Forum   okulary

okulary

(4 wyniki)
  • Czy małe dziecko-2 lata- może nosić okulary przeciwsłoneczne? Słyszałam różne opinie. Czy są jakieś przeciw skazania?
  • Witam! Dostałem właśnie recepte na zakup środka pomocniczego w postaci okularów. Wada wprawdzie niewielka (-0,7), ale chyba sobie sprawię szkła. Tyle, że jestem lajkonikiem w tym temacie. Ile zapłacę za znizkowe szkła i za oprawki. Te ostatnie, to już wiem że mogą być w różnych cenach. Interesują mnie tanie metalowe oprawki. Zatem ile proponujecie zabrać w portfelu do optyka? Z góry dziekuję za odpowiedzi.
  • Witam po raz pierwszy Wszystkich Uczestników Forum, mam pytanie w związku z moją nieco nietypową wadą wzroku, a może zaglądają tu również okuliści. Otóż badania w gabinetach okulistycznych wskazują na następującą wadę: OL: -5,5 bez cylindra OP: 0 do 0,50 (ta druga wartość ostatnio się pojawiła, ale w badaniu empirycznym) cylinder 1,25 Wiem, że tak duża różnica kwalifikowałaby mnie do zabiegu laserowej korekcji jednego oka, lecz niestety cierpię od dziecka na chorobę autoimmunologi...
  • Witam, mam taki problem: moje 7-o letnie dziecko trafiło do okulisty po badaniach przesiewowych w I klasie. Pani doktor po badaniu komputerowym stwierdziła, że dziecko powinno nosić do czytania i oglądania tv okulary +1,25 i +1 dioptrii. Ale mam wątpliwości czy rzeczywiście powinno je nosić. Nigdy nie zauważyłam, żeby synek miał problemy z czytaniem drobnym druczkiem albo żeby mrużył oczy przy czytaniu. Bardzo chciał nosić okulary stąd też moje wątpliwości czy badanie rzeczywiście ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się