info

(19 wyników)
  • Witam wszystkich.Na poczatku grudnia wylatuje do pracy do Finlandii do Tampere na okres jednego roku.Wszystko jest zapiete na ostatni guzik.Ta prace znalazlem na stronie www.mol.fi. Prosze o info,jakie sa tam ceny zywnosci,jakie jest nastawienie Finow do Polakow,jaki jest koszt polaczen telefonicznych z Finlandii do Polski,jaka karte startowa kupic w Finlandii do komorki?Jest to praca legalna,wynajecie pokoju zapewnia mi pracodawca platne 150 euro miesiecznie/wyzywienie we wlsny...
  • Szukam info na temat pracy na platformach wiertn.Czy jest w Polsce jakaś firma która się tym zajmuje?
  • ..pewnie nie trafiłam na to forum,ale czy ktos wie,czy jesli bede ubiegała sie o obywatelstwo niemieckie,musze zrzec sie polskiego w obecnej chcwili,gdy Pl jest w EU??..mieszkam w niemczech i chce wystapic o obywatelstwo,ale nie wiem,jakie koszty mnie ztym czekaja i jak to teraz wyglada ,na swiezo..prosze jakies zorientowane osoby o informacje..dzieki,pzdr.
  • Ktoś wie? Bardzo proszę o informacje. Poradźcie jaka kartę (jakiego operatora) wybrać aby najtaniej wysyłać SMSy do Polski z Holandi, ile kosztują? Interesują mnie też informacje na temat przelewów do Polski, czy lepiej z konta czy gotówką? Pozdr.
  • Poniważ zauważyłem na tym forum ludzi,którzy mają rasistowskie zapędy względem polaków(agresorzy to zniemczeni polacy i nie daj boże z tutejszym paszportem(choć nie wszyscy))i sieją ogólny zamęt,postanowiłem utworzyć ten post informacyjny.Dam tu parę linków od siebie.Każdy kto chce pomóc jest proszony o dodanie jakiś info od siebie.NIE SĄ PROSZENI o pomoc rasiści i krętacze (np: świnia,ronin,ślązak i każdy o takich poglądach)W niemczech da się naprawdę fajnie żyć.trzeba sie tylko...
  • prosze o kontakt: Tel. 01805-445745865, Service Tel. 08000-089-089, budex.polonia-muenchen.com Formularz zgloszeniowy: budex.polonia- muenchen.com/bewerbungsformular.htm wypelnic oraz przeslac na adres: Bud Ex GmbH & Co.KG Hauptstr. 28 85778 Haimhausen Deutschland E-mail: BudEX@hotmail.com Fax 01805-445745384 Fax & Voicebox: 01212 5 317 83 610 VOICE-/FAX-MAIL: +49 89 1488 244066 Bewerbungsformular - Faxabruf: +49 1805 445745984 Formularz zgloszeniowy - zamow faxem: +...
  • chcialbym sie dowiedziec czy ma ktos jakies doswiadczenie ktorym moglby sie podzielic lub rady na szukanie pracy noclegu w szwecji?? czy taka opcja poplynac promem i szukac na hura z ...euro w portfelu jest wskazana ?? dzieki za wszelkie porady dotyczace tematu
  • Witam wszystkich! Mam zapytanko o firmę "Polish Staff" z Gdyni. Szykuje się za jej pośrednictwem wyjazd do UK do pracy w firmie dystrybucyjnej. Generalnie rekrutacja przebiegała bardzo wiarygodnie - przyjechała firma z UK (5 Anglików), najpierw była prezentacja wideo samej firmy i opis na czym miałaby polegać praca, potem były wypowiedzi innych polaków którzy juz tam pracują za pośredn. "Polish Staff". Potem Anglicy po kolei wzywali i maglowali;-) kazdego po kolei. Najpierw tes...
  • zastanawiam sie czy wyjechac do tego kraju , kiedys juz tam bylem ale na "illegal'u" i pare ladnych lat temu nie wiem nic o angli po 1 maja 2004 (tylko tyle co znalazlem w postach...) ciezko jest znalezc prace??? ile czasu wy szukaliscie? duzo jest polakow ??? (czasami ma sie ochote pogadac po polsku) sa jakies stale miejsca spotkan polakow??? jak w UK jest z kosciolami katolickimi ?? (niby mocno praktykujacy nie jestem ale czasami wypada sie pomodlic ... np. za papieza ...) ciezk...
  • Za 3 miesiące mam wyjechać do pracy do włoch.Czy ktoś z was tam już był? moglibyście mi poradzic co trzeba pozałatwiać tutaj w kraju,jak to wszystko wygląda "tam"(jakies pozwolenia na prace?)będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
  • Mamy załatwioną pracę w Holandii na trzy osoby szukamy kogoś najlepiej z Północno-Wschodniej Polski ze sprawnym samochodem. Jeżeli masz samochód i chcesz pracować w Holandii napisz: mehid@interia.pl
  • Piszę na tym forum, bo nie widzę zainteresowania forami Gazety pod hasłem USA. Jak znacie jakieś strony, na których jest dyskusja o USA, to prosze o info. A mój problem jest taki. Wybieram sie na rozmowę z konsulem, która wypada mi tydzień po obronie pracy mgr. Chce wyjechac do Stanów w celach turystycznych. Jak mam przkonac szanownego konsula, że nie mam zamiaru tam zostać.
  • Szukam niani ktora zaopiekuje sie moja 13 mies corka.
  • Może ktoś się orientuje ile można zarobić (stawka minimalna?)w Danii.Prawdopodobnie będę miał propozycje pracy ale na razie nic nie wiem o zarobkach i kosztach mimo że kiedyś byłem w Danii:) ale turystycznie.Za wszelkie info dzięki.Pzdr.
  • mam ogromna prosbe o info o bakkerze mam wyjezdzac w piatek 9 marca ale co chwile czytam jakies negatywne opinie o tej firmie jak ktos jest w holandi na miejscu lub w polsce to prosze o odp. dzieki
  • Hej, czy ktoś wie jakie dokumenty należy złożyć starając się o wizę do Stanów? Ile się czeka, ile to kosztuje? Może ktoś wie i napisze wszystko co powinnam wiedzieć na ten temat? Sprawa pilna!
  • moze ktos jest zainteresowany/a ? jesli tak prosze wpisywac adresy mailowe na ktore przesle cale info. powodzonka marti
  • Witam. Przeglądałem trochę to forum, ale info na temat podatków w GB jest trochę rozproszone i nie wszyscy podają takie same stawki. Czy w takim razie mógłby ktoś napisać jakie są stawki i w jakich przedziałach? Przy podawaniu pensji pracodawca podaje brutto, tak??? więc netto trzeba sobie policzyć. I o Minimum Nat. Wage. Byłbym wdzięczny :) Pozdr.
  • czesc, chcialem pojechac na program cos w rodzaju work & travel do UK za posrednictwem jakiegos biura. przegladalem oferte almatura i swis olsztynskiego. moze ktos z was ma doswiadczenia w tej dziedzinie?? prosze o info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się