Dodaj do ulubionych

Problem-100% pewna antykoncepcja

07.03.02, 14:11
Przedstawię problem, który wbrew pozorom nie jest hipotetyczny.
Otóż, wyobraźcie sobie taką sytuację: Kobieta 40 letnia od lat w związku
małżeńskim , dwoje dzieci, więcej mieć nie może (zagrożenie życia),aktywna
seksualnie, więc niejako zagrożona tą sytuacją. Co ma robić, aby nie zajść w
ciążę, to jest problem od innej strony, bo młoda dziewczyna, której ciąża
przydarzy się wcześniej, niż ją planowała, może po prostu mieć wcześniej
dziecko, a ta kobieta nie. Dodam, że z tego co wiem najprostsze wyjście-
rezygnacja z tej sfery życia nie wchodzi w grę, bo seks jest dla niej( i męża)
bardzo ważny, dający radość i życiowy napęd.
Co proponujecie i jak widzicie ten problem- chyba nie dostrzegany przez
większość, bo mam wrażenie, że widzicie tylko tych młodych, dla których jest za
wcześnie na urodzenie dziecka, nie dostrzegacie natomiast tych, dla których
jest za późno.
Obserwuj wątek
    • tolo3 Re: Problem-100% pewna antykoncepcja 07.03.02, 14:13
      może to nie będzie (a stawiam że napewno nie) ale jakoś podwiązuje się jajniki??
      czy coś takiego :)) i kobieta staje się 100% bezpłodna :))
      • Gość: onnanohi Re: Problem-100% pewna antykoncepcja IP: 213.17.193.* 07.03.02, 14:29
        Czyżbyś nie słyszała o antykoncepcji hormonalnej?
        Wpadki wynikają wyłącznie z błędów człowieka - interakcje z innymi lekami, nie
        przyjmowanie tabletek o tej samej porze. Czy możesz je stosować - to już
        zadanie dla lekarza.
        W Polsce niedozwolone są zabiegi trwałego ubezpładniania, w tym podwiązanie
        jajowodów. Możliwe jest założenie specjalnych klipsów na jajowody - odwracalne,
        a tak samo skuteczne, jak podwiązanie jajowodów.
        Pozdrawiam.
      • Gość: daggy Re: Problem-100% pewna antykoncepcja IP: 192.168.0.* / *.wprost.pl 07.03.02, 14:33
        Podwiązanie jajników jest w Polsce nielegalne, w prawie klasyfikowane jako
        uszczerbek na zdrowiu i karalne.
        • tolo3 Re: Problem-100% pewna antykoncepcja 07.03.02, 15:00
          no to to już jest chyba chore:)) sorrki za tą propozycję ale nie wiedziałem...
          pozdrawiam
    • Gość: Martyna Re: Problem-100% pewna antykoncepcja IP: *.proxy.aol.com 07.03.02, 18:54

Prezerwatywa to okolo 90 procent zabezpieczenia a w razie niespodziewanego
      wypadku zastosowac pigulke hormonalna, ktora bierze sie do godziny po
      stosunku ,ktora to uniemozliwia zaplodnienie. Nazwy pigulki nie pamietam ale
      moze ja przepidac lekarz. Nalezy tylko pamietac, ze pigulka zawiera bardzo
      silna dawke hormonow wiec mozna brac ja naprawde sporadycznie np raz na pol roku
      ale z drugiej strony prezerwatywy tak czesto nie pekaja.
    • goga.74 Re: Problem-100% pewna antykoncepcja 07.03.02, 19:15
      Wysoka skutecznosc ma spirala hormonalna Mirena.
      A swoja droga dlaczego sterylizacja jest w Polsce
      nielegalna to zrozumiec nie moge. Dla osob w jej
      sytuacji bylaby to metoda idealna, wlasnie dla pan
      wiedzacych na 100 % ze nie chca wiecje potomstwa.
      Ale za granica jest to legalne, wiec jesli znajoma na
      to stac to moze sobie na taki zabieg podejrzewam
      pojechac i chyba tego jej nikt nie zabroni.
    • kombinator2 100% pewna antykoncepcja - RECEPTA 07.03.02, 20:15
      ponieważ żaden ze sposobów nie sięga 100 proc. skuteczności, tylko najwyżej ok.
      95, poroponuje połączyć kilka poniższych sposobów:

0. wypić szklankę wody (zamiast)
      1. kalendarzyk małżeński
      2. sześć prezerwatyw, a między każdą warstwę porcja Supertaconu (środek do
      sklejania opon)
      3. hormnalne pigułki antykoncepcyjne
      4. prezerwatywa kobieca
      5. spirala dopochwowa
      6. tzw. środki dowcipne czyli tabletki dopochwowe (zabawnie się pienią :))
      7. wywiesić sobie nad łóżkiem napis: I Ty możesz spłodzić Albina Siwaka (albo
      inną postać)
      8. stosować tylko i wyłącznie seks oralny i analny
      9. nakazac facetowi kończyć na zewnątrz (tzw stosunek przerywany)
      10. „po” zastosować płukankę octową pochwy, jako że ocet zabija plemniki (i o
      takim sposobie wyczytałem kiedyś w tużpowojennej encyklopedii zdrowia)

Skutek nie 100, ale (mnożąc matematycznie) ok. 950 procentowy. Spróbuj, nie
      zawiedzisz się!!!

PS:
      Nie wierzę, żeby ten post napisała kobieta z 40 letnim pożyciem. Tak się
      składa, że kobieta staje się dorosła w okolicy 20-ki. A to napisała albo jakaś
      gówniara (co w XXI wieku naprawde źle o niej świadczy i jej nie usprawiedliwia,
      że jest tępa, głupia i nic nie czyta oprócz BRAVO), która korzystając z
      fachowych porad niektórych (sic!) forumowiczów szuka NAJSKUTECZNIEJSZEGO
      sposobu, albo ten cały post to... wypucha.
      • Gość: annemon Re: 100% pewna antykoncepcja - RECEPTA IP: 195.117.174.* 08.03.02, 08:55
        kombinator2 napisał(a):

> ponieważ żaden ze sposobów nie sięga 100 proc. skuteczności, tylko najwyżej ok.
        >
        > 95, poroponuje połączyć kilka poniższych sposobów:
        >
        > 0. wypić szklankę wody (zamiast)
        > 1. kalendarzyk małżeński
        > 2. sześć prezerwatyw, a między każdą warstwę porcja Supertaconu (środek do
        > sklejania opon)
        > 3. hormnalne pigułki antykoncepcyjne
        > 4. prezerwatywa kobieca
        > 5. spirala dopochwowa
        > 6. tzw. środki dowcipne czyli tabletki dopochwowe (zabawnie się pienią :))
        > 7. wywiesić sobie nad łóżkiem napis: I Ty możesz spłodzić Albina Siwaka (albo
        > inną postać)
        > 8. stosować tylko i wyłącznie seks oralny i analny
        > 9. nakazac facetowi kończyć na zewnątrz (tzw stosunek przerywany)
        > 10. „po” zastosować płukankę octową pochwy, jako że ocet zabija ple
        > mniki (i o
        > takim sposobie wyczytałem kiedyś w tużpowojennej encyklopedii zdrowia)
        >
        >
        > Skutek nie 100, ale (mnożąc matematycznie) ok. 950 procentowy. Spróbuj, nie
        > zawiedzisz się!!!
        >
        > PS:
        > Nie wierzę, żeby ten post napisała kobieta z 40 letnim pożyciem. Tak się
        > składa, że kobieta staje się dorosła w okolicy 20-ki. A to napisała albo jakaś
        > gówniara (co w XXI wieku naprawde źle o niej świadczy i jej nie usprawiedliwia,
        >
        > że jest tępa, głupia i nic nie czyta oprócz BRAVO), która korzystając z
        > fachowych porad niektórych (sic!) forumowiczów szuka NAJSKUTECZNIEJSZEGO
        > sposobu, albo ten cały post to... wypucha.

Hmm, gówniarz to chyba autor tej pseudorecepty. Nie jestem kobietą i chodziło mi
        raczej o przedstawienie problemu, gdy za późno jest na macierzyństwo i nie
        wchodzi ono już w grę.. Chciałbym tylko zauważyć, że kobieta z 40 letnim pożyciem
        (!) nie mogłaby mieć 40 lat, a coś koło 60, więc z natury rzeczy problem
        antykoncepcji by jej już nie dotyczył. Parę, o której pisałem znam osobiście,
        podziwiam ich oboje, uważam za wzorowe małżeństwo i sam chciałbym ,aby moje takie
        było, gdy osiągnę ich wiek. Zastanawiałem się nad tym aspektem, bo uważam, że
        jest często pomijany seks ludzi w średnim wieku.

• Gość: Vespa Re: 100% pewna antykoncepcja - RECEPTA IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.02, 22:56
          Czy w Polsce zabroniona jest tez sterylizacja u mezczyzny? To tez jest wyjscie.
        • kombinator2 Re: 100% pewna antykoncepcja - RECEPTA 11.03.02, 23:33
          Gość portalu: annemon napisał(a):
          > Hmm, gówniarz to chyba autor tej pseudorecepty.

Mozesz nazywac mnie gowniarzem, ale to nie zmienia faktu, ze twoj post, nie dosc,
          ze nieczytelny i zagmatwany , dotyczy jednak pytania o stuprocentowa
          antykoncepcje.

Nie jestem kobietą i chodziło m
          > i
          > raczej o przedstawienie problemu, gdy za późno jest na macierzyństwo i nie
          > wchodzi ono już w grę.. Chciałbym tylko zauważyć, że kobieta z 40 letnim pożyci
          > em
          > (!) nie mogłaby mieć 40 lat, a coś koło 60, więc z natury rzeczy problem
          > antykoncepcji by jej już nie dotyczył.

Umiem liczyc do mniej-wiecej 60

Parę, o której pisałem znam osobiście,
          > podziwiam ich oboje, uważam za wzorowe małżeństwo i sam chciałbym ,aby moje tak
          > ie
          > było, gdy osiągnę ich wiek. Zastanawiałem się nad tym aspektem, bo uważam, że
          > jest często pomijany seks ludzi w średnim wieku.

I wciaz podtrzymuje, ze to raczej wypucha, bo jak w 21 wieku - tym bardziej przy
          zalozeniu, ze ktos tam JUZ nie chce dzieci (a to roznica NA RAZIE ich nie miec) -
          mozna nie wiedziec, jak sie zabezpieczyc.

A jesli wciaz nie wiesz, potrzymuje sposoby opisane powyzej. A na powaznie -
          zajrzec do jakies madrej ksiazki. Jeszcze lepiej - isc do lekarza specjalisty.
          Najlepiej o kilku specjalnosciach
    • Gość: Gość Re: Problem-100% pewna antykoncepcja IP: *.bydgoska.krakow.pl 12.03.02, 22:08
      Z tego co napisał ten palant - kombinator wynika, że on sam nie wie jak się
      zabezpieczyć, można mu polecić szklankę wody oraz sentencję: "I ty mozesz
      spłodzić Leppera", ale mniejsza z tym. Miło że facet interesuje się
      antykoncepcją, niniejszym odpowiadam. Dla 40 letniej pani można zaproponować
      spiralę; zwykła ok.90% skuteczności, spirala hormonala Mirena prawie 100%,
      nietsety kosztuje 600 - 700 PLN + koszt instalacji, jest to jednak inwestycja
      na 5 lat, można też zastosować pigułkę jednoskładnikową (tylko progesteron), w
      Polsce niestety niedostępna, ale znam osoby zaopatrujace się w Niemczech, nie
      wiem ile je to kosztuje, godny polecenia wydaje się też zastrzy Deop - Povera
      raz na trzy miesiące, dostepny u nas, poleca się go karmiącym matkom (podobnie
      jak pigułkę jadnoskładnikową). Jeśli kobieta z jakichś względów nie może
      stosować żadnej z tych metod pozostaje jeszcze kombinacja prezerwatywa +
      globulka, ewentualnie prezerwatywa + krążek dopochwowy, można też polegać na
      samej prezerwatywie, a w zanadrzu mieć Postinor, na wypadek gdyby pękła. Jak
      widzisz sytuacja nie jest taka beznadziejna.
      pozdrowiska
      Gość
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka