U mnie tez nie wydają, ale taki euthyrox mam w zapasie na prawie rok, endokrynolog zawsze daje mi receptę z lekkim naddatkiem i przez te lata tak się uzbierało (pewnie nawet więcej, ale już większego zapasu to chyba nie potrzebuję). Daty mają długie, ponad 2 lata jeszcze, więc spokojnie, a wolę
darmowe czlonkowstow w wiekszsci "health clubs" i znizki > na okulary (lekarz -opto i recepta sa darmowe) > Tak ze prownujac z rodzina w Polsce ile oni wydaj rocznie na leczenie a ile my > to nie ma co prownywac. Nasze leczenie w prownaniu do Polskich kosztuje prawi > e zero. A jaosc
nie, zawsze musisz mieć receptę na tego typu lek. Receptę na kontynuacje leczenia mozna otrzymac przez internet np zdrowjej.pl - https://zdrowjej.pl/ Tekst linku
wartości estrogenów. Na co więc twój lekarz czeka? Jeżeli masz objawy, a je masz, to powinien dać ci TERAZ HTZ. I nieporozumieniem jest, że jak dostaniesz HTZ to miesiączka wróci. W tym przypadku nie robi się już przerw na krwawienie, tylko bierze się hormony bez przerwy. Ja tak robię i nie mam
leczyłam chemią psa rok - nieodczuwalne w domowym budżecie. Leki ludzkie, dla ludzi darmowe, dla psa płatne 100% - jakieś 200zł za miesiąc chyba a pod koniec leczenia nfz jakoś obnizył cene na 90zł. Dostawałam recepty i kupowałam w aptece, wet niczego sam nie dawał.
Dopadlo mnie wysokie cisnienie, nie wiem co jest tego przyczyna, zawsze raczej mialam w normie, a wczesniej nawet niskie. Miesiac temu mialam ponad 200 , wczoraj na kontroli ponizej 190, pielegniarka w porozumieniu z lekarzem, oznajmila, ze w aptece bedzie czekala na mnie recepta na zbicie
To ja ci powiem za co. Za szczepienie przeciwko wściekliźnie i wypisanie recepty na kolejne 3 miesiące. Miesiąc wcześniej zostawiłam 200 za dobranie leków. Także sorry ale przez 30 dni klinika zarobiła na mnie 600 zł, więc już by mogła nie dziadować i wydać duplikat za nic.
> leczyłam paliatywnie u ludzi z rozumem i empatia. Miesiące temu, zgubiłam recep > tę, zadzwoniłam do kliniki o druga. Poszłam i zapłaciłam 10 zł. I tu nie chodzi > o to 10 zł, ale dwa dni wcześniej zostawiłam u nich 400 zł, a miesiąc wcześnie > j 200 zł. Ale za receptę, która recepcjonistka
Ja posiadam szczęście, od będzenia 40+, mieszkać może z 200 metrów od lekarza "rodzinnego". I jest to duża wygoda. Kilka razy w roku jestem u niego. Minimum pięć. Co kwartał po receptę na omeprazol i raz w roku na badaniu kontrolnym.
. Z mojej perspektywy – stosowanie monakoliny K, to udawanie że nie stosuje się leku. Bo de facto monakolina K w takim suplemencie jak Lipiforma plus (i podobnych) może działać jak normalny lek na receptę, z wszystkimi tego zaletami i wadami. Dwa razy bym się zastanowił. Jeśli masz wątpliwość
.Unaczynienie prawidłowe.Prawy płat:15 x15 x 37 mm;4,5 ml;lewy:15 x 12 x 30 mm;2,5 ml.Okoliczne węzły chłonne niepowiększone. Zaczęłam brać Letrox w dawce 37,5. Moje TSH spadło do 1,7. Potem przez źle wypisaną receptę na początku 2024 brakło mi tabletek, a lekarz upierał się, że mam leki w domu i więcej nie