cd... Październik 2015: Terroryści z Hamasu, wspierani przez Iran, zabili obywatela amerykańskiego i jego żonę podczas ataku z jadącego samochodu na Zachodnim Brzegu. Grudzień 2019: Terroryści z Kataib Hezbollah, wspierani przez Iran, zabili amerykańskiego cywilnego kontrahenta i ranili kilku
1.melord napisał(a): > > >ps. napisz droga senioryto ktory Stan w USA zostal zaatakowany przez Iran Zaden Stan nie zostal zaatakowany przez Iran. a tu masz, ilu Amerykanów zginelo z rak iranczykow ale na obcej ziemi
kobiety telefonem, prowokował je, co kilkukrotnie kończyło się interwencją policji. Na portalu X nazwal protestujące kobiety „dnem". Już jako wojewoda, w styczniu 2021 roku unieważnił stanowisko rady miasta Szczecina z listopada 2020, zatytułowane "Szczecin wspiera kobiety" i miało na celu solidarność z
opłaty. Sąd wzywa go do usunięcia błędów formalnych. Mijają kolejne miesiące. Prawnik frankowiczów próbuje cofnąć wniosek "Foki". Nic z tego. Sąd go rozpoznaje i oczywiście odrzuca. Ale mamy już marzec 2019 r. I 4,2 mln zł na koncie Giertycha przelanych z banku Czarneckiego. W sądach są już tysiące
stycznia 2015 r. Narodowy Bank Szwajcarii uwolnił kurs franka, który nagle poszybował do 5 zł. Wraz z nim poszybowała rata kapitałowa i odsetkowa milionów Polaków. Do końca 2015 r. Getin Noble Bank miał łącznie 56 pozwów od frankowiczów. Później liczba ta zaczęła się zwielokrotniać: 147 (2016 r.), 593
stycznia 2024 roku. Ułaskawienie to dotyczyło prawomocnego wyroku skazującego na karę pozbawienia wolności, wydanego w grudniu 2023 roku w tzw. aferze gruntowej. Zakres ułaskawienia z 23 stycznia 2024 r. obejmował: Darowanie prawomocnie orzeczonej kary pozbawienia wolności: Dzięki temu aktowi Maciej
ugrupowań mają świadomość, że jedyna szansa na rządzenie to stworzenie wspólnej koalicji - wskazuje w rozmowie z "SE" dr Sergiusz Trzeciak, ekspert ds. marketingu politycznego. Wskazuje, że wśród sympatyków PiS jest najmniej entuzjazmu, bo pamiętają samodzielne rządy z 2015 r., natomiast wyborcy obu
października 2016 r. był podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, później do stycznia 2018 r. wiceministrem cyfryzacji, a następnie wiceszefem MSWiA" - podał. Jak wyjaśnił na konferencji prasowej, Paweł M. usłyszał "bardzo poważne zarzuty korupcyjne". Jego sprawa ma związek ze śledztwem
jadem tak gęstym, że aż śmierdzi zgnilizną ich sumień. To nie jest już krytyka, to jest zorganizowana, cyniczna, mordercza kampania nienawiści, która od 2015 roku osiągnęła nowe, obrzydliwe dno. TV Republika, żałosna tuba propagandy Kaczyńskiego, w styczniu 2025 roku odpaliła otwartą wojnę WOŚP, akcją
przesłuchsani spowodowany był mailem wysłanym przeze mnie do Prokuratury w dniu 7 stycznia 2026. Oto jego treść: „Panie Prokuratorze, piszę do Pana w związku z telefonicznym wezwaniem na przesłuchanie, przez mł. asp. Radosława . Jak się dowiedziałem przesłuchanie to dotyczyć ma sprawy gróźb karalnych
Cytuję "W styczniu 2015 r. wirusolodzy z Uniwersytetu Yale opublikowali wyniki badań, z których wynikło, że zimne powietrze w środku nosa może prowadzić do osłabienia systemów obronnych naszego organizmu, a tym samym do rozwoju infekcji. – Wielokrotnie, kiedy mamy wirusa w nosie, nie rozchorowujemy
dzisiaj..." Andrzej Kędzierski Macierewicz to nie tylko największy niszczyciel Wojska Polskiego. To także, obok Kaczyńskiego, jeden z największych szkodników polskiego życia politycznego, a więc pośrednio polskiego państwa. Mam nadzieję, że to wezwanie do prokuratury, wręczone mu przez
, kolejny przykład bardzo dobrze zoptymalizowanej gry Last of Us i Plague Tale i oczywiście wiedźmin, który jednak mógłby być dużo lepszy, ale całą grę przeszedłem z dziesięć razy, zawsze mam ją zainstalowaną i czasami sobie jeszcze włączam, aby posłuchać nastrojowej nuty na szlaku, to co innego, niż po