Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      test owulacyjny

test owulacyjny

(40 wyników)
    • Hej mam pytanie j/w tzn.kiedy najlepiej po miesiączce zrobić test owulacyjny tzn.po ilu dniach? czy np. w dniu pojawienia się śluzu? Jeśli na teście pojawią się dwie kreski tzn.że jest owulacja czy będzie? Jak to jest? Pomóżcie :(
    • Witam,od pewnego czasu staram sie o dziecko przy stwierdzonym PCO.Ginekolog polecil mi stosowanie testow owulacynych...Ja z kolei przeczytalam ,ze przy tym schorzeniu testy owulacyjne wychodza zawsze pozytywne mimo braku owulacji. Stad moje pytanie do dziewczyn z PCO,jakie sa Wasze doswiadczenia w stosowaniu testow owulacyjnych ? Pozdrawiam :)
    • witam :-) czy możliwe, aby owulacja miała miejsce w 12-14 dniu 29-30-dniowego cyklu? dzisiaj (12dc) wynik testu owu wyszedł pozytywnie, tzn. druga kreska po 5 min bardzo słaba, ale widoczna. po ok 15 min 2 wyraźne kreski.
    • Pytanie raczej do staraczek: 28 lipca z rana wyszedl mi pozytywny test owulacyjny: czyli ze owulacje powinnam miec za 24-36 h (wg ulotki przy tescie). Ale ja dopiero dzis czyli jakby nie bylo ponad 48 h po pozytywnym tescie czuje, bol owulacyjny i widze, ze mam plodny sluz? Czy jest cos takiego, ze test owu wychodzi pozytywnie ale jednak ta owulacja pojawia sie pozniej? U mnie byl stres i podroz. Ale to by znaczylo, ze te testy nie sa tak pewne jak pisza na ulotce, bo pisza, ze 99% pewn...
    • trzy nie pokazały nic (żadnych kresek), dwa zrobiłam rano w kolejnych dniach, wyszły dwie kreski, jednak nie wiem, czy wynik można uznać za wiarygodny. dlaczego nie powinno się robić testów z pierwszego porannego moczu, jak napisano w instrukcji?
    • Staram się o dziecko i żeby to przyspieszyć zaczęłam używać testów owulacyjnych, żeby ustalić kiedy będzie ta owulacja. I teraz mam pewne wątpliwości. W ten wtorek wieczorem wyszedł mi test pozytywny czyli że za 24-36 godzin będzie owulacja (środa wieczorem-czwartek rano) a potem komórka jajowa rusza w kierunku macicy i żyje podobno tylko 24 h. Ten wynik testu nie pokrywa sie z wynikami obserwacji mojego ciała, bo śluz płodny zaczął mi się dopiero w środę wieczorem i trwa do dziś (piąte...
    • Mam pytanie - chodzi o mojego mlodszego brata, bo cos mi sie wydaje, ze jego laska chce wrobic go w dziecko a on wierzy w glupoty. Ale moze sie myle. Otoz wg niego jego laska nie bierze tabletek ale uzywa TESTOW OWULACYJNYCH jako antykoncepcji. Podobno w ten czwartek ten test wyszedl jej pozytywny i ona mu powiedziala, ze w ta niedziele to spokojnie moga wspolzyc. Ona mu mowi, ze niby te testy na 99 % sa pewne, nawet mu pokazywala jakies ulotki od tych testow. Naprawde mozna to tak obli...
    • Witam! Mam takie pytanie: niedawno odstawilam tabletki, teraz jestem w czasie drugiego cyklu po ich odstawieniu. Pierwszy cykl mial 27 dni, owulacja miala miejsce 13-ego dnia. Teraz jest 14 dzien cyklu, a owulacji nie ma :(( test owulacyjny robie od 10 dnia i nic nie wykazuje, druga kreseczka jest bardzo blada. Czy jest szansa, ze owulacja jeszcze nadejdzie?? Czy mozliwe jest, zeby sie przesunela? Bardzo prosze o pomoc, staramy sie o Dzidziusia, a nie ma najwazniejszego punkt...
    • Od pewnego czasu korzystam z testów owulacyjnych,zawsze w połowie cyklu mam pozytywny wynik,czyli niby wszystko o.k. Niepokoję się jednak czy są one wiarygodne i dlatego chciałam zapytać o Wasze doświadczenia ? Głównie chodzi mi o to ,czy któraś z Was się na nich zawiodła tzn. mimo braku owulacji miała pozytywny wynik testu ? Pozdrawiam
    • czy sprawdzi sie na krotka mete?
    • Czy zdarzyło sie komuś że test błędnie pokazał wynik. Chodzi mi o to czy test może sie mylić? Planuje kolejną ciążę.Zrobiłam test na próbę ok 9 dnia cyklu. Wynik był pozytywny. Czyli wg instrukcji za 24 godz. powinna nastąpic owulacja. czy to możliwe tak szybko? Dodam że mam 28 dniowe cykle.
    • Napiszcie proszę: 1. Jaki jest najlepszy test owulacyjny? 2. Ile kosztuje? 3. Czy za tę cenę nabywa się test tylko na 1 miesiąc, czy jest ich więcej w opakowaniu? Pozdrawiam
    • Mam pytanie. Jesli od 3 dni mialam na nich dwie grube kreski, a dzisiaj juz nie mam, tzn,ze wlasnie pekl mi pecherzyk? Bo nie wiem czy dobrze pamietam, ale jak peka pecherzyk spada gwaltowanie poziom hormonu, ktory ten test wykrywa. Zalozmy, ze dzisiaj to mialo miejsce...to wlasciwie dzisiaj jest moj szczyt tak?? Sluz sie zgadza, jest plodny, ale jest takie cos jak szczyt owulacyjny i nie wiem czy dobrze to rozumiem.
    • Czy ktoś używał? Sprawdzają się?
    • Czy mozecie mi powiedziec jak one dzialaja, czy jak sie kupuje w aptece to sa jednorazowe na jeden dzien czy na caly cykl? I jak sie ich uzywa?
    • Drogie Koleżanki, Poradźcie, gdzie w Warszawie można kupić test owulacyjny. Najchętniej opakowanie na 5 dni. (Cena?) Pan Doktor kazał mi zrobić, a w aptekach robią dziwne miny i słyszę teksty typu: "U nas TAKICH rzeczy nie ma!" Może Wy mi pomożecie. Pozdrawiam
    • Czy one sa w ogóle wiarygodne? Robiłam test i jednego dnia wyszedł mi kompletnie blady a już następnego ciemna krecha (troche dziwne chyba najpierw powinna byc troche blada bo kiedyś tak to własnie narastało) no i zgodnie z ulotka owu ma przyjśc w ciągu 48 godzin ale mi się to kompletnie nie zgadza z terminem @ bo wg niej (mam faze lutealna ksiązkowa 14 dni) owu była jednak ze 3 dni później. Dlaczego tak wyszło?? Test 1 raz robiłam w ciagu dnia a drugi raz z ta ciemną krecha rano po wst...
    • Witam, mam pytanie odnosnie najlepszej pory na robienie tego typu testow. I jeszcze jedno: czy w momencie wystapienia owulacji (kiedy jajeczko zostaje uwolnione) wykaza one jeszcze wysoki poziom LH czy juz nie?
    • proszę mi powiedzieć co oznacza trochę słabsza linia wyniku od linii kontrolnej. Robiłam test 3 krotnie za pierwszym razem nie było żadnej linii, potem pojawiła sie wyraźna linia ale troszkę słabsza od linii kontrolnej, za trzecim razem linia była mocniejsza niż linia kontrolna. Test clearplan nie wyjaśnia dokładnie czy linia wyniku troszkę słabsza od linii kontrolnej oznacza już wydzielanie LH - w takij sytuacji radzi tylko nadal wykonywać testy. Co oznacza więc ta troszkę sła...
    • Drogie dziewczyny, używałyście kiedykolwiek tego testu? Na czym polega jego działanie? W jaki sposób uzyskuje się wynik? Może znacie też przybliżoną cenę. Atlantis
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się