Gość: niewiadomy IP: *.pl / 80.48.252.* 06.12.04, 20:30 Mam pytanie czy ktoś zażywał ten lek. Prosił bym o jakieś informacje na temat tego leku i jak kotś zażywał czy miał jakieś skutki uboczne. Jak tak to jakie. Czekam i z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lek Re: Omnadren 250 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:35 Omnadren to lek ześcisłych wskazań,tylko na receptę' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Omnadren 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 00:15 Domyslam się że chodzisz na siłownie i planujesz cykl na tzw. "Omenie". Jesli chodzi o mnie (i oczywiście o siłownie) to dam ci dobrą radę i lepiej się do niej zastosuj, nie bierz tego świnstwa! Zrujnujesz sobie zdrowie i będziesz tego żałował, to jest najprawdziwsza z prawd... i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Omnadren 250 IP: *.pl / 80.48.252.* 07.12.04, 14:23 Ja nie chodze nasilownie tyllko jestem niski i lekarz mi to zalecil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Omnadren 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:34 Witam ponownie. Wolałbym pogodzić się ze swoim wzrostem niż podawać sobie takie preparaty. Nie od dzis wiadomo że sterydy maja kolosalne skutki uboczne, nawet podawane przez lekarzy w tzw. "bezpiecznych dawkach". To moje subiektywne zdanie, jestem przeciwny sterydom w schorzeniach niezagrażających życiu i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Omnadren 250 IP: *.prenet.pl 08.12.04, 18:49 jak mozna wiedziec jaki masz wzrost i ile masz lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:23 Szkoda że nie przeczytałem twojej odpowiedzi, ale może nie mam czego żałować. "Primum non nocere - Przede wszystkim nie szkodzić" i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Omnadren 250 IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.12.04, 10:42 Omnadren 250 Skład 1 ampułka (1 ml) zawiera 60 mg fenylopropionianu testosteronu, 30 mg propionianu testosteronu, 60 mg izoheksanianu testosteronu, 100 mg dekanianu testosteronu. Działanie Preparat złożony syntetycznych estrów naturalnego męskiego hormonu płciowego - testosteronu, o przedłużonym działaniu, w roztworze olejowym, do stosowania pozajelitowego. Wykazuje silne działanie androgenne, pobudza rozrost jąder i spermatogenezę. Inicjuje i stabilizuje powstanie I i II rzędowych cech płciowych. Kształtuje cechy psychiczne mężczyzn, osłabia objawy okresu przekwitania męskiego. Wykazuje działanie anaboliczne, powodując rozrost mięśni szkieletowych, jędrność skóry. Wpływa na rozwój kośćca i pobudza czynność krwiotwórczą. W małych dawkach pobudza czynność wydzielniczą przedniego płata przysadki. Po podaniu domięśniowym wchłania się dość dobrze. Lek działa przez 3- 5 tyg. Ulega metabolizmowi w wątrobie. Tylko 20% leku wydala się z moczem w postaci metabolitów. Wskazania Mężczyźni: hipogonadyzm pierwotny i wtórny, zaspół pokastracyjny, impotencja powodowana hipogonadyzmem. Uwaga. Leczenie androgenami mężczyzn z hipogonadyzmem nie przywraca płodności. Kobiety: zaawansowany rak sutka i jego przerzuty, rak endometrium - w leczeniu paliatywnym. Przeciwwskazania Rak i przerost gruczołu krokowego, rak sutka u mężczyzm. Ciąża i okres karmienia piersią. Chłopcy do 15 r.ż. Należy zachować ostrożność stosując lek u chorych z niewydolnością wieńcową, nadciśnieniem tętniczym, padaczką, niewydolnością nerek i wątroby, hiperkalciurią, migrenami. Działanie niepożądane Może powodować objawy uczuleniowe. Duże dawki hamują czynność przedniego płata przysadki i mogą wywoływać zanik jąder, zaburzenia spermatogenezy, ginekomastię, zwyrodnienie kanalików nasiennych. U kobiet - objawy androgenizacji: trądzik, łysienie typu męskiego, hirsutyzm, zaburzenia miesiączkowania i brak owulacji. Występują: zatrzymanie wody w organizmie, obrzęki, hiperkalcemia, zahamowanie wzrostu kości długich u osób młodych. Jest hepatotoksyczny, może nasilać miażdżycę i niewydolność krążenia u osób starszych. Androgeny przyspieszają rozwój raka prostaty. Interakcje Leki indukujące enzymy mikrosomalne wątroby, takie jak barbiturany, hydantoina, karbamazepina, meprobamat, fenylbutazon czy rifampicyna mogą zmieniać metabolizm hormonów. Lek może powodować zwiększenie zapotrzebowania na doustne leki przeciwcukrzycowe i insulinę. Dawkowanie Głęboko domięśnowo, 1 amp. co 3-4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Omnadren 250 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.12.04, 12:47 Ja pamiętam jeszcze dobre czasy,kiedy takie leki były praktycznie niedozwolone.Po zaprzestaniu używania otrzymujemy ruinę hormonalną.Dlatego stosowało się je jedynie w starszym wieku licząc sie z koniecznością stałego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś