Norwegia Wszystkie etapy edukacji (od przedszkoli w górę) zamknięte od piątku 13/3 do czwartku 26/3, przynajmniej na razie. Moim osobistym zdaniem przedłużą ten okres. Przedszkola i SFO (~odpowiednik naszych świetlic w podstawówce, dotyczy 1-4klasy, czyli 6-9 latków) muszą zapewnić opiekę dzieciom
czynienia. Ktoś tutaj napisał by nie demonizować palenia, zapewne nie brakuje ludzi którzy uważają podobnie, niech więc każdy sobie zda sprawę, że palenie należy demonizować. https://oi67.tinypic.com/2dai13s.jpg https://przedszkole6zcie.edupage.org/files/skutki_palenia.jpg Skutki palenia
poprosić o pomoc. Jest mi bardzo wstyd bo starałam się uniknąć tej sytuacji, ale teraz wiem, że z każdym dniem będzie mi coraz trudniej. Opowiem wszystko po kolei: - w tym miesiącu dostałam 350zł alimentów,wynagrodzenie za maj za 9 dni (380,32zł), zasiłek dla bezrobotnych od 19.05-31.05 w kwocie 263
-w-sprawie-wymaga-jakim-powinna-odpowiada-osoba-zajmujca-stanowisko-dyrektora-oraz-inne-stanowisko-kierownicze-w-poszczegolnych-typach-publicznych-szko-i-rodzajach-publicznych-placowek-&catid=26%3Aakty-prawne-obowizujce&Itemid=49 , konkretnie z § 1. "Stanowisko dyrektora publicznego przedszkola, publicznej szkoły i placówki może zajmować nauczyciel mianowany lub dyplomowany, który: 1) ukończył studia magisterskie i posiada przygotowanie pedagogiczne oraz kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela w danym
Zamienię miejsce z p-la 263 Wola na p-le 96 Żoliborz. kontakt monia241@wp.pl
Moja córka dostała się do przedszkola 263 na Woli w Warszawie do grupy 3 latków. Drogie mamy dzieci uczęszczających do tego przedszkola proszę o opinię na jego temat. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Norwegia: jest becikowe (jednorazowy zasiłek porodowy) albo urlop macierzyński. Becikowe jest dla kobiet, które nie maja prawa do urlopu macierzyńskiego . W tej chwili jest to kwota 35 263 korony. Jeśli ktoś ma prawo do urlopu macierzyńskiego,może zdecydować, czy chce mieć 10 mies urlopu 100
Witajcie, Szukam opinii o przedszkolach: nr 124 (Dzielna 15b), nr 263 (Miła przy Esperanto), nr 166 (Okopowa 31), nr 269 (Smocza 22),gv Może dzieci kogoś z Was uczęszczają do tych przedszkoli?
U nas za każdą godzinę ponad podstawę 2,63zł. W umowie jest zapis który mów, że płacimy za 4 godziny dziennie dodatkowe niezależnie od tego czy dziecko jest jedną godz. ponad podstawę czy cztery. Płacimy z góry za miesiąc bieżący mało tego nie jest to zwrotne jeśli np. dziecko choruje i nie chodzi
u młodego stawkawynosi 2,63zł. za każdą rozpoczętą godzinę (dziecko od godz. 8-13 przebywa w przedszkolu bezpłatnie) + 5,50 dzienne wyżywienie, rozliczanie odbywa się zgodnie ze złożoną wcześniej deklaracją i nie ma możliwości naniesienia