194 wyników w czasie 108 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Bardzo się boję o przyszłość dzieci - wybory

zniżek w prawie 10 tys. miejscach w Polsce (2014 r.); – program in vitro, dzięki któremu w ciągu czterech lat na świat przyszło ponad 21 660 dzieci – Program Radosna Szkoła - w latach 2009–2014 budżet państwa przeznaczył 360 milionów złotych na stworzenie przyszkolnych placów zabaw lub ich remonty

Re: Bardzo się boję o przyszłość dzieci - wybory

. miejscach w Polsce (2014 r.); – program in vitro, dzięki któremu w ciągu czterech lat na świat przyszło ponad 21 660 dzieci -- Program Radosna Szkoła - w latach 2009–2014 budżet państwa przeznaczył 360 milionów złotych na stworzenie przyszkolnych placów zabaw lub ich remonty, powstało 3,5 tysiąca nowych

Re: PiS jest dobry dla najsłabiej zarabiających

czterech lat na świat przyszło ponad 21 660 dzieci – Program Radosna Szkoła - w latach 2009–2014 budżet państwa przeznaczył 360 milionów złotych na stworzenie przyszkolnych placów zabaw lub ich remonty, powstało 3,5 tysiąca nowych placów zabaw. W 98 procentach szkół doposażono świetlice. - w latach 2008

Re: powiedz stop dyskryminacji matek

nie stać, rodzenie ich jest nierozsądne. Jeśli niepracowanie jednego z rodziców powoduje ubóstwo rodziny, to jest to problem tej rodziny, który rodzice muszą rozwiązać we własnym zakresie. Rodziny ubogie, spełniające kryterium dochodowe mają prawo do zasiłku rodzinnego i dodatków do niego, w tym

Re: ...i nie chca slysec juz o tysiacach glodnych

Co piąte łódzkie dziecko żyje w skrajnej biedzie Data dodania: 2009-09-29 23:33:29 Ostatnia aktualizacja: 2009-10-01 10:57:05 Agnieszka Jasińska 2Komentarze Prześlij Drukuj Dodaj komentarz Poleć znajomemu ten artykuł Adres email: Wyślij Są głodne, chore, mają problemy w szkole. Zdaniem prof

Re: wada serca a orz. o niepełnospr.

Kwalifikuje. Mój starszy z CoA z hipoplazją łuku. Operowany w 9-tej dobie życia (CZD). Wada skorygowana, ale w przyszłości może być różnie, zależy czy i jak łata z osierdzia będzie rosła. Nasza kardiolog z miasta rodzinnego wypisała mi zaświadczenie, jak miał 4 miesiące. Od tamtej pory byliśmy 3

Re: Serdeczna prośba o pomoc

spróbuję podać w miarę dokładne dane dot. świadczeń pielęgnacyjnych dla t > ej grupy: > W roku 2009 - 420 zł > w roku 2009 - 520 zł > w roku 2011 - 840 zł > od 1 maja 2014 - 1000 zł plus: > zasiłek i dodatek rodzinny - 186 zł > zasiłek pielęgnacyjny - 153 zł

Re: Serdeczna prośba o pomoc

mediach z tym, że politycy i wysocy urzędnicy MPiPS podają nieprawdziwe dane > od 1 maja 2014 - 1000 zł plus: > zasiłek i dodatek rodzinny - 186 zł > zasiłek pielęgnacyjny - 153 zł > zasiłek mieszkaniowy - 200 zł Czyli miesięcznie ok 1.539 zł > raz w roku zasiłek celowy - 456

Re: Eda321

Tak - pierwszy raz będę ubiegać się o zasiłek rodzinny. Po dzisiejszej rozmowie w MOPS, Pan stwierdził, że można spróbować złożyć wniosek, bo sprawę da się podciągnąć pod utratę (dochód wystąpił dopiero w 7 m-cu działalności gosp. i to niewielki). -- Błażek 17.01.2009, 29 tydz., 1430 g, 5 Apg

Re: Pomogę finansowo samotnej mamie

koniec życia złamał kręgosłup i niestety nie mógł pracować, stąd zadłużenie. Ojciec dzieci nie pomaga nam finansowo, otrzymuję 650 zł alimentów i zasiłek rodzinny. Podejmuję się prac dodatkowych, niestety w tym mieście ciężko jest znaleźć pracę stałą.Jak uda mi się coś więcej zarobić, wszystko zabiera

Zapytanie czy dobrze napisane?! (początek wątku)

ich wspólnym dzieckiem. Więc koszty jakie wykazała, za opłaty najmu są nie wiarygodne. ..............................pracuję więc jest w stanie pokryć koszty utrzymania siebie i mieszkania. Koszty alimentacyjne w kwocie 550 zł, zasiłku rodzinnego w kwocie 183 zł., są wystarczające na pokrycie

Re: Świadczenie pielęgnacyjne i zasiłek pielęgnac

Dziewczyny, ja pracowałam (pracuję w sumie dalej - teraz urlop wychowawczy) w pomocy społecznej w dziale świadczeń rodzinnych i wiem, jak wygląda orzecznictwo. Tak naprawdę zależy od danej komisji, od lekarzy, którzy w niej zasiadają. I... od kopert. No cóż, taka prawda. Dziecko z ZD ma przedłużane

Re: Świadczenie pielęgnacyjne i zasiłek pielęgnac

Nazwijmy teraz rzeczy po imieniu: 1. Aby starać się o świadczenia/zasiłki w opiece społecznej, należy najpierw mieć orzeczenie o niepełnosprawności - to to, o czym piszesz. Tym zajmuje się PCPR (Powiatowy Ośrodek Pomocy Rodzinie, MCPR, różne wariacje w zależności od gminy/miasta). Po pomyślnej

1 2 3 4 5 6