Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      gruczolak przysadki

gruczolak przysadki

(7 wyników)
    • Mam wysoki poziom prolaktyny, od 1,5 roku biorę bromocorn. W listopadzie ginekolog, kazała brać połówkę i prolaktyna znowu 'podskoczyła'. Kilka dni temu byłam z wynikiem prolaktyny i doktor powiedziała, że w styczniu trzeba będzie zrobić rezonans by wykluczyć gruczolaka przysadki mózgowej. Bardzo się boje, może któraś z Pań miała ten zabieg lub podobny problem?
    • Witam, Dwa tygodnie temy - w wyniku diagnostyki bólu głowy - rezonans magnetyczny przysadki wykazał ogniska zapalne na 5,4 mm. Ponieważ oprócz ww dolegliwości, doskwierają mi zaburzenia hormonów (LH, FSH, Progesteron, Estradiol) - a w związku z tym miewam nawet 60 dniowe cykle i w badaniu prolaktyny z obciążeniem -wyszedł mi nieprawidłowy - 16 krotny wzrost (mimo iż pierwotny wynik był w normie - uznaje się to za hiperprolaktynemię czynnościową) - ostateczna diagnoza brzmi: gru...
    • Witam. Wiem, że ten wątek ju z był poruszany wielokrotnie, mimo to proszę o wasze opinie, czy moje objawy są właściwe dla gruczolaka przysadki mózgowej lub nieprawidłowego poziomu prolaktyny?? Otóż od dawna mam bardzo długie cykle miesiączkowe nawet do 47 dni. Miałam torbiele jajników. Mam straszne bóle głowy, zachwiania równowagi, zawroty głowy, zmęczenie fizyczne, drętwienie kończyn, nieostre widzenie. Przy ostatniej wizycie u ginekologa lekarz twierdził, że prawdopodobnie mogę ...
    • dokladnie mikro- ,czy jest tu ktos kto ma badz mial cos takiego?? jakie byly objawy i jak to u Ciebie lecza/wyleczono?
    • Dziewczyny, czy któraś ma pojątko co to? Czy to odmiana nowotworu? Przed 6 m-cami odstawiłam dziecko od cyca. Kilka cykli wstecz zaczęły się dwudniowe miesiączki, choć już były takie jak przed karmieniem. W tym tygodniu zrobiłam badanie prolaktyny. Oto wyniki w 9 dc: na czczo 208, po MTC 2611!!!! Póki co dostałam Dostinex i mam powtórzyć badanie za miesiąc. Może jednak powinnam szybko zrobić rezonans przysadki na okoliczność gruczolaka? Tak mi radzą "niefachowcy". Dajcie znać!!!!...
    • Szanowni Forumowicze, W marcu tego roku odkryto u mojej siostry (32 l.) mikrogruczolaka "zmiana ogniskowa 6*6mm połozona w części gruczołowej po prawej stronie mogąca odpowiadac mikrogruczolakowi (mikrogruczolak przysadki mózgowej)". Rezonans magnetyczny został wykonany ponieważ miała wyciek mleka z piersi, mimo, ze nie była w ciąży. Badania na prolaktyne były w normie. Zaczęła brać (i do tej pory bierze Bromergon). Laktacja jet może odrobine mniejsza, jednak nie zanikła. We wtor...
    • Cały czas czytam o poziomie prolaktyny ale proszę niech mi ktoś odpowie co to jest, po czy można poznać że nie jest w normie, itp. Proszę o nieodsyłanie do google, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się