159 wyników w czasie 80 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Jodid100? Proszę o odpowiedź. (początek wątku)

Byłam u ginekologa i oprócz m.in. foliku i duphastonu, przepisał mi jodid 100. Czy któraś z Was brała ten lek na początku ciąży i w jakich dawkach? Bardzo proszę o odpowiedź.

Re: Jodid100? Proszę o odpowiedź.

ja biorę od samego początku tj. od ok 6 tygodnia. Mój lekarz mi zalecił i biorę 1 tabletkę dziennie po obiedzie. Na pytanie w jakim celu mam brać powiedział że żeby Dzidziuś był mądry :-) tzn. chodzi o dobroczynny wpływ jodu na rozwój mózgu i układu nerwowego. Pozdrawiam, -- Ania i

Jodid (początek wątku)

Witam. Dwa lata temu stwierdzono u mnie lekka niedoczynnosc tarczycy, od tego czasu przyjmuje raz dziennie jedna tabletke jodidu (100pg(chyba?)). W kazdym razie od dluzszego czasu, jestem bez przerwy senna - co moze, ale nie musi byc objawem niedoczynnosci, mimo ze badania sprzed paru

Letrox+Jodid (początek wątku)

A może któraś z was brała takie połączenie. Wprawdzie to dopiero 32 tydzień, ale chcę wiedzieć. Moja endokrynolog nie widzi przeciwwskazań, a zaprzestanie brania leku nie wchodzi w grę. Jednak słyszałam odmienną opinię od koordynator laktacyjnej. Letroxu biorę 37,5 , a jodu 100 dziennie

Re: jodid-hashimoto

wiezialm wyzsza dawkę i nie wiem, czy to od tego-ale boli mne głowa, czuję dziwne uczucie koło serca-nie kołatania, ale tak jakos dziwnie...Jodid tez zamierzam brac i rowniez w dawce 100.

Jodid - niedoczynnosc tarczycy (początek wątku)

Witam. Dwa lata temu stwierdzono u mnie lekka niedoczynnosc tarczycy, od tego czasu przyjmuje raz dziennie jedna tabletke jodidu (100pg(chyba?)). W kazdym razie od dluzszego czasu, jestem bez przerwy senna - co moze, ale nie musi byc objawem niedoczynnosci, mimo ze badania sprzed paru

Re: jodid i niedoczynność tarczycy

wyniki z XI. 2006 TSH - 2, 56, anty - TPO poniżej 10 (0 - 35) FT4 1, 3 (0, 8 - 1, 9) FT3 2, 7 (1, 5 - 4, 7) no właśnie nie stwierdził niedoczynności 3 z kolei lekarz:), pani dla pewności chce mi zrobić jeszcze USG i kazała zażywać jodid 100 raz dziennie.

jodid w ciąży a Hashimoto (początek wątku)

Witam Bardzo proszę o opinie na temat stosowania jodidu w ciąży. Bo mi lekarz zapisał jodid 100 i już sama nie wiem co robić. Obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży. Odnośnie hashi to jakiś czas temu moje TPO wyszły jako wynik wątpliwy. Teraz mam powtórzyć TPO i TG i zobaczymy co w nich siedzi

Re: jodid w ciąży a Hashimoto

Jodid 100 starczy (mozna lamac tabletke 200 na pol).Mozesz tez brac np. co drugi dzien Jodid 100 do witami ciazowych.Nie powinno sie przekraczac dawki 500ug na dobe. Jestem mloda lekarka w 20 t.c.Mam Hashimoto od kilku lat.Przed ciaza bralam 132,5ug Euthyroxu, obecnie 200ug.Co ok. 3-4 tygodnie

Re: Materna jest droga.. Falvit i Jodid

- ma dosc duze ale okragle tabletki w swietnej oslonce, ktora dobrze mi sie przelyka a Prenatal mnie dusil... Falvit ma wszystkie potrzebne witaminy choc nie ma jodu, no ale w Prenatalu tez go nie mialam i lekarz przepisal mi jodid 100 do zazywania dwa razy dziennie, bo to odpowiednia dawka dla

Re: jodid i Hashimoto-wolno czy nie wolno?

Jodid powoduje obkurczanie tarczycy. Hashimoto powoduje jej niszczenie/zanikanie. Kiedy zostałam zdiagnozowana miałam wole, widoczne gołym okiem, czyli powiększone płaty tarczycy. Pierwszy lekarz zaordynował 100 letroxu i jodid, który brałam przez pół roku (tzn do momentu trafienia do

Re: Niedoczynność u 11-latki, euthyrox czy jodid

podawaniu przez jakiś czas ( 2 miesiące) tylko jodidu 100 z 3,18 do 1,4. Ft 4 niestety przy dolnej granicy 0,89 gdzie dolna norma była 0,87 . Przez ten czas mieliśmy wyraźną poprawę zdrowotną, dziecko nie chorowało. Potem miesiąc ( bo się wystraszyłam jodidu) podawałam Jodid 100 na przemian z jodavitem

Re: Niedoczynność u 11-latki, euthyrox czy jodid

przez 3 lata leczyło wielu lekarzy z nawracających chorób, zapaleń oskrzeli, nie było miesiąca, żebym nie leżała odłogiem 2 tyg na grypę. Do tego stany lękowe, sen po 15 godzin, niechęć do wszystkiego. W końcu zaczęto mnie odsyłać do psychiatry a neurolog zapisał mi antydepresanty. Nikt nie zwrócił

1 2 3 4 5 6