Dobry neurolog przy wywiadzie gdy usłyszy 5 migren w miesiącu zaleci terapię profilaktyczną. Ja próbowałam różnych niektóre zadziałały inne nie ale skutki uboczne jakie miałam przewyższały pozytywne działanie leków. Od 7lat lecę na cinie 50mg-100mg (w zależności od mocy migreny a już wiem kiedy
Minnie, mam pytanie o cinie. migrena męczy mnie co najmniej przez pół miesiąca . Ataki bardzo silne . Znajomi dookoła straszą mnie o skutkach ubocznych cinie , a ja już nie wiem , co robić, bo nic innego nie pomaga. Jak czesto mozna brać to cinie100? (50 mi nie pomaga ). Czy może stosować
Witam. Po 37 latach męki, wizyt u uzdrawiaczy, specjalistów, badań, wymiotów, tony wypitych róźnych leków, zastrzyków i nareszcie mogę normalne żyć!!! Nie będę się rozpisywał bo każdy wie co to migrena. Kilka lat temu przypadkowo trafiłem na CINIE 100 i jego tańszy zamiennik Frimig. Brałem przy
skutek uboczny to przemijający skok ciśnienia, ale aż do takich wartości? 1 godz. po zażyciu miałam 150/100, a po następnej godzinie już 190/110. Nie wiem, czy na tym by poprzestało (obniżyło się po podaniu leku). Nie wiem czy warto ryzykować w moim przypadku jeśli tak reaguję. U mnie akurat ból
Cinie biorę połowę 100mg tabletki. Daje dużo skutków ubocznych jednak w porównaniu z migreną to pikuś. Po 30min od wzięcia mam spadek formy, jestem ospała, mam problemy z mówieniem czuję ucisk na klatce piersiowej i otępienie, jednak te objawy ustępują po następnych 30 min, a potem dostaje
Witam, moje pytanie dotyczy leku Cinie 100 mg, neurolog zmienił mi lek z relapxu (20mg) na cienie 100. W sobote w nocy zaatakowala mnie migrena (bardzo silna) no i wzięłam cinie, obudziłam sie rano bez bólu głowy, ale strasznie połamana, bolało mnie dosłownie całe ciało, skóra, mieśnie, stawy
Biorę połówkę 50 cinie - czyli 25. I zazwyczaj pomaga. Jak nie, biorę drugą połówkę. Dziwię się, że lekarz dał Ci od razu 100. Zmniejszyłam sobie dawkę, ze względu na skutki uboczne, które przy 25 nie są już odczuwalne. Wcześniej brałam 50 i nie odczułam żadnej różnicy pod względem skuteczności
Mam arytmię kilka lat w dzieciństwie miałam szmery serca ,cinie biorę co dwa tygodnie podczas jednego ataku trzy tabletki 50 co 7 godzin 100 pomagała jedna -migrena nie wracała ale skutki uboczne nie do zniesienia ,profilaktycznie łykam magnez i potas teraz biorę także propranolon działa
eee tam nie przejmuj sie tak. skutki uboczne musza byc wymienione nawet te 1 na 100 000 000 bo firmy musza sie bronic przed ewentualnymi odszkodowaniami. to wola dmuchac na zimne i napisac ze "moga wystapic nastepujace skutki uboczne:......". a ty po prostu wez, zobacz jak sie
jak boli to ja mam skutki uboczne w .... Minnie -- Warto przeczytac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=85321110
tak duzo, a skutki uboczne???
Witam wszystkich, ja brałam summamigren, teraz Cinie (cena). Jak ból się pojawia, i jest jeszcze nieduży to piję podwojne solpadeine, jak nie pomaga to 100mg Cinie, no chyba że się budzę z mega migreną to od razu Cinie. Kilka razy zdarzyło mi się mieć skutki uboczne bo wymieszaniu tych
pytania, mąż zazwyczaj w chwilach najgorszych ataków bierze cinie 100mg (cinie 50mg nie pomagało nawet po zaleceniu najpierw jedna a za godzinę czy pól druga- teraz nie pamiętam), zazwyczaj ból mija (mąż czuje się jednak fatalnie, ale lepsze to jak sam mówi niż migrena), ale i tak zazwyczaj na
ja biore cinie badz sumigre 100. nie kazdemu i nie zawsze pomagaja. mi tryptany pomagaja srednio 1 na 5 razy. maja skutki uboczne ale kto o tym mysli w razie bolu?