nowotwor

(8 wyników)
  • Witam, jak w temacie bede wdzieczna za kazde slowo, rade, opinie, coklowiek. Chcialam napisac na forum "Nowotowry..." jednak musze poczekac na zgode moderatorow. Chodzi o moja mame, niedawno miala wypalana nadzerke oraz robiona cytologie (badania robi raz w roku) cytlogia wyszla II. Natomisat wycinek z tarczy szyjki wyslano do badania histopatologicznego. Przyszedl wynik i rozpoznanie : Erosio colli uteri. Konieczna kolposkopia z pobraniem dodatkowych wycinkow, takze z kanału.Operacje w...
  • I mama,i babcia chorowaly na hormonozalezny nowotwor piersi.Ja nie robilam badan genet ale wole dmuchac na zimne.Z tabletek zrezygnowalam bo pieerwsze lekarka powiedziala,ze raczej z ww wzgledow nie poleca a po drugie nie najlepiej sie po nich czulam.Lekarka proponuje mirene albo nuvaring.I tu pytanie:Czy dawki hormonow stosowanie miejscowo moga miec wplyw na rozwoj jakiegos swinstwa w piersi?
  • Witam wszystkich! Mam powazne pytanie, mam nadzieje znajde tu odpowiedz. Chodzi o moja babcie. Dzis odebrała wyniki mammografi i miała zaznaczona dalsza diagnostyke onkologiczna. Nic nie chce wiecej powiedziec, wiem tylko ja. Dopiero za dwa tygodnie jest umowiona na wizyte. Ale chciałam wiedzieć czy taka diagnoza to na 100% oznacza nowotwor? Czy moze jakies zmiany ktore wcale nie musza nim byc... Napiszcie jesli wiecie cos na ten temat. Bardzo prosze.
  • hej.. mam 34 lata..okolo 3 lata temu robilam usg piersi bylo OK.. pocieszcie mnie bo wybieram sie do lekarza niedlugo ale chyba zwariuje teraz.. czuje taki ucisk pod pacha lewa i piers mnie nie boli ale od czasu do czasu czuje ze z sutka wydobywa sie "woda" bo czuje mokra kropelke jak jestem bez stanika ale chodzac wstaniku na codzien nie jestem w stanie wyczuc kiedy i od kiedy to mam. w piersiach nie czuje zadnego zgrubienia guzka itd itd...czy ...
  • jesli nie jest dziedziczny, to co moze byc przyczyna jego powstania?? obawiam sie, ze moge miec....jeszcze nie wiem, nie bylam u lekarza, ale wyczuwam ogromny guz:(
  • Mam pytanie - czy tabletki zwiekszaja ryzyko wystapienia nowotworu piersi u kobiet? W mojej rodzinie bylo niestety kilka przypadkow nowotworow (takze piersi - wlacznie z moja mama). Ja tez mam guzek w piersi (wlasciwie to stwardnienie, USG i badania nic nie wykazaly, mam to po prostu miec pod kontrola). Moj ginekolog uwaza, ze nie powinnam z tego powodu brac pigulki. Mam stalego chlopaka i zadne inne metody nie daja mi pewnosci, mam 20 lat, wiec nie moge stosowac np. spirali i ni...
  • Jak go wykryc? jakie badanie jest w pełni skuteczne?
  • Bardzo proszę panią doktor o rozszyfrowanie tego rozpoznania: carcinoma basocellulare. Moja mama ma taki właśnie wynik badania - nie chce mi jednak powiedzieć co to oznacza, a moja znajomośc łaciny okazała się niewystarczająca. Bardzo dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się