Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      uczelnia publiczna

uczelnia publiczna

(6 wyników)
    • [b]W bieżącym roku mija 20 lat od powstania uczelni niepublicznych w Polsce. 23 i 24 września br. w Warszawie odbędą się centralne uroczystości związane z jubileuszem. Do obchodów włączyła się Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi, która jest jedną z najstarszych (istnieje od 1993 r.) oraz największych uczelni niepublicznych w Polsce. Władze AHE wezmą udział w międzynarodowej konferencji oraz w Jubileuszowej Inauguracji Roku Akademickiego Uczelni Niepublicznych pod honorowym pa...
    • Zaoczne będą droższe Uczelnie publiczne podwyższą czesne nawet o 800 zł za semestr nauki na studiach wieczorowych Od 1 stycznia 2007 r. szkoły państwowe nie będą otrzymywać dotacji na studia niestacjonarne Na płatnych studiach uczy się ponad pół miliona osób, czyli prawie 40 proc. wszystkich studentów Studenci poznańskiej Akademii Wychowania Fizycznego od października za semestr nauki zapłacą o 500 zł więcej. Z kolei na studiach pierwszego stopnia na Wydziale Inżynierii ...
    • Porejestrowałem się na trzech uczelniach i na żaden z kierunków się nie dostałe. Wprawdzie jestem dość wysoko na listach rezerwowych, ale wolałbym się jeszcze ubezpieczyć. Czy na jakichś uczelniach jeszcze mogę się rejestrować?
    • Zawieszenie uprawnień w uczelniach publicznych W związku z negatywnymi ocenami jakości kształcenia, sformułowanymi przez Państwową Komisję Akredytacyjną, Minister Edukacji Narodowej i Sportu - na podstawie art. 4b ust. 4 i 5 ustawy z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 65, poz. 385, z późn. zm.) podjął następujące decyzje: - w dniu 28.03.2003 r. podjął decyzję zawieszającą Uniwersytetowi Rzeszowskiemu uprawnienie do prowadzenia studiów magisterskich na k...
    • nie zaliczyłam przedmiotu - matematyki i chca mnie skreslic z listy. Uczelnia niepubliczna. Co robic? tylko prosze mi nie pisac, ze jak niepubliczna to zapłacę i przejde, bo to nieprawda.
    • SĄ NATOMIAST UCZELNIE NIEPUBLICZNE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się