważcie w końcu że to dzięki nam tylko macie te 5mld$ dzięki nam dostajecie nagrody dzięki nam funkcjonujecie więc dlaczego nie potraficie zrozumieć że nam też coś się za to należy nie chcemy milionów - zapłaćcie nam po prostu tyle ile powinniśmy dostać za to zapie..nie!!! Wszystkim Pracownikom Wrigley Poland życzę miłych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w groni prawdziwej Rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 20:44 Nie zakłądać związków żadnych, bo tam będą same przydupasy kierowników. Żaden przedstawiciel związku nie wesprze się za waszą sprawą-NIGDY. Nigdy żadnych zwiążków w tej firmie. To doiero byłby gwóżdź do trumny. Prezes związku i jego zastępcy trzymaliby łape tylko z kierownictwem, a zwykłego pracownika zawsze by olali. Tak jest na kolei, w górnictwie i tak dalej. Nigdy nie będe głosował za związkami, wolę aby mnie gnębił niebieski, kierownik czy dyrektor niż w tyłek wchodzący prezes związku, który będzie dbał tylko o swój wizerunek w oczach dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blo Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:01 a może by tak wysłać maila do Billa Wrigleya-On na pewno i cała amerykańska ekipa nie mają pojęcia co tu się dzieje.Myslę ,że bardzo by się zdziwił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla naiwniaka Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:58 Kurcze Ty naprawdę myślisz ,że go to obchodzi.Amerykańce przenoszą firmy do MEXYKU ,CHIN,TAJWANU,VIETNAMU,INDII,bo martwią się ,ze ludzie nie mają tam pracy. Myślisz,że coś oprócz zysków ich obchodzi,w jakich warunkach pracują.Można zawsze spróbować (NA ODZEW BYM NIE LICZYł),ale kto to wyśle i skąd. Trzeba by z jakiegoś lewego meila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 23:57 To jest jedyna prawda,że na razie żadna straszna krzywda sie nikomu nie dzieje.Kase zarabiam ,pracuje solidnie(nie jestem ,ani nauka jazdy L,ani nic wyzej) i zwiazki nie są moim marzeniem ,ale jeżeli pracodawca zacznie przeginać będzie to do rozważenia.Ciekawy jestem skąd tyle o zwiazkach wiesz ,gdzie też się tak sparzyłeś .Czy tylko z telewizji,a te ogólniki sobie podaruj.Gnębic to mnie nikt nie może.Zawsze są jakieś rozwiązania,a jeżeli Ty sobie na takie traktowanie pozwalasz-twój problem,może należysz do pracowników nad którymi trzeba stać i nazywasz to gnębieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISTRZ Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 10:18 A ANDRZEJ C. Z 2000 ROKUZ POWLEKANIA I LISTKÓW TEŻ NALEŻAŁ DO "GÓRNEJ PÓŁKI" I GO WYWALILI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik produkcj Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 16.12.07, 20:42 Co do posiłków, to biura też korzystały z darmowych obiadów i śniadania. Z produkcji i pakowania również bardzo dużo korzystało, zarówno ci co zawsze korzystają ze stołówki jak i ci co nie korzystają ze stołówki. I powiem tak: TYLKO JEŁOPY NIE SKORZYSTAŁY. To była okrągła liczba te 5 mld$, trudno świętować np. 4,47 mld$. Następna niespodzianka będzie przy 10 mld$. Z tego co zauważyłem, to zdecydowana większość potraktowała te darmowe posiłki jako frajdę, dla mnie też to była frajda i jestem zadowolony. Pozatym ten wynik 5 mld$ to wynik całego świata, a nie tylka naszej fabryki/sprzedaży. Druga sprawa to taka, czy ktoś da głowę, że te darmowe posiłki to decyzja dyrektora, a nie polecenie odgórne? Na Maćkowiaka bym nie najeżdzał, nie jest zły. A dramat to się dopiero zacznie jak on dostanie awans i na jego miejsce dostanie się ktoś z kierowników. Dopiero wtedy będzie można mówić, że to będzie biedronka, bo jak do tej pory to biedronka może tylko pomażyć żeby mieć tak jak we wrigleyu i to pod każdym względem. Ogólnie mnie się podoba robota tutaj i jestem zadowolony. Wady w każdym zakładzie są, ale tyle zalet co tutaj jest to mało gdzie znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 21:41 Super ,że dobrze się czujesz ,jak traktują Cię jak żebraka(co niektórzy jak im w twarz naplujesz to mówią ,że deszcz pada),że darmowe posiłki dostajesz.Ja jestem tym jełopem i jestem z tego dumny.Chce tyle zarobić,żeby nie musiał mi nikt takich prezentów robić,żebym mógł spokojnie z rodziną przeżyć od 10 do 10.Przypuszczam ,że nie masz rodziny na utrzymaniu,albo jesteś niebieskim,albo liderem,bo zarobek 3000 brutto(nie licz nadgodzin i nocek,bo dzisiaj są ,a jutro ich nie może nie być)Jeżeli chodzi o 5 mld to wytłumacz mi co tu jest do świętowania,że gościu podwoił swoje zyski,a Tobie dali darmowy posiłek i dzień wolnego(dodaliby 500 zł premii i wszyscy by się ucieszyli)Warunki rzeczywiście mogą być gorsze,ale jak widzę oglądasz się na gorszych ,a powinieneś na lepszych ,tak jak Cię fabryka uczy("nie patrz w tył (dół)ośle"-SHREK)Porównuj się do DOBRYCH FIRM.Każda z tych firm na start daje parę stówek więcej.My w tej firmie będziemy do tych pieniędzy dochodzić przez parę lat(socjalu-dodatkowych pieniędzy nie wspominając)Gdyby te firmy leżały w moim fyrtlu dawno by mnie tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:54 ty idioto jak bys byl buraku z prod nie pisal bys takich bzdur idz nazryj sie tej jalmuznej widac ze jestes mlodziutki wilczek jeszcze szkoda ze nie wiem kto ty jestes bo chetnie dostalbys odemnie po tej swojej brzydkiej mordzie i nie obrazaj smieciu ludzi z prod ,swietowac to ja moge urodziny moich dzieci albo inne uroxczystosci a nie 5 mld dolarow jakiegos zadumanego amerykanina pomysl co z tego masz co????nic zarcie darmowe przez jeden dzien widac jaki jestes pusty bez ambicji bez zadnej wartosci osobistej dla mnie to jest upokazajace ,piszesz ze mackowiak nam nie dal tego darmowego posilku a czy slyszales zeby bill mowi cos o zarciu darmowym mowil o wolnym dniu!!! po prostu szkoda slow firma sie rozwija a z nia tacy idioci jak widac wyp jednego z nich i co ma byc lepiej gowno nie bedzie beda tak dlugo przykrecali srube az was wywala na zbity pysk wtedy reki wam nikt nie poda POWIEM WAM TAK JA ROBIE INACZEJ JUZ OD PARU LAT HEHHEHE SMIEJE SIE Z TYCH WIELKICH PANOW KIEROWNIKOW DYREKTOROW PRZYCHODZE DO ROBOTY I JAK TYLKO MOGE TO SCIEMNIAM ILE SIE DA PO CO MAM SIE MECZYC JAKA PLACA TAKA PRACA NIE PRZEJMUJCIE SIE NIMI MIEJCIE WSZYSTKO W DUPIE HEHEHHEHEHEEHHEHEHEHEHEHEHEHHEHEHEHE WIECEJ JUZ NIE PISZE BO PO CO TAK NIC Z TEGO NIE WYNIKNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZYCZE KAZDEMU ZDROWYCH SPOKOJNYCH SWITA PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWYCH A WSZYSTKIM DYR KIER MISTRZOM MADZREJRZYCH I BARDZIEJ PRZEMYSLANYCH DECYZJI PS sciemniam dalej panowie i panie i robcie tak samo ACHA OSOBNE POZDROWIENIA DLA MISTZRZA WALDKA ROSIAKA JEDEN JEDYNY CO SIE ZNA NA ROBOCIE I UMIE KIEROWAC GRUPA LUDZI NAPRAWDE TYLKO POZAZDROSCIC PROD TAKIEGO NIEBIESKIEGO PANIE WALDKU MOJE OSOBISTE I JAK NAJLEPSZE ZYCZENIA PROSZE SIE NIE DAC I BYC TAKIM DO KONCA ZYCIA DZIEKUJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOJKOT 07 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.beyond.pl 17.12.07, 09:48 TAKI POMYSŁ ZRODZIŁ SIE W NASZEJ FIRMIE I MYŚLĘ ZE MA WIELU ZWOLENNIKÓW , ROBIMY BOJKOT IMPREZY ROCZNEJ. PRZYCHODZIMY NORMALNIE I O 21:00 WSZYSCY WYCHODZIMY !!! JUZ WIDZE JAK DYREKTOR BĘDZIE SIE TŁUMACZYŁ PRZED AMERYKAŃCAMI A DLACZEGO ONI WYSZLI CO SIE STAŁO. PAMIĘTAJCIE W JEDNOSCI SIŁA TRZEBA IM POKAZAC NASZĄ MOC. JEŚLI WYJDZE CHOCIARZ POŁOWA BEDĄ OSRANI BO NIE BĘDĄ WIEDZIELI CZEGO SIĘ MOŻNA PO NAS SPODZIEWAĆ. BO PRZECIEZ ZAWSZE MOZEMY ODEJSC OD MASZYN ALBO ZROBIC STRAJ WŁOSKI , ZERO TPM , TYLKO PRACA I BEZ GONIENIA. MAM NADZIEJE ŻE I BIURA PRZYŁĄCZĄ SIĘ DO TEGO BOJKOTU BO DAŁY JUŻ NAM PRZYKŁAD GDY NIE CHCIELI DARMOWEJ MISKI RYŻU I PŁACILI ZA PIATKOWY POSIŁEK . TAK TRZYMAĆ. JEST NAS WIĘCEJ I WIEMY O CO WALCZYMY. PRZECIEŻ CAŁY CZAS NAM WPAJAJĄ JESTEŚMY JEDNĄ WIELKĄ RODZINĄ WIĘC ZJEDNOCZMY SIĘ JAK RODZINA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T............ Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 21.12.07, 03:11 PRACUJĘ TU W SUMIE OD NIE DAWNA,ALE MYŚLĘ TAK... WIELKIE SŁOWA ...BOJKOT...TYLO ŻE NIESTETY NIKT DO NIEGO NIE PRZYSTENIE, MIMO ŻE JESTEM CAŁYM SERCEM ZA,TO TEŻ PEWIEN JESTEM ŻE DARMOWY ALKOHOL ZAMKNIE "MORDY" TYM NAJGŁOŚNIEJSZYM, TYM KTÓRZY TAK BUŃCZUCZNIE KRZYCZELI- NIE, DARMOWYM POSIŁKOM, A POTEM BRALI PO TRZY "KOTLETY" BO DAJĄ. ...OBAWIAM SIĘ ŻE WSZYSCY TYLKO W "MORDZIE" I NA FORUM SĄ TACY "GIEROJE", ALE JAK PRZYJDZIE CO DO CZEGO TO WYMIĘKNĄ. CAŁYM SERCEM JESTEM ZA BOJKOTEM,CHOĆ DARMOWEGO ALKOHOLU NIGDY NIE ODMAWIAM, MAM NADZIEJĘ ŻE CHOĆ TYM RAZEM BĘDZIEMY "WIELKĄ RODZINĄ" POKARZEMY NA CO NAS STAĆ.CHOĆ TEN JEDYNY RAZ POKAŻMY NA CO NAS STAĆ!!!!!!!!!!!!!!D; POZDRO I WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH!!, POZA JASZCZUREM(-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Mikolaj Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 195.182.20.* 21.12.07, 23:37 Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. p.s 4all i tych złych i tych BIAŁYCH Odpowiedz Link Zgłoś
gumiarz Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 17.12.07, 09:56 czesc .Pracuje w wrigley kupe lat.Na poczatku bylem dumny z tej pracy a teraz mi wstyd ze jestem pacholkiem!!! Ale od stycznia nie ma mnie tu mam inna prace w tym segmencie 8setek netto wiecej.wypowiedzenia nie daje poprostu ide.Podwyzki w wrigley to inflacyjne!!! premia roczna stala sie nagroda roczna:)a paczki swiateczne to zenada 4 kubki podstawki z logo firmy i jakies ciacho.Paczki nie chce!! niech sobie ja wsadza.Firma nas oszukuje, najlepsza? chyba pod wzgledem upokarzania ludzi!niebiescy na weekendy jezdza na wypoczynki na wczasy a my zapie..my i lodowki zapelnic nie mozemy!!! robisz jak wol a nie wolno usiasc ci na minutke jak kregoslup i nogi bola bo pan jendryke i reszta zaprzega cie do innych prac porzadkowych!!byle nie odpoczac mozesz byc mokry jak szczur a niebiescy maja cie w D.... Chetnie bym dal popracowac dyrektorowi pani B i ich psom gonczym!niech poznaja co to praca a nie ciagle przed kompem gole dupy ogladac na necie i dubac palcem w nosie.A tak na marginesie niedlugo sami bedziecie robic bo opinia firmy krazy po miescie i nikt tu sie niedlugo nie zaprzegnie !BIALI PRACUJCIE PO WLOSKU niech beda tyly niech was docenia nie robcie w soboty macie prawo do odpoczynku!jestescie ludzmi a nie niewolnikami.Pozdro. NIEBIESCY PAMIETAJCIE KIJ MA DWA KONCE TEN DRUGI KONIEC TO MY ROBOLE ale poza terenem firmy:))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brejking menadzer Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 18:30 MASZ RACJE CHLOPIE WALDAS ROSIAK JEST W PORZADKU PRACOWALEM Z NIM NA PRODUKCJI I MYSLE ZE Z CZASE POJDZIE WYZEJ BO MU SIE NALEZY SZANUJE LUDZI I ICH CIEZKA PRACE BO SAM ZASOWAL OD MPS A PO LAMACZE. DROGI WALDKU WESOLYCH SWIAT. NIE DAJ SIE WASATEMU.ELO! minus dla kaysera to klamca i len po za tym smierdzi makrela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony-and-mor Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 15:40 Co wy bredzicie o rosiaku - awansował jak nikt szybko, tylko dzięki lizaniu dupy nowaka i snajpera. Znam jego drogę kariery od podszewki. Jest beznadziejny, i bez wsparcia jakie ma do dziś zapie..ł by na MPS nadal. Co frajerze ci obiecał, że tak go chwalisz - napisz - będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 194.174.65.* 19.12.07, 16:45 a kto to snajper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony-and-mor Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:36 taki co patrzy z byka i nic sam nie robi, a jak go wpienisz to zasra ci zycie w tej smiesznej gumolandi, bo przez lizanie kierowniczych dupsk wiele jest wstanie załatwić - hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiep zadowolony Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 01:05 Musisz byc niezłym kiepem ,ze W.R. obrazasz.Nawet jezeli awansował po znajomosci ,to mu się nalezalo.Znam Go i wiem ,ze za lidera i MPS- owca trzymał poziom ,a Ty musiałeś niezle się opier..,albo niezłym tępakiem ,ze Cię W.R. pogonił do roboty i teraz takie głupoty wypisujesz.Zawiśc ludzka i głupota jest nieskończona.(i nic z tego nie mam ,ze to piszę ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony-and-mor Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:25 Po twojej wypowiedzi, wiem tylko jedno - wspierasz go ale pojęcia ci brak o tej osobie - nigdy mi nie wstawił i nigdy tego nie dokona - jest za mały w uszach frajerze!!! szkoda mi czasu na pisanie do takiego PRZYGŁUPASA JAK TY p.s. widać, że guma działa jak narkotyk i wypala ci rozum - hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiep zadowolony Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:57 Przypuszcalnie czas żebyś zmieniŁ firmę ,bo Tobie to już dawno ta guma rozum i zdrowy rozsądek wypaliła.Nie potrafiłbyś nawet paru faktów podać dlaczego jest taki zły,bo co krzywo na Ciebie spojrzał.Niebiescy to nie żadne miski ,nie muszą się podobać zwłaszcza kazdemu.Moze rzeczwiscie za duzo tych ton dziennie przewalasz i obiektywizm Ci się rozregulował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony-and-mor Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 12:32 Mam nad tobą przewagę taką, że olewam produkty tej firemki i zdrowy rozum w przeciwieństwie do ciebie. p.s. Nie wysilaj się, olewam twoje posty i brak mi czasu na odpisywanie jełopie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiep zadowolony Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:12 Co podstawówkę sie skończyło i problemy z logiką.Zdrowy rozum,nie kpij ,bo i tak nikt Ci nie uwierzy.Dobrze ,ze takich gości nie ma za dużo w tej firmie ,a jeżeli są to ,że pujdą w pi... .Szerokiej drogi.(Współczucie firemce ,która Ciebie przyjmie)Zliczyć do 10 potrafi.a myśli ,że jest niezastąpiony.W moim wypadku to nie jest wysilanie.Ciebie rozumiem ,problemy z trybieniem i posta piszesz godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 21.12.07, 13:18 PAX , PAX , PAX Panowie. Idą Święta...Chwała na wysokości , chwała na wysokości A Pokój na ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony-and-more Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 21.12.07, 15:20 Jak widać, problemów z logiką nie posiadam, tylko coś mi mówi, że tobie brak inteligencji palancie, bo jeśli potrafisz czytać to powinieneś wyczuć, że nie interesują mnie takie pogaduszki na twym poziomie. Jak energia ci resztki tego co masz w głowie rozsadza to pie..ij sobie baranka. BUJAJ SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiep zadowolony Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 23:53 A miałeś nie wysilać swojej główki,bo Ci się przegrzeje.Poziom to Ty masz tak zenujący ,ze w firmie czyją sie zniesmaczeni Tobą i twoimi wypowiedziami. ps.przy nastepnych psychotestach wykuj na pamieć odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Liderom Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:55 Niestety, lecz także mam złe zdanie o W.R.-znam wielu z powlekania, którzy zapierniczają od początku powstania tego syfu, lecz nigdy się nie wybiją, bo mają swój honor(coś o czymś pewnie nie masz zielonego pojęcia buraku) i nienawidzą włażenia w tyłki jak W.R.-i choćby stanęli na głowie to nikt tego nie zauważy. Dlaczego tak jedziesz na zadowolonego-and-mor, pewnie to ty W.R.- albo sam mu robisz miłe rzeczy każdego dnia. Pozdrawiam was białasy-pamiętajcie, że w bardzo dużym stopniu mamy przechlapane przez Liderów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Liderom Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 23:37 Ta firma naprawdę zchodzi na psy jak tacy goście tu pracują jak Ty.Uważasz ,że MASZ PRZECHLAPANE TO SIĘ ZWOLNIJ,KIEPSKO CI PŁACĄ -TO SIĘ ZWOLNIJ,JESTEŚ NIEDOCENIANY -TO SIE ZWOLNIJ.Odpowiedz mi na jedno honorowy człowieku -co Cię trzyma w tej firmie, podaj choć jedne inicjały wyższych rangą ,których uważasz ,ze są ok,bo przypuszcalnie wszyscy są be ,a tylko Ty jesteś super.Honor to byś miał gdybyś jechał na kogoś i potrafil się przedstawić(ja nie będę ,bo takie buraki pomyślą ,że dziobie u L i niebieskich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterBlaster Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 15:49 A powiedz mi kolego ile tam pracujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:50 Ciekawe rzeczy wypisujecie .... ale o co chodzi naprawdę - czy o atmosferę w naszej firmie ( że tak napiszę gnojenie pracownika - inaczej sie nie da napisać ) - czy może o ten ostatni wyczyn ( darmowe żarcie i dzień wolny - żenada ) Współczuję dyrektorowi ma twardy orzech do zgryzienia. Nie idzie mu najlepiej . Oczywiście chce dorównać swemu poprzednikowi J.G. Teraz poprostu wybuchnęło to co się już działo za Jana G. Tak mi się wydaje ! Biura nie wiedzą co sie dzieje na fabryce - mobbing w każdej postaci , ale tez są niezadowoleni. Dlaczego ? Sprawa jest przecież jasna - wszyscy chcą być docenieni ! Po tych 5 mld , każdy na coś liczył ( biuro , fabryka ) . Zawiedzieni jesteśmy wszyscy !!! Czara goryczy sie przelała !!! Dla mnie obelgą jest przyrównywanie Wrigleya do Biedronki , ale coś w tym jest ........... wykorzystują nas na maksa . Pracuję już tu parę latek - i juz mam dość . Atmosfera do kitu , przełożeni kierownicy - niebiescy gnoją , do tego dabił nas Dyrektor swoim wystapieniem ..... Nie ma jak w domu ! Rozglądam się juz za nową pracą - mam nadzieję , że mi sie uda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 18:25 macie związki zawodowe? jesli nie - to załóżcie .. to już będzie początek ... układów "bardziej partnerskich" z kierownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
eurofabrika_com Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 17.12.07, 19:17 Wieszacie psy na kierownikow, dyrektor, firme , a skad wiecie ze w innej prcy bedzie lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drażetka Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 20:26 Te poniżające posty piszą nowi pracownicy, bo niby mało zarabiają, ale też niewiele robią. Starzy wyjadacze mają szacunek i poważanie a i zarobki wyższe niż średnia krajowa. Jeśli ktoś pisze że jest gnębiony, to znaczy że jest lewusem (nie obrażając leworęcznych), lub niedorajdą życiową. Podstawa w naszej firmie to: 1. obsługa komputera - niektórzy nie potrafią go nawet włączyć. 2. znajomość i stosowanie TPM - nic strasznego, lecz tylko dla chcącego. 3. zaangażowanie - można udawać :) Prawdą jest że firma się rozwija i to w szybkim tempie (czasami zbyt szybkim) i nie wyobrażam sobie, aby pracownik nie rozwijał się wraz z nią. Jeśli ktoś zostaje z tyłu, to po kilku latach czuje się zdeptany i to chyba o to chodzi. Pozdrawiam rodzinkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: Drażetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 00:45 Poniżające ,ale dla kogo chyba nas pracowników .Nie jestem młodym pracownikiem ,ale jak widzę kartkę młodego 2400 brutto ,to w zupełności ich rozumiem.Za co się angażować za pensję hipermarketową(przepraszam jak kogoś obraziłem)Zatrudniają cię i nawet nie powiedzą na ile możesz liczyć po okresie próbnym,a chcieliby zaangażowania w TPM,obsługę komputera(word ,exel i najlepiej sap),gotowość do nadgodzin w każdym momencie,bo jak nie to CZEMU.O jakim szacunku piszesz.Nikomu nie należy się szacunek za przepracowane lata ,tylko za to co sobą reprezentuje.Wyższe zarobki niż średnia krajowa,o czym Ty piszesz(z okazji zbliżających się świat mógłbym napisać "z choinki się urwałaś)Operatorka z 10-letnim stażem pracująca na dubletach,mająca dobre wyniki 33000 brutto to są "super zarobki", a w KRAFCIE tyle to na start dawali(wiem ,wiem -firma ma podobno nieciekawą atmosferę)Udawanego zaangażowania ,aż przykro komentować.Zawsze starałem sie na ile potrafiłem,a jak teraz słyszę od "góry",że te płace wcale tak nie idą do góry,a ludzi do innych firm przyjmują za te same pieniądze,to po co to zaangażowanie i gdzie to docenienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 18.12.07, 23:20 i tu się mylisz stary - ja tam pracuję prawie 10 lat i myślę , że w dziale gdzie pracuję najbardziej się rozwijam , bo tu masz rację, że trzeba się rozwijac i udoskonalac swoje czynności, nie robic jak koń z klapami , zawsze tak samo - ale czy jestem z tego powodu szanowany i poważany, a co za tym idzie odpowiednio doceniany , to bym nie powiedział , no i zarobków nie posiadam większych od średniej krajowej . Nie chodzę na biało ubrany , ale więcej nie podpowiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:50 nie pieprz głupot! Pracuję już tu 12 lat i wypłats wcale mnie nie zadawala.Może nie potrafię lizać dupy,tak jak Ty,ale taki mam charakter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszony Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 00:44 Analiza Drażetki jest super ,o co chodzi z tym "zostawaniem z tyłu" nie mam zielonego pojecia .Sugerujesz ,że narzekaja tylko ci co nie umieją obsługiwać komputera i nie rozwijają sie razem z nia.Co za bzdury (bardzo jestem ciekaw i dużo bym dał ,żeby się dowiedzieć ,co za genialny umysł to wymyślił-choć mam swoje typy)Ja potrafię ,może nie biegle obsłużyć kompa(w-d,e-l,sap)i z biegiem lat w tej firmie mam wiele uwag ,a niestety nie idzie tego zmienic ,bo rozmowa z kierownictwem to jak grochem o ściane.Ostatni rozwój jaki nam firma zostawila to tylko finansowy , a podwyzki rzedu 4-5 procent tego nie zapewnią.Za poprzedniego dyrektora był zdecydowanie większy zap....,ale jakoś ludzie nie odchodzili ,bo zarabiali tyle ,ze mozna bylo sie tym chwalić ,a teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 10:09 ty durniu piszesz o tpm ze sa znosne pewnie twoje obowiazki to odkurzenie kompa i ulozenie skoroszytow pewnie jestes biurowym i caly dzien stojisz przy kafejce zasrany nygusie przyjdz na tpm na produkcje to zmienisz zadanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 23:19 idiotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszpiot Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.07, 20:27 Nie podaję nazwisk ani żadnych wyzwisk. Zbliżają się święta Wrigley Poland Sp zoo to najwieszka fabryka Wrigleya na całym swiecie 5 mld USD obrotu to jakaś tam kolejna liczba. Ja jestem w wrigley dinozaurem widziałem prezesów kultularnych sfrustrowanych dyrektorów i srajacych w gacie kierowników. Maialem kedys nadzieje ze tutaj jest kapitalizm z ludzką twarza niestety mylilem się TPM wypierze ci mózg podobno w biurze liczą ołówki z zdejmują zdjecia swoich dzieci ze ścian. Mam w pamieci pijanego chwiejacego sie na nogach prezesa ciagnacego longdrniki na starym kazdemu jest ciezko.... a darmowe zupy podobno obroty w stolowce wzrosly w tym dniu 5 razy to tez jakas liczba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejel wrigley Poznań - wstyd i żenada IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 21:45 To co się dzieje w tej firmie to żenada pełną gębą!Jak psy wierne swemu panu za miche!Żal,że część ludzi nie ma za grosz honoru i zasad sprzedając się za talerz zupy,bądź ciastko.Może gdyby ludzie staneli murem i zlali ich uwłaczającą naszej godności "nagrodę",może wtedy otworzyły by im się ślepia,że coś jest nie tak.A tak te tłuste ryje śmieją nam się w twarz i nadal mają nas w dupie!Ktoś wcześniej podał dobry pomysł z bojkotem balu i tych śmieciowych paczek z fajansiarskimi kubeczkami.Wstyd tego śmiecia postawić w chacie!Kubek-reklama kołchozu!Większość mówi,że czeka do stycznia,do rozmów rocznych,zobaczymy jak to będzie(mam jeszcze nadzieje),ale ludzie wyżej postawieni już szepczą,żeby nie liczyć na wiele.Do tego co tydzień zmuszanie do nadgodzin,straszenie kierownikiem i tego typu historie,a to wszystko za co?Operatorzy z 2-3 letnim stażem zarabiają tyle co sezonowi!!!ŻENUA Wrigley-kiedyś duma,dzisiaj wstyd!!!Byle do stycznia.Albo 15%,albo niech sobie świniak(instynkt taplania ponad wszystko) i ten buc neptun Jendryke(kultura przy stole ponad wszystko) sami zapieprzają ze swoją wytresowaną sforą i robią następne rekordy. Pozdrawiam wszystkich pracowników,którzy mają zasady,nie dają się zaszczuć i nie dali wyprać sobie mózgów. Wesołych Świąt(być może ostatnich w tym tak licznym gronie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldek Re: wrigley Poznań - wstyd i żenada IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 22:00 No, pojechał po nich - ale ok jesli tak jest niech sie wstydzą ale z tego co czytam i poniekąd wiem to wnioskuję że "oni" nie mają wstydu i honoru bo to buraki z byle jakim wychowaniem wyniesionym z domu.Została jeszcze moralnośc - jest u nich taka jak u alfonsa. Radzę drodzy Państwo jesli to czytacie opamiętajcie się i zacznijcie od podstaw czyli nauczcie się zarządzać i szanować innych a nie tylko miernie zarządzać.Chcąc to uczynić musicie cofnać się do etapu szkoły podstawowej i wiedzy elementarnej - tego brakuje Wam najbardziej. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych i niezadowolonych oraz sprawców złych nastrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Re: wrigley Poznań - wstyd i żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 00:20 Nigdy nie jest tak do jak się komuś wydaje.Już tego gościa widzę jak zostaje mistrzem .Robiłby to samo tylko za troche mniejsze pieniądze.Jest paru mistrzów na poziomie ,ale nie będę o nich pisał ,bo jakiś dupek pomyśli,że coś z tego mam.Jestem zwykłym robolem i sam jakbym mógł to bym niektórych pogonił do roboty ,bo niektórym się wydaje ,że to instytucja charytatywna ,a koledzy to goście do ..ia za nich, idą na taki minimalizm ,że wstyd.Jedynie to jest przykre ,że znam niejednego pracownika ,który zarabia 2500- 2700 brutto , a naprawdę się starają i nikt tego nie docenia , niestety z przesłanek z góry wynika ,że nie doceni.Nie ma w firmie niestety uczciwych zarobków i uczciwych podwyżek. Pozdrowienia dla wszystkich ,nawet dla niebieskich,którym proponuje spojrzeć z dystansem na swoją pracę ,bo naprawdę praca nie jest najwazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lean.org.pl Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:22 TPM jest dla Nas - operatorów, a ze nie potraficie użyć tego narzędzia to Wasz problem. Wy widzicie w tym same problemy, ale ta metoda eliminacji kosztów to przecież podstawowe narzędzie do upraszczania sobie pracy. Fakt jest taki że zamiast przez pół godziny zająć się maszynami chodzicie dookoła nich z rękami w kieszeni a później 8 godzin biegacie spoceni - można przecież odwrócić ten trend. Przez pół godziny solidnie popracować a później zbierać żniwa swojej pracy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:29 jezu mistrzu a ty sie skad urwales jaki tpm przez ostatnie 4 tyg byl zakaz tpm juz nie pamietasz panika byla nie?? nie mowimy tutaj o tpm tylko ze nas zescie upokorzyli zeszmacili zrobiliscie z nas idiotow tym darmowym posilkiem co myslisz ze nie mma co jesc w domu albo zczego na dodatek o co tutaj ten halas o kase tak?? jestesmy niby najlepsi??TO UDOWODNIJCIE TO NA KARTKACH OD WYPłATY I PO PIESNI WY BEDZIECIE ZADOWOLENI A MY BIALI I ZIELONI TAKZE PODWYZKI W STYCZNIU NIE MNIEJ NIZ 15 % INACZEJ CHYBA NA OBODRZYCKIEJ COS SIE BARDZO POZMIENIA ZRESZTA GORZEJ JUZ BYC NIE MOZE FABRYKA PO PROSTU GRZMI PRZYSLUCHAJCIE SIE TAM NA GORZE BO JESZCZE WARTO chcialbym podziekowac tutaj wszystkim osobom pracujacym w biurach na obodrzyckiej widac ze takze zostaliscie upokorzeni ostatnimi wydarzeniami jak widac wy umiecie sie lepiej zmotywowac niz my na pak prod czy mag albo cukierkach, ludzie brali darmowe posilki az huczalo po co? nie rozumiem niektorzy bardziej dojrzali placili i chwala wam za to i dziekuje ze jestescie z nami ktos napisal ze mamy zalozyc zwiazki zawodowe hehhehe przypuszczam ze za pozno ,trzymajcie sie wszyscy nie damy sie przynajmniej ja sie nie dam mnie nie sa w stanie przerobic za dlugo tutaj siedze hhehehehe smiac sie i miec wszystko wiecie gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: lean.org.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 00:16 Może tak popracować jak nasze perełki z drażetek na wzorcowym MPS-ie 11,gdzie jednego miesiąca maszyna miała najwięcej awarii(jak dobrze pamiętam to nawet połowę MPS)."Dla nas operatorów",aż mi się nie chce wierzyć ,że ktoś może tak napisać.Kupa biurokracji,przydatnych rzeczy z TPM-ów można policzyć na jednej ręce.Czy ktoś widział dobrze startującą maszynę po czyszczeniu,albo te spotkania na siłę ,gdy nie wiadomo co już wymyślać.Oczywiście spotkanie musi być,bo będzie "0" na audycie ze spotkań.A co pani idealna od TPM powie na karty kontrolne.Naprawdę wszystkie stopy sprawdzasz.Czy myślisz ,że tylko japońskie TPM są najlepsze.A gdzie są japońskie samochody w F1,czyżby TPM zawiodły.I o jakim żniwie można mówić,jezeli guma jest dobra to i slaby operator bardzo dużo zrobi , a jak zła to ta lepsza -y,która szybciej wydłubuje gumę,a może ta która więcej ręką nabije boxów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 18.12.07, 04:58 do sfory psie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniud Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 18.12.07, 12:46 co za osioł z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterBlaster Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 18.12.07, 17:22 czyś Ty gościu się naprawde z choinki urwał???? Zajmuje się TPM kilka lat i jak słysze bzdety w stylu 30 min to... Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony-and-more Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 19.12.07, 10:56 Takie wypowiedzi mnie utwierdzają, że Wrigley to fabryka gumy i IDIOTÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:59 Fakt! każdy idiota jest zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re:eurofabrika.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 00:59 No właśnie i to powoduje ,ze dużo ludzi tu jeszcze pracuje.Wszędzie są ludzie i parapety,niestety w każdej firmie,więc dlatego chcemy zmienić tą na lepszą.Chyba jestem niepoprawnym optymistą.Przykro sie słucha znajomych ,którzy wyjechali,albo pracowali na zachodzie ,a mam kontakt z paroma.Pierwszą różnicą jaką zauważyli było podejście do ludzi(oczywiście na plus),a niestety tam ,gdzie pracują POLACY jest też taka miła atmosfera byle samemu się nagłabać,zbić koszty ,a drugiemu nie dać zarobić i się wykazać.Duża premia murowana.A tak do zarobków,gdyby firma płaciła w miarę sprawiedliwie nie byłby tajności zarobków,a tak mają problem z głowy nikt nie przyjdzie z pretensjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re:eurofabrika.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 15:38 Jaka tajność zarobków ? Jeden drugiemu pokazuje kartkę z wypłaty , każdy wie ile zarabia jego kolega !!! wogóle to po co dyrektor robił te zebrania - przecież wystarczy , że sobie wejdzie na to forum . Wszystko ma na tacy !!! Piszcie więc co was boli - ulżyjcie sobie , bo nie zanosi sie żeby było lepiej !!! I nie czekajcie na styczeń jak na zbawienie . Jedyne co sie zmieni to cele na nowy rok , zgadnijcie - będą niższe czy wyższe ? Zatem upijcie się w święta , bo od stycznia walka o wynik !!! Cyfry , cyfry i jeszcze raz cyfry !!! Ile byscie nie robili i tak będzie mało !!! Pozdro . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakowanie Re:eurofabrika.com IP: *.icpnet.pl 26.12.07, 14:13 Ludzie to co Wy tu wypisujecie jest w większości smieszne! poczuliście sie silni i waleczni bo możecie napisać co myślicie na tym forum??!! dlaczego nie pójdziecie z tym do dyrekcji a nie anonimowo wypisujecie te fanaberie! bohaterowie! w jednym wątku ktoś dobrze napisał-jeśli każdy by robił to co ma robić wypełniał se obowiązki to zmiennik miałby polowe mniej roboty pracowałby w spokoju i poczuciem dobrze wypełnionego obowiązku. niebiescy robotę zrzucają na supplierów , na operatorów, pracownik zostawia następcy bajzel bo przecież on już odrobił 8 godzin. jak za komuny! jeśli chodzi o pieniądze to fakt są zdecydowane za niskie. jesteśmy przykładem do naśladowania dla innych fabryk także tych polskich, innego segmentu a pod względem finansowym są na równi lub przewyższają nas. i jeszcze jedno! nie wiem co Wy chcecie od naszego kierownika Piotra J. to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.07, 18:57 Solidaryzuje sie z BIAŁYMI!!!!nie dajcie sie poniżać,i wykorzystywać!!wszyscy jestesmy ludzmi i mamy prawo by godnie zyć!! WALCZCIE O SWOJE PRAWA,ZZA DUZO POTU ,ŁEZ I WYSIŁKU WSADZILISCIE W TA FIRME BY TERAZ SIE PODDAC !I PAMIETAJCIE IM BARDZIEJ SIE ZJEDNOCZYCIE TYM WIEKSZA SZANSA NA SUKCES CZYT.WIECEJ ZDZIAŁACIE! JESTEM CĄŁYM SERCEM Z WAMI!!!!!POZDRAWIAM CALA PRODUKCJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do blondiego!!!!!! Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:42 czesc blondi jezeli to ty to szacuneczek dla ciebie dzieki za slowa otuchy ja powiem inaczej piszcie co byscie zmienili jakie sa nasze cele co chcemy od firmy uwazam ze te wyzwiska nie podzialaja zbytnio na nich trzeba sie zjednoczyc i isc do pana dyrektora powiedziec co nam lezy na sercu tylko kto to zrobi oto jest pytanie mamy kredyty dzieci rodziny i tutaj nas trzymaja w szachu ludzie walcza o kazdy grosz kazda nadgodzine teraz moze troche mniej zrobisz 104 i masz 3000 kola wiecej bracie ale zrob najpierw ile sie trzeba nameczyc nie tedy droga JA CHCE TAK?!?!?!?! 1 PODWYZKA W STYCZNIU NIE MNIEJ NIZ 15% 2 ZA KAZDA NAGRODE JAKA WYPRACUJEMY DLA FIRMY NAGRODA PIENIEZNA 3 BONY ZAMIAST PACZEK NA SWIETA BOZEGO NARODZENIA I WIELKANOC 4 ZADNYCH TORTOW PRZYSLOWIOWYCH CIACH TYLKO KASA NA KONTO PO CO PAN PANIE DYREKTORZE KUPOWAL CIACHA OD KANDULSKIEGO ZA TE WYDANE BLISKO A MOZE WIECEJ 10 TYS ZLOTYCH MOZNA BYLO DAC LUDZIOM NA SWIETA NAPISZCIE WASZE POSTULATY CO CHCIELIBYSCIE POZMIENIAC CO CHCECIE CZEGO OCZEKUJECIE MOZE ONI TAM NA GORZE NASZA KOCHANA DYREKCJA NIE WIE ,OLIWA DO OGNIA JEST DANIE LUDZIOM KUBECZKOW I TALEZYKOW W SWIATECZNEJ PACZCE MOZE KTOS SIE CIESZY BO LUBI ALBO NIE MA JA Z PUSTYCH TALERZY I KUBKOW MOIM DZIECIOM JESC NIE DAM CZY YW TEGO NIE MOZECIE ZROZUMIEC CZY TO JEST TAKIE TRUDNE??CZY TO JEST COS ZLEGO ZE ZWYKLY PRACOWNIK CHCIALBY PRZYNIESC ZONIE DO DOMU BONY NA SWIETA ??? A NIE JAKIES SMIESZNE KUBECZKI I TALERZYKI ??? LUDZIE JESTESCIE PO SZKOLACH WYZSZYCH PO SZKOLACH ZARZADZANIA PO STUDIACH MACIE SIEBIE ZA BARDZO MADRYCH I DOBRZE ALE POSTAWCIE SIE W ROLI TEGO PRACOWNIKA KTORY JEST NA SAMYM DOLE TEJ DRABINKI I OCZEKUJE OD KIEROWNICTWA ZUPELNIE CZEGO INNEGO NIZ NAM DAJECIE KONCZAC BO NAPRAWDE RYCZEC SIE CHCE JAK CZYTAM TE WSZYSTKIE POSTY ZAL MI JEDNEGO WIECIE CZEGO???? ZE NIE MOZE DO NAS WROCIC PAN DARIUSZ KUCZ CZLOWIEK LEGENDA ,LEGENDA WRIGLEYA CZLOWIEK O WIELKIM SERCU DLA SWOICH PRACOWNIKOW ON NAPEWNO BY ZROBIL JAKIS RUCH NAPEWNO BY ZNAMI POROZMAWIAL I PROBOWAL SPRAWE W JAKIS SPOSOB ZALATWIC POZDRAWIAM PANIE DARKU BARDZO GORACO I ZYCZE PANU WESOLYCH SWIAT DLA NAS PRACOWNIKOW WRIGLEYA BEDA POD ZNAKIEM WIELKIEGO ZAPYTANIA JESZCZE CZESC ZALOGI SIE LUDZI ZE TEN STYCZEN ZREKOMPENSUJE NAM TE WSZYSTKIE NIEPRZYJEMNE SPRAWY O KTORYCH PISZEMY POZDRAWIAM WSZYSTKICH WRIGLEYOWCOW TRZYMAJCIE SIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista ?? Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 01:18 Niw wiem ,czy dotarło do Ciebie ,ze dyrektor i pani dyrektor rozmawiali z pakowaniem.Was przypuszczalnie olali ,bo może jesteście za duże pyskacze.Myślisz ,że ta rozmowa coś zmieniła !!!!!.Wmawiano pakowaniu ,że zarobki wcale tak nie rosną,że odeszli od inflacyjnego na rzecz podwyżek(jakby podwyżka 4-5 % nie było tylko inflacyjnym ,tylko nie dla każdego)Wyszli chyba zadowoleni ,że plebs sobie pogadał,wyżalił się to im przejdzie.W końcu robią porównania płac w regionie(chyba z BIEDRONKA,PANEM KAZIEM WYRABIAJACYM KUBKI ,ALBO SPOZYWCZAKIEM NA ROGU -w końcu też spożywka)i niw wychodzi im żaden wzrost,a te firmy ,które dają więcej to później cię w konia zrobią,a że socjal (bony dodatkowe premie,dopłaty do wczasów dla każdego)jest na tyle wysoki ,że masz na rok dwie dodatkowe pensie.A najlepsze ,że podobno było to tłumaczone tym ,że to stare firmy są.Nie powiedzą wprost ,ze tamte firmy nie tylko z socjalu dopłacają ,bo inwestują w ludzi,chcą ich zatrzymać.A nas góra uważa za idiotów ,ze takie rzeczy wciska ,aż mi się nie chce wieżyc ,ze to wciskali.Mogli by powiedzieć ,uczciwie ,choć nie dyplomatycznie ,że jesteśmy kosztem ,który należy zbić jak najbardziej.A jak się zwolnią to się zatrudni innych jełopów za jeszcze mniejsze pieniądze ,bo będą myśleli ,ze króla za nogi złapali ,a król jest nagi.MAM NADZIEJE ,ZE SIE MYLE I W STYCZNIU BEDA PODWYZKI PONAD DZIESIEC PROCENT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guziec:) Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 23:39 marghot to ty kaiser znow sie ryb nawachałes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drażetka Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 19:52 Przyłączam się do życzeń dla WSPANIAłEGO PANA DARKA KUCZA - to była najlepsza postać Świata Wrigleya. Jego czasy wspominam z łezką w oku. Taksówkarze tez go wspominają i przesyłają pozdrowienia. Prawdopodobnie już Jan zaczął wszystko psuć, a Jacek przejął firmę w tragicznym stanie (mówię o atmosferze w pracy). Pamiętam płaczące operatorki, wkurzonych operatorów. W każdym razie pamiętajcie że w głównej mierze atmosfera pracy zależy od nas samych - nie dajcie się zgnębić, nadal jesteśmy zespołem - na dobre i na złe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajak Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 10:46 SIEMA LUDZISKA! NIE MA CO UKRYWAC JEST CIEZKO ALE MIMO TO LUBIE TU PRACOWAC NAJWAZNIEJSZE JEST PODEJSCIE I OLIMPIJSKI SPOKUJ KTO MA STALOWE JAJA BEDZIE DALEJ TU PRACOWAL KTO JEST LEWUSEM I SCIEMNIACZEM NIECH ZMIENI ROBOTE.NAJBARDZIEJ IRYTUJE MNIE TO ZE MIMO TO ZE DRA PAPE JAK MU CIEZKO NIC NIE ROBIA I TRZEBA PO NICH WSZYSTO PORRAWIAC I ZASUWAC.PRAWDA JEST TAKA ZE JAK BY WSZYSCY PRACOWALI UCZCIWIE TO WSZYSTKIM ROBILO BY SIE LEPIEJ. Z TY TRZEBA ZROBIC PORZADEK. ZYCZE WSZYSTKIM WESOLTCH SWIAT I POZDRAWIAM . PAJAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 20.12.07, 12:18 Oj , gumiarze. Zobaczcie jak na tym forum zgnoiliście i firmę w której pracujecie , ludzi i siebie samych. Tak nie można. Brudy pierze się we własnym domu. Dlaczego sie nie zorganizujecie. Pokażcie chociaż gest oporu - oddajcie albo nie przyjmujcie tych gwiazdorkowych szklaków , i nie bójcie się , że ktos będzie notował wszystko. Taki spontaniczny opór da do myślenia dyrekcji o prawdziwych nastrojach. A to forum zamknijcie , ono tylko eskaluje waszą frustrację i co gorsza , rozpoczynają się "wycieczki" personalne . Łatwo tak anonimowo sie wykrzyczeć , człowiekowi wydaje sie wtedu , że cos zrobił i idzie spać spokojny. Nic bardziej złudnego. Zacznijcie otwarcie dyskutować wewnątrz firmy. A co do szukania lepszej pracy. Hm. Uważajcie. Wśród pracodawców rozwija się nowa , pogłębiona metoda zatrudniania. Praca sezonowa - czasowa (nawet za wyższe stawki od pracowników stałych)ze wszystkimi uprawnieniami pracownika stałego. Raz , że rozbija to grupy społeczne-pracownicze i burzy stosunki/relacje międzyludzkie, dwa - w każdej chwili pracodawca pozbywa się takich pracowników bez żadnych odpraw i odszkodować. Może nawet i u was tak jest.Paradoks (perfidny ze strony pracodawców) jest taki , że z jednej strony brakuje rąk do pracy , z drugiej następuje kompletna obojętność w stosunku do pracowników stałych miast ich wspierać i umacniać. Zdrowe dotrudnienie sezonowych nie zagraża pozostałym w w wys. ok. 30% ogółu zatrudnionych. Pracodawcy pędzą w kierunku 50 a nawet 60%. A te bzdury : człowiek jest najważniejszy bleble...to niech sobie wmawiają na swoich konferencjach. PRAWDĄ OCZYWISTĄ JEST TO , ŻE BEZ CZŁOWIEKA , LUDZI I ICH WYZYSKIWANIA NIE ISTNIAŁYBY TAKIE KONCERNY JAK NESTLE , DANONNE , WRIGLEY , PEPSI-COLA ETC. I nie muszą nas Oni szkolić w tym zakresie. Mają pieniądze , mają siłę. Ale mają również obsesję na punkcie wizerunku swojej firmy i tu mozna celnie uderzyć w odwecie. A jak ? Pomyślcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DLA HYDRAULIKA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:31 No właśnie to jest dbanie o wizerunek .Jak uruchamiasz wyszukiwarkę z zaznaczeniem stron polskich już na pierwszej stronie wyskakuje biedronka.Dyskusje już były i pierwszym tekstem było ,że dyskusja tak ,ale nie o zarobkach ,jakby atmosfera się psuła w firmie od złej jakości gumy-PARANOJA.Jest mi naprawdę przykro ,że po tylu latach sramy we własne gniazdo ,ale może w końcu ktoś ten smród poczuje i zobaczą ,że stanęliśmy w stosunku do innych (dobrych) firm w miejscu ,że czas coś zmieniać ,choćby głupi socjal i bony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 12:56 co chcecie to piszcie a te wasze pisanie i gadanie nic nie da bo jestescie cienkie bolki potraficie tylko gadac a nic nie robicie. Ja wlasnie powysylalem CV po firmach i jak bedzie cos lepszego znaczy zarobki to uciekam bo tu nie da sie zyc z tak marnej pensyjki...Pozdrawiam wszystkich .wiecej odwagi.dodam ze pracuje tu 6 lat a przy wyrownaniach nie zostalem starszym operatorem chociarz robie jak wol i sie staram jak moge.niektore osoby robia tu tylko na jednym stanowisku i maja wieksza kase odemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLE PLE Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 12:59 co was tu trzyma w tym kolosie ??? wysylajcie CV gdzie indziej tak jak inni tak zrobili i robia nic tu po mnie tez spadam szukac lepszejszej pracy$$$$$$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 20.12.07, 13:24 Będę sie upierał. Wasza dyrekcja wie , że jesteście wk...ni , zbuntowani. Wie również , że Wasza siła jest rozproszona a to z kolei umacnia pracodawcę w swoich słusznych i nie słusznych decyzjach. Pracowałem wiele lat w koncernie i wiem , jak robi się wodę z mózgu ludziom , jak w białych rękawiczkach załatwia się sprawy bez naruszenia prawa. Nie macie Związku , to pewnie nie macie Układu Zbiorowego a tylko zasady wynagradzania. A co z Radą Pracowników (Europejska Dyrektywa) na którą pracodawca musi sie zgodzić - ma obowiązek umozliwić wybór takiego ciała. A co z Społecznym Inspektorem Pracy - sprawa kodeksowa , obowiązek pracodawcy. Trzeba szukać różnych rozwiązań by chociaz próbować nawiązać równorzędny dialog z pracodawcą. Byc może będą was straszyc przeniesieniem produkcji (stary numer - niestety czasami skuteczny). Idą Święta - wyciszcie sie trochę a z nowym rokiem podejmijcie słuszne decyzje. Pozdrawiam wszystkich gumiarzy - dyrekcji nie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 17:24 No własnie czas założyć związki zawodowe - Ja się na to piszę . Potrzebny ktos kto pociągnie !!! Co wy na to !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 22:54 Witam Wszystkich pracujących w amerykańskiej Stonce fakt jest taki: musimy w końcu zadziałać! Zorganizujmy się i nie idzmy na tą styczniową "stype" zaliczmy oficjalną część a za ich darmową tequille podziękujmy może da im to coś do myślenia. Pozdrawiam wszystkich gumiarzy oprócz niebieskich psów i białych kitli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 23:43 Co takim jadem zioniesz.Nie wiem co sie uparliscie z tą biedronką,chyba tak naprawdę nie zapie..liscie ,jeżeli tak przeginacie.Bezrobocia nie ma ,droga wolna.Są biali co zarabiają ponad 4000 brutto i czy to jest zły zarebek.Czemu gęby na tym forum nie otworzą.Boją sie ,przecież muszą być zadowoleni.Zorganizujmy się .Co za bzdury.Porcelanki wiara nie potrafiŁa oddać ,a wyjdzie z darmowej(no powiedzmy przez nas wypracowane pieniadze)imprezki.Ja się bedę w najlepsze bawił i wiem ,że większość tak zrobi ,byle dopisała płeć piekna.Jakby co napewno z biurowca będą(na forum nic nie piszą ,że są niezadowoleni-a wiedzą ,ze jest),a taksty o lizucach "co to zostaną" mam gdzieś.Zawsze jak uwazam ,ze mam racje gębe otwieram ,a ryj mam nie wyparzony.Po numerze piatkowym kiedy wszyscy(sorki wiem o jednym co zostawił na stołówce porcelanke)z bananami na ustach polecieli z paczuszkami do szatni ,POCZULEM,ZE LUDZIE, HONORU ZA BARDZO NIE MAJA,więc co sie teraz będe osmieszał i wychodził wcześniej.Schowam swój honor do kieszeni.Nie mam zamiaru niczego bojkotowac .MAM ZAMIAR BAWIĆ SIĘ NA CAŁEGO I DO KOŃCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 21.12.07, 08:30 a ja wiem kim kestes P... :)))) masz racje wiara nie potrafila sie zorganizowac w trakcie odbierania kubeczkow a chca wojowac dobrze napisales POLAC MU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 11:20 Każdy może się bawić,nikt Tobie nie broni.Jak jesteś taki zadowolony,to podpisz się nazwiskiem.Dyrekcja ceni służalców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony-and-mor Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:37 Nie słuchajcie tego gostka - takie forum powoduje, że można się dowiedzieć wielu ciekawych spraw, i musicie pamiętać, że czytają to ludzie, którzy wiedzą, że jest to sygnał aby coś w firmie zmienić. Pamiętajcie także, że filarem wszystkich firm produkcyjnych są byli i będą zawsze LUDZIE Z PRODUKCJI a nie kadra kierownicza. Jak was zabraknie to najzwyczajniej mają MEGA PROBLEM i koniec z dostanim życiem, a nie sądzę aby ktoś chciał zatrudnić knura, wiedzą, że jego działania lub ich brak w poprzednie firmie doprowadziły do jakiegokolwiek rozłamu. Jestem z wami białasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez przesady Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:20 STALOWE JAJA,PAJAK !!! ,A MOZE ODPORNY ZWIERACZ,ZEBY DAC SIE CIAGLE PO... ,A MOZE TO LUBISZ, MASOCHISTOW NIE BRAKUJE TEZ NAPEWNO W "NASZEJ" FIRMIE.OCZYWISCIE PRZESADZAM I ROBIE SOBIE JAJA,ALE COS W TYM JEST ,ZE NIEKTORZY KRZYCZA I NIC NIE ROBIA.JA JESTEM ZADOWOLONY ,LEKKO NIE JEST ,ALE MYSLE ,ZE PO PODWYZCE BEDE ZADOWOLONY .WIGILIA SUPER (ZA KTORA DZIEKUJE,W KONCU WSZYSCY PACZKI POZABIERALI I WYCHIDZILI Z USMIECHEM NA USTACH-A TAK PYSZCZYLI),ZOSTALA IMPREZKA NA KTOREJ BEDE SIE BAWIL I WSZYSTKIM TO POLECAM . JEZELI NIE IDZIE PEWNYCH RZECZY ZMIENIC W TEJ FIRMIE TO POZOSTAJE ZALOZYC ZWIAZKI(ZA CIENKA WIARA)LUB ZWOLNIC SIE,A JEZELI KTOS CHCE SIE OPIE..C I ROBOTE ZRZUCAC NA INNYCH TO NIECH SIE ZWOLNI.JAK NAPRAWDE PRZEGNA PALE Z PODWYZKAMI BEDE ZMUSZONY POSKLADAC PARE CV ,ALE SWOJA PRACE ZAWSZE ROBIE NAJLEPIEJ JAK UMIEM ,BO MAM SZACUNEK DO SWOICH KOLEGOW I NIE CHCE ,ZEBY ZA MNIE MUSIELI ZAP.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajak Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 21.12.07, 09:20 BEZ PRZESADY TY ZASRANY WYDYMANCU KTO CI DAL PRAWO MNIE OBRAZAC ODJEB SIE OD MOJEGO ZWIERACZA BO JAK CIE WYTROPIE TO ZERZNE TWOJ AZ CI SIE SZMATY W USZACH ZAPALA.JESTES TAKI MADRALA ZE SIE UKRYWASZ POD NIKIEM?.UJAWNIJ SIE I ZAPRASZAM NA 9-14 BOHATERZE TAK CI SKUJE FACJATE ZE NIE ODRUZNISZ SPIRA OD PEPERA.SMIECIU CZEKAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez przesady Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:17 PAJĄK ,JAKBYM CIĘ NIE ZNAL TO BYM POMYŚLAŁ ,ZE JESTEŚ BURAKIEM ,BEZ POCZUCIA HUMORU.TE SWOJE WITKI WSAĆ SOBIE DO... KIESZENI,ALBO KARTONÓW PO BAZIE.CZŁOWIEKU,DYSTANS ,DYSTANS ,DYSTANS DO SIEBIE I FIRMY.A OD TWOJEGO ZWIERACZA NIC NIE CHCĘ ,BO NIE JESTES W MOIM TYPIE.NIE PRZEDSTAWIAM SIĘ JAK TY ,BO JAKBYM WCHODZIL W T...K BEZ WAZELINY TEZ BYM SIĘ PRZEDSTAWIŁ,A MOZE TO DOCENIĄ.JAJA TO MAJĄ ANTYTERORYŚCI TY TO MOŻESZ MIEC JAJECZKA.NIE JEST TU TERAZ ,AŻ TAK CIĘŻKO.PAJAK OCZYWISCIE ROBIE SOBIE JAJA ,ALE ODPISZ COŚ SMIESZNEGO ,CHETNIE POLEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulek Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 00:08 Pająk- moje uznanie za mocne acz prawdziwe slowa nie daj sie wydymac i nie zwracaj uwagi na palantow i rob swoje jak to lubisz!!!!!!!!!! Wesołych Swiat dla all pracownikow Wrigley-a oby bylo lepiej w nastepnym roku oraz madrosci i rozumu dla naszych przelozonych ZASTANOWCIE sie nad nad tym forum kierownicy i dyrektorzy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterBlastr Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 15:35 Pajak w tym co piszesz jest duzo prawdy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieluch Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 21.12.07, 09:09 to co tu widze do tej pory (a sledze to forum) to widze ze robi sie tu syf.rozumiem was doskonale tez pracuje z wami i twierdze ze zarobki sa siegajace dna.W firmie jest syf jestesmy traktowani jak niewolnicy .Niebiescy chodza z glowami w chmurach majac nas za nic mysla ze jak nosza niebieskie koszule to moga nas olewac,nic kultury np jak widze takiego Głuszaka wychowanego na łonie Jaszczura co od niego niedawno mleko spijal to mnie nosi.Pan gieroj karierowicz bez kultury.Byłem swiadkiem rozmowy jak mowił ze on chce sie tu piac na wyzyny i zostac kims wiecej ,pewnie chce strącic Jendryke i zostac kierasem:)))))) tak mowil.Frajer co kaze sobie mowic na pan przez duze P uczen przerasta mistrza.Nic nie wie a suplajerom mowi co maja robic i robi sie syf.Tak wogole to wszystkie obowiazki sa zepchniete na suplajerow a co niebiescy mają robic?straszyc? oile wiem od straszenia są duchy!!! Pozdrawiam i łącze sie z wami a szczegolnie z suplejerami,głowa do góry! napiszcie cos o waszych niebieskich kierownictwie i innych co burza atmosfere w pracy a ja proponuje TACZKE dla takich!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieluch Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 21.12.07, 09:12 PS. Są tez normalni niebiescy w tej firmie i chwała im za to! tak trzymac koledzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 21.12.07, 09:29 Panie Prezesie Wrigley - Poznań. Niech Pan tych głosów na forum nie lekceważy , niech Pan zrobi pierwszy , uczciwy krok do załogi. Pana fabryka dzisiaj to jak szybkowar w którym zawór bezpieczeństwa za chwilę eksploduje , a wewnątrz niego buzuje jak w ulu. Nie wierzę , że Pana doradcy nie śledzą tych wypowiedzi i nie informują Pana. Pan , Panie Prezesie siedzi w swoim fotelu a fabryka gore!!!!!!! Radzę to Panu jako doświadczony w bojach związkowiec. Jeżeli tego Pan nie zrobi to wszystko co ewentualnie może się zdarzyć w Pana firmie spadnie na Pana głowę. Jeszcze jest czas wyjść z tego impasu z honorem dla obydwu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBOL Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:03 Nie liczyłbym na to ,ze gora coś zmieni w zarobkach ,czy samej firmie.Bedzie tak jak powiedziała J.B.w zeszłym roku dużo hałasu ,a odeszło 7 osób.Tym razem może 15 ,i co firma przestanie produkować.Dla tej firmy to jak spluną.Obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 08:32 Witam Wszystkich gu misi, pracuje w tej firmie od początku więc mogę sporo powiedzieć na ten temat. Jak się przyjąłem do Wrigley-a to był zupełnie inny Świat inny zakład,fabryka! Nie było dnia żeby w tej firmie mnie coś nie zaskoczyło oczywiście na plus!!! To był szok prawdziwa Amerykańska firma w działaniu i podejściu do swoich pracowników. Ci którzy pracują od początku lub przyjęli się krótko po otwarciu fabryki wiedzą co mam na myśli! Myślę że, pierwsze 3-4 lata były najlepsze dla pracowników tej firmy. Później coś zaczęło się zmieniać ale, my tego nie dostrzegliśmy w porę może nie wszyscy! Ktoś kto pracował w Wrigley to był Ktoś! Było mówione o ten pracuje w Wrigley to musi zarabiać i rzeczywiście pierwsze lata powiedzmy było OK. Co jest teraz nie będę pisał bo sami oceniacie i to wystarczy. Co się dzieje wszyscy widzą, Ci co chcą widzieć! Dyrekcja od początku powstania fabryki powtarza że, najważniejsi są ludzie. Ci ludzie z największym bagażem doświadczenia którzy rozkręcili tą fabrykę(biura oczywiście też)powoli się kończą, za chwile ich zabraknie i to dopiero będzie problem. Kto przekaże tym młodym pracownikom wiedzę na temat tych maszyn np.jak spakować w 8h 5tys boxów czy tam ile pakujemy, czy jak wyprodukować dobrą gumę na palety a nie zrobić trim czy też powlekać drażetki tak jak chłopaki to potrafią. Kiedyś my jechaliśmy się uczyć od innych, teraz Ci sami przyjeżdżają uczyć sie od nas to chyba o czymś świadczy! Ale góra chyba nie widzi jaką ma (jeszcze) super ekipę nie docenia jej!!!!!!!! c.d.n Pozdrawiam Wszystkich z fabryki szczególnie BIAłYCH :) Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony-and-more Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 19.12.07, 10:51 Witam Serdecznie jeszcze normalnych. Sądzę, że o tym burdelu niema co więcej pisać, natomiast myślę, iż warto napisać sporo o układach i układzikach jakie stworzyli śmierdziele LIDERZY wraz ze śmiesznym kierownictwem tej biedronkowej firemki, gdzie ludzie są traktowani jak materiał do osiągania celu amerykańców. Wkrótce chętnie wyjawię pikantne szczególy poprzedzające kilka ładnych lat. Pracownik powlekania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 17:27 Dawaj te szczegóły nie pękaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 23:07 ..L..jak LIZUS Odpowiedz Link Zgłoś
gumiarz Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 19.12.07, 11:04 WITAM CO Z TEGO JAK MLODZI NOWI KOLEDZY PRZYCHODZĄ JAK ZARAZ UCIEKAJĄ Z PRZERAZENIEM W OCZACH I POTEM NA CZOLE Z ZALEM ZE TA PRACA ICH PRZERASTA!!! ZE ZADUZE WYMAGANIA, STRES!!! I ZMECZENIE ORGANIZMU!!! MY JESTESMY PRZYZWYCZAJENI ALE NOWI PRACOWNICY JAK WIDZA TA PRACE NIE MAJĄ SIŁ.CORAZ CZESCIEJ SŁYCHAC W ZAKŁADZIE "JA SIE ZWALNIAM" ALBO "WYSLALEM CV DO FIRMY..." LUB "IDE NA ROZMOWE O PRACE" I TO MOWIĄ STARZY PRACOWNICY,Z TEGO CO WIDAC TO ANI NOWI ANI STARZY NIECHCĄ TU PRACOWAC.NOWYCH TO PRZERASTA A STARZY MAJA DOSC UPODLANIA I ROBIENIA ZA MARNE GROSZE-TAK TO SĄ GROSZE ZA PRACE I NASZ WYSILEK !!!!!!jAK SLYSZE OD ZNAJOMYCH "DOSTALEM SZESC STOW W BONACH NA SWIETA,OD INNYCH ZE PODOSTAWALI SIEDEM A CZASEM I WIECEJ" TO MNIE KREW ZALEWA I SMIECH WOKOŁ CO? "NIE ZARTUJ DOSTANIESZ CZTERY KUBKI I CZTERY TALERZYKI???:)))))" PANIE DYREKTORZE ZA REKLAME SIE PLACI CO PAN MYSLI ZE CO DOSTANIEMY PACZKI Z LOGO FIRMY NA SWIETA I CO DALEJ? MAMY REKLAMOWAC FIRME TYMI CUDENKAMI???-WSTYD!!!! ALE NIE O TO CHODZI !!!CHODZI O TO ZE KAZDY Z NAS CHODZI DO PRACY ZA PINIĄDZE A NIE DLA WYNIKOW BO DLA PRZYJEMNOSCI TYLKO PAN PRZYCHODZI I PANU ROWNI!!!BO WY MACIE ZA CO WYZYWIC RODZINY A MY ??? A CO Z ROCZNĄ PREMIĄ?-DZIWNYM TRAFEM DO POLOWY ROKU JEST WYSOKA A POD KONIEC ROKU SPADA W DÓŁ NA 2 DO 3% MIMO IZ FIRMA PRODUKUJE CORAZ WIECEJ!-MA PAN NA TO JAKIES USPRAWIEDLIWIENIE??ŁADNIE TO NAS TAK OKRADAC??? TO DZIEKI NAM ROBOLOM MACIE TE POSADKI I MACIE NAS GDZIES!!!DOBRZE ZE NIEDLUGO IDE GDZIE INDZIEJ BO WSTYD MI PRACOWAC W TAKIM KOŁCHOZIE TYLKO LENINA TU BRAK. KOLEDZY ZBOJKOTUJCIE IMPREZE!!!NIE BIERZCIE TYCH SMIESZNYCH PORCELANEK!!! NIE UPODLAJCIE SIE ONI SIE Z NAS TYLKO SMIEJĄ!!! PROPONUJE NAPISAC PISMO DO WLADZ NAJWYZSZYCH ADRESY I MAILE SA NA STRONACH INTERNETOWYCH NIECH TEZ WIEDZA ZE MY POLACY NIE JESTESMY NIEWOLNIKAMI A CHCEMY POSZANOWANIA NAS I NASZYCH RODZIN-MOZE NIE WIEDZA CO TU SIE WYPRAWIA I MOZE WLADZĄ NA OBODRZYCKIEJ ZBLADNĄ USMIESZKI. POZDRAWIAM . Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony-and-more Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 19.12.07, 13:13 dobrze gadasz gumiarz - lecz musisz wiedzieć, że z takich wypowiedzi to tacy jak dyro i knur oraz całą bandą niebieskich to mają tylko o czym gadać przy wódce i polewać. Za kasę jaką biorą są gotowi zrobić numery o jakich nie śniłeś!!! Dla mnie to oni nic nie znaczą i każdego dnia robie takie numery na powlekaniu, że kiedyś to włosy im z głowy powypadają jak się dowiedzą. A SIĘ DOWIEDZĄ!!! A swoją drogą czas popisać o powlekaniu: - snajper i dziadek, wypadałoby się zabrać do pracy, dziadek przestań pić, i przestancie się wysługiwać ludzmi, i za ich poty zbierać oklaski. Jak na was patrzę to już teraz sr.. mi się odechciewa. Jedziecie na szefostwo firmy, a jak nikt nie patrzy to wchodzicie im w dupy bez wazeliny. Mam nadzieję, że powstanie program w TV - JAK ONI ŚCIEMNIAJĄ - pierwsze miejsca macie zagwarantowane!!! c.d. nastąpi!!! pracownik powlekania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 20.12.07, 10:31 oprocz dziadka i snajpera jest jeszcze jeden kwiat r z e z n i k z tym ananasem to juz nik nie chce robic ciagle katuje mlodych i sezonow a sa jest wielkim operatorem i mowi o wszystkich jak o swojich "kolegach" a tak naprawde to wszyscy go nie trawia bo to przychlas no i jego kumpel fiona tez Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony-and-more Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 21.12.07, 12:49 Gość portalu: wnuczek napisał(a): > oprocz dziadka i snajpera jest jeszcze jeden kwiat r z e z n i k z tym ananas > em to juz nik nie chce robic ciagle katuje mlodych i sezonow a sa jest wielkim > operatorem i mowi o wszystkich jak o swojich "kolegach" a tak naprawde to wszys > cy go nie trawia bo to przychlas no i jego kumpel fiona tez --------------------------------------------------------------- rzeźnik to palant, lizus, i jest niegroźny!!! szczaj na niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.07, 16:48 który to rzeznik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ja Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:13 Cała ta rozmowa na forum idzie jakzwykle w jednym kierunku: "on jest zly a ja taki zajjjjeeefajny że aż strach". Po jaki kij te kłótnie miedzy soba? Po jaki kij "sracie" do własnego mrowiska? Fakt jest taki, że firma nastawiona jest na zysk, tylko to się liczy. Zysk przekłada sie na kase, tą samą kase którą i my chcemy dostawać. Personalne pociskanie między nami białasami nie ma sensu. Masz jakiś problem do kogoś? Powiedz mu o tym w 4 oczy a nie na forum pod nikomu nieznanym nickiem. Pozdro dla PAJĄKA. 1. Za to co napisał i za to, że się podpisał 2. Za to, że ma takie poczucie chumoru i styl bycia jaki ma. Czasem jak mam zjeb... dzień i koleś mi wpada na hale i zasadzi jednym czy drugim textem, to już nic mnie tego dnia nie może wk... . Pająk załatw mi te skarpety co nosiłes ha ha ha. Co do wypowiedzi o planowaniu i podziale obowiązków. Planowanie jest jakie jest, jeżeli są błędy z tej strony [ a czasem maja one kolosalny wpływ na nasza ocene roczna] i nie ma z tego żadnych wniosków. To znaczy, że to mega zaangażowanie i walka o wyniki to mit już na początku całego procesu. Podział obowiązków..... tak nie jest to odpowiednio zorganizowane ale tylko z jednej przyczyny : - obowiązków przybywa, czasu na ich wykonanie automatycznie jest mniej ale kasy za to dodatkowo nie ma. Jeżeli wymaga się od pracownika robienia czegoś na zasadzie " ty rób bo ja nie mam czasu a tobie zajmie to ile? 5 min? " i nie idzie za tym dodatek za pzrejecie zadań i odpowiedzialności to niby dlaczego ja jako pracownik mam sie zapalić do realizacji tego ? Nie pociskajcie sobie nawzajem bo czasem zamiast coś konstruktywnego napisać piszecie głupoty. Ktoś ma "L" to co? Jest kutas odrazu? Często spotykam większych kutasów i świrów bez tej Lki. Kto z was zna przyczyny powstania czegoś takiego jak LIDER? Wartość dodatu jaki za tym poszedł? Mógłby się jakiś właśnie Lider wypowiedzieć. Jak dla mnie Lider to najbardziej zryta fucha w tej firmie. Jest on między pracownikiem a niebieskimi i kierownikami i z tego co się zdążyłem zorientowć za ok 5% podwyżki. Dla mnie te 5% to by było 90 PLN netto, jak widać kwota niewarta by stać się kutasem [ no chyba, że ktoś nim już był przed tą he he podwyżką]. Odpowiedz Link Zgłoś
nandara Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 21.12.07, 19:58 Czytam często to co tutaj piszecie z wielkim zainteresowaniem. Co sądzicie właśnie o instytucji lidera? rzeczywiście nieciekawa pozycja ale uważam że wchodzą niebieskim w tyłki. co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea flora Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:23 "wchodzą niebieskim w tyłki"?? a pozostałem białasy to nie wchodzą??! albo niebiescy kierownikom?? wszędzie są ludzie i ludziska, na każdym stanowisku, czy to białas, eLka, niebieski, kierownik - nie ma znaczenia, wszędzie są buraki, parapety, epitety można mnożyć, a nygusy każdego kto sumiennie i rzetelnie wykonuje swoje obowiązki będą uważać za lizusa, z doświadczenia nabytego w tej firmie wiem, że najgłośniej o lizusach krzyczą właśnie lizusy i wazeliniarze oraz lenie i opie..cze, nic to zresztą dziwnego, człowiek każdy ocenia drugiego według siebie i przypisuje działaniom innych takie same motywy jakim on się kieruje, a ciasnota umysłowa niektórych niestety nie pozwala im tego zrozumieć i to niezależnie od koloru mundurka i naszytych znaczków, dodajmy do tego zwykłą ludzką podłość aby zgnoić człowieka tylko dlatego że jest "wyżej" ode mnie, albo że niebieski albo kieras liczy sie bardziej z jego zdaniem niż z moim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Liderom Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:35 Fakt, pewnie niektórzy żałują, że dali się zrobić L-eserem, lecz ci z powlekania z którymi się spotykam codziennie, to z małymi wyjątkami zwykłe kutasy i tylko patrzą jak przetrwać 8 godzin aby się nie narobić i spijać śmietankę z ciężkiej pracy pomocników, przewalających tony dziennie. Przeczytałem w jakimś poście o dziadku i snajperze, i muszę przyznać rację, to pieprzone nygusy(wiem co mówię-parę lat z jednym i parę z drugim na zmianie). Czasami pod koniec zmiany, potrafili ciebie zgnoić tylko dlatego, że czegoś nie zdążyłeś zrobić, a ty masz za sobą 6 łamań. Dziadek woli pospacerować po fabryce, zamiast pomóc swojemu kumplowi ze zmiany, a jak mu się postawisz to długo będziesz to odczuwać. Sam chyba zapomniał, jak ludzie mu kryli dupsko, gdy przychodził nawalony do pracy(gratulacje dla ochrony). Generalnie myślę, że pomijając fakt specyfiki pana fasoli, to taki snajper i dziadek powinni się uczyć od niego jak wykorzystać L na bluzie, i pamiętać aby tej funkcji nie stosować jako przepustki na ściemę. Powinni wspierać kolegów ze zmiany, a oni bez zmrużenia oka oleją wszystkich aby tylko mieć święty spokój. Mam jedno pytanie-gdzie przez tyle lat było i jest kierownictwo, które niejednokrotnie miało zgłaszane te problemy. Jestem zadowolony i cieszę się, że moja praca na powlekaniu, nie jest powiązana z tymi panami. Współczuję wszystkim co muszą pracować z tymi L-eserami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Liderom napis Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 23:42 Zaraz dojdziemy do wniosku ,ze cała ludzkość to zwykłe ku....z małymi wyjatkami.To forum robi sie powoli żenujace ,a poziom z merytoryką ma coraz mniej wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajak Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 23.12.07, 13:08 ZADNYCH KUMPLI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Liderom Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 23:00 Człowieku, gdzie ty jesteś, na marsie czy co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspierający Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 19.12.07, 14:46 Wykrzyczeliście się na forum , groziliście bojkotem etc. a dzisiaj na spotkaniu wigilijnym jakoś buntu nie było. Dobrze , że rozładowaliscie swoje emocje na tym forum. Teraz powinna przyjść chwila refleksji - co dalej? Zalecam zorganizowanie się w grupę związkową. To proste - wystarczy 10 osób , spotykacie się gdzieś na neutralnym terenie , spisujecie listę Załozycieli Związku , spisujecie projekt Statutu - dokumenty do Sądu Rejestrowego na Grochowych Łąkach, wyznaczacie datę pierwszej konferencji wyborczej , powiadamiacie na pismie procodawcę i już !!! Komitet założycielski wchodzi w statud ochrony 6 miesięcy. Jak założyć Związek Zawodowy , Wzory Statutów znajdziecie w internecie - zadajcie tylko takie pytanie na googlach. Wtedy pracodawca inaczej będzie się zachowywał jak wybierzecie Waszą reprezentację. Przynajmniej wstrząśniecie nim mocno. Jakie związki są takie są , ale tam gdzie ich nie ma pracodawca hulać będzie zawsze po d...ch pracowników. Przestrzegam jedynie przed Związkiem Inicjatywa Pracownicza. Oni są radykalni ale tez i niebezpieczni dla każdej strony sporu. Pozdrawiam Was kochane białasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 00:52 Myślisz ,że goscie ,którzy nie potrafią zamanifestować swojego niezadowolenia z kiepskiego(delikatnie mówiąc) gwiazdora i oddac piekną ćmielowską porcelanę ,będą umieli stworzyc zwiazek.Chyba kpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 17:38 Zaczyna się od niezadowolenia - do buntu już tylko mały kroczek ! Trzeba go zrobić !!! Juz krożą ploty o olaniu imprezy 11 stycznia ( o 21:00 wszyscy mają sie zwinąć z imprezy do domu ! Potraficie to zrobić . Ciekawy jestem kto zostanie dłużej - chyba sami lizusy ,, po tym ich poznacie " . Do zobaczenia na imprezie !!! Damy radę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość do Gościa Impreza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 22:16 Nie wiem dlaczego jesteś niezadowolony, ale ja zamierzam zostać na tej imprezie do końca. Nie mierz wszystkich jedną miarą - są ludzie i ludziska, a że Ty trafiłeś pod tych drugich to mówiąc krótko masz pecha. Mam wiele do zarzucenia niektórym ludziom, ale to normalne że popełniamy błędy, sęk w tym żeby te błędy wychwycić i spróbować je naprawić. Nie narzekajmy więc na rzeczywistość, bo to my ją tworzymy. Pozdrawiam i życzę kolegom i koleżankom WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 19.12.07, 15:27 Dzwońcie: FEDERACJA ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH PRACOWNIKÓW PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO Z SIEDZIBĄ W POZNANIU - TEL.061 8 526 095 . ul. Bóźnicza 11 c (koło Grochowych Łąk) ; PRZEWODNICZĄCY STANISŁAW PAŁKA. Do tej Federacji należą m. innymi: Jutrzenka (Goplana) , Unilever Amino , Nestle - Winiary Kalisz , Hortex , Indykpol-Zakłady Drobiarskie z Mazur , Poznański PEGAZ , Grupa Animex , Bahlsen - Skawina , San - Jarosław , Poznański Herbapol etc. Razem ponad 21 firm. Napewno wesprze Was dobra radą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 22:24 A ja zapytam trochę może nie na temat, ale może ktoś mi odpowie dlaczego sanepid toleruje od dłuższego czasu unoszący się w różnych rejonach miasta (w zalezności od pogody) mdławy smrodek - prawdopodobnie z wrigleja. Nie udawajcie, że nie czujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubonianin Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 22:56 Bo widocznie nie jest szkodliwy .W Luboniu wiemy coś o tym jak się zaczynała kampania ziemniaczana,ale nikt od tego nie umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Podsumowanie dla Dyrekcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 00:17 Należy się kilka słów podsumowania. 1. Płace - zbyt niskie dla części pracowników (zgodnie z zasadą - pieniędzy nigdy za wiele). 2. Rodzaj premiowania, motywowania - do przemyślenia ( te nowe sposoby z kafeterią made in USA odpadają). 3. Więcej szczerego uśmiechu i zaufania oraz słów "Dziękuję, Proszę, Przepraszam" ze strony pracodawców - nie tolerujmy Chamstwa. 4. Rezygnacja z autokratycznego stylu zarządzania - nie wszyscy należymy do pracowników kategorii X wg. McGregora, których trzeba non-stop kontrolować i gonić. 5. Zarząd powinien współdziałać z pracownikami, wspierac ich, pytac o opinie - jesteśmy jakby waszym klientem wewnętrznym (mamy wspólne cele) i tylko razem możemy przełamać granice. 6. Powrót do starych dobrych zasad "cieszmy się z pracy". 7. Cele ustalamy na zasadzie demokracji - nierealne demotywują. 8. W jak najszybszym czasie uzupełnić Vacat-y - w innym przypadku w soboty przyjdą do pracy ci "vakaci" 9. Tworzymy jeden wspólny zespół - a nie rodzinę, bo z rodziną to się tylko dobrze na zdjęciu wychodzi :) 10. Przykład idzie z góry, inaczej "Jaki Pan taki kram" - czy jakoś tak. Dyrekcja daje przykład kierownikom a Ci niebieskim itd. 11. Dawać szanse poprawy pracownikom którzy popełnili błędy - nie skreślać ich tak od razu. Nie popełnia błędów ten który nic nie robi. Stosując sie do powyższych (choć nie tylko) zasad odbudujemy naszą wewnętrzną piramidę potrzeb Maslowa. ps. Może dla kogoś to jakieś bzdury, ale czas na konkrety, przecież wiadomo wszystkim że dyrekcja to czyta. Pozdrawiam Wszystkich Pracowników Wrigley Poland Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Podsumowanie dla Dyrekcji? IP: *.karolin.pl 20.12.07, 16:40 Tak się zastanawiam czy nasze kierownictwo w Stanach wie jaka panuje atmosfera w jej NAJLEPSZEJ FABRYCE w Polsce... p.s. A jeżeli nie chyba należało by wysłać im linka do tego forum Pozdrowienia dla wszystkich BIAŁASÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubonianin Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:30 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKóW FIRMY WRIGLY Z OKAZJI ZBLIżAJąCYCH SIę śWIAT BOżEGO NARODZENIA I NOWEGO ROKU , A W SZCZEGóLNOśCI ODWIEDZAJąCYCH FORUM .OBY PRZYSZłY ROK BYł DOSTATNIEJSZY I DOPISYWAłO ZDRóWKO I POCZUCIE HUMORU. Odpowiedz Link Zgłoś
gumiarz Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 21.12.07, 11:45 A ja zycze wszystkim pracownikom Wrigley dostatnich milych i zdrowych swiat i duzo zdrowia.Zycze wszystkim bez wzgledu na status w firmie.Ale swoje zdanie mam i zycze sobie takiego otoczenia jak tutaj ,w mojej nowej pracy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świniopas Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.echostar.pl 21.12.07, 21:30 A ja powiem krótko. Życze Wszystkim aby było Wam lepiej, każdemu z osobna i wszystkim razem. Nie ma jeszcze w Polsce przymusu pracy, więc co Was trzyma w tym jak piszecie kołchozie. Jest przecież tyle śmietników i tyle mostów, że dla wszystkich wystarczy. A skoro piszecie, że i tak Was firma karmi byl czym, to tak właściwie nic się nie zmieni, a nawet bedziecie mieli lepiej, bo bedziecie sami sobie sterem, żaglem, okrętem. Tylko pomyślcie na kogo będziecie wtedy narzekać? Może na szczury lub karaluchy, albo na pogodę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOŃCZMY TO FORUM Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 00:00 KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDZ.CHYBA JUZ WYSTARCZY TEGO PLUCIA MIEDZY NAMI.DYREKCJA MAM NADZIEJE COŚ Z TEGO WYWNIOSKUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterBlaster Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 22.12.07, 22:32 dyrekcja gdy to czyta to zrywa boki ze śmiechu. Znaczna część tego forum dopieprza sobie wzajemnie i nic z tego nie wyniknie. Myślicie, że oni tego nie wiedzą??? Białasy pokrzyczą na forum i będą zapieprzać dalej... I na imprezie styczniowej tez tak będzie, że zdecydowana większość będzie piła darmowe piwko aż pod stół nie wpadnie... Z okazji Świąt Bożego Narodzenia najlepsze życzenia dla całej fabryki a w szczególności dla cukierków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WORK Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 77.252.34.* 22.12.07, 22:46 zgadzam sie opluwamy sie wzajemnie a nic z tego nie wynika. Góra zaczyna sie smiać z tego. Ale jak sie zoorganizowac jak niektorzy potrafia tylko opluwać za za zasłoną netu innych a sami nie potrafia sie odezwac na konkretne tematy. Panowie troche KULTURY i POSZANOWNIA siebie. Lepiej cos zrobic konkretnego niz sie szkalowac na forum .WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coatingowiec Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:19 I to jest wielka prawda - krzyk na forum nic nie da, a ci co krzyczą na imprezie będą schlani i będą krzyczeć jak zwykle: ZAJEBISTA IMPREZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:35 w ubiegłym roku impreza była tak denna że po godzinie wyszedłem,i to bez żadnych wezwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyn K Zabawnie się Was czyta... :) IP: 86.161.171.* 23.12.07, 21:26 Ogólnie to wszystkim Wam przydało by się więcej dystansu. Szczególnie kierownictwu - żeby nie przeżywali tak bardzo każdego dnia jakby to była wojna. Białasom - trochę więcej optymizmu i pozytywnego nastawienia bo niektórzy to potrafią tylko narzekać w kółko. Tak sobie teraz z perspektywy oceniam i stwierdzam że dla 90% ludzi we Wrigleyu praca jest ciągłym, codziennym, niekończącym się stresem. Nawet jak wszystko idzie dobrze to i tak w powietrzu wisi ciągle jakieś napięcie. Cały czas nerwowo, cały czas w pośpiechu. Ludzie, szkoda Waszego życia żeby się tyle denerwować. Więcej luzu trzeba mieć, przychodzić do pracy normalnie a nie za karę i normalny dzień tam spędzać a nie megastresj dzień w dzień. Tak sobie teraz przypominam akcje w stylu "polerowanie regałów bo ktoś ważny przyjeżdża" i śmiać mi się z tego chce :) Wiem że łatwo to się mówi... Fakt, kiedyś za Kucza to było super. Stare, dobre czasy, szkoda że nigdy już nie wrócą... W każdym razie pozdrowienia z UK, merry christmas czy coś w tym stylu ;) Ogólnie to Wrigley i tak jest super, love you all :) Odpowiedz Link Zgłoś
greggregorylive Re: Zabawnie się Was czyta... :) 23.12.07, 22:15 Pozdrawiam Cię Justyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 11:07 Justyn już się zwolnił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR K. Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 22:49 Pozdro Jastin ,teraz to możesz się z tego śmiać.Gratulacje za odwagę i powodzenia.Jakby co szykuj tam miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 11:33 Dajmy sobie trochę luzu1 Zdrowych,spokojnych i radosnych świąt wszystkim frajerom,kurom,kwakom i z warsztatu zwierzakom! No i Reni Cz.miłej,dawno nie widzianej kolezance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyrektor Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 12:33 Dzięki wszystkim za to forum! Dowiedziałem sie wiele istotnych informacji i zamierzam was wszystkich zwolnić. Jeśli nawet nie potraficie tworzyć zgranej grupy przeciwko dyrekcji to jesteście mi nie potrzebni. Panowie z produkcji podpie..cie sie wzajemnie by, świniak mógł was wywalić na świński ryj. Cała reszta -oczekujecie że pod słownym terrorem ugnę się i rzucę kasą , przecież nikt nie sucha terrorystów. To trzeba mieć jaja i wiedzieć jak coś takiego zrobić a wy nawet talerzy(prezentów) nie umiecie zostawić na stołach jak się umówiliście,(już widzę jak wszyscy wychodzicie z imprezy by pokazać swą solidarność), wszyscy jesteście posranymi terrorystami i zabijacie smrodem. Odejdzie was tylko grupa bo jesteście jak koza co dużo meczy a mało mleka daje. życzenia: życzę wam byście potrafili być jednością - myśleć wspólnie , mówić wspólnie i walczyć by nam wszystkim było lepiej (związki zawodowe to dobra myśl ale nie ma na co liczyć dopóki wam jaja nie urosną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterBlaster Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: 213.199.238.* 26.12.07, 13:42 Szczególne życzenia świąteczne dla Reni Cz. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 21:20 Widzę, że już nie pracujesz w tym s...e Justyn, mnie także udało po wielu latach uwolnić się ze szponów tej firmy, i każdemu kto chce się zwolnić i myśli podobnie jak ja kiedyś, że poza wrigley'em lepszej roboty się nie da znaleźć, mogę powiedzieć tylko jedno - DA SIĘ, tylko trzeba chcieć szukać(i wcale nie poza granicami), oraz troszkę wiary, że się uda!!! Pamiętajcie, iż nasze życie jest zbyt krótkie aby je marnować dla firmy która ma Was głęboko w d...e, rozumiem wszystkich co mają rodziny, lub są jedynym żywicielem rodziny lub potężne kredyty i się boją, lecz czasem trzeba zaryzykować i zacząć wszystko od nowa. Wiem, że nie zawsze się uda, lecz takim pracowniom proponuję większy dystans do wszystkiego i pracować dalej. Sam zmieniając pracę bardzo się bałem i ryzykowałem, co noc zastanawiałem się co zrobię jak się nie uda, lecz od momentu jak powiedziałem sobie - kurcze chłopie masz jaja czy nie - weź się w garść i zapomnij o tym co było, masz nową szansę i nie zrób nic co mogłoby to spieprzyć, lub zrób wszystko aby to wykorzystać. W tej firmie nauczyłem się jednego, i opanowałem to powiedzenie do perfekcji: Bez pleców i układów dorobić to się można tylko GARBA!!! Nie bójcie się prosić głośno o pomoc, jeśli to ułatwi szukanie nowych rozwiązań, i pomoże zmienić Wasze życie na lepsze. Dziś mogę powiedzieć, że opłaciło się i udało, bo sam stosunkowo niedawno prosiłem i wysłuchano mnie. Dziś pracuję w firmie która bardzo prężnie się rozwija, i choć czasem jak każdego dopadają mniejsze czy większe problemy, to mając dość duży bagaż doświadczeń np. w stosunkach między pracownikami lub raczej ich brakiem, zrobię wszystko aby nigdy firma w której pracuję nie zeszła pod tym względem tak nisko. Pozdrawiam Wszystkich mi życzliwych, a w szczególności tych co zawsze wieszali na mnie psy i kopali dziury każdego dnia pod nogami. Nawet na POWLEKANIU gdzie straciłem na zawsze sporo nerwów, są jeszcze normalni ludzie(mam taką nadzieję) Pomyślności w nadchodzącym Nowym 2008 roku i wiary, że są firmy gdzie jest znacznie lepiej. Piotrek Lejman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greyter Re: Zabawnie się Was czyta... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 20:34 Justin wracaj firma czeka na Ciebie by Cie wkręcic. Mnie już nikt nie namówi na tę kichę. Troche się spóźniłem z wypowiedzią na tym forum, a jestem dobrym obserwatorem i mógłbym po przemyśleniu przytoczyc wiele przykładów o kóre proszono na początku bo szczerze mówiąc jak zwykle na takich forach zabrakło konkretów, a te co były rozmyły sie w całości. Przykłady łamania prawa itp. No cóż jedynym problemem jest porzucenie pracy i znalezienie nowej, ponieważ tylko duża fluktuacja kadr zmusi kierownictwo tej firemki do zmiany sposobu działania. No cóż Happy New Year Justin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyn K Re: Zabawnie się Was czyta... IP: 86.159.156.* 05.01.08, 10:28 Tak dla wyjaśnienia to ja się nie zwolniłem bo mi było tak jakoś bardzo źle, wręcz przeciwnie - było mi tam bardzo dobrze i miło będę wspominać. Jasne były tam jakieś drobiazgi które denerwowały ale to musiały być naprawdę drobiazgi bo już zapomniałem i pamiętam tylko dobre rzeczy :-) Ja bym nawet chętnie do Wrigleya wrócił tylko że musiałbym raczej robić coś innego bo potrzebuję nowych wyzwań w życiu, no i za stary jestem żeby na 3 zmiany pracować... No i kaski trochę więcej też by nie zaszkodziło ;-) Pozdrawiam wszystkich moich przyjaciół i przyjaciółki, chciałbym wymienić z imienia ale wyszła by dłuuuuuuga lista, love you all i na pewno odwiedzę jak będę w PL, postaram się na dłużej tym razem. ps. Składanie pojazdów wojskowych też mi się już znudziło, czuję że czas na zmianę więc staram się o nową pracę, mam kilka spotkań umówionych w przyszłym tygodniu, nie będę zapeszać więc nic więcej nie powiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktsikowa Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.serv-net.pl 01.01.08, 18:35 Pozdrowionka dla niebieskiego Rycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.man.poznan.pl 02.01.08, 14:28 Witam Wszystkich. Muszę powiedzieć że z ciekawością przeczytałem wszystkie wątki na forum. Na dniach ma się wyjaśnić czy dołączę do waszej Firmy. Ale po przeczytaniu wszystkich postów chyba sobie podaruje. Pozdrawiam i nie dajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coatingowiec Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 15:10 Chłopie dobrze myślisz, nie ładuj się w to GÓWNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator syfu Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 09:48 heheheheheh - wykrzyczały się barany i forum zdycha - heheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 10:38 Te obserwator pedale syf to ty masz we łbie pajacu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pedała Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:56 Ja frajerze z chłopcami jak TY nie obstaje - hahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 11:48 Może nie obstajesz,ale stanowczo zbyt często im obskakujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pedała Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:52 NUUUUUDZISZ GOŚCIU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PTERINOCHILUS MURI Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 17:01 CZY TO TAK LADNIE SOBIE UBLIZAC? MAMY NOWY ROK I NOWE PERSPEKTYWY NOWE CELE I WIECEJ CHAROWY ZAMIAST LAC SIE NA FORUM OSZCZEDZAJCIE SILY NA ROBOTE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 12:53 hello, czy będąc w wieku 30-40 lat można się ubiegać o pracę we firmie czy od razu odstrzeliwują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: full on Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 195.182.20.* 06.01.08, 00:49 żal mi tego forum!bo nie w tym rzecz aby pisać poniższe bzdury i epitety a zasygnalizować problemy i nie równe traktowanie!szkoda że puste łby też tu pisały wylewając tony szamba ...już od poniedziałku rozmowy jakoś nie wierze w 10-12%! fakt jest jeden przez ostatni rok dałem 120% z siebie i jak znowu docenią ładnie MÓWIĄCYCH a nie robiących to szukam innej pracy! nie dopuszczalne jest aby jeden operator miał 5000 brutto a inny 3000 brutto!CHORE!!!!!(a ten pierwszy ma mniejszą wydajność!) dobre !można by takie przykłady mnożyć w nieskończoność ale dam sobie spokój! POZDRO dla pracowitych białasów! trzymajcie się! bez nas nie ma WRIGLEY POLAND(przesłanie do GÓRY) a bez nas nie ma WAS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy2008 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 08:36 1.Narzekacie na zarobki. 2.Narzekacie na mistrzow. ad 1.Mysleliscie kiedys jak zareaguje dyrekcja kiedy przyjdziecie do pracy np. na 14:00 a o 14:30 spotkacie sie wszyscy ubrani na bialo na parkingu?Z prasparentem wieksze place strajk.Wiem ze duzo z was ma rodziny i rozne zoobowiazania finansowe.Podobno robicie gume na cala europe?Jesli zaprzestaniecie, wyobrazcie sobie jaki zrobicie szum na rynku.Mysle ze ta fabryka jest na takich kontraktach ze nie miala by wyjscia dala by podwyzke. ad 2.Pracowalem w takiej firmie gdzie co prawda na zmianie bylo tylko 35 osob ale wysmarowalismy takie pismo do kierownika produkcji na temat naszego mistrza ze reakcja byla blyskawiczna.Niestety nie zwolnili go ale zmienil sie wiedzial ze my nie damy sie wychowac! Przestancie sie wyzywac na lamach forum. Przestancie narzekac. Zacznijcie wszyscy glowkowac co zrobic aby bylo lepiej. W kazdej takiej firmie produkcja to serce zakladu a wy chyba znacie je najlepiej! Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbyt Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 06.01.08, 15:12 masz racje ze ta fabryka nie istnieje bez bialasow ale sa tacy ktorych to nie obchodzi bo dla nich sa wazniejsi biurowi i serbska.caly czas sie ich faworyzuje i chwali no i WYNAGRADZA. jezdza sobie na pikniki i imprezy integracyjne zabawy gdzie sie leje piwsko i grille uginaja sie od chabasu . A MY? pamietam turniej pilki noznej na jakims zakichanym boisku i nawet wody nie bylo do picia a za pierwsze miejsce ZDOBYWCY DOSTALI PO SMIERDZACEJ KOSZULCE.TURNIEJ DLA SERBSKIEJ BYL NA STADIONIE KOLEJORZA I ZARCIE BYLO I ZAPITKA SUPER ATMOSFERA. WSZYSCY WIDZIELI ZDJECIA AZ TAK SIE CHWALILI.W CZYM JESTESMY GORSI? CHCIALBYM ZOBACZYS TAKIEGO MADRALE JAK SYPIE BEKI PO 107KG LUB LAMIE 12 TON GUMY LAPAMI. TYDZIEN I LEZY NA OJOMIE.PRAWDA JEST TAKA ZE LAURY ZBIERAJA TYLKO JAJOGLOWI. DO PRZEMYSLEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coatingowiec Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:54 To prawda - białasów się traktuje jak traktuje, a biurowym dupy rosną od foteli i pojęcia o pracy nie mają. Zapraszamy na tydzień łamania NYGUSY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 09.01.08, 22:31 _ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJOGLOWY Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 09.01.08, 22:36 bylo sie uczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coatingowiec Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:18 Jajogłowy to ty masz mózg palancie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No PROBLEM Wrigley Poznan to nie biedronka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:56 Takie forum powinno być na infranecie a nie na całą Polskę. Taką propozycję przedstawiłem ze dwa lata temu aby można było szybciej reagować na opinie i skargi, które są nieuniknione. Szkoda że nie potraktowano tego pomysłu poważnie, a przecież wiadomo jak ważna jest skuteczna komunikacja w dzisiejszych czasach. Dlatego podkreślam że za rozwojem osobistym idzie rozwój firmy i dotyczy to również, a może przede wszystkim kadry zarządzającej, która spędza długie godziny na nieefektywnych zebraniach. Apeluję z tego miejsca do managerów wszelkich firm - Ludzie zajmijcie się pracą a nie gadaniem, bądźcie tam gdzie są problemy, a nie na sali konferencyjnej, pomóżcie poprawić klimat społeczny. Pytajcie, ale nie z pejczem w ręku i obawa że ktoś się z wami nie zgodzi. Posłuchajcie krytyki i niech będzie ona konstruktywna, niechaj z niej wyniknie coś dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 19:24 Taaa tak sie spinacie , że o 21 wychodzicie i , że bojkot a jako PIERWSI przy korycie będziecie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balowicz Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 22:04 Podwyżki będą i zabawa też. A CO SE BEDE RZAłOWAł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mało inteligetny Re: Impreza roczna? IP: *.icpnet.pl 06.01.08, 23:10 nic nie zmienicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coatingowiec Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:58 Jasne, że nic nie zmienicie, bo tylko na płacz na tym forum Was stać. Na iprezie znowu teka i ból przeminie. ZLIKWIDOWAĆ TO NĘDZNE FORUM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analiza Re: Impreza roczna? IP: 80.50.95.* 08.01.08, 16:18 Obserwowałem to forum od początku a eskalację oburzenia szczególnie. Odnoszę wrażenie a raczej mam pewność , że na tym forum znajduje się kilka osób z wrigleya (na kilkaset zatrudnionych) , które zmieniając tylko nicki i swoimi skrajnymi wypowiedziami starają się wywołać taką powszechna opinię , że oto w fabryce wrze. Wszystkie wypowiedzi na tym forum mozna podzielić na dwie grupy : pierwsza to forumowicze zewnętrzni i tu wyraźnie widać ich różnorodność rzeczowych , merytorycznych zdań. I druga : tych właśnie kilku co stają na głowie by wywołać wrażenie setek wypowiedzi , setek pracowników wrigleya i tu wyraźnie widać jeden , jednakowy styl - plucia i pomówienia , ordynarne wyzwiska w poczuciu bezkarności z uwagi na anonimowość , prymitywny styl i ograniczona znajomość słów. Kto pierwszy raz wejzie na to forum to sie przerazi a kto poczyta to musi dojść do takich samych wniosków jak ja. Miłej zabawy na spotkaniu noworocznym życzę pozostałym pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analiza ??? czego Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:36 Panie Analiza jakbyś zwrócił uwagę ,to dlatego coś zmienić w tej firmie tak trudno ,że wielu ludzi się zgadza ,z większością wypowiedzi(pomijam te z epitetami,rzeczywiście poniżej krytyki),a gęby nie otworzy,bo są jak te woły ,które trzeba w kierat ,albo się boją(nie wiem czego,bo jakby za prawdę wyrzucali ,to naprawdę byłoby już źle)i nie mają żadnej inicjatywy,żeby spróbować coś zmienić.Zewnętrzna merytoryczna wypowiedz ,była tylko o związkach. Resztę ,na 99 % pisali wrigleyowcy.Gdybyś był szeregowym pracownikiem ,to byś to wiedział,a jeżeli tego nie widzisz ,to znaczy,że Jesteś wyższa szarża,albo co gorsze, ślepy i głuchy.Dużo wypowiedzi jest przesadzonych.Nikogo tutaj nie biją ,nie katują ,ale w tych wypowiedziach chodziło przede wszystkim o ogólny spadek poziomu firmy.Zapowiada się ,że coś drgnęło w dobrym kierunku.I o to chodziło.Gratulacje dla dyrekcji ,za odważną decyzję,bo każdy myślący wie ,ze tak naprawdę mogło się skończyć na zeszłorocznych podwyżkach i co.Najwyżej paręnaście osób by się zwolniło. A korporacja kulała by się dalej.Wyżej na stołkach nawet nikt by tego nie zauważył.Teraz została impreza.Dziewczyny (mężatki i panny) szykujcie kreacje.Będzie się działo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.I Re: Impreza roczna? IP: *.icpnet.pl 08.01.08, 23:37 Nie wszystko Analizo jest takie proste, masz sporo racji, ale nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:41 Wrze ?.Oczywiście ,że nie wrze ,bo że jedna piąta fabryki chodzi na rozmowy i złożyło papiery do innych firm to w końcu normalna rzecz.Ja należę do dużej grupy osób ,które czekają na rozmowy.Jak będą nie po myśli to powysyła się CV do parunastu firm. .I są to normalne prawa rynkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:47 rzałował? chyba żałował.Od razu widać że to impreza dla kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumoludek Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 10:59 SRAM NA TĄ IMPREZKĘ - bawić się i udawać jak jest fajnie w gronie zakłamanych kolegów i koleżanek. Kupię sobie bronka, posiedzę z rodziną w domku, i w przeciwieństwie do tych co idą się nawalić, będę miał swiadomość, że to nie arena fałszywych debili!!! Zamknąć to forum - nędza i rozpacz. Tradycyjnie wiele krzykaczy na codzień się narypie i będzie na imprezce beblać do ucha mającej nas w dupie bandzie niebieskich i kierasów, jakie to szczęście go spotkało, że tu pracuje. Byłem swiadkiem jak jeden z liderów powlekania, ledwo stojąc na nogach, właźił dyrowi w dupsko - NĘDZA I TRAGEDIA TEGO ŚWIATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:33 I super więcej będzie dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:31 Zastanów się ,czy wszystko z Tobą wporzo."Wszyscy zakłamani,debile"-rewelacja.Jak ja uwielbiam takie uogólnienia."Właził dyrowi w dupsko".Co stałeś i podsłuchiwałeś.Może ktoś chociaż pogadać z bardziej inteligentną i kulturalną osobą od Ciebie,czy to grzech.Nawet jak "wchodził...."to czemu wszystkich wrzucasz do tej samej beczki.Proszę złożyć kondolencje swojej rodzinie za tak nieobiektywnego i niekulturalnego gościa w rodzinie jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumoludek Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:20 Mało wiesz - gó.. widziałeś i słyszałeś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 11:27 Ujawnij się .Może nie jest za późno.Pomożemy Ci.Medycyna naprawdę zrobiła ogromne postępy.My się bawimy ,a Ty zatruwaj życie rodziny.I podstawa szukaj pracy biedny, zaszczuty ,gnębiony,kolego.I naprawdę życzę Ci powodzenia.Będzie się nam naprawdę lepiej pracowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analiza Re: Impreza roczna? IP: 80.50.95.* 11.01.08, 12:29 A ja myślę , że już czas by to forum zamilkło. Tyle brudu i pomyj wylaliście na siebie , tyle zawiści i nienawiści , tyle pesymizmu a wręcz defetyzmu. Tak jakby Wrigley był pępkiem Świata a jest to jeden z tysięcy zakladów w Polsce i jednym z setek w Poznaniu. Wszędzie są problemy z którymi trzeba się nauczyć i żyć i radzić. U Was jest grupa wiecznych malkontentów , którym wszystko i wszyscy śmierdzą (jak w każdej firmie). Tacy ludzie nie budują a burzą - TO TOKSYCZNI ! A więc trzeba ich ujawniać i odsuwać sie od nich na kilometr. Tacy najmniejszą radość zamieniają w kaplicę i żałobę. Na tym forum przeczytałem kilka fantastycznych , merytorycznych wypowiedzi (krytycznych też i do mnie też), które i wspierały pracowników , wskazywały drogi wyjścia z impasu , wskazywały drogę do samorganizacji. I cóż z tego? Kilku zaślepionych pseudo- wrigleyowco-forumowiczów nie dopuszcza do siebie takich trzeźwych ocen i dalej rozwala tę stronkę. A zatem czas już na The End jak kończący sie film. Miłej zabawy dla tych którym nie jest obcy dobry humor , optymizm , pozostawienie pracowniczych problemów w fabryce , a pójście na balety traktują jak fajną , integracyjną zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAJAK Re: Impreza roczna? IP: *.icpnet.pl 13.01.08, 16:00 - T H E - E N D wreszcie....... Odpowiedz Link Zgłoś
taly1 Re: Impreza roczna? 14.01.08, 16:49 pelne zaskoczenie. firma -dzieki john.-zrozumiala ze nalezy docenic pracowników nie tylko wUSA ale i w POLSCE.Mamy nadzieje ze w tym dobrym kierunku bedziemy sie posuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balowicz Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:41 Tylko epitetami potrafisz rzucać.Nie chcą Cię przyjąć do innej firmy.Co poznali się na Tobie.Co wyższe szkoły się skończyło ,a gumę się ciepie i mopuje.To możesz być sfrustrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy Re: Impreza roczna? IP: *.eranet.pl 12.01.08, 12:13 Cześć wszystkim jak wam się podobała impreza i co sądzicie na temat zapomogi 2500 pln .Pozdro dla wszystkich szczególnie pakowania i supilerow(niestety słyszałem że podwyżki dla was to max 10%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 13:55 Pozdrowienia dla wszystkich mechaników pakowania,jest nas z dnia na dzień o jednego mniej :)Imprezka OK a pare złoty się przyda :) Odnośnie podwyżki to każdy dostaje tyle ile przewiduje wycena rynkowa jego stanowiska pracy,im łatwiej przeszkolić człowieka na danym stanowisku pracy tym mniejsze zarobki i automatycznie niższe podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:35 Chyba nie do końca tak jest.Widziałem nowych pracowników rezygnujących z suplliera,a jakoś z mechanika nie,a przeszkolenie na to stanowisko też nie trwa miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:15 Kasa jak kasa zawsze sie przyda.Ale ,czy ktoś wie ,czy do tego jest premia ,czy tylko te 2500 zł.Na zdrowy rozum wychodzi,że to dodatkowa kasa.Jakby nie dali to i tak nic nie zrobimy.Jeżeli supllirom szykują 10 %to byłby skandal.W końcu każdy widzi,że to oni trzymają w kupie i rządzą na działach(chyba najlepiej się znają i wiedzą co sie dzieje na zmianie)A wciskanie ,że podwyżka(twoje zarobki) zależy od Ciebie to już małe nieporozumienie(i można to udowodnić konkretnie do stanowisk i osób).Imprezka się udała.Korytko w porzo.Przydałoby sie jedynie dodatkowe stanowisko do piwa.Trochę szkoda tego czasu w kolejkach.Dyrekcja mogłaby pomyśleć o przedłużeniu imprezki o godzinę lub dwie.Dużo wiary jechało w miasto dalej na balety.Trafiony pomysł,że cały czas nie grał zespół,tylko leciała muza ze sprzętu.jak było widać zabawa szła na całego.Pozdro dla WSZYSTKICH wrigleyowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 16:50 10% dla suppliera to mało? a co, kupujesz nowe volvo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy Re: Impreza roczna? IP: *.eranet.pl 13.01.08, 19:05 koleś jak ci się wydaje że 10% dla suppliera to za dużo to przyjdź na drażetki i się z nimi zamień ja obserwuje ich pracę codziennie i wcale im nie zazdroszcze a że ktos jeżdzi volvo to wcale nie znaczy że zarabia tyle ile powinień za prace którą wykonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:36 Tą wypowiedz traktuje jako podpuchę,bo jakbyś był choć trochę zorientowany to byś wiedział ,że w całym kraju średnio zarobki poszły o 12 % w zeszłym roku.Widać,że wiesz kto ,czym jeździ,to też chyba wiesz kto ile czaska nadgodzin.Nie sztuka zarobić w nadgodzinach,a jeżeli już je ma to na co wyda pieniądze to już chyba jego sprawa.I nie jestem gościem od VOLVO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 19:03 i slusznie, podpucha... taki maly prztyczek w nos... moze nazwijmy to zarcikiem :) co do zarobków na danym stanowisku mozna dywagowac, nie twierdze ze supllier ma lekka robote, ale przerzuciles kiedys kilka ton gumy na lamaczu?? a byles moze na drobnych na prod? szacunek dla tych gosci za to co robia, wiesz ilu ludków tam odpadło? Nie kazdy wytrzyma taki syf, trzeba miec stalowe jaja zeby robic na tych dzialach, nie wiem dlaczego uwazasz ze inni powinni dostac wiecej kasy. Sczerze mowiac mam gdzies, kto jakim samochodem jezdzi, a Ty dobrze wiesz ile osob w tej firmie co kwartal ma 104 i wiecej nadgodzin. I tak jak pisales nie jest sztuka zarobic fajna kase w nadgodzinach, tylko firmie na takich ludziach najbardziej zalezy, zawsze gotowych łowców nadgodzin, ktorzy przyjada nawet w niedziele bo przeciez co maja robic w domu? mam to gleboko w du... ale jak slysze narzekanie takich frajerow ze maja za malo podwyzki to az mnie sciska. I to by bylo na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imprezowicz Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:19 Chodziło mi ogólnie ,że każdemu się należy przynajmniej te 12 %,żeby nie zostawać z tyłu za innymi firmami.Swego czasu jak byłem młodszy też przerzucałem trochę ton.Stwierdziłem ,że poprzednia firma za mało mi płaci za tak ciężką robotę i znalazłem się tutaj na lżejszej pracy, ale zdecydowanie wyższym obciążeniu na stres.Przypuszczam ,że też chcesz dostać podwyżkę ponad 10 %,żeby nie zostawać za resztą kraju.W końcu pracujesz w FIRMIE ROKU ,a taki tytuł jakby nie patrzeć do czegoś zobowiązuje.Chciałoby się ,żeby nasze zarobki też były jak nie najlepsze w kraju ,to chociaż jedne z lepszych w regionie.No ,ale cóż polityka kadrowa chyba jest trochę inna.Wystarczy im,że jesteśmy wysoko ,ale nie najwyżej w zarobkach w regionie .Dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:20 Pracuje w tej firmie parę ładnych lat i jedyną wadą tej firmy jest stres nic tak nie wykańcza człowieka jak osłabienie psychiczne i to im się udaje nie zdają sobie sprawy co robią z pracownikami. A co do podwyżek to choćby dali wszystkim 10% podwyżki to i tak nie którym będzie mało więc tak naprawdę nigdy wszystkich nie są w stanie zadowolić. Ja gdyby nie ta nagonka na pracowników i pogoń za wynikami które i tak wciąż będom za małe to nigdy nie zastanawiał bym się nad odejściem na tą chwile mam dość.......Jak większość pracowników. POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH BIAŁASÓW TRZYMAJCIE SIĘ Przyjdą jeszcze lepsze dni :-) I dajcie już spokój z wyciąganiem brudów bo nie ma to sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAJAK Re: Impreza roczna? IP: *.icpnet.pl 15.01.08, 17:45 Z A P R A S Z A M Y D O W R I G L E Y A ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:33 Pająk - ja mam w głowie O.K. NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I gdzie te wasze bunty - wyjścia z impry o 21.00 ŚMIECH TA WASZA ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały kaftan Re: Impreza roczna? IP: *.icpnet.pl 16.01.08, 18:05 ... bo szczekającym psiakom na łańcuchu przy budzie rzucili do michy premię(brutto, ale zawsze:)), i zaczęły się pierwsze rozmowy roczne z dwucyfrowymi podwyżkami. Ogon pieski podwinęły i cicho siedzą. Trochę czasu minie, przejdzie kac po imprezie, pieniądze się roztwoni i co? Znowu zaczną ujadać :) Pozdrawiam Wszystkich jacy byście nie byli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 22:00 A czego oczekujesz, mamy dalej szczekać ,ze 20 % to mało(tak jak nauczyciele)Nie przeginajmy.Starzy dostali po 15 %,to źle ??!!Jak będziemy jako firma zostawać w tyle trzeba będzie szukać innej pracy.Pozdro dla wszystkich,nawet ciągłych malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 21:42 A kto chciał wychodzić.Ktoś rzucił hasło i liczył ,ze wszystkie barany wyjdą z nim.Chodziło zresztą o pokazanie ,że liczymy na konkretne podwyżki.Może nie jest to rekord świata podwyżek,ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
staramatka Re: Impreza roczna? 17.01.08, 04:27 pracuje w wrigleyu kupe lat i nigdy do tej pory nie widzialam takiego grania w h..a !!! Rozmowy roczne to w tym roku istny cyrk, trzeba wszystkich za wszelka cene zrownac, zeby bydlo sie nie plulo!! Jak chcecie rozmawiac o zarobkach to pokazcie swoje kartki a nie tylko gadacie ze macie malo. wielu osoba brakuje nawet do sredniej krajowej, a stare bialasy pracojacy od poczatku odbieraja na lape nawet po 5000 i to na stanowiskach gdzie inni maja po 2000 !!! Pozdrawiam stara matka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:30 Przestańcie płakać, wrigley to nie jedyna firma w tym mieście. Jak się nie podoba to..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 14:59 Ale walnąłeś .Ciekawe co to za stanowiska,bo ja takich nie znam,żeby ,aż takie różnice były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:59 Ku.. ale macie problemy - stękacie jak stare baby, a nadal tam szarpiecie i gó.. robicie aby to zmienić. Ta firma wydoi Was wszystkich a potem oleje - hehehehehh FORUM NĘDZA I ROZPACZ Odpowiedz Link Zgłoś
staramatka Re: Impreza roczna? 18.01.08, 04:25 Witam ponownie Mam juz swoje lata i nie wim jak dlugo wytrzymam w tym piekle! Kiedys pracujac tu to za mile towarzystwo z przelozonym mozna bylo zalatwic wszystko a teraz to trzeba sie naprawde niezle nagimnastykowac i to nie tylko pod biurkiem ale i nawet czasem w aucie po pracy...Musze Wam powiedziec ze niejeden niebieski to prawdziwy zdesperowany ogier , ktory nawet takiej starej kwoce jak ja umie dac zdrowo po "zaworach" Choc wiekszosc z nich jest juz prawie impotentami to czeste wizyty w toalecie mi pomagaja.... Nie ukrywam ze czasem mialabym ochote na jakiegos mlodego bialasa i jego kutasa.... Czekam na jakies propozycje od chlopakow z produkcj, w sumie panie tez moga byc ale od biedy. Pozdrawiam stara matka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 12:32 No,no!Widzę że niezły u was burdel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 14:01 Stara matka robi sobie jaja.Może i by chciała coś jeszcze,ale tak dobrze nie jest.Chociaż zapłodnienia firmowe się zdarzają.A tak formalnie ,jeżeli dziecko jest poczęte w firmie to jest własnością firmy. W końcu wszystko zrobione podczas pracy jest jej własnością .Może należą się firmowe alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio Re: Impreza roczna? IP: *.zegrze.maverick.com.pl 19.01.08, 18:50 Witam. Czytam to forum i jest bardzo podobne do forum pracowników Bridgestona gdzie miałem "przyjemność" pracować. Piszecie że macie braki kadrowe, byłem na testach rozmowach, nawet z Panem kierownikiem działu niestety już nie pamiętam jakiego. Myślałem że jako były pracownik firmy B będę w miarę dobry kandydatem do pracy, lecz stwierdzili że nie mam odpowiednich kwalifikacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Impreza roczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 21:06 Bo tu lubią szukać kroliczka,a nie znależć go! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacyINNEJprac konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:22 Obecnie pracuje na stanowisku operatora lini produkcyjnej. Na umowie mam 1500 brutto+600brutto premii ktora po trochu biora za jakosc i ilosc.Raz udalo mi sie dostac cala premie i przepracowac 20 nadgodzin i dostalem 1800netto czy warto zlozyc u was aplikacje??? Odpowiedz Link Zgłoś
katana1-3 Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys 20.01.08, 01:06 Jeśli chodzi o zarobki to dużo zależy od stanowiska i stażu pracy-oficjalnie się o tym nie rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 11:47 Pieniądze to masz rewelacyjne. Więcej to już chyba zarabiają w hipermarketach.To w Wrigley dostaniesz na pewno więcej.Dużo zależy od stanowiska,ale 2200 brutto to masz raczej pewne na start na każdym stanowisku.Tylko zauważ ,że tyle i nawet więcej dają inne firmy(NIVEA,KRAFT,GLAXO,BRIGESTON,RETSMA)Bardzo dobrze robisz,że myślisz o zmianie pracy,bo jest to tak naprawdę jedyna skuteczna metoda do zmiany uposażenia i zmuszenia pracodawcy do podniesienia stawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacypracy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 21:37 ta suma na umowie juz jest lepsza niz u mnie. A jakas premia czy dodatki? Czy zrobiac troche nadgodzin jestem w stanie otrzymac 2500netto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 22:21 Wszystko zależy od stanowiska.Nadgodziny są płacone co trzy miesiące,więc średnio jak w kwartale zrobisz 100 nadgodzin ,to średnia na miesiąc na pewno będzie ponad 2500 netto.Zresztą możesz doliczyć dodatek nocny ok.200 zł i 250 zł dodatek 4-brygadowy,jeżeli trafisz na taki dział .Premia niestety jest raz w roku.I w tym roku wyszła 30 % gołej podstawy.Bywały lata ,że było i 80 %,ale teraz tak liczą i takie rzeczy do jej otrzymania wliczają(wypadki,reklamacje,wydajności),że z roku na rok jest coraz mniej.Następnej to już chyba nie zobaczymy,a może najwyżej 20 %.Firma nie daje żadnych premii(oprócz tej styczniowej-raz w roku) bonów ,ani premii ,ani na święta ,ani na wakacje.Tyle ile zarobisz tyle masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacyPRACY Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 22.01.08, 19:00 yyy dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.Reszta wypowiedzi to normalnie patologia.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.08, 14:16 A ja zarabiam 3000 netto na 4 brygadach bez nadgodzin, czy to dużo? oczywiście w wrigley Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 14:58 Obecnie w firmie na start dają ok. 2800 brutto(w miarę pewna informacja)+12,5% dodatku za cztery brygady +25% dodatku nocnego.Czyli brutto wychodzi 2800+350(dodatek 4-brygadowy)+300(przy założeniu 10 nocek w miesiącu).Jakby nie liczyć netto nie masz szans nawet zbliżyć się do 2500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 14.03.08, 15:32 ludzie siedzicie w tej firmie i nic nie robicie czy nie warto porozsylac cv po innych firmach? ryzyko i tyle jak nie ryzykujesz to nie masz .Nadal wrigley pod wzgledem zarobkow to masakra gdzie indziej mozna wiecej zarobic i bez takiego wyprowania sobie zył .nie mam zamiaru siedziec tu tylko wlasnie sie rozgladam za inna praca bo zdrowia ci nie zwroca ,a 4 brygadowka to dla panienek lub kawalerow a nie dla kogos co ma rodzine,praca to nie wszystko choc kase trzeba zarabiac ale nie kosztem wyzysku od strony firmy.zreszta co to za kasa za taka prace - smiech Odpowiedz Link Zgłoś
katana1-3 Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys 16.03.08, 00:38 Zgadza się.Trzeba coś robić i nie oglądać się za siebie.Polski zarząd i Amerykanie mają nasze głosy w d...e.Dla nich nie liczy się pracownik-mimo tego,że takie deklaracje oficjalnie składają.Ważny jest maksymalny zysk,zyskowne posadki i możliwość awansu-wszystko kosztem szeregowego pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 16.03.08, 11:55 zgadzam sie w 100% taka jest prawda.wystarczy sie postarac i chciec znalezc lepsza prace i place ,ale trzeba chciec i nie byc leniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 06.04.08, 12:45 zarobki mniejsze niz w niwea,glakso czekoladach itd...itp...duzo pracy zato (ciezkiej pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pIko Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 31.03.08, 12:25 ja zlozylem papierki do innej firmy za pare dni rozmowe mam:))))))) POZDRO DLA PRACOWNIKOW WRIGLEY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAJAK Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 21.01.08, 12:00 SERDECZNIE ZAPRASZAM WSZYSTKICH CHETNYCH DO ROBOTY! NIE JEST TAK ZLE JAK TU NIEKTORZY BAZGRAJA.JESLI SIE NIE CHCESZ SIE NAROBIC TO NIE MASZ TU CO SZUKAC.PRAWDA JEST JEDNA TYLKO NIELICZNI DAJA RADE TU PRZETRWAC WIEKSZOSC JEST WYKUTA Z BETONU I ZOSTAJ A CI CO MAJA RECE PIANISTY ODCHODZA.TYPOWA PRACA FIZYCZNA NIE OCZEKUJCIE CIEPLEGO TABORECIKA.NIE PRZYWYKLES DO PRACY FIZYCZNEJ..... ODPADASZ......ZAPRASZAM JAKIES MILE PANIE BO JUZ NIE MOGE PATRZEC NA TE ZAKUTE GEBY.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez przesady Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 13:55 PAJAK ZAKUTA GEBE TO MASZ I RZECZWISCIE NIE IDZIE NA NIA PATRZEC.KUP SOBIE CZARNA WDOWE TO MOZE CIE UGRYZIE W DU...I PRZESTANIESZ PISAC O JAKIS STALOWYCH JAJACH I LUDZIACH WYKUTYCH Z BETONU.PRACA JEST CIEZKA ,ALE NIE NA WSZYSTKICH STANOWISKACH JEST TAK ZLE.STANOWISKA PRODUKCYJNE SA TROCHE BARDZIEJ PRZE...,ALE SA NAWET STANOWISKA GDZIE IDZIE TROCHE POSCIEMNIAC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: 80.50.95.* 21.01.08, 16:22 ZAMKNĄĆ TĘ FABRYKĘ RAZEM Z TYM FORUM. PRODUKCJĘ PRZENIEŚĆ DO RUMUNII ALBO NA UKRAINĘ. WE ŁBACH SIĘ WIELU POPRZEWRACAŁO PO OGLĄDANIU W TV GORNIKÓW , LEKARZY I NAUCZYCIELI. TAKA FABRYKĘ JAK WASZA BUDUJE SIĘ W CIĄGU 6 MIESIĘCY - OD WYKOPU DO URUCHOMIENIA. I NIE MYŚLCIE , ŻE TAKI WARIANT WASZ PRACODAWCA NIE MA W ZANADRZU. TAKIE ROZWIĄZANIA MA KAŻDY ZAKŁAD W GRUPIE KONCERNOWEJ. I TAK MYŚLĘ , ŻE CI WSZYSCY KTÓRYM TA FABRYKA ŚMIERDZI CHYBA BY SIĘ CIESZYLI Z JEJ UPADKU MIMO , ŻE ONI SAMI STALIBY SIĘ BEZROBOTNYMI. Chyba , że ci malkontenci są w mniejszości , to jazda z firmy i nie siać defetyzmu głupole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 17:06 Na szczęcie na rynku jest na tyle dobrze ,ze praca dla chętnych jest(tylko nieraz za gó..ane pieniądze),więc nikomu bezrobocie nie grozi .Każdy normalnie myślący pracownik wie ,że jak Rumunii okaże się ,że jest o wiele taniej wyprodukować gumę i ,że przynajmniej przez parę lat tak będzie to ,czy ktoś będzie miał sentyment.Wywalą nas na zbity pysk i przeniosą fabrykę.Na tyle jesteś rozsądny ,ze chyba nie myślisz ,ze przez jakieś forum na którym się udziela paręnaście osób, ,ktoś przeniesie fabrykę.Zawsze na pierwszym miejscu jest ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: 80.50.95.* 22.01.08, 09:05 do :yyy. Masz rację a mnie chodziło o to , jak wiele brudu , pomuj i pomówień przetoczyło się przez to forum i gdyby nabrało to wymiaru ogólnozakładowego w wrigleyu , to taka atmosfera może tylko "dopomóć" ekonomii w strategicznych decyzjach kierownictwa firmy. mam nadzieje , że tak nie jest. Że to tylko garstka sfrustrowanych pieniaczo-krzykaczy występuje na tym forum i jest to ułamek procenta zatrudnionych w tej pięknej fabryce która tak naprawdę wpisała sie pieknie w krajobraz Poznania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajak Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 22.01.08, 12:06 walic sie pajace wszyscy jestescie ladnie jebnieci i to moge stwierdzic bez analizy pareto.sracie i sracie ciagle wam cos nie pasuj.wiecej juz nic nie naskrobie na tym forum nie chce miec do czynienia z ciotami i nieudacznikami i wydymancami.palic gume ot co ! pozdrawiam i zegnam ozieble lochy........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pająkowa Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: 80.50.95.* 22.01.08, 13:19 Pająk. Masz rację , ale zanim się wyłączysz strzel sobie w czajnik albo lepiej - w krok!!!!!!!!!!!!! Bo cienki z Ciebie Bolek i facet!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajak Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 22.01.08, 14:34 wiem ze jestem jebniety ale to niestety choroba i cierpie na nia od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katana1-3 Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys 24.01.08, 21:25 Pająk jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sramnapająki Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 15:52 Pająk idz nad wartę i skocz z mostu - tylko tak aby się udało!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: 80.50.95.* 22.01.08, 16:18 NORMALNIE NIE MOGE PISAĆ HIHEHEHEHIHI !!!!!!!!!!!!! OSTANIE WYPOWIEDZI PAJĄKA I OBSERWATORA ROZBROIŁY MNIE !!! PAJĄK - CHYBA JESTEŚ GOŚCIU , OBSERWATOR NIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 15:47 Ty pragmatyk ty po..y DEBILU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 16:26 do:pragmatyk .Jest niestety garstka osób ,które te forum traktuje jako miejsce do opluwania.Ja ich po prostu traktuje jako osoby z problemami emocjonalnymi .My im nie pomożemy ,jeżeli oni nie chcą się zmienić .A w firmie pracuje się z większością naprawdę dobrze(nawet z niektórymi niebieskimi)i atmosfera jest ok.Narzekanie to trochę taka nasz polska mentalność,a zmiany w firmie zawsze są potrzebne ,bo w końcu bardzo szybko się rozwija ,rynek pracy w Wielkopolsce też.I tylko by się przydało ,żeby firma szybciej reagowała na te zmiany,żeby co chwilę nie trzeba było składać CV ,bo inna firma doje parę stów na start więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:44 knur!nie przesadzaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: konkretne pytanie o zarobki bo o to nam wszys IP: *.icpnet.pl 22.01.08, 18:24 wszystko przez to ze sa na kierowniczych stanowiskach sa niekompetetni ludzie,miczur,rudy,zobaczcie jakon je he Odpowiedz Link Zgłoś
katana1-3 Re: Impreza roczna? 20.01.08, 01:27 Czy ktoś ma jakieś pytania odnośnie firmy Wrigley?Chętnie odpowiem i pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
katana1-3 Re: Impreza roczna? 20.01.08, 02:04 Pająk-gdzie jesteś-zareklamuj naszą firmę.Może jakieś fajne panienki tu przyjmą.Dotychczas to przyjmowali według kwalifikacji ale żeby nie kusiły broń Boże zapracowanych Wrigleyowców.A teraz wystarczy popatrzeć-jest coraz lepiej.I oby tak dalej.Zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:51 W tym burdelu jest równia pochyła, i powodzenia dla wszystkich co się tu pchają do roboty. Jak ktoś lubi sporty extremalne to zapraszam. Ponoć mają z przydziałem dawać leki na stres....??? Niech o zarobkach trochę popiszą Liderzy - oj będzie się działo wtedy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Impreza roczna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:53 Tej staramatka, dawaj numer telefonu, to Ci z dupy zrobie jesień średniowiecza - uuuhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
skiin-pl chcieliscie obcego kapitału? no to go macie! 21.01.08, 17:17 transformacja ustrojowa to proces zamiany zalezności moskiewskiej na berlińsko waszyngtońsko brakselską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: chcieliscie obcego kapitału? no to go macie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 20:24 Gdyby nie kapitał zagraniczny nadal jeździlibyśmy polonezem,tarpanem i żukiem(jakoś żaden "prawdziwy" Polak nie kupował polskiej produkcji,tylko rozbija się BMW )a jedynymi robotami w fabrykach bylibyśmy my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: chcieliscie obcego kapitału? no to go macie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 15:50 Ty pie..ięty SKINIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 18:31 Teraz to się zacznie.Dali takie podwyżki,że kierasów to się z działów nie pozbędziemy przez 8 godzin.Będą się czepiać każdej drażetki i kartona,bo jak nie to pisemko. A niegodziwcy po takich podwyżkach nadal się zwalniają, a powinni chociaż coś dla firmy zrobić gratis ,a nie za parę srebriników odchodzić do nieuczciwych, podkupujących pracowników firm.Niech sobie ich biorą w końcu są niewarci tych pieniędzy ,bo nasza firma by ich wcześniej doceniła.Dostaną desant wrigleyowców i od razu morale w ich firmie spadnie.Jeszcze będą płakać ,ze ich podkupili. Odpowiedz Link Zgłoś
katana1-3 Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus 24.01.08, 20:32 Wyluzuj chłopie,czepiać to oni się mogą.Ale jak wskazują ostatnie wywieszki na makatce to nie bardzo mają kogo zatrudnić.Dlatego cię nie zwolnią.A pisma to sobie mogą w d.... wsadzić.Zawsze możesz się zatrudnić w innej poznańskiej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 31.01.08, 17:32 dostałem dzis 15% i jestem super zadowolony. Kocham Wrigley Poland !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorbitol Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:13 Właśnie znalazłem to wspaniałe i prześmieszne forum. Szkoda że za moich czasów nie było tego forum. Już 3 lata nie robię w tym KonzetartionLager,ale jestem ciekaw czy Caryca Katarzyna robi jeszcze w gumie? Nadal jest taka "wymagająca" Po ile teraz zarabiacie że tak się cieszycie? Nadal walicie 12-ki i każda sobota i niedziela pracująca ? Coś się zmieniło na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha ha Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 01.02.08, 10:23 15% to porazka .w poprzednich latach nic prawie nie bylo wiec na jedno wychodzi! a nadal dudni w firmie bo ludzie nadal chca odchodzic i ja tez szukam pracy bo wiem ze gdzie indziej na dzien dobry daja wieksze wynagrodzenie.Robiac w tym obozie tyle lat na stanowiskach kilku -zadnego wyrownania!!!! malo tego ludzie robiacy tu krucej odemnie obslugujacy mniej stanowisk z tymi samymi wynikami dostaja wieksze podwyzki po 20% -lizusy !!!! w tej firmie nie ma sprawiedliwosci pod wzgledem plac i z radoscia rzuce tu papier i pojde do konkurencjii za wieksza kase i bede sie smial bo niedlugo tu zostana same lizusy i ci ktorym 15% zatkalo mordy a tak wykrzykiwali na tym forum!!! Zobaczcie jak wzrosla zywnosc w sklepach,ile kosztuje zycie, prad,gaz,woda.Lepiej rzucic to w holere w poznaniu sa firmy ktore z radoscia przyjmuja pracownikow wrigleya bo mamy duze bagaze doswiadczen i chca za to placic.W wrigley licza sie tylko wyniki a nie godnosc zycia pracownika.Wole byc gnojony przez obcokrajowca niz przez polakow w tej firmie na wysokich stanowiskach.Wstyd jak polak gnoi polaka. ludzie biali nie macie godnosci? ci co juz odeszli maja godnosc i chyle czolo przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:15 Mnie tak naprawdę frustruje nieproporcjonalność zarobków do włożonego zaangażowania.I nie chodzi tu o lizusostwo tylko o solidną prace(zgodną z procedurami ,nawet jak absurdalnymi).Nie jak ,niektórzy potrafią potykać się o paletę ,ślizgać się na bazie i nic z tym nie zrobić przez osiem godzin ,z czego dwie godziny na stołówce ,na papierosku,albo kawie.Podałbym nazwiska ,ale byłoby to nie fer.Do tego różnic pomiędzy tymi starającymi sie ,a olewatorami jest tak nikła(200-300 zł brutto),że ręce opadają i też by sie szło na minimalizm .MOZE JEST TO JAKAś METODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 03.02.08, 19:43 krzyczycie bluzgacie chwalicie bo jesteście anonimowi w internecie a kto z was założy związki zawodowe ..... pewnie nikt, a to nie jest takie trudne( pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_zawodowy ) lepiej biadolić niż nie robić nic.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 20:42 Jak piszesz takie rzeczy to się najpierw dowiedz co takie firmy robią z gośćmi co zakładają związki.Przykład Brigestona.Jak się rzucasz na coś takiego to musisz mieć już nową pracę ,a jak ją masz, to masz w du.. swój poprzedni zakład ,bo po co masz się szarpać dla innych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 01.02.08, 10:24 tak nadal walimy 12 i to za friko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 01.02.08, 10:29 nic nie zmienilo sie na lepsze jest coraz gorzej kolego.Pani katarzyna awansuje wciaz coraz wyzej.walimy nadgodziny az milo i ma byc czterobrygadowa a nadgodziny nadal bedziemy bebnic. slyszalem ze jak wejdzie 4 brygadowka to posypia sie wypowiedzenia:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 80.50.95.* 01.02.08, 10:42 A u nas 3% a w Budryku 10% , wieć nie wybrzydzajcie. A propos 4- brygadówy. Takiego pojęcia już nie ma = harmonogram pracy w odniesieniu do trzech zmian. Tak napradę to zakamuflowana 4- brygadówka. Cel? Po wprowadzeniu tego systemu pracy nastąpi absolutna likwidacja nadgodzin. Tak , że czasami kosztem zwiększonego wysiłku pracownik mógł sobie dorobić w nadgodzinach (o ile pracodawca był gotowy do płacenia a nie tylko do odświęcenia). W tym nowym systemie tego nie będzie. Poza tym ten system ma i inne złe strony. Wolne pomiędzy zmianami przypada bardzo różnie , czasami np. w środku tygodnia. Tak że wspólne weekendy z rodzina lub w ogóle weekendy będą bardzo różnie przypadały. Dobrą stroną tego systemu jest czytelna informacja wynikająca z ogłoszanego Komunikatu o przebiegu pracy w najbliższym miesiącu. A zatem mozna sobie coś tam planować w dni wolne. Pozdrawiam i cieszę się , że dostaliście podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alhatal Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 23:16 dobrego dealera masz i dobry towar wachasz brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaman Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 94.254.198.* 20.02.10, 00:02 Widać tępy jesteś-przesłania i wiedzy nieocenionej nie potrafisz pojąć?Spokój i zdrowe proste jadło winno ci pomódz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBASTIAN Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 01.02.08, 10:49 CZESC PRACOWALEM W WRIGLEY POL ROKU. JAKO PRACOWNIK SEZONOWY BYLEM DO WSZYSTKIEGO I PRZYSZEDL DZIEN KIEDY MIALEM MIEC EGZAMIN NA UCZELNI,NIE DOSTALEM WOLNEGO A PAN PRZELOZONY POWIEDZIAL ZE MAM WYBIERAC ALBO NAUKA ALBO PRACA.OCZYWISCIE NIE POSZEDLEM DO PRACY TYLKO NA EGZAMIN.EGZAMIN ZDALEM ALE NASTEPNEGO DNIA PAN PRZELOZONY Z DZIALU DRAZETEK ZWOLNIL MNIE.NIE POLECAM TEGO ZAKLADU PRACY NIKOMU. SKLADALEM TU NAWET PAPIER CHCIALEM SIE ZATRUDNIC ALE MNIE NIE CHCIELI BO STUDENT TO ZA MADRA OSOBA W TEJ FIRMIE TU WOLA BEZ WYKSZTALCENIA TAKICH GLUPOLKOW CO NIC SIE NIE BEDA ODZYWAC.SWOJA DROGA FAJNIE ZE ZNALAZLEM TO FORUM:) MIMO ZE BYLEM PONIZANY TO AZ TAK TRAGICZNIE NIE BYLO NAWET MI SIE PODOBALO TYLE TYLKO ZE DO DOMU WRACALEM PO CZWORAKACH ZGNOJONY I OBOLALY A I JEDNO CO POZYTYWNE TO TO ZE SCHUDLEM 7 KG !!! ALE SIE NIE MARTWILEM BO W WRIGLEJ WSZYSTCY TRACA NA WADZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPSIARA Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 01.02.08, 11:02 NA DRAZETKACH PO WPROWADZENIU CZTEROBRYGADOWKI NADAL BEDA NADGODZINY BO TEGO SIE NIE DA OBEJSC I WSZYSTCY O TYM WIEDZA.POZATYM W PRACY CZTEROZMIANOWEJ JAK SPEDZAC CZAS WOLNY Z RODZINA? CZY ABY FIRMA NIE ROBI SIE PRORODZINNA??? :):):) CZAS UCIEKAC Z TAD ... MAM NADZIEJE ZE DO TEGO CZASU MNIE TU NIE BEDZIE I INNYCH OPERATOREK MPS JA NIE POSWIENCE ZYCIA RODZINNEGO DLA GUMY.PODOBNO W NIWEA POTRZEBUJA OPERATOROW NA NOWA PRODUKCJE.:))) POZDROWIENIA DLA OPERATOREK I OPERATOROW Z DZIALU PAKOWANIA ORAZ RESZTY FABRYKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorbitol Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 18:58 Jak już wcześniej pisałm odszedłem z obozu parę lat wcześniej i nie żałuję. Pewnie zarabiam mniej niż wy teraz (mam ok2500 na łapę) ale jedna zmiana. Od czasu do czasu sobota. Żadnych 12-ek ani wspaniałych informacji typu za pieć 22 musisz zostać do 2 w nocy, grup roboczych, lizania pyłu z podłogi, TPM, zaczynania pracy o 18- ej w niedzielę. Gdzie indziej też jest życie. Wrigley jest tylko dla ludzi z klapakami na oczach ile można tak zapie..ć do 40 ki a potem i tak cię wywalą bo nie będziesz miał wyników. Popracować 3-4 lata w Wrigley i przejśc do innej firmy i korzystać z życia. Pozdrawiam, zmieniajcie pracę to się opłaca. Pozdro dla wszystkich białasów. Na pohybel dla niebieskich psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMP Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 05.11.09, 21:37 Kur... Przeciez to wy ktorzy przysliscie z wrigleya wprowadzacie tmp w nivea i inny syf Michal i waledek to konfidenci i dupolizacze+ nieroby Pozdrowienia z zapchlonej przez wrigley nivea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civ Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.icpnet.pl 07.11.09, 00:55 co ty pier.....lis o jakms nivea?won kut...sie...tu jeste syf boja sie o dupy wszyscy...a gdzie zycie?jest jedno...hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 188.33.136.* 10.11.09, 18:20 Nie dziw się-z tej firmy odchodzi się z zaawansowanym zwyrodnieniem psychicznym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: produkcja mixery Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.09, 12:12 z wyrodnieniami psychicznymi mój drogi kolego to wychodza ludzie słabi i niebiescy ja mam ich wszystkich w głebokim poważaniu a pracuje juz tam ponad 10 lat zlejcie to ciepłym moczem co sie przejmujecie ,pracowac wszedzie trzeba grunt to sie nie przejmować i udawać ze cie to interesuje jak się pytaja oto sposób na wrigleya a ankiety szkolenia hmmmm traktuje to w taki sposób ze mam wolne i moge posiedzieć ,TAKĄ CIEKAWOSTKE WAM NAPISZE JESZCZE WIECIE ILE PODPISALISMY W PRZECIAGU DWOCH MIESIECY SZKOLEN I PROCEDUR OKOLO 60 heheheheheheheh doslownie na wszystko brakuje jescze jednej SZANOWNI KIEROWNICY I DYREKTORZY jak nalezy oddawac mocz i kał ale co tam w tyłku to mam W KAZDYM RAZIE CORAZ GORZEJ I LEPIEJ JUZ NIE BEDZIE NIE MA CO SIĘ ŁUDZIC A KASKI BO KTOS PYTAŁ ZAJEFAJNE SĄ BEZPIECZENSTWO PONAD WSZYSTKO I TUTAJ IM BIJE BRAWO ,GMP TAK SAMO BEZPIECZNY PRODUKT MOZNA TAK SCIEMNIC ROBOTE JAK SIE ZNASZ ZE HOHO NO NIC POZDRAWIAM CAŁEGO WRIGLEYA A W SZCZEGOLNOSCI PRODUKCJE , MISTRZA WALDKA I ZMIANE CN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaman Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: 188.33.98.* 13.11.09, 00:58 NIE ZNASZ DNIA I GODZINY,W KTÓREJ SŁABOŚĆ TWA POPCHNIE CIĘ W CZELUŚCIE CIEMNOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziolo [...] IP: *.icpnet.pl 07.11.09, 00:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ja Re: wrigley poznan- Biedronka to przy tym pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 13:00 To co napisałeś to jest poprostu szczyt chamstwa. Jak można komuś powiedziec, że albo ma wybrać wykształcenie [ firma stawia na ludzi ambitnych i dążących do samorozwoju]. Ja na twoim miejscu bym napiętnował tego superchama i podał jego nazwisko. Normalnie szczyt debilizmu, co to miało być strach przed wykształconym pracownikiem?????. Co do podwyżek. Nie patrzcie na to, czy ktoś dostal 10 % czy 20 % tylko na to na jakiej kwocie brutto się ten ktoś zatrzymał po podwyżsce. 4 brygady w Wrigley nie zlikwiduja nadgodzin. Jest za malo ludzi znających sie na tym co mają zrobić, a nadal ludzie ubywają. Odpowiedz Link Zgłoś