nie, zawsze musisz mieć receptę na tego typu lek. Receptę na kontynuacje leczenia mozna otrzymac przez internet np zdrowjej.pl - https://zdrowjej.pl/ Tekst linku
Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji tylko nie mam zaświadczenia. Nie mam też zaświadczenie od endokrynolog, który nie chciała mi wydać zaświadczenia i recepty na euthyrox. Wypis mam z inną dawką. Obecna dawka jest tymczasowa. Badania mam zrobić za tydzień i na wizytę. A czułam ,że mogą być
No widzisz u ciebie nie ma innej opcji i lekarz musi ciebie zobaczyc a farmaceuta ma wydac lek na twoje slowo?
też wystawiać recepty na leki dka ludzi.
Chodzi mi o to, dlaczego jest on dostępny WYŁĄCZNIE na receptę. "Ibuprofen" zawiera przecież 200 mg ibuprofenu, jednak takie leki, jak "Ibuprom" albo "Bolinet" też zawierają 200 mg ibuprofenu, a "Nurofen" zawiera nawet 400 mg. Dlaczego więc "Ibuprofen" jest tylko na receptę, a pozostałe nie? Czy
Patrząc na to od drugiej strony, w Polsce można na receptę w aptece kupić Euthyroks, albo inny zamienny lek np. Letrox. Jak jest z tym w Niemczech? (nie mówię o cenach, ani o składzie, a tylko o możliwości kupienia zamiennika, jeśli na recepcie mamy konkretny lek)
Leczę sie teraz w niemczech, lekarz przepisał mi zamiast euthyroxu L-thyrox Hexal. Czy przechodzenie na nowy lek wpływa na samopoczucie lub na tolerancje jego wchłaniania?? chociaż wiem, ze euthyrox jest w niemczech, bo to zdaje się lek niemiecki....wolałabym nic nie zmieniać. czy np. biorąc
Leczę sie teraz w niemczech, lekarz przepisał mi zamiast euthyroxu L-thyrox Hexal. Czy przechodzenie na nowy lek wpływa na samopoczucie lub na tolerancje jego wchłaniania?? chociaż wiem, ze euthyrox jest w niemczech, bo to zdaje się lek niemiecki....wolałabym nic nie zmieniać. i jescze jedno
mariaelenaa napisała: > Leczę sie teraz w niemczech, lekarz przepisał mi zamiast euthyroxu L-thyrox Hex > al. Czy przechodzenie na nowy lek wpływa na samopoczucie lub na tolerancje jego > wchłaniania?? Teoretycznie substancja czynna taka sama (lewotyroksyna sodowa
zweryfikować pojęcie dobra pani doktor bo ,że miła to wierzymy zwłaszcza prywatnie , jest miło , jest czas , jest 200 wszystko się zgadza -- fac te ipse felice
Chyba przy wysuszonej śluzówce nie bardzo... I pamiętajcie, żeby zażywać rano, no - do południa. Nigdy przed snem. Swoją drogą - dobry lek, szkoda, że na receptę.
isis! napisała: Swoją > drogą - dobry lek, szkoda, że na receptę. Osmiele sie zauwazyc, ze w randomizowanych probach klinicznych N-acetylocysteina okazala sie nie lepsza od placebo u pacjentow z COPD i zaleganiem wydzieliny w drogach oddechowych. Z tego powodu np tutaj kasa chorych juz
Czy te 60% to 100 osób? 200? 2000 na 80 mln ludzi w UK? Ostra niewydolność wątroby to nie jest powszechne zjawisko, bo jest w sumie mało przyczyn. Jakby w UK zlikwidować wirusowe zapalenia wątroby to paracetamol byłby pewnie przyczyną 95% ostrej niewydolności, a mimo to taka niewydolnośc po
faajno, dostaniecie za leki bez recepty odliczenie od podatku. Ja nauczyłem się odejść od sentymentów i nie mieć skrupułów w zwalczaniu paranoi w wypisywaniu recept na psychiatrii. Niektóre nie lubiane przeze mnie leki powoduję bardzo trudno, choć teoretycznie odwracalne zmiany w OUN