Jeśli poproszę o receptę na euthyrox 88, a w aptece nie będzie, nie uda się nawet ściągnąć przez doz, to czy w aptece będę mogła na tą receptę dostać inną dawkę, czy recepta pójdzie do kosza?
chciałam na początku i tak zostałam z tym 150 mcg na recepcie, jest to górna granica dla mnie. potem pomyslałam, że może rzeczywiście zmniejszę trochę, ale o całe 25 mcg to chyba za dużo od razu. więc chciałam wykupić te nieszczęsne 137 na ta receptę, ale po pierwsze nie ma właśnie, po drugie nie wydają
"na recepte po prostu podlegają jakiejs refuncacji z NFZ. , a bez recepety są pełnopłatne"--------------- ----------Bzdura.Jest mnóstwo leków na rp i na 100%
bzdura - mnostwo jest leków na rp z refundacją a bez na 100% , np dosc powszechne sterydy . POczytaj sobie tabele a nie furcz -- by Niezatapialna Armada : "Ptak zamachał skrzydłami i odleciał. Czymże , ach czymże byłby bez skrzydeł?" Nielotem? Pingwinem, strusiem? Jest wiele możliwości
Ludzi jest dostatecznie dużo. Przecież ludzkość nie może się rozmnażać w nieskończoność bo by stało się ,ze byłoby nas 50,100,200 miliardów. PO co komu tyle? Czy nie lepiej by przyroda była czysta i ekologiczna? Tu jest jeszcze jedna ważna kwestia. Otoż dawniej przeciętna kobieta rodziła 6
wtedy podwoi się za 20 lat.To będzie 16 miliardów.Za 40 lat 32 miliardy.Za 60 lat 64 miliardy.Za 80 lat 128 miliardów,za 100 lat 256 miliardów. Przecież to absurd.Tak dużo ludzi nie jest możliwe wyżyć na Świecie.
No tak...a ten w zastrzykach jest w 100 i 200 dawkach...nie wiem jak innych,ale mnie znieczuliło na kilka dni:/ -- ...budzi się we mnie zwierzę...ale obawiam się,że to leniwiec ;) ...gdy nie masz nic do ofiarowania...ofiaruj uśmiech...:)))
sie do Pani endokrynolog. Po badaniu ( dotykanie szyi podczas przełykania, podnoszenie rąk i oddychanie , słuchanie serca i wwywiadzie ze mną) pani poiwedziała ze mam dużo szcześcia ze to początek choroby i,że bede musiał przyjmować leki do konca zycia. Dostałem lek euthyrox n 50 . Pierwszy tydzien
wydaje się być na początek ok, może się okazać, że będziesz potrzebował nawet więcej (a za kilka-kilkanaście lat na 100%) 2) tak, wyniki wybitnie wskazują na chorobę tarczycy - chorobę hashimoto 3) leki niestety do końca życia - hashi jak każda autoimmunologiczna choroba, jest nieuleczalna
. nakazac facetowi kończyć na zewnątrz (tzw stosunek przerywany) 10. „po” zastosować płukankę octową pochwy, jako że ocet zabija plemniki (i o takim sposobie wyczytałem kiedyś w tużpowojennej encyklopedii zdrowia) Skutek nie 100, ale (mnożąc matematycznie) ok. 950 procentowy. Spróbuj
kombinator2 napisał(a): > ponieważ żaden ze sposobów nie sięga 100 proc. skuteczności, tylko najwyżej ok. > > 95, poroponuje połączyć kilka poniższych sposobów: > > 0. wypić szklankę wody (zamiast) > 1. kalendarzyk małżeński > 2. sześć prezerwatyw, a między każdą
dopóki nie przekrocze górnej granicy normy w wynikach to powinno być ok. I tak przez jakieś 2 tyg tak zazywałam, ale zaczełam mieć duszności i serce mi zaczeło strasznie walić, czułam że dawka za duża. Sama zmieniłam na Novo 100 + Euthyrox 18,75 (miałam tylko Euthyrox 75 i dzielilam tabletke na ćwiartki
zaczeło strasznie walić, > czułam że dawka za duża. Sama zmieniłam na Novo 100 + Euthyrox 18,75 (miałam ty > lko Euthyrox 75 i dzielilam tabletke na ćwiartki) żeby podnieść trochę FT4 bez > ruszania FT3. Zrobilas bardzo dobrze. > Wyniki na takiej dawce sprzed 2 dni: > FT3
a na co ta recepta?bo jezeli lek jest 100% platny to nie ma wiekszego znaczenia data wystawienia . oczywiscie zalezy co to jest.. -- Ewa Nasza Julia Druga
poświęcać uwagę ( czytaj człowiek) schodzi na dalszy plan. Wielce nad tym boleję
perypetie, bierze hormony itp. Gin-endo zalecił jej zwiększenie dawki do 125 w ciągu tygodnia, a w weekendy 150. Eltroxin podobno nie ma dawek 25, a tabletki 50 bardzo źle się kroją, czy znajoma może się postarać o receptę na Euthyrox i brać w zaleconych dawkach? Czy Euthyrox i Eltroxin to na pewno to