Maj 2013, syn gimnazjalista, pojawiają się arkusze z matematyką podstawową, zaczynamy robić, żeby sprawdzić, na ile to trudne, zanim matematyczka się do nich dobierze i zacznie wmawiac swoim uczniom, że na maturze są latwe rzeczy ;) Ciąg an określony dla n >=1 jest arytmetyczny oraz a3 = 10 i
. www.rmf24.pl/fakty/polska/news-tajne-wytyczne-czyli-reczne-sterowanie-poziomem-egzaminow,nId,985633 Tak postępował rozwój edukacji,który miał hodować durniów. Wyrobników dla Europy. Oczywiście tej zachodniej. Oto jeden z przykładów: Postępy edukacji w Polsce: Zadanie z matematyki na maturze Rok 1950 Drwal sprzedał drewno za 100zł. Wycięcie drzewa na to drewno kosztowało go 4
Szukam kursu maturalnego w Warszawie... Tylko problemem jest to ze moja matura jest z 2013 czyli jest to 'stara' matura a ja chce ja poprawic. Jaki kurs moglby pomoc mi sie przygotowac?
obejmują również klasy dwujęzyczne. W związku z tym jest to jakiś miernik (tak samo jak wskaźnik EWD). Co do matematyki - piszesz że sprawnie załatwiono sprawę - nie zgadzam się z tym. Zmiana nauczyciela w przypadku mojego dziecka nastąpiła w klasie trzeciej, a więc w momencie, kiedy uczniowie powinni
Pod względem przedmiotów na medycynę to najlepszy jest jednak Staszic. A jeśli brać pod uwagę maturę z biologii, chemii i matematyki, to w 2014 kolejność byłaby Staszic, Hoffmanowa, Batory, Władysław, zaś w 2013: Batory, Staszic, Władysław, Hoffmanowa
:-) może stereotypów, ale klasy są po 32 osooby, Czacki jest na tyle fajna szkoła, że jeśli w ogóle ktoś z niego ucieka, to są to pewnie pojedyncze osoby, a jeśli ktoś poszedł do klasy z rozszerzona matematyka, to zdaje ja na maturze - zawsze się może przydac. Ciekawe jest, że piszesz, że są tacy
rozszerzane "dodatkowo"). Rozszerzanie wielu przedmiotów oznacza przygotowywanie do matury rozszerzonej w ramach zajęć w szkole. Możliwość rozszerzania przedmiotów przyrodniczych pojawiła się w Jeziorańskim dopiero w 2013 r - pierwsza matura z tych przedmiotów będzie za rok. Biorąc pod uwagę fakt, że
edukacyjnego (to warto podkreślić, bo to zdaje się faktycznie jest ewenement w takiej skali), to miały okazję doświadczyć eksperymentów rządowych specjalistów od edukacji, polegających na likwidacji matury z matematyki (to jeszcze za komuny) i w ogóle na uczynieniu matury mniej stresującą dla zdających, czyli
Wywołany do tablicy informuję, że w Jeziorańskim (LXVII LO) rozszerzanie biologii, chemii i fizyki stało się możliwe od 2013 roku - pierwsze matury dopiero w 2016 r. Zaletą naszej szkoły jest swoboda wyboru przedmiotów rozszerzonych oraz wysoki poziom języków obcych (angielski i niemiecki). Możliwe
Nie jest powiedziane, że musi się rekrutować na studia w roku 2013- może zdać maturę z matematyki rozszerzonej, jeśli nie zdawał jej wcześniej. -- ------------------------------------------------------------- "a przecież można pozostać człowiekiem nawet jeśli jest się nauczycielem" by Grave_digger