992 wyników w czasie 102 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Omnadren 250

Omnadren to lek ześcisłych wskazań,tylko na receptę'

Re: Jaka recepta na 50% - jak rozmawiac z lekarzami

Wejdz na strone http://www.mz.gov.pl/zal_lek_uzup_50.doc wydrukuj sobie ten spis wez w reke i idz do lekarza (zarowno alergologa, jak i pediatry) - nikt ci nie robi grzecznosci ze wypisuje recepte na P bo alergia zostala wpisana na liste chorob przewleklych. Niestety w tej chwili ryczalt wynoli 50

D3 tylko na receptę? (początek wątku)

Zostawiłam w lodówce ale 250 km od nas :-( Sprzedadzą bez recepty czy muszę latać jutro po lekarzach po receptę? Czy żeby wypisać ew. receptę musi badać dziecko, czy mogę wyskoczyć sama? -- www.imbu.pl/agatka

Re: Recepta na lekarstwo

wieloletnie badania nad wymyśleniem leku, kosztujące miliony dolarów( pacjent płaci 2,50), a generyk, podróbka Zolafren kosztuje ok. 300 zł ( pacjent płaci 2,5 zł). Firma nie poniosła żadnych badań, wię na jakiej podstawie została ustalona cena. Taki lek powinien kosztować 10-15 zł. Dlacz4ego

ospamox 250/5ml na 14kg (początek wątku)

Dziś lekarz przepisał córce ale tylko na recepcie było dawkowanie a z tego wszystkiego zapomniałam ile miałam córce podawać. Czy mogę prosić o pomoc w obliczeniu dawki bo mnie wychodzi jakoś dziwna dawka:(((

250 dni strajku włoskiego (początek wątku)

do apteki z receptą i kupuje leki. Częstokroć okazuje się, zwłaszcza w przypadku nagłych zachorowań, że dopłata NFZ do leku to kilkadziesiąt groszy do kilkunastu złotych. Dodajmy do tego fakt, iż w Polsce mamy najmniejszą w Europie liczbę lekarzy na 100tys. ludności, że część lekarzy nie podpisała

Re: 250 dni strajku włoskiego

> > Zamiast kontrolerów NFZ wysłać do zakładów opieki zdrowotnej urzędników N > FZ, kt > > órzy swoją fachową wiedzą w zakresie refundacji wesprą lekarzy i według o > dpowie > > dniego taryfikatora określą stopień refundacji leku na recepcie wypisanej

Czas kuracji Terbisilem 250 mg (początek wątku)

Dostałem recepty na 84 dni kuracji a w ulotce dla pacjenta zalecają stosowanie od 14 do 56 dni. Czy dopuszczalne jest przedłużanie kuracji ponad zalecenia producenta leku czy też lekarz się pomylił?

Re: Lek na wiadomo co...

W wielu przypadkach Nifuroksazyd czy Antinal (to to samo) nie dziala. Najlepsze sa leki miejscowe - Motilium albo Ciprobay 250 mg (nie kupujcie 500mg ani tym bardziej 750 bo sa za mocne). Ten ostatni lek to antybiotyk, jest rewelacyjny przy silniejszych objawach. Oba leki mozna kupic w aptece

Re: Znacie jakiś farmaceutyk bez recepty na zapar

cześć:-) mojemu dziecku mało co pomagało na zaparcia, i znalazłam preparat Coloc c, po konsultacji z lekarzem podaję jej 1 łyżeczkę rozpuszczoną w soku 250ml, potem musi wypić jeszcze 250 soku lub innego napoju, chodzi o to by była wystarczająca ilość płynu, Preparat ten to błonnik (gł

leć po receptę na Heviran ( długie)

też to przechodzilismy i to podwójnie bo z bliźniakami na przełomie grudnia i stycznia. pierwszy który zachorował leczenie objawowe: zbijanie temperatury, tantum verde do psikania jamy ustnej i diphergan - minęło po tygodniu, ale on wcinał przynajmniejkaszki 3 razy dziennie po ok 250 ml więc

1 2 3 4 5 6