Forum   pieczarka

pieczarka

(342 wyniki)
  • Namoczyłam już suszone grzyby i zobaczyłam, że mam jeszcze 4 duże pieczarki. Zaczęłam szukać przepisów i wychodzi na to, że można ugotować albo zupę grzybową albo pieczarkową. Czy jeśli ugotuję grzybową i dodam podsmażone pieczarki z cebulą , to będzie źle? Proszę o radę.
  • Jak je przyrzadzic w [b] bardzo [/b] prosty sposob, bo wyrzucic nie chce ... Kiedys takie gotowalam, miala to byc zupa pieczarkowa, ale woda byla ciemna, wiec wyzelam je z wody i udusilam z cebula. Chetnie zrobilabym jednak zupe pieczarkowa, ale jak sie pozbyc tego czarnego koloru. Inne propozycje tez chetnie przyjme, aby tylko te pieczarki zuzytkowac ... Zaczelam tez gotowac biala fasole, taka nieduza. Zapomnialam ja namoczyc na noc. Czy mam zmienic wodepo zagotowaniu, czy ...
  • Dostałam 2 kg malutkich pieczarek i chcialabym przeznaczyc je na swieta tylko nie mam pojecia co z nich zrobic podpowiedzcie?
  • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19552428
  • Kupilam ostatnio brazowe pieczarki tak z wygladu ale o nazwie rozowe, myslalam, ze to takie normalne jak zawsze beda, ale zaskoczenie bylo totalne, zdecydowanie zwarte po obrobce i o smaku shitake, cos pysznego!!! Spotkaliscie juz takie u siebie? PS. zakupu dokonalam w lidlu, szukalam w innych duzych typu auchan czy leclerc, ale nawet nie wiedzieli o co mi chodzi:(
  • Witam, chcialabym zrobić tartę z pieczarkami i szynka, alę nie mam za bardzo pomysłu co mogłabym do tego dodać. Myślalam o cukini, ale nie wiem czy będzie pasować i czy w czasie pieczenia za dużo soku z niej nie wypłynie i ciasto za bardzo nie rozmięknie. Prosze o jakieś pomysły, z góry dziękuje :)
  • Ktoś używał? Różnią się w smaku od białych? Słyszałam, że podobno przypominają trochę grzyby leśne. Dziś kupiłam opakowanie i jutro chcę je wykorzystać do risotto, ale jestem też ciekawa Waszych opinii. I czy połączenie brązowych pieczarek i suszonych grzybów leśnych wydaje Wam się ok? Pozdrawiam!
  • mama przywiozła mi pieczarki. chciałam je zamarynować tyle że one są duze. czy mogę je pokroić na ćwiarki i wtedy zamarynować?
  • mało pomysłów. Słuchajcie mam sporą ilość pieczarek (średnie i małe) i tak się zastanawiam co by z nich zrobić dobrego:) Dzisiaj chcę zrobić pulpety w sosie pieczarkowym, no ale co dalej? Najlepiej coś, co mogłabym zawekować lub zamrozić. Z góry dziękuję za sugestie.
  • zeby byly zlociste,mnie zawsze wychodzi miekki szary kapcioch
  • czy surowe pieczarki można zamrozić?
  • kupiłam, bo były takie bialutkie i piękne, maleństwa. teraz patrzę na nie i zastanawiam się jak wykorzystać.... Help!
  • Mam pytanie, bede smazyc pieczarki i cebule. Zazwyczaj smazycie je oddzielnie, wrzucacie razem czy najpierw jedno a potem dodajecie drugie?
  • pewnie w każdym mieście było takie niepowtarzalne okienko do którego ciągnął się nieskończony ogonek po zapiekankę.... jak odtworzyć taki smak? macie jakieś patenty?
  • Bardzo prosze o jakiś amaczny przepisik na takie danie , kiedyś czytalam ale umknelo mi i nie pamietam dokladnie, wiem że też dawalo sie ser żólty chyba do srodka do zapiekania czy cos podobnego... Z góry dzięki za wszelkie info.
  • Jadłam takie kupne i były pyyyycha. Zrobiłabym chętnie sama, ale nie bardzo wiem, jak przygotować szpinak? Powinien być w liściach, ale co dalej konkretnie po rozmrożeniu z nim robić? Będę wdzięczna za rozjaśnienie w głowie :)
  • Witam. Zakupiłem wczoraj paczkowane pieczarki w "Biedronce". Trafiły oczywiście do lodówki. Dziś je wyciągam, aby zastosować do jakiegoś smakowitego celu, a tu nagle stwierdzam, że pojawiła się na nich nitkowata, biała pleśń. Pieczarki są jeszcze zamknięte, wyglądają na świeże, więc nie rozumiem, skąd ten nalot. Pytanie moje brzmi: czy ta lekka pleśń (która schodzi po umyciu) może być szkodliwa? Wygląda to, jak pleśniak biały - taka pajęczynka. Kurcze, trochę szkoda wyrzucić, więc jak k...
  • Ostatnio musiałam podsmażyć pieczarki, a nie lubię tego robić, bo: wrzucam pokrojone na patelnię z oliwą, a one zamiast się smażyć oczywiście duszą się we własnych sokach (mimo dużego ognia). Trzeba to odparować żeby cokolwiek zarumienić. Więc w akcie desperacji wrzuciłam ostatnio plasterki na suchą patelnię- rewelacja! Od razu zaczęły się rumienić- ach, ten zapach! No i nie rozciapały się. Polecam!
  • Filet z indyka w kostkę, pieczarki przesmażone z cebulą... No i co dalej, mam jeszcze przygotowaną paprykę pokrojoną, ew. kukurydza, groszek. Macie jakiś pomysł, jak to połączyć, ew, co do czego pasuje, tzn. tradycyjny gulasz, czy może da się zrobić coś innego, pomóżcie, proszę !!
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się