39 wyników w czasie 86 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Domniemanie kompetencji

vadera12345 napisała: > Zarówno w RODK jak i orzecznictwie sądów dominuje zasada domniemania kompetencj > i matki do sprawowania funkcji opiekuńczych. > Jeżeli RODK stwierdzi, że oboje rodzice posiadają owe kompetencje w równym stop > niu, to jednak zdaniem RODK, ciut

Re: Najpierw alimenty czy od razu rozwód??

ważniejsze. vadera12345 napisała: > Art. 445.§ 1 kpc. > W czasie trwania procesu o rozwód lub o separację nie może być wszczęta odrębn > a > sprawa o zaspokojenie potrzeb rodziny i o alimenty pomiędzy małżonkami albo > pomiędzy nimi a ich wspólnymi małoletnimi dziećmi

Re: Alimenty na pełnoletniego nieroba

Pierwsza rozprawa już była tydzień temu, wczoraj Mąż złożył kolejny już wniosek o zabezpieczenie swoich dochodów i obniżenie alimentów z 1200 na 300 zł do czasu wyroku, który (oby!) zniesie je całkowicie i wstecznie. Skorzystałam tu z rady "vadera12345" (dzięki serdeczne!). Jeżeli sąd ponownie

Re: Doradzanie w sprawach prawnych

vadera12345 napisała: > Ja wiem, że każdy Polak zna się na medycynie, prawie i piłce nożnej, ale na miłość Boską - Racja, ale nie każdy prawnik zna się na prawie, nie każdy lekarz dobrze leczy i nie kazdy piłkarz dobrze gra w piłkę (szczegolnie ten z polskiej reprezentacji).

Re: wykroczenie skarbowe a przestępstwo..

vadera12345 napisała: > > Zatem zależy wszystko od wielkości podatku od darowizny ( kwota o jaką uszczuplono dochody fiskusa ). A to z kolei zalezy od miejscowości (cen nieruchomości w miejscowości gdzie mieszka autorka). Jesli dokładnie zacytowałaś prawo (i nie ma w tym

Re: Nieoczekiwany epilog

vadera12345 napisała: > Okazuje się, że ani nie była wyrodna matką, ani rozsądna kobietą, tylko osobą > budującą swoje plany życiowe na złudzeniach. Ale cóż, każdy musi osobiście > zapłacić za swoje błędy. I właśnie dlatego już w pierwszym poście napisałam, że ważna jest jej

Re: Wyrodna matka czy rozsądna kobieta ?

vadera12345 napisała: > Co sądzicie o postawie tej kobiety, która chcąc połączyć się z kochankiem > oddaje dziecko i mieszkanie mężowi. Oddać to jest sztuką swoje, a nie wspólne - prawda? -- Nie tylko w wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie

Re: Szanowna Lejdi

vadera12345 napisała: > Gość jakkolwiek jest Tunezyjczykiem, to mieszka w Szwajcarii Że też uszło to mojej uwadze ? ;) To tez zaraz po tym cytowanym wyżej zdaniu dodane jest - " chyba, że podlega on jurysdykcji prawa (danego kraju)?". przyp. aut. :) Tak jak często powtarzam

Re: Obiekt pożądania

vadera12345 napisała: > Dokonaj bilansu zysków i strat, Nie ma czegoś takiego jak BILANS zysków i strat. Jest RACHUNEK zysków i strat. -- Uzależnienie

Re: Obiekt pożądania

vadera12345 napisała: > Dokonaj bilansu zysków i strat, czy warto ryzykować małżeństwo dla raczej > nieperspektywicznego ( za duża różnica wieku ) związku z potencjalnym > kochankiem. Wyobrażasz sobie go w roli ojczyma dla swoich dorastających dzieci > ? Ja cały czas tego

Re: znow burza

vadera12345 napisała: > Zastanowiłabym się, jak by postąpił gdyby trzeba było się poświęcić, z czegoś > zrezygnować, czy zrezygnowałby ( np. ratowania ) ze mnie i mojego dziecka, czy też poświęciłby własna córkę. Zastanawiam się, czy masz syna - bo jeśli tak, z pewnoscią

Re: nie boicie się?

vadera12345 napisała: > Na pytanie odpowiem pytaniem > > a dlaczego dziewczyny wychodzą za mąż za alkoholika ? > > Bo wierzą, że miłość wszystko przezwycięży. > mezczyzny nie wybieramy na podstawie ogolnikow tylko rozpatrujemy nasz jeden konkretny typ ktory

Re: rozwód w trakcie, a sprawy damsko-męskie

vadera12345 napisała: > Utrzymywanie kontaktów z innym mężczyzną - może ( ale nie musi ) być > potraktowane przez Sąd jako przyczyna rozkładu pożycia małżeńskiego. Konsekwenc > je: > możesz zostać uznana za winną, zatem > - w razie braku zgody małżonka na rozwód

1 2 3 4