wojsko

(3 wyniki)
  • 12 lipca ukończyłem studia licencjackie rozpoczęte w roku akademickim 2002/2003. Rok wcześniej także studia licencjackie ukończył mój brachol-zgłosił się na WKU a tam mówią mu że zostaje przeniesiony do rezerwy.Dzisiaj byłem na WKU i zostałem przeznaczony do odbycia długotrwałego przeszkolenia wojskowego 3-miesięcznego!!Ogólnie zdziwiłem się bo myślałem że także mnie czeka rezerwa, pani odpowiedziała mi na to że o rok za późno poszedłem na studia-w ciągu 18 miesięcy mogą a nie muszą prz...
  • Zamierzam wybrać się do Anglii nie mając uregulowanego stosunku do służby wojskowej. Kończę bowiem studia i od razu wyjeżdżam do Anglii (do pracy, na jakieś pół roku). Przypuszczam, że WKU nie zdąży mi nic przysłać (wezwania na szkolenie/przenieść do rezerwy). Czy wiele ryzykuję wyjeżdżająć w takiej sytuacji?
  • W czerwcu kończę szkołę i chcę wyjechać na rok do Anglii. Zastanawia mnie tylko co zrobić ze sprawą wojska. Czy komuś zdarzyło się żeby ścigali was nawet za granicą z powodu nieodbytej służby? Znam dobrze angielski ale nie mam ochoty iść na żadne studia za granicą. Co propunujecie mi zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się