Dodaj do ulubionych

Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego!

IP: 212.122.214.* 23.03.05, 12:35
>>>A przecież gdy znalazł się po II Wojnie Światowej w Urugwaju to bardzo
łatwo mógl przybrać inne nazwisko i nazwać się np. Szwedowski, Borowski,
Urugwajowicz, Kalwas czy Morawski... <<<<

prawy.pl/czytaj.php?id=2962&dz=felietony
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: NIECelna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 12:42
      Auganow też nie zmienił nazwiska...
      Kobylański przecież nie był poszukiwany w Urugwaju jako agent sowiecki, mógł
      spokjojnie zyć dzięki swoim austryjackim kontaktom. To zresztą ciekawy
      przypadek. Casus Kobylańskiego przypomina sytuację z NRD gdzie Rosjanie
      werbowali szpiegów wśród byłych nazistów...
      • Gość: McBride Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 13:38
        co ty bredzisz???
        przecież jednym z głównych "agrumentów" na to, że Kobylański jest winny jest
        to, ze ... zmienił imię....bo żydów wydał ponoć jakiś JANUSZ ale w swej
        perfidii i zmienił nimię na JAN......

Kobylański to nie jest człowiek z mojej bajki, ale widzę jak grubymi nićmi
        szyje mu się garnitur... na pedofilię nie mogli go złapać?
        • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 13:48
          cenna uwaga jest taka, ze moze stanac przed niezawislym sadem i oczyscic sie z
          zarzutow, a nastepnie wytoczyc proces o pomowienie. ja nie mam nic na sumieniu i
          tak bym wlasnie postapil

dlaczego ten pan tak nie zrobi?

dlaczego tak zalezy ci na obronie tego czlowieka za wszelka cene? jaka masz
          gwarancje ze to o co jest _podejrzany_ nie jest prawda? uczciwy czlowiek o
          czystym sumieniu (w dodatku tego pana stac na dobrego adwokata) stanal by przed
          sadem i raz na zawsze oczyscil sie z zarzutow. ten pan nie wykazuje takiej woli
          • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 17:14
            chłopcze! słyszałeś o czymś takim jak domniemanie niewinności??
            udawadnia się winę a nie niewinność! (wiesz wogóle o czym ja mówię?)
            • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 17:17
              prawdopodbnie nie zrozumiałeś tego chłopcze (podobnie jak ten przodownik z UW
              alex)

wieć powiem tak!

<<<Fiat_lux!! jesteś pedofilem! a twój ojciec mordował żydów jako kapo!
              stań przed sądem i udowodnij ze jest inaczej!>>

(teraz dotarło ?)
              • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:19
                dzieciaku sie kultury naucz jak chcesz dyskutowac
                wiem ze 15 lat w sabueju na greenpoincie zmienia czlowieka, ale nie kazdy chce
                rozmawiac na tym poziomie buraku
                • bronek.skowronek Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:22
                  fiat_lux napisał:

> dzieciaku sie kultury naucz jak chcesz dyskutowac
                  > wiem ze 15 lat w sabueju na greenpoincie zmienia czlowieka, ale nie kazdy chce
                  > rozmawiac na tym poziomie buraku

fiat ale sie miotasz, czyzbys przyzna sie do winy ??
                • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 17:22
                  oj zabolało...
                  ale to dobrze, doswiadczenie prawdy jest zawsze bolesne...ale tylko na
                  początku, potem bedzie lepiej! odwagi i do przodu!

trzymam za ciebie kciuki

(widzisz dzisiaj dowiedziałeś sie czym jest zasada domniemania niewinności,
                  mozę przestaniesz ferować wyroki na innych niczym Lenin - czego sie jutro
                  nauczysz?) życzę powodzenia!
                  • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:26
                    przykro mi ze przez takich kobylanskich zginelo tylu wartosciowych polakow czy
                    to akowcow czy inteligencja w katyniu
                    a jeszcze gorsze jest ze dzis takie scierwo ma tak duzy poklask sowieckich
                    pieskow zgromadzonych wokol rm jak ty
                    • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 17:33
                      fiat_lux napisał:

> przykro mi ze przez takich kobylanskich zginelo tylu wartosciowych polakow czy
                      > to akowcow czy inteligencja w katyniu
                      > a jeszcze gorsze jest ze dzis takie scierwo ma tak duzy poklask sowieckich
                      > pieskow zgromadzonych wokol rm jak ty

no to żeś sie popisał...jednak nie dotarło....a już wierzyłem w Ciebie chłopcze
                      weź sobie więc słownik wyrazów obcych i w ten sposób moze zrozumiesz ma
                      wypowiedź

a nastepnie poczytaj sobie podrecznik do prawa karnego
                      -domniemanie niewinności (to juz klarownie Ci wyłożyłem) ale spróbuj jeszcze raz

teraz poczytaj sobie jeszcze o zniesławieniu...na twoim miejscu uważałbym na
                      słowa, coraz częsciej internauci, którzy plują nienawiscią na ekran monitora
                      miotając obelgami ad personam są wzywani przed sąd
                      • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:41
                        mysle ze pana kobylanskiego stac na dobrego prawnika ktory potrafi go wybronic,
                        szczegolnie jesli jest niewinny
                        nie potrzebuje jakichs wiesniaczkow domoroslych prawnikow do obrony w jego imieniu
                        • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 17:57
                          fiat_lux napisał:

> mysle ze pana kobylanskiego stac na dobrego prawnika ktory potrafi go
                          wybronic,
                          > szczegolnie jesli jest niewinny
                          > nie potrzebuje jakichs wiesniaczkow domoroslych prawnikow do obrony w jego
                          imie
                          > niu

masz poważne problemy ze zrozumieniem tekstu i fundamentu naszej cywilizacji -
                          zasady domniemania niewnności!

a te epitety pryskajace na monitor w moim kierunku na mnie nie działają,
                          wystawiasz sobie tylko swiadectwo człowieka wyjatkowo podłego...ale może się
                          mylę....bo znam cie tylko od strony ujadania i szczekania...mozę masz jakieś
                          pozytwne cechy? zlety...wierzę że tak
                    • bronek.skowronek Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:33
                      fiat_lux napisał:

> a jeszcze gorsze jest ze dzis takie scierwo ma tak duzy poklask sowieckich
                      > pieskow zgromadzonych wokol rm jak ty

Masz na mysli kwacha i jego majowa wycieczke do Moskwy. Nie wiedzialem, ze
                      Kwach slucha tego radia.
                      • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:44
                        bronek.skowronek napisał:

> fiat_lux napisał:
                        >
                        > > a jeszcze gorsze jest ze dzis takie scierwo ma tak duzy poklask sowieckic
                        > h
                        > > pieskow zgromadzonych wokol rm jak ty
                        >
                        > Masz na mysli kwacha i jego majowa wycieczke do Moskwy. Nie wiedzialem, ze
                        > Kwach slucha tego radia.

nie wiem co ma kwach do calej sprawy
                        zawsze znajda sie sowieckie pieski z argumentem typu a u was czarnych bija
                        • bronek.skowronek Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:48
                          fiat_lux napisał:

> nie wiem co ma kwach do calej sprawy
                          > zawsze znajda sie sowieckie pieski z argumentem typu a u was czarnych bija

Siebie masz na mysli. Prezentujesz dokladnie sowieckie zachowanie. Zakrzyczec,
                          zagluszyc, nie dac dojsc do glosu. Tak jest sowiecki piesku...
                          • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:58
                            bronek.skowronek napisał:

> fiat_lux napisał:
                            >
                            > > nie wiem co ma kwach do calej sprawy
                            > > zawsze znajda sie sowieckie pieski z argumentem typu a u was czarnych bij
                            > a
                            >
                            > Siebie masz na mysli. Prezentujesz dokladnie sowieckie zachowanie. Zakrzyczec,
                            > zagluszyc, nie dac dojsc do glosu. Tak jest sowiecki piesku...

skrotowo moze przytocze historie. na forum zostala zaprezentowany tekst z onetu,
                            zrodlo pap. mcbride wyskoczyl ze gw klamie - nie wiem co ma gw do tego tekstu,
                            ale na wszelki wypadek przytoczyl jakis inny tekst o tym samym panu, nie majac
                            nic na przeciwko ze korzysta z portalu tej klamliwej gazety

wydawalo by sie ze nauczka z tej sprawy jest taka. jesli jestes podejrzany o
                            wspolprace z faszystami lub komunistami, najlepiej wplacic jakas sumke na radio
                            maryja, wtedy jasne bedzie ze to wszystko jest komunistyczno zydowska
                            propaganda, a jesli ipn czy prokurator cos na to powie to znaczy ze jest na
                            uslugach kremla i tel avivu
                            • Gość: idzikczortu Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: *.cable.mindspring.com 23.03.05, 21:34
                              Nie wiem skad pisze McBride ale to przeciez nie wazne, wazniejsza rzecza tutaj
                              byl wybryk fiat_lux'a ktory wziawszy jakis artykul za dobra monete natychmiast
                              wpadl w furie i kontratakuje na oslep, patrz uzyte przez niego slowo:
                              "...scierwo..."),kazdego kto osmiela sie zadac podstawowe pytanie jakie zawsze
                              winnismy zadawac po uslyszeniu informacji a mianowicie Cui bono? Ponadto, przy
                              okazji, wylewa kupe pomyi na Bogu-duchawinnych pasazerow nowojorskiego
                              "sabuaju".
                              Czy w ten sposob chcial innych forumowiczow przekonac, ze to wlasnie on ma
                              racje?
              • bronek.skowronek Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:21
                To chyba zalezy z czyjch ust padnie takie oskarzenie.
                • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 17:58
                  fiat_lux napisał:

> mysle ze pana kobylanskiego stac na dobrego prawnika ktory potrafi go
                  wybronic,
                  > szczegolnie jesli jest niewinny
                  > nie potrzebuje jakichs wiesniaczkow domoroslych prawnikow do obrony w jego
                  imie
                  > niu

masz poważne problemy ze zrozumieniem tekstu i fundamentu naszej cywilizacji -
                  zasady domniemania niewnności!

a te epitety pryskajace na monitor w moim kierunku na mnie nie działają,
                  wystawiasz sobie tylko świadectwo człowieka wyjatkowo podłego i
                  zakompleskionego, który odreagowuje sobie "bohatersko" przed monitorem
                  ...ale może się mylę....bo znam cie tylko od strony ujadania i
                  szczekania...zapewne masz jakieś
                  pozytwne cechy? zlety...wierzę że tak
                  • alex.4 Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 17:59
                    jesli kobylański jest czysty to przyjedzie i oczyści swoje imię w sądzie.
                    Sprawa jest prosta.
                    • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 18:03
                      alex.4 napisał:

> jesli kobylański jest czysty to przyjedzie i oczyści swoje imię w sądzie.
                      > Sprawa jest prosta.

czyli co? wiem że masz zapedy lewicowe..ale tak wprost głosić leninizm?
                      wszyscy są winni a jak ktoś myśli że nie to niech to udowodni???

wystarczy ze dwóch dziennikarzy napisze teksty BEZ żadnych dokumentów szkalujac
                      czlowieka i ten ma się bronić? w imię czego?
                      czy prokurator postawił jakieśzarzuty? jest list gończy? czy na razie są to
                      fakty medialne, szczucie człowieka?
                      • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 18:09
                        Gość portalu: McBride napisał(a):

> alex.4 napisał:
                        >
                        > > jesli kobylański jest czysty to przyjedzie i oczyści swoje imię w sądzie.
                        >
                        > > Sprawa jest prosta.
                        >
                        > czyli co? wiem że masz zapedy lewicowe..ale tak wprost głosić leninizm?
                        > wszyscy są winni a jak ktoś myśli że nie to niech to udowodni???
                        >
                        > wystarczy ze dwóch dziennikarzy napisze teksty BEZ żadnych dokumentów szkalujac
                        >
                        > czlowieka i ten ma się bronić? w imię czego?
                        > czy prokurator postawił jakieśzarzuty? jest list gończy? czy na razie są to
                        > fakty medialne, szczucie człowieka?

fakty:
                        info.onet.pl/1071925,11,item.html
                        "Austriacka prokuratura w 1953 roku ostrzegała władze Paragwaju, przed Janem
                        Kobylańskim, który tam wyemigrował. Prokurator generalny Austrii określił go
                        jako "niebezpiecznego agenta, prowokatora i sowieckiego szpiega" - poinformowały
                        Wiadomości TVP."

jak sie to ma do twojego "BEZ zadnych dokumentow"
                        jesli prokurator generalny austrii tak nie powiedzial to zyczylbym sobie zeby
                        tvp taka wiadomosc nadala o mojej osobie. do konca zycia nie musialbym pracowac
                    • Gość: Z.P. Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: *.elpos.net 23.03.05, 20:25
                      Alex4 napisał:
                      jesli kobylański jest czysty to przyjedzie i oczyści swoje imię w sądzie.
                      Sprawa jest prosta
                      • Gość: McBride Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: 212.122.214.* 23.03.05, 20:33
                        Gość portalu: Z.P. napisał(a):
                        > _____________
                        > Jeżeli osoby z listy Wildsteina są czyste, to oczyszczą swoje imię w sądzie.
                        > Sprawa jest prosta.
                        > Prawda Alex?

:)))))
                        to już nie jest tylko celna uwaga...to jest prawy sierpowy spod którego alex
                        sie nie podniesie....(rzecz jasna nie pierwszy ale on wyznaje zasadę, ze zawsze
                        pada deszcz)
                  • fiat_lux Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 18:03

> fiat_lux napisał:
                    >
                    > > mysle ze pana kobylanskiego stac na dobrego prawnika ktory potrafi go
                    > wybronic,
                    > > szczegolnie jesli jest niewinny
                    > > nie potrzebuje jakichs wiesniaczkow domoroslych prawnikow do obrony w jeg
                    > o
                    > imie
                    > > niu
                    >
                    > masz poważne problemy ze zrozumieniem tekstu i fundamentu naszej cywilizacji -
                    > zasady domniemania niewnności!
                    >
                    > a te epitety pryskajace na monitor w moim kierunku na mnie nie działają,
                    > wystawiasz sobie tylko świadectwo człowieka wyjatkowo podłego i
                    > zakompleskionego, który odreagowuje sobie "bohatersko" przed monitorem
                    > ...ale może się mylę....bo znam cie tylko od strony ujadania i
                    > szczekania...zapewne masz jakieś
                    > pozytwne cechy? zlety...wierzę że tak

ok ja mam problem. na wszelki wypadek przytlumacze historie:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21928051&a=21928051
                    Minister chce ekstradycji sponsora Radia Maryja

0 (zero) mojego komentarza
                    " Minister sprawiedliwości Andrzej Kalwas powiedział w Toruniu, że
                    ____najprawdopodobniej____ wystąpi"
                    nie wystapil, moze nie wystapi, ale fakt jest ze tak powiedzial

twoj riposta:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21928051&a=21932588"
                    Stefan Michnik...niewinna ofiara antysemityzmu w Polsce
                    Salomon Morel....
                    Helena Wolińska...
                    "

i to ja mam problem ze zrozumieniem?

inny tekst:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21995450&a=21998644
                    czysta wypowiedz, zero inwektyw

twoja "kulturalna" odpowiedz:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21995450&a=22007312
                    zaczynasz: "chłopcze!" "wiesz wogóle o czym ja mówię?"

to jest twoja kultura
    • alex.4 Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 23.03.05, 18:24
      info.onet.pl/1072445,11,1,0,120,686,item.html
      niektórzy politycy zaczynaja się wycofywać ze swojej znajomosci z Kobylańskim
      info.onet.pl/1072454,11,1,0,120,686,item.html
    • Gość: piecyk gazowy Powołanie Polonijnej Rady Konsultacyjnej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.03.05, 07:51
      Powołanie Polonijnej Rady Konsultacyjnej

Marszałek Senatu Profesor Longin Pastusiak powołał 14 listopada 2002 r. członków
      Polonijnej Rady Konsultacyjnej przy urzędzie Marszałka Senatu V kadencji. [...]

W skład Rady wchodzą [...]:

[...]

* - Prezes Rady Polonii Afryka Południe; Jan Kobylański

[...]

Pierwsze posiedzenie Polonijnej Rady Konsultacyjnej odbędzie się 16 grudnia 2002
      r. o godz. 11 w siedzibie Senatu.

www.senat.gov.pl/k5/agenda/wydarz/9.htm
      • Gość: ET Re: Powołanie Polonijnej Rady Konsultacyjnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:22
        fiat_sux jest kapusiem
        jak zrobiłem literówkę w poście to zakapował mnie do admina i skasowali mi posta!
        taka jest prawda i nie wymigasz się KAPUSIU!
        sprzedaje userów za literówkę! a admin co kasuje posta za literówkę i
        współpracuje z takim KAPUSIEM to jak go nazwać!
        sux!
      • fiat_lux Kobylański odwołany z Polonijnej Rady Konsultacyjn 24.03.05, 15:13
        Kobylański odwołany z Polonijnej Rady Konsultacyjnej

Jan Kobylański został w czwartek odwołany z Polonijnej Rady Konsultacyjnej -
        poinformował marszałek Senatu Longin Pastusiak podczas konferencji prasowej w
        Senacie.

Formalnym powodem odwołania - powiedział Pastusiak - jest to, że Kobylański nie
        stoi już na czele Związku Polaków w Argentynie, którego do niedawna był
        przewodniczącym. Pastusiak przyznał, że na jego decyzję o odwołaniu
        Kobylańskiego wpłynęły również "nowe fakty i podejrzenia", obciążające
        polonijnego biznesmena.

W ostatnich dniach w mediach opublikowano materiały, z których ma wynikać, że
        Kobylański w czasie okupacji dorobił się majątku wydając Niemcom ukrywających
        się Żydów. Po wojnie władze Paragwaju, gdzie zamieszkał, miały otrzymać z
        Austrii ostrzeżenia, że jest on agentem sowieckim wywiadu.

Instytut Pamięci Narodowej odnalazł dokumenty, których zaginięcie prokuratura
        uznała za powód do umorzenia w 1955 r. postępowania w sprawie Janusza (dzisiaj
        używa imienia Jan) Kobylańskiego. Wskazują one, że Kobylański denuncjował Żydów
        i mogą być podstawą wniosku o ekstradycję polonijnego biznesmena z Urugwaju.

Polonijna Rada Konsultacyjna została utworzona przy marszałku Senatu 21 czerwca
        na podstawie uchwały Senatu RP. Zasiadają w niej przewodniczący struktur
        polonijnych. Zadaniem Rady jest wyrażanie opinii w sprawach ważnych dla Polonii
        i Polaków za granicą, na temat projektów aktów prawnych dotyczących Polonii oraz
        kierunków działań Senatu i jego organów w sprawach Polonii i Polaków za granicą.

info.onet.pl/1072915,11,item.html
    • Gość: Ziuek do macbride-domniemanie niewinnosci to co innego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:35
      Czlowieku nie pisz nic o zasadzie domniemania niewinnosci, bo to ty nie masz o
      tym zielonego pojecia.
      Oczywiscie ze zasada ta dotyczy kobylanskiego i on nie musi swojej niewinnosci
      udowadniac. Jednak, jezeli sad go wzywa to jako czlowiek uczciwy powinien przed
      sądem stawic sie bezwarunkowo.
      I zgodnie z zasada domniemania niewinnosc - bedzie traktowany jako czlowiek
      niewinny dopoki wina nie zostanie mu udowodniona przez prokurature.
      Jezeli jest czlowiekiem niewinnym to oczywiscie sadu obawiac sie nie musi...
      • bronek.skowronek Re: do macbride-domniemanie niewinnosci to co inn 24.03.05, 13:10
        Gość portalu: Ziuek napisał(a):
        > Jezeli jest czlowiekiem niewinnym to oczywiscie sadu obawiac sie nie musi...

a komisji sejmowej ?

wszelkie skojarzenia sa przypadkowe...hehehe
        • Gość: Zutek Re: do macbride-domniemanie niewinnosci to co inn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:01
          Uwaga nie na miejscu - komisja sejmowa to nie jest sad.
          • bronek.skowronek Re: do macbride-domniemanie niewinnosci to co inn 24.03.05, 14:06
            a sad to nie komisja sejmowa. Gdyby bylo inaczej nie zadawalbym tego pytania.
            • Gość: Ziutek Re: do macbride-domniemanie niewinnosci to co inn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:36
              A czy sejm powolal komisje ds. kobylanskiego?
              • bronek.skowronek Re: do macbride-domniemanie niewinnosci to co inn 24.03.05, 17:59
                a czy ja pytalem o kobylanskiego?

pytalem o niewinnego przed komisja sejmowa. czy niewinny nie ma sie czego
                obawiac tak samo przed sadem jak przed komisja.
      • Gość: McBride ideologiczne zaślepienie IP: 212.122.214.* 25.03.05, 01:13
        Gość portalu: Ziuek napisał(a):

> Czlowieku nie pisz nic o zasadzie domniemania niewinnosci, bo to ty nie masz
        o
        > tym zielonego pojecia.
        > Oczywiscie ze zasada ta dotyczy kobylanskiego i on nie musi swojej
        niewinnosci
        > udowadniac. Jednak, jezeli sad go wzywa to jako czlowiek uczciwy powinien
        przed
        >
        > sądem stawic sie bezwarunkowo.
        > I zgodnie z zasada domniemania niewinnosc - bedzie traktowany jako czlowiek
        > niewinny dopoki wina nie zostanie mu udowodniona przez prokurature.
        > Jezeli jest czlowiekiem niewinnym to oczywiscie sadu obawiac sie nie musi...

czy sąd wezwał pana Kobylańskiego? czy prokuarator postawił mu zarzuty?
        nie?

dobrze słyszę wasze głośnie NIE?

wiec jakim prawem wylewacie na tego człowieka kubły pomyj?? bo naczytaliście
        się Wyborczej i Rzepy?

przed kim ma się wiec tłumaczyć Kobylański? ma swą niewinność udowadniać przed
        alexem? fiatem? i całą tą gromadką ujadająych kundelków?

• zenon_smiglo Re: ideologiczne zaślepienie 25.03.05, 02:06

> wiec jakim prawem wylewacie na tego człowieka kubły pomyj?? bo naczytaliście
          > się Wyborczej i Rzepy?
          >
          > przed kim ma się wiec tłumaczyć Kobylański? ma swą niewinność udowadniać
          przed
          > alexem? fiatem? i całą tą gromadką ujadająych kundelków?
          >

-----------------------------------------------
          I to jest wlasnie ta przepasc cywilizacyjna, o ktorej wielokrotnie pisalem.

Daj im troche czasu. Mysle, za ich wnuki w pelni zrozumieja zasade domniemanej
          niewinnosci, a co wazniejsze - zaakceptuja.
          • fiat_lux Re: ideologiczne zaślepienie 25.03.05, 02:21
            zenon_smiglo napisał:

> Gość portalu: McBride napisał(a):
            >
            > > wiec jakim prawem wylewacie na tego człowieka kubły pomyj?? bo naczytaliś
            > cie
            > > się Wyborczej i Rzepy?
            > >
            > > przed kim ma się wiec tłumaczyć Kobylański? ma swą niewinność udowadniać
            > przed
            > > alexem? fiatem? i całą tą gromadką ujadająych kundelków?
            > >
            >
            > -----------------------------------------------
            > I to jest wlasnie ta przepasc cywilizacyjna, o ktorej wielokrotnie pisalem.
            >
            > Daj im troche czasu. Mysle, za ich wnuki w pelni zrozumieja zasade domniemanej
            > niewinnosci, a co wazniejsze - zaakceptuja.

-----------------------------------
            jak sie gada z samym soba to nie ma szans na roznice zdan

no moze w kilku klinicznych przypadkach
            • Gość: McBride Re: ideologiczne zaślepienie IP: 212.122.214.* 25.03.05, 14:52
              a do Ciebie szanowny fiacie nic nie dociera....
              nie jesteś w stanie odpwiedzieć na ŻADNE pytanie, nie jesteś w stanie
              skomentować czegokolwiek dotykajac istoty problemu

rzucajhac swe prymitywne uwagi sam sobie wysatwiasz swiadectwo 1) nieuka 2)
              zaślepionego ideologicznie 3) niepotrafiącego samodzielnie myśleć 4) nie
              potrafisz przynzać się do błędu w myśleniu

mylę się? jeśli tak to proszę wyprowadź mnie z błędu, a jeśli chcesz z
              kimkolwiek rozmawiać to rozmawiaj na temat. Bo twoja taktyka jest czytelna.
              jeśli ktoś logicznie wyłoży ci prawdę, tak po chłopsku to albo rzucasz w niego
              obelgami albo babulisz na inny temat

wesołych świat
              • fiat_lux Re: ideologiczne zaślepienie 25.03.05, 15:00
                spadaj do bydgoszczy i tam smrodz
                jestes zalosny i nikt tu nie chce z toba gadac
                i wez ze soba:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=22014710&a=22015604
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=12194243&a=12194553

wesolych swiat
                • Gość: McBride Re: ideologiczne zaślepienie IP: 212.122.214.* 25.03.05, 15:20
                  jak zawsze rzeczowo i z kulturą...
                  • zenon_smiglo Re: ideologiczne zaślepienie 26.03.05, 04:00
                    Na tym forum slyszalem, ze Zenon Smiglo to piecyk gazowy, jarek-ny, i wielu,
                    wielu innych, ze nawet trudno spamietac. A kim bylem wedlug ciebie fiacie lux,
                    gdy uzywales poprzedniego nicka? Jaki to byl nick?

Gdy szczerze odpowiesz mi na te pytania, to zastanowie sie, czy nie ujawnic
                    swoje IP. Pomysl.
                    • alex.4 Re: ideologiczne zaślepienie 26.03.05, 08:20
                      Wracajmy do Kobylańskiego.
                      Przciwko Kobylańskiemu nie występuja już tylko Gazeta czy rzeczpospolita, ale
                      także IPN, którzy ma dowody na szmalcownictwo Kobylańskiego, oraz występowali
                      Austryjackie MSZ którzy ostrzegał przed Kobylańskim jako sowieckim szpiegiem.
                      Sytuacja jest dosyć oczywista. Kobylański gdyby był uczciwy toi teraz broniłby
                      swojego dobrego imienai przyjeżdzajac do Polski. Jeśli gazety go szkalują to
                      neich wniesie sprawę do sądu. To bardzo proste.
                      • max555 Re: ideologiczne zaślepienie 26.03.05, 08:48
                        Warto tez wspomniec u USA - chyba nie bez powodu zabronili mu wjazdu na teren
                        tego kraju. A zdaje sie oni maja najlepszec spec sluzby na swiecie.
                      • Gość: Z.P. Re: ideologiczne zaślepienie IP: *.elpos.net 26.03.05, 14:20
                        Alex4 popieram Ciebie. Też jestem za lustracją. Komu się nie podoba - do sądu.
                    • fiat_lux Re: ideologiczne zaślepienie 26.03.05, 17:44
                      swoje ip chcesz ujawnic? puszke pandory otworzyc
                      lepiej sie zastanow nad tym dobrze jakie ogromne konsekwencje bylyby to dla
                      naszego forum. nie dosc ze mamy problemy z terroryzmem, dziura ozonowa, papiez
                      chory, to jeszcze i ty chcesz wstrzasnac swiatem.
                      lepiej sie zastanow
    • kuala_lumpur Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 26.03.05, 17:08
      Poker z generałami:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050326/plus_minus_a_3.html
      • zenon_smiglo Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 26.03.05, 18:38
        kuala_lumpur napisał:

> Poker z generałami:
        >
        > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050326/plus_minus_a_3.html
        ---------------------------------------------
        Zlikwidowac sady! Niech Adas Michnik i rownie "dyspozycyjni" dziennikarze
        innych gazet wydaja wyroki!

Jakie oszczednosci w budzecie. Tym bardziej, ze jedni warci drugich.

fiat_lux napisał:

> swoje ip chcesz ujawnic? puszke pandory otworzyc
        > lepiej sie zastanow nad tym dobrze jakie ogromne konsekwencje bylyby to dla
        > naszego forum. nie dosc ze mamy problemy z terroryzmem, dziura ozonowa, papiez
        > chory, to jeszcze i ty chcesz wstrzasnac swiatem.
        > lepiej sie zastanow
        ---------------------------------
        To jak wreszcie jest z ta zasada domniemanej niewinnosci? Czy nie musze juz
        udawadniac, ze nie jestem piecykiem, jarkiem-ny i McBride, itp, itd ????????

Ach, ta przepasc cywilizacyjna.
        • zenon_smiglo Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 27.03.05, 01:38
          "Wyraził przekonanie, że jego sprawa to "temat zastępczy" przed wyborami, w
          obliczu "kompromitacji obecnej władzy w Polsce".

wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=53301
          • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 27.03.05, 13:36
            Zbrodnia jest tematem zastępczym????
            To czy doszło do zbrodni powinno być wyjasnione. najlepiej przed sądem
            • Gość: Z.P. Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.elpos.net 27.03.05, 13:42
              Alex4 napisał:
              To czy doszło do zbrodni powinno być wyjasnione. najlepiej przed sądem
              • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 27.03.05, 13:45
                Niech Kobylański przyjedzie do Polski i odpowie na zarzuty stawiane mu przez
                IPN...
                • Gość: tidi Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 27.03.05, 15:06
                  a juz Jankowskiego po sadach ciagaliscie i co z tego wyszlo ?? Smrod , ktory
                  GW i jej wielbiciele musza wachac !
                  • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 27.03.05, 17:06
                    W przypadku Jankowksiego okazało się, że istniało wiele nieprawidłowości, które
                    nie były znane przed nagłosnieniem jego sprawy.
                    Kobylański jakby nie miał nic do ukrycia, to zostanie oczyszczony prze sąd.
                    • justusz Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 27.03.05, 17:13
                      najgorsze w tym wszytkim jest to ze Kobylański ma juz 80 lat. A to nieczas na
                      takie podróze i szarpanie sie po sadach dla udowodnienia swych racji.
                      Sprawa naglosniona teraz przez media i IPN znana była z publikacji np w NIE
                      kilka lat temu. Ale wtedy nikt nie robił hałasu bo nie zblizały sie wybory i
                      Kieres tez nie zabiegał o reelekcje.
                    • Gość: Z.P. Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.elpos.net 27.03.05, 17:13
                      To jesteś alex4 za grzebaniem w teczkach, czy przeciw?
                      Albo inaczej: jesteś hipokrytą, czy nie?
                      • zenon_smiglo Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 04:12
                        alex.4 napisał:

> Zbrodnia jest tematem zastępczym????
                        > To czy doszło do zbrodni powinno być wyjasnione. najlepiej przed sądem
                        -----------------------------------------

Po co ci sad, jak ty niedouczony prymitywie juz wydales wyrok skazujacy
                        uzywajac slowo "zbrodnia"?

Ach ta zasada domniemanej niewinnosci i ta przepasc kulturowa i cywilizacyjna.

Alex, wierny uczen swojego ojca wciaz holduje starej stalinowskiej zasadzie -
                        dajcie mi czlowieka, a paragraf tez sie znajdzie.
                        • justusz Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 06:14
                          ..zenonie. Przeczytałem wszytkie Twoje wpisy z dzisiejszej nocy na tym forum i
                          jednego jestem pewien. Aleks .4 to osoba inteligentna i bogata wiedza
                          merytoryczna. Ale obaj jestescie siebie warci bo tylko ty masz niesamowuity dar
                          uzycia w jednym wpisie kilkunastu obrazliwych przymiotników.Nie wiem jakie
                          szkoły konczyliscie ale jak zerkam wstecz na historie to te przymiotniki
                          niestety bardziej mi stalinizm przypominaja niz demokratyczne wzorce.
                          • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 10:49
                            Ja Nie nigdynie czytałem, więc sprawa wcale nie była taka znana. Od jakiegoś
                            czasu pojawiały się zarzuty wobec Kobylańskiego, ale nic nie było oczywiste.
                            Dopiero gdy IPN oficjalnie ogłosił, że są podstawy do oskarżenia Kobylańskiego
                            o zbrodnie w czasie wojny (szmalcownictwo) pojawiły się podstawy do ekstradycji
                            Kobylańskiego.
                            To oczywiśćie nie zmienia faktu, że zachowanie Kobylańskiego po wojnie było na
                            tyle kompromitujące (popieranie południoamerykańskich dyktatur), że wspólpraca
                            z nim była kompromitująca. Pieniądzę pięniedzmi ale od pewnego typu ludzi ich
                            polityk nie może brać. Kobylański jest równie kompromitujacy jak kontakty z
                            ludźmi mafii
                            • Gość: Z.P. Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.elpos.net 28.03.05, 10:56
                              Alex4! Powtórzę pytanie:
                              To jesteś za grzebaniem w teczkach, czy przeciw?
                              • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 11:02
                                Nie widzisz dosyć istotnej róznicy? W sprawie Kobylańskiego śledztwo będzie
                                dotyczyło jego powiązań z Gestapo, wydawania polskich obywateli Niemcom i
                                zcerpania z tego zysków materialnych. Kobylański jeśli zarzuty wobec niego są
                                parwdziwe jest winien współpracy z Hitlerowcami, oraz przyczynił się do
                                mordowania ludzi.
                                Jeśli ktos popełniał zbrodnie w czasie komunizmu oczywiście również powinien
                                być sądzony za takowe. Oburzajavce jest, że do tej pory osoby za np. Wujek nie
                                zostały ukarane.
                                Ale co to ma wspólnego z lustracją???? Lustracja zresztą funkcjonuje u nas od
                                1998 r. i dobrze działa.
                                • Gość: Z.P. Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.elpos.net 28.03.05, 11:18
                                  Na siłę Alex4 doszukujesz się różnic, natomiast nie dostrzegasz zasadniczych
                                  analogii. Oczywiście Kobylańskiego o nic nie oskarżam, bo jak donoszą
                                  masmedia " Kobylński jest podejrzany, że MÓGŁ donosić na Zydów"
                                  Nie możemy jednak przejść do porządku dziennego nad tym, że donoszenie na
                                  Żydów to zbrodnia (nawet ludobójstwo), natomiast donoszenie na Polaków, to
                                  drobny incydencik, którego napiętnowanie jest godne potępienia.
                                  Nauczmy się obiektywizmu.
                                  • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 13:40
                                    Jesli donos spowodował smierć to jest godny potępienia niezaleznie czy ofiarą
                                    był Zyd czy Polak. Tak bardzoo trudno ci to zrozumieć...
                                    Dlatego nie widzę powodu aby oburzać się kiedy chcą stawiać przed sądem osobę
                                    oskar żana o szmalcownictwo, współpracę z Hitlerowcami (a po wojnie sowieckiego
                                    szpiega)
                                    • Gość: Z.P. Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.elpos.net 28.03.05, 17:17
                                      Sądisz Alex, że donoszenie na Polaków w, dajmy na to, 39 roku do NKWD, albo
                                      takie same "akty heroizmu" zaraz po wojnie, nie niosły za sobą ludzkich
                                      tragedii. Czy tylko wysługiwanie się hitlerowcom potrafisz napiętnować?
                                      A co się działo z ofiarami donosów w czasach bardziej nam współczesnych?
                                      Ilu porządnych ludzi traciło zdrowie w więzieniach, wtedy gdy donosiciele
                                      robili kariery na swojej podłości i do dziś dnia płyną na tej fali?
                                      Nie podejrzewam Ciebie Alex4 o taką ociężałość umysłową, która nie pozwoliłaby
                                      Ci ogarnąć tych problemów.
                                      Dość ochronnych parasoli nad wszelkimi gnidami. Jeżeli są materiały o
                                      kolaboracji z reżimami, ujawnić je. Winnych pod pręgiesz. Zaszczytów pozbawić.
                                      Jeżeli chodzi o Kobylańskiego, to co stoi na przeszkodzie postawić go w stan
                                      oskarżenia, jeżeli są ku temu dowody? Na razie jest to zwykłe bicie piany.
                          • Gość: piecyk gazowy Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.05, 13:07
                            --------------------------------------------------------------------------------
                            justusz napisał:

> ..zenonie. Przeczytałem wszytkie Twoje wpisy z dzisiejszej nocy na tym forum
                            i
                            > jednego jestem pewien. Aleks .4 to osoba inteligentna i bogata wiedza
                            > merytoryczna.

Alex jest bardzo inteligentny i ma wielką wiedzę merytoryczną i dlatego dostał
                            bana na Tea Time (pierwszy taki przypadek).
                            • alex.4 Re: Piecyk znów spamujesz 28.03.05, 13:41
                              więcej godności spamerze...
                              • Gość: piecyk gazowy Re: Piecyk znów spamujesz IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.05, 17:11
                                Ty za brak godości dostałe bana na Tea Time. Nie wstyd Ci, agitatorze Unii
                                Wolności?
                            • justusz Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 14:44
                              zachowujesz sie jak przedszkolak skarzypyta tupiacy nózka....
                              Gdy zabraknie argumentów to skarzysz przedszkolance ze Alex zrobił siku .
                              • Gość: piecyk gazowy Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.05, 17:11
                                Ja się nie skarżę. Dziwię się, że tak cenisz takiego hipokkrytę. A siku to
                                eufemizm. ;-)
                                • Gość: manitu3 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie IP: *.ld.euro-net.pl 28.03.05, 17:22
                                  a kto to jest ten Kobylański???
                                • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 28.03.05, 19:19
                                  piecyk miałeś tyle rzeczy udowodnić. Nie można się jednak tego doczekać...
                                  • zenon_smiglo Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 29.03.05, 03:21
                                    Piecyk juz udowodnil, co mial.

Mianowicie, ze alex jest ignorantem podwazajacym encyklopedyczne hasla PWN, a
                                    gdy zabraknie mu argumentow ucieka sie do inwektyw. Gardzi i obraza katolikow i
                                    Polske i nie umie przyznac sie do bledu.

Czego trzeba jeszcze wiecej?
                                    • alex.4 Re: Życiorys Kobylańskiego w Rzepie 29.03.05, 11:42
                                      na razie piecyk:
                                      - udowodnił, że nie rozmumie przytaczanego przez siebie hasłą z encyklopedii.
                                      To wstyd.
                                      - nie był w stanie udowodnić swoich tez jak chociażby o związkach pomiędzy
                                      Gazetą a UW
                                      - Piecyk nie rozumie, że hasło w encyklopedii to tylko opinia autora hasła.
                                      Dlatego zdarza się, że hasła encyklopedyczne podaja błędne informacje.
                                      Wystarczy zobaczyć iel polskich encyklopedii wspomina nadl o edykcie
                                      mediolańskim podczas gdy wiadomo, ze takowy edykt nie został wydany
                                      (toleranmcje chrześcijanom przyniósł edykt Galeriusa, kolejny nie był
                                      potzrebny).
                                      - peicyk w dyskusji posługuje się tekstami kompromitującymi go - tak jak
                                      przyticzenie błędnego hasłą z słownika:)
    • alex.4 Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 29.03.05, 20:56
      wiadomosci.wp.pl/kat,4892,wid,6883282,wiadomosc.html
      wiadomosci.wp.pl/kat,4892,wid,6890482,wiadomosc.html
      • zenon_smiglo Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 30.03.05, 03:36
        Aleksieju, daruj sobie ta bzdurna bolszewicka demagogie. Oprocz ciebie nikt w
        nia nie wierzy.

Dajesz w dyskusjach du.y - i tyle.
        • alex.4 Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 30.03.05, 10:45
          Nie wierzysz IPNowi?????????????????
          • Gość: piecyk gazowy Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.03.05, 10:49
            alex.4 napisał:

Teczki są mocno rozczarowujące. Zawierają duzo brudów nieistotnych plotek,
            szukania haków. Zamieszanie wobec tecsek jest absurdalne, powinno się
            zastanawiać nad ważnymi problemami... ale łatwiej jest urzadzać igrzyska:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=20168763&a=20219168

Kotwiczu masz w pogardzie prawo, sprawiedliwość, jest gotów poświęcić
            niewinnych aby ukarać jednego winnego, masz w dupie procedury
            demokratyczne. Jesteś typowym produktem komunizmu. Towarzysz Dzierżyński byłby
            z ciebie dumny towarzyszu. Taskie wnioski nasuwaja się po lekturze wszystkich
            twoich postów.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=20168763&a=20295822

to politycy graja teczkami, a cała lustracja to próba zdobywania przez jednych
            punktów koszyem drugich i odwracanie uwagi od rzeczywistych problemów

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=20168763&a=20301568

Znam jednego profesora dydaktyki. Jest rewelacyjny i inteligentny. W latach
            osiemdziesiatych był straszna świnią. Ale jest kompetentny. I zdecydowanie wole
            go od osoby zasłuzonej w Solidarnośći, która jest zupełnie nie kompetentna. Nie
            zawsze zasłuzona przeszłość jest dostaecznym świdectwem do zatrudnienia kogoś.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=20168763&a=20469878

Teczki przykryły wszystko. Dziś poszły w niepamięć komisje sledcze, czy
            problemy gospodarcze. W mediach panuja tylko teczki. Nikt nie mówi o
            bezrobociu, o deficycie budżetowym, o innych problemach ekonomicznych czy
            aferach. Znikły dzięki teczkom.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10955&w=20168763&a=20528587
            • alex.4 Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 30.03.05, 14:42
              1 Wszystko się zgadza. W teczkach jest duzo brudów i mało istotnych plotek. Co
              nie znaczy że nie ma tam informacji ważnych. Sa tylko są w mniejszości...
              Zawsze twierdziłem że teczki są doskonałym źródłem ghistorycznym (szczególnie
              dla poznania mentalności).
              2 Nikt nie chce w przypadku Kobylańskiego łamać procedur demokratycznych. Wręcz
              przeciwnie trzeba Kobylańskiego postawić przed sądem.
              3 Lustracja to jest sposób odwrócenia sytuacji. Nie znaczy to, że nie nalezy
              karać zbrodniarzy. Nie ma w tym żadnej sprzeczności
              4 Ów dydaktyk pod względem moralnym zrobił wiele złego. Choć zajhęcia u prof.
              Kruszewskiego były bardzo miłe i jest osobą kompetetną. To pewien dylemat. Czy
              osoba kompetentna ale która trochę ma na sumieniu (Kruszewski był I sekretarzem
              KW w Warszawie, a potem ministrem oświaty) ma prawo prowadzić zajęcia.
              Kruszewski prowadzi zajęcia fachowo. I on nie uprawiał szmalcownictwa, choć
              jego chłopcy bili osoby związane z opozycją. W zcasie ich najazdu na dom
              Kuronia jego ojciec dostał ataku serca i zmarł.
              5 Kobylański spowodował smierć kilkunastu osób. Innych szantażował. To jest
              jednka zbrodnia.
              • alex.4 Re: Celna uwaga w sprawie Kobylańskiego! 30.03.05, 14:42
                newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=11985
              • Gość: McBride proste pytanie.... IP: 212.122.214.* 30.03.05, 17:24
                alex.4 napisał:
                > 5 Kobylański spowodował smierć kilkunastu osób. Innych szantażował. To jest
                > jednka zbrodnia.

tak jak przypuszczałem.,..z tygodnia na tydzień rośnie liczba ofiar....

a jak skomentujesz to alex

1) Kobylański sfałszował swe dokumenty obozowe, nigdy tam nie był
                2) Kobylański był w obozie i był kapo, mordował żydów a jednego Polaka zabił by
                przywlaszczyć sobie jego nazwisko

powiedz alex, która wersja teraz obowiązuje? bo juz nie wiem....
                • alex.4 Re: proste pytanie.... 30.03.05, 20:53
                  Nie ma dowodów na obecność Kobylańskiego w Auchwitz. Kobylański fałszował
                  zaświadczenie do czerwonego rzyża.
                  McBride Austryjacy w zcasie zimnej wojny twierdzili, że mają dowody na
                  agenturalne związki Kobylańskiego z ZSRR. Nie pzreszkadza ci to?
                  • Gość: McBride Re: proste pytanie.... IP: 212.122.214.* 30.03.05, 22:35
                    taaaaa....
                    nie ma dowodów ze był w obozie....

taaa
                    a są dowody ze był kapo w obozie....

ciekawe rzeczy prawicie panie alex, ciekawe rzeczy...to sie chyba nazywa
                    dialektyka? ale chyban nie marksistowska juz, jeno europjsko-postepowa
                    • alex.4 Re: proste pytanie.... 30.03.05, 22:53
                      mcbride jak napisałem nie ma dowodów na to aby Kobylański był w Auchwitz
                      • Gość: McBride Re: proste pytanie.... IP: 212.122.214.* 30.03.05, 23:36
                        ale są dowody ze był tam kapo?

...ciekawe...
                        • alex.4 Re: proste pytanie.... 30.03.05, 23:39
                          czy ty czytasz moje wypowiedzi? Z ostatniego twojego listu wnioskuje że nie...
                          • Gość: McBride Re: proste pytanie.... IP: 212.122.214.* 30.03.05, 23:41
                            nie był w obozie...nie ma dowodów...
                            ale są dowody zę był kapo i katował żydów...

ciekawe, zaiste ciekawa logika...
                            • alex.4 Re: proste pytanie.... 31.03.05, 08:12
                              mcbride logika zaista dziwna. Ja pisałem tylko o tym, że nie ma dowodów na
                              obecność Kobylańskiego w Auchwitz. Nie wypowiadam się w sprawie tego czy był
                              kapo czy też nie. Ty oczywiście wiesz lepiej:)
                              Kobylański ma tyle na sumieniu więc jest wystarczająco już pogrążony...
                              • Gość: McBride znawca sumienia.... IP: 212.122.214.* 31.03.05, 12:52
                                haaaaaahaaahaha
                                to jakieś nowe zdolności aktywistów UW? znawcy sumienia? gubisz sie kolego w
                                swych pomówieniach...tak się rozpoędziłeśzę sam sobie przeczysz....
                                powiedz jeszcze raz
                                która wersja obowiązuje w sotatnim dniu marca? wersja fałśzowania dokumentów
                                obozowych? czy wersja bycia kapo w obozie?

moze muszę ci wytłumaczyć ze ciezko być jednocześnie kapo i i nie być w
                                obozie...
                                ale nie są ważne fakty...liczy się kampania nienmawisci, liczy się efekt, czyli
                                zgnojenie człowieka ktróry myśli inaczej niż twój salonik różowy....

(czekałem na twoje przeprosiny...ale byłem naiwny....poza tym nieporozumieniam
                                jest oczekiwanie satysfakcji od człowieka pozbawionego honoru...
                                • alex.4 Re: znawca sumienia.... 31.03.05, 13:02
                                  Przypominam Kobylańskiemu zarzuca się:
                                  - wedle IPN szmalcownictwo i kolaborację z Hitlerowcami
                                  - Austryjackie MSZ zarzucało mu, ze jest szpiegiem sowieckim

Ponadto nie ma dowodów na to, ze Kobylański byłw więzniem obozów
                                  koncentracyjnych,
                                  był związany w Ameryce Płd. z dykaturą,
                                  antysemityzm
                                  Takie są zarzuty wobec Kobylańskiego. McBride nie udawaj idioty. Co masz w tych
                                  sparwach do powiedzenia?
                                  • Gość: McBrie Re: znawca sumienia.... IP: 212.122.214.* 31.03.05, 21:27
                                    to jest tylko część zarzutów! (oczywiscie bez dowodó..ale tak sie "mówi",
                                    tak "wypada"
                                    ale co z zarzutami ze był kapo?

• zenon_smiglo Re: znawca sumienia.... 01.04.05, 02:54
                                      Ja tam niczego nikomu nie bede ZARZUCAL ani nikogo o cos podejrzewal.

Stwierdzam fakty - Kwasniewski, Miler i okolo 75% naszych parlamentarzystow
                                      nalezeli do zbrodniczej, stalinowskiej partii - PZPR, ktorej celem bylo
                                      zniewolenie i zastraszenie narodu polskiego oraz wspolpraca z sowieckim
                                      okupantem.
                                      • alex.4 Re: znawca sumienia.... 01.04.05, 12:01
                                        zenuś widzę, że agent sowiecki i współpracownik Hitlerowców nie pzreszkadza ci.
                                        To twoja sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka