Dodaj do ulubionych

Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te leki

15.01.06, 19:15
na jakiej zasadzie ustalano wam dawke leku ,czy na podstawie ilosci napadow
czy poziomie leku we krwi,jesli zazywacie jeden z tych lekow napiszcie w
jakiej dawce i czy okazala sie skuteczna ,czy mozecie mi pomoc jesli tak to
prosze moje gg 9325400 tomek
Obserwuj wątek
    • justyna302 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 16.01.06, 08:07
      Biore nastepujaca kombinacje: 2 razy dziennie po 2 tabletki Lamitrinu 25 mg
      oraz 2 razy dziennie po 1 tabletce Depakine Chrono 300. Z b.dobrym rezultatem (
      z 1 napadu miesiecznie w krotkim czasie doprowadzono mnie do jednego na 2-3
      lata ).
      Jesli chcesz mozemy porozmawiac na gg.
      • anna.maria51 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 18.01.06, 10:06
        właśnie mój syn dostał receptę na depakine. Nie wiem nic o tym leku. Może
        napiszesz mi cos na ten temat. Nie wiem czy stosować ten lek, czy porozmawiać z
        innym lekarzem.
        • justyna302 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 18.01.06, 10:18
          Trudno mi jest wypowiadac sie o nim generalnie, moze napisze tylko o swoich
          doswiadczeniach. Depakine podziałało na mnie b.dobrze, nie byłam ospała, nie
          miałam zadnych sensacji z układem trawiennym, wysypki, itd. Choroba zaczeła w
          bardzo szybkim tempie łagodniec. Duze napady zaczeły wystepowac w wieloletnich
          odstepach. Ale poniewaz biore leki juz wiele lat, skutki uboczne niestety sie
          pojawiły: mam ogromny apetyt z ktorym nieustannie musze walczyc, łatwo
          przybieram na wadze, znacznie osłabiły mi sie włosy, choc przed choroba miałam
          piekne, geste loki. Ale to moj indywidualny przypadek i staram sie tym nie
          martwic. Najwazniejsze ze choroba jest pod kontrola. Proponuje sie nie obawiac.
          • anna.maria51 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 18.01.06, 10:48
            Wysłałam do Ciebie 2 maile. Gdybyś mogła odpowiedzieć.
    • o_ll_a Re: Lamitrin,Depakine Chrono 19.01.06, 12:28
      od 8 lat zazywam Depakine Chrono 500 1-O-1

Depakina zmieniłam stary lek Phenydantin.

Ogólnie czuje się bardzo dobrze.
      Rok temu zauważylam jednak , że zwiekszyło się łaknienie, a co za tym idzie,
      szybsze przybieranie na wadze. Fitness wskazany;-) Równiez na polepszenie
      poczucia psychicznego.

Poza tym w porządku, jednak co pół roku powinny być robione próby wątrobowe.

Pozdrawiam:-)
      • 26tomek1 Re: Lamitrin,Depakine Chrono 21.01.06, 20:25
        moja dawka to depakine 300 rano i wieczorem i lamitrin 100 rano i 175 wieczorem
        chce zmienic leki dlatego pytam na jakiej podstawie ustalano wam dawke,czytajac
        wasze odpowiedzi widze ze nie ma sensu brac te leki jesli nie skutkuja w takich
        dawkach
        • o_ll_a Re: Lamitrin,Depakine Chrono 21.01.06, 22:22

Swego czasu , kiedy zabrakło Depakine 500 chrono na rynku, brałam 300. Jednak
          lepiej czuję się po 500.
          Po zmianie leku brałam go 3xdziennie. Oserwowłam organizm. Wszsytko było w
          porządku. Zmniejszyliśmy dawki do rana i wieczora. Z tego już nie zeszliśmy. To
          raczej optymalna dawka i żeby miała działanie nie może być minimalna. Naprawdę
          czuję się bardzo dobrze.
          Ty sam chcesz zmienić leki czy lekarz Ci zalecił?

• gg41 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 31.01.06, 22:25
      JA ZAŻYWAM DEPAKINE CHRONO 500 DWA RAZY DZIENNIE RANO I WIECZOREM DEPAKINE
      OKAZAŁ SIĘ DLA MNIE SKUTECZNYM LEKIEM W LECZENIU PADACZKI POZDRAWIAM
      ARKADIUSZ Z WARSZAWY.
    • very_martini Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 01.02.06, 13:15
      Ja od kilku lat jem lamitrin

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • adelka_z_epi Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 01.02.06, 13:30
      Na początku jest tak ze jesteś króliczkiem doświadczalnym,bierzesz leki a
      później sie ciebie pytaja jak się po nich czujesz,jeżeli źle to zmieniają i tak
      sie to kręci.Ja najpierw brałam Dipromal,później Depakinę, teraz lamitrin i z
      nim czujesie ok.Choć nie jest nadzwyczajnie.
    • julia999 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 02.02.06, 23:38
      Ja równiez brałam na początku Amizepin, później Neurotop retard, następnie
      Tegretol (przepraszam jeżeli pomyliłam troszkę nazwy ale to było kilkanaście
      lat temu, a Neurotop i Tegretol to to samo podobno) i dopiero depakine chrono
      pomogły aktualnie 500-0-500, ale pani doktor nie dlatego zmieniała je bo
      traktowała mnnie jak cyt."królika doświadczalnego", tylko chciała zredukować
      napady, które po depakinie ustapiły na 3 lata i aktalnie sa bez drgawek i
      utraty przytomności (przy poprzednich lekach wszystko miało miejsce)
      Pamiętajcie też o tym, że wiele firm farmaceutycznych walczy o miejsce na
      rynku, wprowadzając niby cuda, leki nowej generacji, jeżeli czujecie sie dobrze
      przy swoim leku nie zmieniajcie go nawet jeżeli lekarz to sugeruje (oczywiście
      jeżeli są ku temu jakieś wskazania zdrowotne to jak najbardziej tak), poradźcie
      się kilku innych
      Co do Depakiny wiem, że lek jest od kilku dobrych lat, ja go biore prawie 10,
      ( chyba, już nie pamiętam) jest to sprawdzony lek i warto probowac też na nim,
      ale jak już pisałam w jednym poście kazdy organizm reaguje inaczej
      pozdrawiam
      • aga197925 Re: Lamitrin,Depakine Chrono czy zażywa ktos te l 24.05.15, 12:15
        Witam. Również przez jakieś 5 lat brałam Lamitrin i Depakine Chrono i moja neurolog,do której chodzę teraz powiedziała,że wogóle nie powinnam brać tych leków,bo to nic nie pomaga w moim przypadku-usunęli mi przez to jeden jajnik. Teraz biorę już od kilku lat Neurotop Retard 2x600 i Symetra 2x1000.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka