12 wyników w czasie 11 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Nowe auto z salonu sprawdzane miernikiem laki

Ale prawda jest taka- że nowe auto z salonu może miec rózne grubości lakieru na róznych elementach karoserii-a jest podobno nowe. Miałem ten przypadek-rok 2009-kupiłem nowiutkiego Mitsu. Outlandera 2.0 DID. Cena w salonie 123 tys zeta a ja kupiłem za 103 tys -20 tys taniej-ten sam model wyposażenia

Re: Kanada-USA?

NATO zawsze jest Europejczyk? Ciekawe w kontekście tej dyskusji jest fakt, że sekretarzem generalnym sojuszu zawsze jest Europejczyk (a USA nigdy nie miały swojego), zas dowódca sił sojuszniczych zawsze jest Amerykanin. Wielka Brytania, Belgia, Włochy, Niemcy, Hiszpania, Holandia, Norwegia - jak

Re: Świąteczny Kalejdoskop Rozrywki na wesoło

Sinterklaas tradycyjnie przybywa do Holandii statkiem parowym, zawsze w pierwszą sobotę po dniu świętego Marcina, który zmarł 8 listopada. Holenderskie dzieci wierzą, że Sinterklaas przybywa specjalnie z Hiszpanii, aby je odwiedzić. W 2007 odwiedził jako pierwszą miejscowość Kampen w prowincji

Re: Mikołaj, Wigilia, Boże Narodzenie

Sinterklaas tradycyjnie przybywa do Holandii statkiem parowym, zawsze w pierwszą sobotę po dniu świętego Marcina, który zmarł 8 listopada. Holenderskie dzieci wierzą, że Sinterklaas przybywa specjalnie z Hiszpanii, aby je odwiedzić. W 2007 odwiedził jako pierwszą miejscowość Kampen w prowincji

Re: Kto spotyka w mieście dzika ten....

Podobnie jak w przypadku wszystkich dużych zwierząt łownych ( jelenie , sarny ), w Europie obserwuje się rozrost populacji dzików (średnio cztero- lub pięciokrotny wzrost na kraj w ciągu dwudziestu lat), a w szczególności w Niemczech, Austrii, Belgii, Hiszpanii, Francji, Włoszech, Luksemburgu

Re: o tym i owym 2

i ja sam pofarbowałem wtedy włosy na czerwono pisałem to opowiadanie z kafejek internetowych, jeżdżąc autostopem po Hiszpanii jesienią 2010 postać elfa wprowadziłem na sam koniec, aby rozczarować reżysera spektakli, urządzanych po drodze niestety nie mogę już zbyt wiele o tym powiedzieć, bo nie

Re: Niech już w końcu spadnie deszcz, bo...

Na początku roku 2009 znad Zatoki Biskajskiej przybył nad Europę Zachodnią huragan Klaus, wiejacy z prędkością 194 km na godzinę. Od 23 do 28 stycznia dręczył on mieszkańców Andory, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Szwajcarii i Włoch. Klaus spowodował śmierć 26 osób i duże straty materialne. W

Re: Mikołaj, Wigilia, Boże Narodzenie

W Hiszpanii rolę Baltazara zawsze odgrywał Hiszpan, czyli „biały” człowiek, z twarzą pomalowaną na czarno . Ponieważ tak wiele osób zaczęło się tym coraz bardziej obrażać, w 2009 r. w Hiszpanii rozpoczęła się kampania protestacyjna mająca na celu wyeliminowanie tej praktyki .

Re: Emamy z Niemiec

To sie nazywa magiczne myslenie i jest zjawiskiem psychologicznym w procesie wypierania i racjonalizacji u dzieci i infantylnych osob. Sprawdz termin magiczne myslenie w wikipedii W 2009 tez byla powazna recesja rowniez i w Niemczech a branza finansowa mniejsza niz automotive w Niemczech. Jak

Re: fala powodziowa

lat 2300km^3 itd. Hiszpania 30-40km^3 rocznie, USA 120 km^3 rocznie, > no w końcu oni też coś poszukali, była jakaś praca Japończyków, którzy szacowal > i ten wkład w podnoszenie wód Oceanów na 41%, rocznego wzrostu. > Tu po 10 latach jakaś praca bez liczb o tym wkładzie, ale