kar

(4 wyniki)
  • jakie sa kary za prace na czarno w poszczegolnych krajach Europy?
  • Mma pytanie.6 lat temu probowalam przekroczyc granice mimo ze 3 miesiace wczesniej zostalam zlapana na nielegalnej pracy i dostalam tak zwanego misia.Dostalam wtedy 250 dm.kary,ktorej nie zaplacilam do dzis.Wiem ze misia mi anulowano,ale nie wiem co z kara,podobno jakies tam anulowali ale czy tego typu tez?Bardzo bym chciala wiedziec co mi ewentualnie grozi jeski kara nadal istnieje a kiedy bede przekraczac granico to do tego dojda,i co wtedy?czy moge zostac zatrzymana?jest to waz...
  • mam wiadomości z pierwszej ręki,że te osoby które nie płacą podatku do Urzędu Skarbowego w Polsce pracując w Anglii zostaną już zatrzymane przy wjeździe do Polski(na lotnisku albo na granicy niemieckiej przy odprawie paszportowej).Najgorsze jest to , że za każdy dzień miesiąc zwłoki jest 12% kary.I tak zarabiasz np. 1000 funtów na miesiąc w Anglii, to musisz oddać Urzędowi Skarbowemu około 300 funtów(bo jesteś w 3 progu podatkowym-zarabiasz ponad 6000zł to 30% podatku).W przypadku...
  • moze ktos wie jak to wyglada ze wzgledow oszczednosciowych kupuje 2 3 zone no 13 £ i pytanie czy tak jak z bus mozna koleja jezdzic na tym w 1 zone .bpo ja jezdze ale niewiem czy to niezakosztuje kiedys 20 kary help

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się