maz bierze rano 500 wieczorem 800... -- Aniołek Sara...06.03.90 Kajetan...16 lat Kaja... 4latka
cześć, ja 2x500 chrono i antydep Venlectine. Jak dla mnie, to więcej dobrego przynosi wiosna niż antydepresant. Co do depakiny nie mam zdania. Powiedzmy, że stabilizuje. pozdro wodnik
Brałem Depakine Chrono 500 od dziecka, poprosiłem lekarza o większą dawkę ale raz dziennie i w proszku by nie niszczyć wątroby. Teraz biorę Depakine Chrono 1000 w saszetkach, lek na prawdę działa, leczy, nie mam żadnych zastrzeżeń co do niego. Możesz się czuć po dłuższym czasie trochę senny ale to
W sumie to samo leczenie u mnie polegało na tym, żeby stopniowo zwiększać dawkę leku aż dojdę do skutków ubocznych, później lekko zmniejszyć tak, aby ich nie było i tak sprawdzać, czy lek pomoże mi przez kilka miesięcy. Skutki uboczne są różne, na jakiejś ulotce znalazłem nawet w tych
Brałam Depakine jako stabilizator w ChAD, dawka 2 x 500. Efekty pożądane szybko: stabilizowała mnie świetnie. Efekty niepożądane równie szybko - tyłam i łysiałam. Zmieniłam stabilizator. Ale na każdego działa inaczej, więc się nie przejmuj moimi działaniami ubocznymi. -- Leki są dobre tylko
Mój neurolog też o tym myslał. Dał mi to z zakazem czytania ulotki. Dawka była 500, jesli dobrze pamiętam, tabletka wieczorem. Brałam ponad miesiąc. Efekt na zlikwidowanie bólu był znikomy. to była ta faza, kiedy głowa bolała znośnie (bez ostrych ataków) ale ciągle. Niestety w czasie brania
Wyszłam ze szpitala z diagnozą mogrena skojarzona (chodziło o to że miałam przed atakiem bólu głowy plamki przed oczami).EEG wykazało zmiany w okolicy potylicznej i dlatego neurolog zapisał mi ten lek -Depakine w dawce 500mg 2 razy dziennie + Divascan.Brałam Depakine może 4 dni ale jak
Z pharmindexu-poczytaj sobie Depakine® Chrono 300; 500 prep.złoż. ( Valproic acid , Valproate sodium ) Antiepilepticum ATC: N 03 AG 01 Sanofi-Synthélabo Wykaz: B tabl. powl. o przedł. uwalnianiu 300: 30 szt. (Rp) PP; b. psych.; b. epilep. tabl. powl. o przedł
Witam Cię , weź sobie rano 500 w południe 500 i na noc 500 z rana dorzuć relanium ; ćwiartkę z 5- lub połówkę z 3-ki po dwóch tygodniach przejdź na połówkę 5-tki lub na całą 3-jkę zobaczysz jak będziesz się czuł , może wystarczy . Trzeba pamiętać wbrew temu jak lekarze twierdzą że relanium to lek
Swego czasu , kiedy zabrakło Depakine 500 chrono na rynku, brałam 300. Jednak lepiej czuję się po 500. Po zmianie leku brałam go 3xdziennie. Oserwowłam organizm. Wszsytko było w porządku. Zmniejszyliśmy dawki do rana i wieczora. Z tego już nie zeszliśmy. To raczej optymalna dawka i żeby
tydzień bierzesz i martwisz się że nie ma zmian- to nie gripex. Ja biore depakine od roku a lekarz ostatnio mi powiedział że jeśli nie będę miała nawrotów przez 2 lata wtedy można pomyśleć (!) o zmniejszeniu dawki. Biorę 2x500 . A tętno miewam do 120 (w spoczynku). Nie przeszkadza mi to.
.Możliwe,że metabolity leku podziurawiły mi jajowody-o tym się nam często nie mówi ale to też skutek uboczny.Ja już wiem,że najprawdopodobniej będę mieć poważne problemy z zajściem w ciążę o ile nie okaże się,że w wyniku terapii jestem już całkowicie bezpłodna.Brałam najpierw dawkę 500, potem 300.I tak ponad 4 lata
JA BIORĘ DEPAKINE CHRONO 500 RANO I WIECZOREM.
Ja biorę depakine chrono 500 dwa razy dziennie rano i wieczorem i nic więcej.