Forum   gofry

gofry

(75 wyników)
  • Silver Cres gofrownica 1200W. No i ciagle mi nie wychodza. Mialam nadzieje ze tajemnica w dobrym rozgrzaniu gofrownicy. Nic z tego. W tluszczu. Znowu sie rozwalily. Bardzo uprzejmie prosze forumowiczki bo sprawdzony na bank przepis na klasyczne gofry. Z gory serdecznie dziekuje
  • Zobaczylam wczoraj gofry na jednym z blogow kalejdoskopkulinarny.blogspot.be/2012/06/megachrupiace-szwedzkie-gorfy.html i dzisiaj postanowilam je zrobic. Niestety nie wyszly, ciasto przyklejalo sie do plytek i kruszylo na drobiazg, kiedy probowalam je odkleic. Zalamalam sie, bo 400 ml kremowki poszlo do smieci, no i rodzina obeszla sie smakiem. Co zrobilam nie tak ? Dodam, ze mam dobra i wydajna gofrownice...
  • tylko sie nie smiejcie. bylam w lidlu i postanowilam poszprycowac sie chemia i kupic nalesniki w proszku. oczywiscie zamiast nalesnikow wzielam gofry w proszku :/ nie mam gofrownicy ma sie rozumiec, wiec: - mam plac usmazyc je na oleju na patelni - moge je w opiekaczu do chleba upiec... - inne.... poradzcie mi co moge teraz z tym fantem zrobic :P dziekuje
  • Zrobiłam dzisiaj sporą ilośc gofrów i dużo zostało. Co z nimi zrobic aby np.jutro były dobre do kawy?
  • bardzo pracochłonnei tłuste
  • Znalazlam takie cudo w sklepie, ale nie iwem, czy warte swojej ceny. Kosztuje ok 120 zl - firmy zdaje sie ariete i robi gofry w ksztalcie myszek miki (ma przekladane "wklady" i mozna upiec rowniez sandwicze z "namalowanym" rysunkiem myszki). Posiada ktos takie cudo? Mam troje dzieciaczkow w domu - dlatego sie zastanawiam. Poradzcie prosze :)
  • a ile jaj bo nic nie napisałaś?
  • Gofry są przepyszne, długo szukałam tak wymienitego przepisu. Polecam wszystkim gofrwiczom :-)
  • no wlasnie, bo kupilam gofrownice, taka jakich pelno na marketach i zrobilam wg przepisu. wyszlo cos co gofrow raczej nie przypomina, jakies takie sflaczale ni to gofr ni nalesnik nie wiem co to ma w ogole byc :) a takie zamieszanie zrobilam i wszyscy mieli smaka na dobre gofry hehehe :) moze ktos mi cos doradzi?
  • Zaczęłam robić te gofry: "Proporcje na jakieś 20 sztuk gofrów : 750 g maki 270 ml ciepłego mleka 70 g świeżych drożdży 3 jajka i 2 żółtka 15 g soli 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 g miękkiego masła lub margaryny półtora szklanki cukru perlistego Drożdże rozrobić z kilkoma łyżkami mleka. Makę wymieszać z jajkami i żółtkami, reszta mleka, sola, i cukrem waniliowym. Dodać drożdże, wyrobić ciasto i odstawić na dobre pół godziny do wyrośnięcia. Na samym końcu dodać cukier i tłus...
  • Hej Może tutaj się w końcu dowiem DLACZEGO nie wychodzą mi gofry :-( ?? Już sama nie wiem, co robię źle. Najpierw zrobiłam masę na gofry, taką jaka była podana w instrukcji obsługi gofrownicy. Ale zamiast miękkich, puszystych gofrów wyszły mi jakieś suche, mdłe i cienkie gofry o smaku przesuszonego biszkopta. Próbowałam też zrobić gofry, tak jak z ciasta naleśnikowego. Ale niestety też nie wyszło. Nie urosły. A z kolei jak dam za dużo ciasta, to wtedy masa wypływa poza gofrownic...
  • niestety :( pytalam sie o to juz pare miesiecy temu w galerii potraw przy okazji watku o pysznych gofrach drozdzowych dziuuni, ktore serdecznie polecam btw. chodzi o to, ze w trojmiescie, a konkretnie na petli tramwajowej w starej oliwie stala blisko ulicy grunwaldzkiej buda z goframi. bylo to ok 25 lat temu, a gofry mieli wtedy naprawde bezbledne - chrupiace i inne w smaku niz wszystkie, ktore pozniej jadlam. posiadam w domu ksiazki z przepisami na gofry, 2 broszurki z takowymi od g...
  • Poszukuje przepisu na gofry,ale takie chrupiące.Takie jakie kupuje się w cukierniach.Nie chcą mi wyjść takie właśnie chrupiące. Bardzo liczę na Waszą pomoc.
  • kupiłąm gofrownice i nie wiem co jesyt ale gofry wychodzą mi gumiaste i miękkie, i nie wiem co zrobic zeby były takie jak kupne poradzcei dziekuję pozrdawiamn
  • Zaczynam testować pieczenie gofrów w nowo zakupionej gofrownicy. Mówiąc szczerze chodzi mi o gofry w miarę niskokaloryczne. Bardzo proszę o przepis na takie. Mam nadzieje, że gofrownica 1000W to dobry zakup. Olka
  • na jednej ze stron znalazlam przepis na gofry belgijskie, ktore kupilam ktoregos razu na ulicy budce. postanowilam zrobic takie w domku. postanowilam wyprobowac przepis skladajacy sie: składniki na 20 gofrow: -1 kg maki -szczypta soli -75 gr drozdzy w proszku -2 lyzeczki cukru -350 gr masla lub margaryny -8 jajek -375 gr cukru cassonade blonde -mleko Drozdze rozpuscic w mleku i przygotowac ciasto zuzywajac czesc maki (ok 150g). Pozostawic do wyrosniecia, nastepnie wymieszac te...
  • Nigdy sam nie robiłem a z kupnych jadałem tylko duże prostokątne na wyjazdach (takie standardowe). Mam pytania do robiących gofry. Jaka jest mniej więcej różnica wielkości/wagi między takim prostokątnym a serduszkiem? Te sercowate to są cieńsze niż prostokątne? Czy takich 5 serc wystarcza na przeciętne śniadanie dla dwóch osób czy raczej potrzeba 10 (bo są maszynki na dwa razy więcej serduszek i szybciej się robi). Ile w ogóle smażą się mniej więcej gofry? Wiem, że najlepiej żeby gofr...
  • kuchenna.host.sk/przepisy/gofry.html
  • nie mam gofrownicy, ale może w sandwiczu by wyszły, ale to chyba trochę szalony pomysł?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?