30 wyników w czasie 113 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

łucznik (początek wątku)

Maszyna do szycia ! Gdzie w Wałbrzychu kupię części do maszyny typu łucznik 877 Serdeczne dzięki za informację !

Re: Łucznik 877 - czy warto?

O tym dlaczego pozbywam się nowego łucznika był cały nowy wątek, który założyłam- pozbywam się go bo mąż mi go kupił w prezencie bez konsultacji ze mną, a mam już maszynę do szycia sprawną! więc na moje potrzeby wydaje mi się oczywiste że dwie maszyny do szycia o podobnych funkcjach nie są w domu

Re: Łucznik 877 - czy warto?

Wydaje mi się, że podjęłaś dobrą decyzję. To są b. dobre maszyny. Miłego i satysfakcjonującego szycia życzę. -- Teresa

Re: Maszyna do szycia

Ze starszych modeli mogę polecić Łucznik 877 Przykładowa aukcja tu: allegro.pl/lucznik-877-i3449199817.html Sama szyję na takim od lat 90tych (wtedy został kupiony). Wymieniałam tylko pedał i kabel

Re: Łucznik 877

wt., 28-05-2013 Forum: Tarnobrzeg Wątek: Re: Łucznik 877 Autor: Gość portalu: znajoma

Re: Łucznik 877 stopki

Kupowałam u użytkownika PEGAS. Podałabym Ci link , ale było to już jakiś czas.Wpisz w allegro 'stopki do łucznika877' na pewno znajdziesz. maria skyrim.morrowind.pl

Re: Łucznik 877 stopki

A możesz mi napisać u jakiego użytkownika je kupowałaś ?

jak pikować? (początek wątku)

Już kiedyś pytałam , jak pikować na łuczniku 877 i próbowałam , ale rozwaliłam maszynę. Mam prośbę o łopatologię, jak to jest z naprężeniem nici , stopką itp.Będę bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Stopkę kupiłam i działa, ale z nićmi masakra.Nie szyję dużo , a na lepszą maszynę mnie nie

Re: pytanie o stopki do łucznika 877

Na 100% te stopki nie pasują do twojego Łucznika, jeśli nie masz takiego uchwytu mocującego stopki www.eti.com.pl/?q=item&id=30 Jeśli chodzi o cenę, to za tyle stopek to nie dużo.Chińskie ŁUCZNIKI, które są teraz na naszym rynku

Re: pytanie o stopki do łucznika 877

Dziękuję za odpowiedź.

jak zmniejszyc napięcie górnej nici w łuczniku 877 (początek wątku)

Witam! Niedawno zaczelam stawiac pierwsze kroki w szyciu na maszynie. Co jakis czas pękała mi niestety górna nic. Jak na złość instrukcja do łucznika 877 gdzies sie zapodziala, i nie wiem gdzie reguluje sie ten naciąg. Orientuje sie może ktoś?? -- szuwary, szuwary:P

Re: łucznik 877 - problem z naciągiem

Kupiłam nowe nici i wymieniłam igłę, ale dalej pętelkuje. Dzisiaj mąż będzie czyścił i dokręcał śrubki - zobaczymy, czy będzie lepiej. Dziękuję za rady - dam znać, jak się nam powiodło. 3mik -- ------------------------------------ 3

Re: łucznik 877 - problem z naciągiem

Na początek nici muszą być cienkie nie mogą być zleżałe . Ja szyje tylko jednym gatunkiem nici firmy arena . Zmień igłe może być zbita . Górna nitka mimo ,że prowadzi się super to od niej zależy czy maszyna pętelkuje , musisz przykręcić na talerzykach naciąg górnej nitki , gdyby to nie pomogło

Łucznik 877 - instrukcja poszukiwana (początek wątku)

klarek_i@wp.pl Nie wiem czy to właściwe forum, ale z góry dziękuję jesli ktoś ma i by mi przysłał skany.

1 2 3