Kolejny raz nierząd chce zmienić zasady waloryzacji, wykorzystując starą zasadę "dziel i rządź". W roku 2013 podzielił emerytów na dwie grupy, wykorzystując tą słabszą materialnie przeciwko tym z wyższymi emeryturami. Oczywiście ta biedniejsza przyklasnęła, nie łapiąc, że to tylko zamydlenie
Superko. Dyskusja o 5 rano ? Z kim. Wszyscy śpią. A na serio. Temat dzielący emerytów. Mamy takich jak Ty i ja (przepracowałem 50 lat, za moje składki miałbym full emryturę, ta co mam jest na tle składek bardzo niska) którzy oczekują maksymalnej rewaloryzacji, o x% - taki conajmniej jak był
W 2012 roku rewaloryzacja emerytur wynosi równo 71 zł. Widać to cięcie wykonano wbrew logice, zasadom równości wobec prawa bo od 2013 roku ma wrócić zasada procentowej waloryzacji, na poziomie inflacji. Emeryci o niskich emeryturach protestują
W 2012 roku rewaloryzacja emerytur wynosi równo 71 zł. Widać to cięcie wykonano wbrew logice, zasadom równości wobec prawa bo od 2013 roku ma wrócić zasada procentowej waloryzacji, na poziomie inflacji. Emeryci o niskich emeryturach protestują
1 Rozporządzenie RM w sprawie wysokości zwiększenia wskaźnika waloryzacji emerytur i rent w 2013 r. (Projekt z 29 czerwca 2012 r.) 03-07-2012 2 Rozporządzenie RM w sprawie wysokości zwiększenia wskaźnika waloryzacji emerytur i rent w 2013 r. (Projekt z 9 lipca 2012 r.) 10-07-2012 W związku
1 Rozporządzenie RM w sprawie wysokości zwiększenia wskaźnika waloryzacji emerytur i rent w 2013 r. (Projekt z 29 czerwca 2012 r.) 03-07-2012 2 Rozporządzenie RM w sprawie wysokości zwiększenia wskaźnika waloryzacji emerytur i rent w 2013 r. (Projekt z 9 lipca 2012 r.) 10-07-2012 W związku
, 24 w 2012, 25 w 2013 - Podwyżka opłat za dzierżawę gruntów - podwyżka vat na żywność - Dług publiczny blisko konstytucyjnego progu – wynosi teraz 815 mld. złotych. - Podatek katastralny od 2012 roku - Podwyżka akcyzy na gaz od 2012 roku - Podwyżka VAT na ubranka dziecięce - Podwyżka
- podwyżka cen energii - podatek ekologiczny - podwyżka VAT na książki (lemingom i tak zbędne więc…) - podwyżka przeglądów rejestracyjnych aut - akcyzy na papierosy - 20 mln w nagrodach dla rządu Tuska w 2010 roku - podatek od muzyki w klubach - podatek vat 23, 24 w 2012, 25 w 2013
zasług Donka jest długa i każdy powinien mieć szanse ją zobaczyć: 2012: podpisanie ACTA podarowanie 6 mld EURO na ratowanie Grecji i ich 3x większych od naszych emerytur podwyżka podatku VAT podwyżka podatku CIT podwyżka AKCYZY podwyżka podatku od ciężarówek podwyżka opłaty klimatycznej