, jest nieprzyzwoite, w zdrobniałej formie albo takie, które nie pozwala odróżnić płci dziecka. Przepisy dotyczące tej kwestii, zawarte w Ustawie „Prawo o aktach stanu cywilnego” i w 2015 zostały mocno zliberalizowane. – Nie ma już na przykład tego wymogu, że imię żeńskie musi kończyć się na
Julia wyprzedza Zofię, a Jan wciąż liderem Kilkuletnia liderka rankingu najpopularniejszych imion w stolicy została zdetronizowana. W 2017 roku warszawiacy najczęściej nadawali dziewczynkom imię Julia. Wśród rodziców niezmiennie popularne pozostaje jednak imię Jan, które wyprzedza Antoniego i
zmiany nastąpiły natomiast na dalszych pozycjach stołecznego rankingu imion. Nie zmienia to jednak ogólnomiejskiego trendu związanego z nadawaniem imion zakorzenionych w tradycji. Najpopularniejsze imiona żeńskie: Zofia (822), Julia (736), Hanna (717), Zuzanna (650), Alicja (622), Maja (594), Maria
Kilka dni temu pojawił się już oficjalny ranking popularności imion za 2015 r.: mc.gov.pl/aktualnosci/najpopularniejsze-imiona-2015-roku-to-zuzanna-i-jakub Przeklejam
Najpopularniejsze imiona w Warszawie? Zosia, a u chłopców? Warszawiacy wciąż pozostają tradycjonalistami jeśli chodzi o wybór imion dla swoich dzieci. Rok 2015 był kolejnym, w którym najpopularniejszymi imieniem żeńskim była Zofia, a męskim Jan - informuje ratusz. Zofia (535 dziewczynek
Iker to imię baskijskie, bardzo popularne w Hiszpanii, nie tylko w Kraju Basków (gdzieś w pierwszej 20tce najczęściej nadawanych imion męskich). Swoją karierę zawdzięcza w dużej mierze wieloletniemu bramkarzowi reprezentacji, Ikerowi Casillasowi. Ikera stworzył/spopularyzował w XIX w. jakiś
Nie, nie brałam pod uwagę rankingów. Lena, Maja , Zuza i Jakub mi się nie podobają ale imiona moich dzieci są w rankingach wysoko. Co z tego? Imiona dla męskiego potomka miałam ukochane od zawsze. A pierwszego chłopaka o tym imieniu znałam osobiście na studiach. Syn jest zadowolony
A, co najważniejsze, dziękuję Oliance za ofiarne przeprowadzenie rankingu!! :) -- De gustibus...
Janem jestem baaaardzo zaskoczona, pozostali z pierwszej dwójki podobają mi się bardzo :) Teodor to pewna nowość na podium. -- Ktoś, kto to czyta, może zostać doprowadzony do rozpusty. (Jarosław Olesiak)
TAK Gustaw Ludwik Teodor NIE Cyprian
Jeremi Bruno Teodor Olgierd
Cyryl Dionizy Gaweł Gustaw Iwo Jeremi Jonasz Kazimierz Klemens Konstanty Maurycy Roch Samuel Tadeusz Władysław Nie: Cezary, Grzegorz, Kryspin
Alojzy - NIE Kryspin NIE Norman NIE Aleksander TAK Beniamin TAK Borys TAK Bruno TAK Edward TAK Feliks TAK Hugo TAK Józef TAK Kosma TAK Krzysztof TAK Ksawery TAK Maciej TAK Maksymilian TAK Olaf TAK Zachary TAK