Forum   tu

tu

(2517 wyników)
  • Jak w temacie... mam wrazenie, ze osoby, ktore tutaj sie wypowiadaja to: 1. Byli faceci, byle dziewczyny BPD - ktorych wypowiedzi swiadcza o ciaglym analizowaniu przeszlosci... zreszta to zakrawa na jakies masakryczne hobby... bo po co rozkladac na czynniki pierwsze cos co sie skonczylo i nie ma sensu? no mi by sie nie chcialo... szkoda czasu 2. Osoby, ktore zyja w otoczeniu bordera albo kogos kto wg nich jest borderem - rodzina, partnerzy, zony, mezowie, przyjaciele... szukajacy wsparcia, ...
  • Witam serdecznie. Wczoraj pierwsza wizyta u psychiatry, lakarka wysłuchala mnie, wyczytala, co zapisywałam przez osatni miesiąc i postawila na lekka chorobe afektywna,bez głebokich depresji i manii, ale jednak...wstepnie wykluczyła zaburzenia emocjonalne, bo mówi, ze z tego powinnam wyrosnąc, a ja tu dwoje dzieci, mąż i ciągle odstawiam numery, sredni raz na rok jakas zajawka facetem, potem poczucie winy, beznadziei...mysli samobójczych brak, ale poczucie bezsensu jest, a warunki, te potoczni...
  • Pytanie jak w tytule wątku .... Pozostawianie tekstu schizo -eski cytuję : A ja mogę wchodzić do knajp i mogę mówić, co mi się podoba - zwłaszcza że zagrzybienie naszych drzew, owoców, warzyw to sprawa dużo poważniejsza niż aowskie dyrdymały. To jest problem, którym zajmują się ludzie mądrzy, a nie sekciarze, dla których pokrwawione szmaty są religijnym skarbem. Idź się pomódl, august, do świętej krwawej abstynencji, bo dobrego wina to ty już nie popróbujesz. Zaraz byś wpadł w ciąg i um...
  • ... i dlatego zastanawiam sie coraz czesciej nad tym zeby to forum zamknac. Jest tyle innych miejsc w internecie gdzie mozna porozmawiac. Jak myslicie?
  • Miskolaj napisala: > ...jedyne co moge w takiej sytacji powiedziec to ze nie jest to miejsce dla mnie, z czego bardzo mi przykro... ____________________________________________________________________. Przyszedlem tu za informacja podana mi przez zasluzonego, m.in. dla AA - Jarasa...! Z poczatku myslalem, ze mozna to FU upodobnic do Mityngow AA... Potem chcialem siebie sprawdzic, czy dam sobie rade poza Mityngami AA wsrod tego "mieszanego" tu spoleczenstwa... Dzisiaj dalej tu jest...
  • ... a ja nawet nie zauważyłem kiedy minęło [b]900 dni[/b] w wolności od obsesji alkoholowej, huśtawek emocjonalnych, głodów alkoholowych, drżenia w nadwrażliwości duszy, drążenie duszy przez robaka do zalania. Bez terapeutów , terapii, bez dzienniczków uczuć, 10 kroków i AA. Nie omijając wesel, sylwestrów, balów karnawałowych. Spokojnie bez stresów i strachów przed zapiciem, ale za to z kukułkami, tortem nasączonym spirtem, od czasu do czasu grillem z piwem, frutti de mare z lampką białego wy...
  • Witajcie kochani. dawno mnie tu nie było, zazwyczaj w chorobie często tu zaglądałam. rok temu miałam ostrą fazę maniakalną która trwała 3 miesiące, narobiłam głupot ale i tak dziwie sie sobie ze w takim kołowrotku dałam rade przeżyc. Z pomocą świetnej pomocy i leków dałam rade wyjść na prostą(brałam mase leków) no i jest. Upragniona remisja. Dawno jej nie miałam i zastanawiam się jak długo może potrwać. Muszę tez przyznać się do tego ze odstawiłam wszystkie leki...jestem bez nich już 5 miesi...
  • Nie jestem komandosem, ale piszcie co czujecie. Jestem z Wami, nie kazdego dnia, piszcie skarby moje:)
  • Proszę o pomoc, jestem umówiona u endokrynologa dopiero we środę. Moje wyniki są następujące: TSH 1,17 ( 0,27-4,20) 22,90% FT3 4,38 ( 2,50-4,30) - 104,44 % FT4 1,50 ( 0,93-1,7) - 74,03 % USG tarczycy wykazało guzek z wyraźną torebką o wielkości 20mm X 16 mm. Tarczyca niepowiększona 48 mm.Naczynia szyjne symetryczne. Badania morfologii i OB w porządku ( wręcz książkowe). Mam objawy tj. bóle mięśniowe, pogorszenie wzroku, pogorszenie pamięci i koncentracji, mrowienie skóry głowy, zawr...
  • Otóż nie podoba mi się w sumie to całe zniechęcanie do terapii lekowej. Mało osób tu pisze ale jak mieliśmy okazję się przekonać że więcej czyta,być może nie każdy ma odwagę by pisać, i teraz pomyśleć że naczyta się tych zniechęceń,tych elaboratów o szkodliwości leków, o tych sposobach alternatywnych i nie daj boże... Wiem sama po sobie jak ciężko bywa zmobilizować się do leczenia farmakologicznego. Walczyłam z tym przez lat kilka. To był czas stracony,bo można było szybciej stanąć na nogi mi...
  • Witajcie kochani Czubatek napisala mi na schizofrenii ze moge tu zapukac. Mam pare pytan i nie daja mi one spokoju. Otoz dowiedzialam sie ze mozliwe jest anulowanie malzenstwa kiedy jedna osoba jest chora psychicznie. W tym wypadku to ja ( schizofrenia) i chcialabym zlozyc pozew o uniewaznienie malzenstwa. Jestem 8 lat w separacji po eksiu sluch zaginal, niemozeliwoscia jest zlapanie go ( przeprowadzil sie, pozmienial numery tel.) Myslalam o rozwodzie ze zgoda obu stron ale musialabym z...
  • a tymczasem Sejm majstruje przy klauzuli sumienia lekarzy. Ciekawe dlaczego nie udało mi się znaleźć informacji o tym w wybiórczej?
  • W wielkim skrócie...Trafiłam do endokrynologa Badanie robione 5 m-cy temu TSH 2,59 ulU/ml norma do 4,640 obecnie TSH 4,224 ulU/ml norma do 4,640 W pławym płacie tarczycy 2 guzki jeden ok 1 mm drugi 5 mm Lewy płat troszkę mniejszy , czysty bez zmian Cieśń niepogrubiona. Endokrynolog przepisala mi po tych wynikach Euthyrox 25 . Zaczynam dopiero przygodę z tym lekiem. 1.Czy wg. Was dawka jest dobrze dobrana ? 2.Czy faktycznie powinnam brac hormony? 3. Czy schudnę/ przytyję p...
  • jest tu ktoś chory na chorobę afektywną dwubiegunową lub czy zna kogoś co jest chory na tą chorobę ? bo chce wiedzieć jak żyje , czy ma chłopaka lub dziewczynę , czy się leczy , czy może się denerwować a jak nie to co robi żeby być spokojnym ? interesuje mnie ta choroba
  • Cześć jestem tu nowa. 16 kwietnia br. mamy planowaną operację rozszczepu podniebienia pośrodkowego u 7 miesięcznej Agatki. Lekarz w IMiD poinformował nas, że na oddziale może zostać tylko jedna osoba więc szukamy taniego noclegu w Warszawie najlepiej jak najbliżej szpitala). Ponadto mam kilka pytań 1. Jak długo zostaje się w szpitalu po operacji? 2. Czy faktycznie można być z dzieckiem tylko od 7-20stej? 3. Jak długo należy podawać leki przeciwbólowe po operacji? 4. co z jedzeniem? Od kie...
  • ...uniemożliwiła karmienie smoczkiem? Ponad miesiąc jesteśmy z córeczką w szpitalu, (od jej urodzenia) niedługo chcę wyjść i zależało mi na próbach karmienia smoczkiem jeszcze na oddziale. Kilka dni temu ordynator w obecności lekarzy powiedziała, że prób nie będzie, bo jest to zbyt niebezpieczne, może się skończyc zakrztuszeniem, zpaleniem płuc itd.itp. Napisałam @ ze zdjęciami córeczki do pani profesor Dudkiewicz, odpisano mi w jej imieniu, że nie trzeba karmić sondą, że mogę zadzwonić do...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się