godzinie wychowawczej przekonywała rodziców, aby dali spokój z korkami, bo to strata czasu i pieniędzy, za to duże obciążenie fizyczne - a szkoła wie, jak ma przygotowywać uczniów do matury, są fakultety, dodatkowe godziny itp. - ale nie wszyscy posłuchali. Głównie na wos panny chodziły - bo to akurat nie
W 2013 roku zamierzam zdawać maturę rozsz. z biologii i chemii, bym mogła startować na medycynę. Niestety nie jestem na bio-chemie a na mat-fizie (w 2 kl.), więc muszę uczyć się sama. Z tego co przeczytałam na forach podr. OPERONU i notatki Persila wystarczają zazwyczaj na <90%. Czy
http://www.ratajczuk.pl www.RATAJCZUK.pl - tel. 783 377 399 Fakt poszukiwania informacji o dodatkowych zajęciach z biologii i chemii oznacza, że poważnie myślisz o zbliżającej się maturze. Zdajemy sobie sprawę, że egzaminy dojrzałości z tych dwóch przedmiotów są kluczowe dla osób chcących
http://www.ratajczuk.pl www.RATAJCZUK.pl - tel. 783 377 399 Fakt poszukiwania informacji o dodatkowych zajęciach z biologii i chemii oznacza, że poważnie myślisz o zbliżającej się maturze. Zdajemy sobie sprawę, że egzaminy dojrzałości z tych dwóch przedmiotów są kluczowe dla osób chcących
No cóż, poziom zbliżony do planowanej na przyszły rok matury z biologii: 1) zadanie zamknięte. pokoloruj słonia właściwym kolorem, mając do dyspozycji kredkę zieloną, żółtą i szarą. 2) zadanie otwarte. Jakie owoce rodzi jabłoń?
Wydawnictwo Operon: - chemia, zbiór zadań cz. 1, 2 i 3; Chemia testy i arkusze 2010 i 2011, Biologia testy i arkusze 2009, 2014; Matematyka testy i arkusze 2014, vademecum 2013 j. polski Dawid Kaczmarek, zielona sowa: -Chemia poziom podstawowy i rozszerzony; Biologia poziom podstawowy i rozszerzony
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat V. Zdecydowane plusy to w klasach biologicznych biologia jest prowadzona pod maturę. Sprawdzieny są zadaniami głównie z matur i oceniane są wg klucza.Lekcje sa dobrze prowadzone i na wysokim poziomie przez obydwie biologiczki.. Jeśli myślisz o olimpiadzie to
jakieś). Stąd moje pytania: Czy rozszerzony polski będzie można zdawać tylko po profilu z rozsz polskim? Np. czy profil biol-chem-ang moze przygotować moją córkę do zdawania rozszerzenia z polskiego na maturze? W tej chwili najlepszym profilem dla niej okazuje się pol-biol-ang, bo i polski rozsz można
Nikt nie przyjmie Cię na podstawie wyników innych niż maturalne. Masz dwie możliwości: zdać maturę z biologii w 2013 albo poszukać ew. uczelnię, gdzie biologia nie będzie wymagana (czyli zapewne prywatną albo PWSZ).
matury). Nie bylam zachwycona zmiana szkoly po 4 klasie (w Berlinie standardowo dzieci zmieniaja po 6), ale pan psycholog ze szkolnej poradni poparl zyczenie mlodej i poradzil, zeby pozwolic jej podjac te decyzje. Nawet cicha nadzieja, ze nie zda i brak jakiegokolwiek przygtowania do egzaminow nie pomogl