dawkowanie

(11 wyników)
  • bardzo proszę o pomoc.może któraś z Was stosowała flukonazol (bądź coś innego) w leczeniu grzybicy pochwy i wie wiecej na ten temat...
  • Witam, pytanie moje dotyczy dawkowania flukonazolu w grzybocy skóry miejsc intymnych.Na ulotce jest napisane,że dawka po 150 mg raz na tydzień przez dwa kolejne tygodnie.Rezcywiscie tak? Nie to,że nie ufam temu co jest napisane w ulotce, ale chciałam sie upewnic jeszcze. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
  • Przy okazji badań u ginekologa, okazało się, że mam prawdopodobnie kandydozę układową /piszę: przy okazji, gdyż drożdżycę pochwy mam stwierdzoną na 100%, u dermatologa też /paznokcie i skóra głowy/ czekam na wyniki od laryngologa, który też podejrzewa /zapalenie zatok szczękowych, co miesiąc stany zapalne gardła, nawracające infekcje oskrzeli/ kłopoty trawienne, zaparcia. Mam przepisaną Nystatynę dopochwowo, smarowanie Pimafucortem oraz doustnie Fluconazole w kapsułkach 150mg co 3...
  • Pani Doktor, mam niski progesteron, dostałam duphaston od 16 do 25 dc. Skąpy okres przyszedł dopiero po 15 dniach w międzyczasie miałam plamienia. Napisałam do Pani i odpisała mi Pani, że jeżeli chcę zajść w ciążę powinnam brać duphaston, aż do wystąpienia okresu. Wczoraj byłam u pani ginekolog i ona stanowczo powiedziała, że po 10 dniach mam przerwać branie tych tabletek. Proszę powiedzieć dlaczego jest tak różne podejście co do dawkowania tego leku? Nie wiem komu wierzyć. Niedłu...
  • Jakiś czas temu mialam kłopoty z miesiączką (ściślej z jej brakiem) i z tego okresu mam w domu luteinę podjęzykową. Nie pamiętam tylko, jak należy ją stosować (dawka 50). Mam też dopochwową i na opakowaniu mam napsane 2 razy po 1 , ale ta dopochowowa jest przeterminowana. Podejrzewam, ze gin da mi na początek luteinę, a skoro mam ją już w domu, to sama sprobuję (choć bralam luteinę 2 razy w życiu, raz wywolala miesiączkę , drugim razem nie). Miesiączko nie mam 60 dni, miesiąc te...
  • Mam pytanie. Moim problemem są bardzo obolale piersi. Po zbadaniu przez lekarza od chorób sutka, i nieszczególnych wynikach USG dostałam polecenie zażycia tabletek Castagnus. Ale w dużo większej dawce niż ta określona przez ulotkę. W ulotce jasno powiedziane jest : 1 tabletka dziennie. Natomiast lekarz zalecił 3 tabletki dziennie. Trochę mnie to przebicie dawki zbiło z tropu. Czy ktoś slyszał coś o tak intensywnej kuracji tym lekiem??
  • Dostałam od mojej pani doktor preparat Luteine 50 mg (tabletki podjęzykowe) WYŁĄCZNIE w celu wywołania miesiaczki. Niestety, receptę otrzymałam ponad miesiąc temu, więc zapomniałam, ile mam jej brać i jak długo. Pamiętam tylko, że dwa razy dziennie, ale nie jestem pewna, czy po jednej, czy po dwie tabletki i jak długo. Ponieważ nie mogę się teraz skontaktować z moją panią doktor, bardzo proszę o pomoc.
  • Mam początki zapalenia pęcherza, odnalazłam w apteczce Furagin, termin ważności ok, ale dawkowanie wsiąkło. Jak się go dawkuje? Z góry dzięki za pilne odpowiedzi
  • Wczoraj byłam u lekarza:ból gardła ,żołądka,bóle mięśni ogólnie do d..y:(pani doktor stwierdziła ,że mam lekko zaczerwienione gardło i zapisała duomox 500 dwa razy dziennie i paracetamol.Dzisiaj katastrofa ,gorączka jeszcze wyższa,a migdałki mam ropne :(Poradżcie co mogę brać sama żeby iść w poniedziałek do pracy,Muszę być w pracy a zanosi sie ,że dopiero mnie rozkłada.Dzwoniłam do pani doktor ale :abonent czasowo...:Czy moge zwiekszyć sama dawkę doumoksu? pamiętam ,że kiedyś mia...
  • augmentin(24)

mam anginę i jednoczesnie jestem matką karmiącą.Dostałam augmentin 1g raz na dobe...wziełam 2 tabl.ale nie ma poprawy.Czy lekarz sie nie pomylił? albo pani w aptece? moze to za mała dawka?Mój lekarz jest na urlopie a w dodatku jestem sama z małą,dlatego pytam na forum
  • Witam, byłam dzisiaj u ginekologa, który stwierdził u mnie endometrioze i przepisał lek "orgametril" który mam brać przez 3 miesiące codziennie 2 tabletki.I w związku z tym moje pytanie, a raczej wątpliwości.... Lekarz powiedział że ten lek działa na zasadzie pigułek antykoncepcyjnych i w takich dawkach zabezpiecza przed ciąża w takim samym stopniu jak same pigułki.Czy któraś z was wie coś o tym? Czy rzeczywiście tak jest? Bardzo proszę o odpowiedź,z góry dziękuje i pozdrawiam cie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się