Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice

IP: *.adslplus.ch 16.07.08, 07:45
    Mam pytanie, czy jest możliwe kupno niewielkiej działki ok 400-500 m2 do 250 tyś PLN pod budowę bliźniaka w okolicy Wa-wy lub na obrzeżach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kris Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.08, 11:07
        Możliwe to jest pod Warszawką gdzieś w Polsce.

• 3xmama Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice 17.07.08, 21:57
        400-500m2 pod bliźniak?? Mam taką działkę rekreacyjną w POD i ciężko
        mi wyobrazić sobie postawienie na takiej powierzchni domu typu
        bliźniak. Poszukaj działki gdzieś dalej, a wtedy kupisz większą.
        • Gość: jan_dolas Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.sunrise.net 21.07.08, 09:15
          Dzieki za odpowiedz. Wiem ze nie jest to zbyt duzo 400 m2 ale juz
          postawilem blizniak na takiej dzialce i jestem zadowolony. Nie
          jestem entuzjasta prac ogrodowych i pielegnacji trawy a taki
          kawelem "ogrodka" to dla mnie jak w sam raz.
      • Gość: annik Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.eranet.pl 17.07.08, 22:25
        Możesz poszukać w Jabłonnie jeśli nie zależy Ci na szybkiej budowie. Tam część
        gminy jeszcze nie jest objęta planem zagospodarowania przestrzennego
        (przynajmniej tak było do niedawna, co przekłada się na całkiem niezłe ceny
        działek w tych okolicach. Ale o ile się nie mylę minimalna wielkość działki
        tamże to 1000m, no i bez planu ciężko Ci będzie budować.
        • Gość: jan_dolas Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.sunrise.net 21.07.08, 09:20
          Dzieki za rady - pojade poogladac okolice. Mysle ze bede musial
          zwiekszyc kwote i chyba zaczne szukac do 300K.
          Wiekszosc to dzialki lesne, tak sobie mysle fajnie jest miec drzewa
          na dzialeczce, tylko musi byc troche wieksza,trudne jest
          przekwalifikowanie?
          Najwiekszy problem to zona, chce miec sasiadow, utwardzona droge i
          koniecznie lampki na ulicy - gdzie ja cos takiego znajde.
          • abrody wejdz na gratke lub szybko 21.07.08, 14:23
            www.gratka.pl
            www.szybko.pl

działek , domów Warszawa i okolice jest w bród.
            Ale ceny. Jakby popyt się na nie trochę zwiększał. Chyba nie warto
            czekać na 2009r. Zmieniają sie przepisy podatkowe od 2009r.
      • Gość: SG Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: 217.96.39.* 26.07.08, 19:30

Raczej nie powinno byc problemu, tu są znane mi okolice:
        www.allegro.pl/search.php?string=Marki&from_showcat=1&category=22699&country=1
        • Gość: seiw Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.lutn.cable.ntl.com 27.07.08, 18:27
          marki to komunikacyjny koszmar juz teraz,jeszcze przez pare lat tez tak bedzie
          dpoki nie zuduja tras s-8, wow i oczywiscie mostu polnocnego, kupujac w markach
          warto zaintersowac sie gdzie jest dzialka i czy przypadkiem nie jest w okolicach
          planowanych tras, reszty warszawy tez sie tyczy.
      • Gość: Aga Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 13:42
        Ja mam działkę budowlaną do sprzedania ale ok. 30km od Wawy w
        okolicy Złotokłosu, 1000m2 za ok. 300 tys. Dzialka tuż przy
        lesie...chyba nawet 'lampki' na ulicy są ale zwyczajne, a nie jakieś
        parkowe ;)
        • Gość: a Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: 81.210.48.* 04.08.08, 16:05
          sprawdzilem gdzie to zadupie zlotoklos i stwierdzam ze ci odbilo z tymi 300tys.
          pln
          • Gość: b Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.mobile.playmobile.pl 04.08.08, 21:47
            Ostatnio za 300 tys widziałam ofertę 1400m działki w Legionowie.
            • Gość: ona Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.timplus.net 05.08.08, 05:54
              ja mam działkę 70km od warszawy, za 380tys 7000m2, dojazd rewelacja,
              sąsiedzi ze stolicy:)
            • Gość: Aga Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: 62.87.130.* 05.08.08, 17:36
              Niestety jeśli ktoś pracuje na Mokotowie lub Ochocie to dojazd z
              Legionowa brzmi jak z końca świata i vice versa oczywiście. W mojej
              okolicy znam conajmniej kilka osób które przeprowadziły się właśnie
              z Legionowa bo pracują na południu Wawy. Co więcej to właśnie w
              południowych dzielnicach powstaje coraz więcej biurowców - spujrzmy
              choćby na Służewiec, a więc to tam w przyszłości będzie gro miejsc
              pracy, a nie na północy. Toteż dlatego takie, a nie inne są ceny
              działek na pd. od Warszawy.
              • Gość: bebe Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.mobile.playmobile.pl 05.08.08, 22:03
                To nie jest typowa cena za działkę w Legionowie. Nie tej wielkości. To
                podejrzewam jakaś mega okazja albo coś z tą działką jest nie tak. Zwróciłam
                uwagę na tę ofertę bo sama mam działkę w tej okolicy i się z lekka przeraziłam,
                że tak ceny spadły.
                A dojazd do Wawy poprawił się i to bardzo. Kilka miesięcy temu otwarto obwodnicę
                Jabłonny co już ogromnie ułatwiło życie, a w tej chwili poszerzana jest
                warszawska część Modlińskiej, po oddaniu będą po dwa, a w porywach trzy pasy
                Modlińskiej w każdą stronę więc naprawdę nie jest źle. Dodatkowo jest
                modernizowana linia kolejowa (do Śródmieścia i Gdańskiej), ma przy dworcu
                kolejowym powstać wygodny parking, żeby zostawić samochód i przesiąść się do
                pociągu. Pożyjemy zobaczymy, ale wydaje się że z tych stron może być jeden z
                najdogodniejszych dojazdów do Wawy.
          • Gość: Aga Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 17:26
            Szczerze, też uwarzam, że to dużo jak na to miejsce ale takie są
            ceny transakcyjne +/- 5%, a swoją drogą jeśli nie znasz tej okolicy
            to raczej nie powinieneś zabierać głosu w dyskusji. Las, rzeka,
            stawy, dobra nowa szkoła, 2 altarnatywne połączenia z Wawa
            (Krakowską i Puławską) co przy obecnych korkach jest dość ważne
            i..........co najważniesze planowana trasa Puławska Bis ma mieć
            zjazd w Złotokłosie i to głównie ten fakt podbija tam ceny.
        • 33niania W Złotokłosie 300 zł/m2 ???? 18.08.08, 20:53
          W Złotokłosie 300 zł/m2. Ależ to strasznie dużo. Chyba tylko ta cena
          dla cudzoziemców przy centrum w Wólce Kosowskiej.
      • Gość: gosc12 Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.gprs.plus.pl 12.08.08, 00:14
        Mam do sprzedania działkę z prawomocnym zezwoleniem na bliźniaka w
        Milanówku. Cala działka ma 1281m2 i po postawieniu bliźniaka na
        połowę przypadać bedzie 640m2. Prąd i gaz już są na działce. Okolica
        jest naprawde fantastyczna. W razie pytań proszę pisać:
        milanowek_k@wp.pl Pozdrawiam
        • 33niania Jaka cena w Milanówku? 18.08.08, 20:55
          niestety nie mam duzo pieniązków tylko do 100 tys.zł.
          • Gość: Paweł południowy Wawer IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 10:02
            przeglądałem oferty z tej okolicy
            tak tanio jak szukasz to nie znalazłem w całej Warszawie
            teraz szukam w dzielnicy Wawer
            w północnym Wawrze jet bardzo dorgo
            ale w południowym można już coś znaleźć np. na osiedlu Aleksandrów są oferty po
            430zł/m2 a teraz to dość atrakcyjna cena. Oczywiście są i po 600zł/m2 więc dziś
            sprawdzę czy bardzo się różnią.

• Gość: daniel Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.interkam.pl 28.09.08, 16:10
        Ja szczerze polecam tereny na zachód o Warszawy w okolicach
        Kampinoskiego Parku Narodowego. Do miejscowości odlregłych o 10-15
        kw od granic Warszawy jest doskonały dojazd, piEkne okolice i sporo
        działek budowlanych. polecam np. Zaborów , ceny 300-350 zł za metr
        ale piEkna okolica
      • Gość: Targaszewski Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:15
        Jesli potrzebowal by Pan uslug elektrycznych w pelnym zakresie
        to prosze o kontakt

Pozdrawiam.
        Mirosław Targaszewski i Siostrzeńcy
        www.elektryka.kom.pl
        507-143-529
        (0-22) 822-86-04
      • Gość: Paweł Re: Kupno działki budowlanej w Warszawie-okolice IP: *.acn.waw.pl 29.09.08, 17:40
        Brałem pod uwagę okolice Kampinosu ale to jednak trochę dla mnie za daleko.
        Szczerze do Aleksandrów mi się równie podoba.
        Ma te zalety,które skierowały mnie w stronę Kampinosu: dużo wolnej przestrzeni,
        szlaki rowerowe w pięknym lesie, wydmy a nawet jezioro i torfowiska. Aż trudno
        uwierzyć,że to Wawa... A jednak! I co z tego? A to,że dzieciaki mają co 15minut
        autobus ZTM do szkoły :)
      • massagewarsaw Kupno działki budowlanej Warszawa okolice piaseczn 18.10.08, 14:34
        w warszawie ceny niebotyczne - w Prazmowie, 35 km od centrum warszawy, 1008 m2
        dzialka budowlana z projektem i pozwoleniem na budowe, woda i podpisana
        elektryka na przyszly rok 150 000, taka sama dzialka rekreacyjna, ale bez
        projektu domu 70 000zl (mozna postawic dom dom 80 m2 - 50 m2 na parterze i 30 m2
        na pierwszym pietrze).

tanio jak barszcz, bo mi sie spieszy, nie starcza pieniedzy na wykonczenie dwu
        wolnostajacych domkow jednorodzinnych, ktore sa juz w stanie surowym otwartym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka