-
witam
mam organizacyjne pytanie w czym podajecie na stół np. gołąbki, zrazy z sosem? porcja na 6-8 osób
moja mama zawsze narzeka, że nie ma do czego wyłożyć-to kupię pod choinkę:)))))
macie sprawdzone, "przetrenowane" naczynia?
-
Witanko. Szukam talerzy albo polmiskow, dzielonych na trzy czesci, nie musza
byc rowne. Boleslawiec robi tylko dzielone na 2 czesci. Widzieliscie gdzies
takie "trójniaczki"? Bede wdzieczna za info gdzie mozna je nabyc. Z gory
podzieka. Pa.
-
A właściwie na czym polega "rawierowatość" tego półmiska, bo że jest
to półmisek, to juz mi powiedziało google. I na grafice pokazało
całą masę półmisków w kształcie owalnym.
Ale dlaczego określane są jako rawier?
Będę wdzięczna za wyjaśnienie.
-
Witam na Waszym Forum.
Proszę o radę. Jutro przyjezdzają do mnie i mnie i męża w odwiedziny nasi
znajomi. Bardzo dobrzy znajomi. Przyjeżdżają po raz pierwszy na nasze nowe
mieszkanie.
Pytanie brzmi: Co zrobić na kolację.
Jesteśmy młodymi ludzmi. Mamy po 26 lat. Nie chciałbym robić kolacji w stylu
mojej mamy czyli wedlina na półmisku jajka z majonezem i pomidor z cebulką
ogórek.
a tylko takie cos mi przychodzi do głowy.
-
Chętnie bym zrobiła schab w galarecie, a jeszcze najlepiej taki ze śliwką i
morelką suszoną. OJ, pychotka. Ale jak żeby był soczysty i smaczny. Gargamelu
poradz. Już kilka Twoich przepisów robiłam i mam nadzieję, teraz, na pyszny
schabik w galarecie.