beatak 19.07.04, 20:14 Hej, czy ktoś wie jakie dokumenty należy złożyć starając się o wizę do Stanów? Ile się czeka, ile to kosztuje? Może ktoś wie i napisze wszystko co powinnam wiedzieć na ten temat? Sprawa pilna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: wiza do USA IP: *.icpnet.pl 20.07.04, 10:14 Żeby uzyskać wizę amerykańska trzeba przede wszystkim zadzwonić do ambasady amerykańskiej pod specjalny numer tel(minuta kosztuje przeszło 3,75zł!)Tam podajesz wszystkie dane,adres,numer paszportu itd).Ustalają z Tobą termin wizyty i po bólu!Muszę powiedzieć,że nawet sama możesz zaproponować termin przyjazdu do ambasady(ja tak zrobiłam).Pozostałe informacje odnośnie zdjęć,formularz,który trzeba wypełnić znajdziesz na stronie internetowej www.usinfo.pl Wiza kosztuje około 100$ i trzeba zrobić odpowiednie zdjęcia również.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: wiza do USA IP: *.ip-pluggen.com 02.08.04, 17:16 Wejdz na forum www.o2.pl forum Polonia Tam sa TYSIACE postow na ten temat. Wlasciwie najwiecej sie tam dyskutuje USA. Forum LORDA jest kopalnia wiadomoosci. Niestety od pewnego czasu ktos sabotuje to forum, nie wiem zupelnie dlaczego, chyba z zazdrosci... Czytalam tez na forum LORDA, ze odpowiedzi udzielal chyba tez na forum gazety, ale nigdy tam nie wchodzilam. Forum lorda na o2.pl sledzilam przez dlugi czas, choc wyjazdem do Stanow nie jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wiza do USA IP: *.customer.m-online.net 22.09.04, 19:57 Tutaj szukaj pracy praca.polonia-muenchen.net www.stade.city-map.de/city/db/010101050006/1/1649/dzia%B3alno%9C% E6_gospodarcza_-_doradztwo.html www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/Ranking/2004/kan5e.html www.rsmi.de/hhrsm/content/e747/e774/index_ger.html www.fundacja.komandor.pl/wortal/pp/niemcy.html www.ihk.pl/ www.1praca.gov.pl/ue.php www.arbeitsagentur.de/ www.wirtschaft-polen.de/pl/pdf/informator_weh_eu.pdf www.kadry.info.pl/doradztwo/firmy.htm www.euroinfo.org.pl/prawo/index.php?a=2324 www.wup.mazowsze.pl/index.php?id=europa/europa www.gi-ev.de/kaleidoskop/selbstaendige/selbstaendige-faq.shtml www.firma-ausland.de/gmbh.htm www.wirtschaft-polen.de/pl/pdf/informator_msz_de_eu.pdf www.polandconsulting.com/nukepl/index.php www.europa.eu.int/index_pl.htm www.solvit.gov.pl/index.php www.wnuk.de/polnisch.html Odpowiedz Link Zgłoś