u-kochana 19.01.07, 20:40 kto miał?? ja dowiedziałam siedzisiaj ze mam- robiłam usg =( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
u-kochana Re: kamica nerkowa 19.01.07, 20:51 mam złogi w lewej nerce w prawej tez miałam,ale juz urodziłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezi Re: kamica nerkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:43 miałam. dostałam skierowanie na rozbijanie ultradźwiękami (metodą ESWL). bolało jak sto nieszczęść, ale pomogło. później jeszcze jakieś leki, teraz tylko dieta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: kamica nerkowa 20.01.07, 12:15 współxczuję, na mam śr.4-5mm będę znowu rodzić?? EZI a czego nie można jeść??? lekarz mi nie powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezi Re: kamica nerkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:31 ja przy takiej właśnie średnicy dostałam skierowanie na ESWL, ale ponieważ aparat był zepsuty, to 3 m-ce musiałam czekać, więc mój kamień rozrósł się do 7 mm. Co do diety, zależy jaka to kamica. Ja mam szczawianową, więc szczaw, buraki, szpinak, czekolada, kawa i herbata powinny wypaść z mojego jadłospisu (szczerze mówiąc nie specjalnie jednak tego przestrzegam, bo nie wyobrażam sobie życia bez czekolady i herbaty ) www.resmedica.pl/zdart2991.html - najlepiej jeżeli tu sobie poczytasz na temat diet, przy poszczególnych rodzajach kamicy Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: kamica nerkowa 20.01.07, 20:27 Przede wszystkim trzeba dużo pić(najlepiej wody,piwo też jest dobre),żeby nerki odpowiednio pracowały-nie będą się tworzyć nowe kamienie(przynajmniej nie tak szybko) Odpowiedz Link Zgłoś
kalimera8 Re: kamica nerkowa 21.01.07, 01:19 Słuchajcie a co boli przy kamicy?Nerki?Pęcherz?Jak czesto? Pytam , bo mnie boli od jakis 2 lat cos po lewej stronie w podbrzuszu.Jak pada to bol sie wzmaga!Ginekologicznie podobno ok, lekarze nie widza zapalenia przydatków!Strasznie sie mecze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u-kochana Re: kamica nerkowa IP: 80.54.200.* 26.01.07, 11:49 nic nie boli, dopiero jak stak dostaniesz (rodzisz je) to boli nerka i promieniuje do jajnika Odpowiedz Link Zgłoś