2 611 wyników w czasie 367 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Ocena zachowania koleżanki (początek wątku)

Bal Walentynkowy.Impreza duża jak wesele,na 100 osób,pyszne jedzenie, muzyka w klimacie z lat 80tych.Bilet wstępu 230 zl od osoby.Towarzystwo przy stole to 3 małżeństwa,ja i Kasia.Rozpoczecie imprezy o 20:00.Na imprezie same pary.Kasia stwierdza o godzinie 22:00,że tu męża nie znajdzie więc szkoda

Re: Wesele Udusi i Narkoleptyka - matematycznie.

kocynder napisała: > Dobra, wszystko na tej weselnej uczcie się rozpływa jak ów udziec jagnięcy... > Chciałabym porachować ile tam kilogramów trzeba było przydygować do chałupy. Ty > lko na to wesele, pomijając Wigilię dzień wcześniej (a produkty an wigilię tez > same na

Re: Wesele Udusi i Narkoleptyka - matematycznie.

MINIMUM, a nie "z górką" i na pewno nie z obliczeniem, że "zostaną resztki". Jeśli liczyć z górką - to na pewno sporo więcej, zwłaszcza zakładając, że tam do stołu siadają osoby jedzące dużo i lubiące - a Borejkowie tacy są. -- Kocynder - w gwarze śląskiej słowo określa sytuację ciężką do ogarnięcia

Re: Karta z życzeniami na ślub/wesele bez wkładki

Otóż to. Wesela z budżetem 150 tysięcy, chrzciny i roczki na 100 osób. To jakieś szaleństwo totalne. I oczekiwanie, że każdy gość włoży tego tysiaka do koperty. Odkąd usłyszałam jakie kwoty są oczekiwane wśród rodziców chrzczonego dziecka na wykwintnej imprezie, przestałam uczestniczyć w tych

Re: Karta z życzeniami na ślub/wesele bez wkładki

wesela dla 100 osób może sięgnąć 60 000 zł. Wesele we Wrocławiu w 2025 roku może kosztować średnio od 350 do nawet 600 zł za osobę, przy czym ceny zależą od standardu lokalu i zakresu menu, obejmując zazwyczaj same dania i napoje bezalkoholowe. Wiec wylicz srednia cene i pomyśl czy cie stać czy

Re: Pollywood

danie: najpierw stos talerzy i koszyk sztućców, następnie półmisek z kotletami, 2 miski surówki i 2 miski ziemniaków. I każdy sobie nakłada, po czym podaje kolejnej osobie. Taka praktyka działa w jednym z moich najukochańszych ośrodków na Mazurach, gdzie obiady na 100 osób są codzienną praktyką. Nie

Re: Pollywood

osoby zainteresowane i pewnie tyluż życzliwych chętnych, którzy w tych gościnnych stronach zwykli pojawiać się na weselach bez zaproszenia, głównie na tańce. Czyli możemy oczekiwać około – załóżmy optymistycznie, że tylko tylu! – 100 głodnych biesiadników. (...) - Ida, ten sam co wcześniej dzień, czyli

Re: Wesele, porada modowa potrzebna ...

angazetka napisała: > > Róbmy wesela w środy, utrudnijmy życie 100 osobom! > No fakt, nie beda mogli sie schlac na umor bo do roboty trzeba nastepnego dnia...

Re: W niedziele....

. nieważnych głosów, choć z pozoru olbrzymia, w rzeczywistości stanowi zaledwie niecały 1% wszystkich oddanych głosów! Czyli na każde 100 osób wrzucających kartę do urny 1 osoba wrzucała ją wypełnioną niepoprawnie. A to już jest więcej niż prawdopodobne… Na wszelki wypadek postanowiłem jednak sprawdzić, jak to

Re: Ten "talerzyk", kiedy został wynalezi

Mnie też to przeraża. Ostatnio byliśmy na wiejskich chrzcinach na 100 osób, impreza organizowana przez dziadków - rolników. Sala weselna, torty, tańce, jak na weselu. No i okazało się, że te kilka stów, które włożyliśmy do koperty to było za mało, bo "talerzyk" wynosił 300 zł a jeszcze był drogi

Re: ślub - prezent - gotówka - ile

Wesele na ponad 100 osób. Najbliższa rodzina dawała od 2 do 3 tys. Dalsza 1.5-1 tys. Jeszcze wszystko zależało od liczy osób, talerzy teraz to 400-450 zł. Mam zasadzę od lat taka sama, daje aby zwrócił się talerzyk plus coś ekstra.

Re: Dziewięć imprez równocześnie

Gdyby twojej córce lub synowi tak "zorganizowano" wesele na 100 osób, to tez by była afera o kotleta i po pocałowaniu klamki przeszłabyś nad tym do porządku dziennego? Ci ludzie mieli tam pod lokalem całe rodziny do usadzenia i nakarmienia, częściowo z innych części Polski, po długiej trasie i

Re: Koszty wesela jak jest u was?

Dzisiaj już nikt nie płaci że panna młoda jedzenie, pan młody alkohol itd. Już za moich lat w 2000 roku każda rodzina płaciła w lokalu za swoich gości. Stare zasady to obowiązywały może gdy wesela były na salach OSP z kucharką itd. Bo przykładowo dziś rodzina panny młodej ma do zapłaty za tzw

Re: Koszty wesela jak jest u was?

Dojrzałości do wywalenia 100 000 zł na jedną noc wiele osób nie osiąga do śmierci ;) -- Bergamotka o mnie: Och jaka klasa u pani redaktor. Nie kazdy wychodzi za mąż po 40-tce i musi oznajmić to całemu światu że "każda potwora znajdzie swego amatora".

1 2 3 4 5 6