Wspomnienie liturgiczne obchodzone jest 19 stycznia.
Styczeń w tym roku ogłoszono najcieplejszym styczniem od poczàtku pomiaròw. Globalnie. -- Archimedes to się w grobie przelewa...
-6 mam właśnie. Tyle że ja dla odmiany nie pamiętam tak bezśnieżnego lutego. Nawet jak w styczniu bylo mało śniegu, to zazwyczaj w lutym coś padało i to tak, że te parę dni co najmniej się śnieg utrzymywał. A jak na razie nic, mam zieloną, aczkolwiek przymarzniętą trawę w okolicy. I przebiśniegi
. www.rp.pl/swiat/art14782331-zachodnia-ukraina-broni-stepana-bandery Zachodnia Ukraina broni Stepana Bandery "Po oświadczeniu administracji prezydenta Wiktora Janukowycza o unieważnieniu dekretu Wiktora Juszczenki na zachodzie kraju zawrzało. Chodzi bowiem o dekret z 20 stycznia 2010 roku, w którym poprzedni prezydent nadał tytuł Bohatera Ukrainy Stepanowi
Od 2011 roku dzień 6 stycznia jest w Polsce dniem wolnym od pracy.
W 2011 z powodu uczynienia 6 stycznia dniem wolnym od pracy zainteresowanie orszakami znacznie wzrosło. Orszaki odbyły się w 6 miastach. W kolejnym roku w 24 miejscowościach, w 2013 w 92 miejscowościach w Polsce, i w 2014 w 177. Na ulicach w orszakach wzięło udział ponad 700 tys. osób
Hehe. Pamiętam takie temperatury w dzień. W styczniu 2010 albo 2011 (bazuję na tym, gdzie wtedy pracowalam).
28 stycznia 2011: Filmy przedstawiające UFO unoszące się nad Ziemią Świętą (Kopułą na Skale na Wzgórzu Świątynnym w Jerozolimie) okazały się oszustwem — odkryto skutki korzystania z oprogramowania do edycji wideo.
Czyżew-Złote Jabłko Wieś w Polsce położona w województwie podlaskim, w powiecie wysokomazowieckim, w gminie Czyżew-Osada. 1 stycznia 2011 miejscowość została pozbawiona znacznej części obszaru, który został włączony do nowo utworzonego miasta Czyżew.
Następnego, tj. 2011 roku, od 26 stycznia do 3 lutego, areną działania cyklonu Yasi stały się terytoria Australii, Papui-Nowej Gwinei, Vanuatu i Wysp Salomona. Odnotowano jedną ofiarę śmiertelną i 3 mld dolarów strat.
Znowu lecisz ziobrowym Pis-em. :) Prawo do protestu gwarantuje konstytucja. W samych sprawach wyborczych kwestie te zostały szczegółowo uregulowane w ustawie z 5 stycznia 2011 r. – Kodeks wyborczy. Bądź więc uprzejmy pozostawić tę swoją pietruszkę na własny użytek.
W październiku 2010 r., w miesiącach następujących po katastrofalnymtrzęsienie ziemi na Haiti , biotyp El Tor pojawił się w prowincji Artibonite na Haiti, gdzie fekalia skaziły rzekę Artibonite , która była głównym źródłem wody pitnej. Do stycznia 2011 r. choroba rozprzestrzeniła się na wszystkie
W październiku 2010 r., w miesiącach następujących po katastrofalnymtrzęsienie ziemi na Haiti , biotyp El Tor pojawił się w prowincji Artibonite na Haiti, gdzie fekalia skaziły rzekę Artibonite , która była głównym źródłem wody pitnej. Do stycznia 2011 r. choroba rozprzestrzeniła się na wszystkie