Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      kamica nerkowa

kamica nerkowa

(4 wyniki)
    • Witam! Jestem w czternastym tygodniu ciąży(pierwsza). Stwierdzono u mnie kamicę nerkową.W usg.j,brzusz. napisano "w prawej nerce drobny złóg w rzucie miedniczki nerkowej w lewej nerce w kielichu dolnym." Powiedziano mi,że nie zagraża to życiu mojego maleństwa, ale ja kompletnie nie wiem co teraz robić? Jak mam funkcjonować żeby nie pogorszyć sprawy, podobno trzeba dużo chodzić to kamienie szybciej zejdą...Może jest coś co mogę zrobić aby pomóc sobie, lub chociaż nie zaszkodzić dzi...
    • kto miał?? ja dowiedziałam siedzisiaj ze mam- robiłam usg =(
    • U mojej mamy stwierdzono kamice nerkową,od miesiąca ma kurację-oprócz leków ma pić 3 litry dziennie wody "Jan".Wiem,że to woda lecznicza.Ale w czym tkwi ta jej rewelacyjność,no i czy nie można ja zastapić inna wodą np.staropolanka czy muszynianka???
    • O czym mogą świadczyć szczawiany Ca w moczu? Dodam, że jestem w 12 tygodniu ciąży i nie wiem, czy jest to powód do niepokoju, czy nie. W ostatnim badaniu moczu (miesiąc wcześniej) nie było tych szczawianów. Czy może wynika to z określonego pożywienia, np. dużo kwaśnych soków, czy owoców? Czy powinnam cos z tym zrobić? Dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się