Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      zapiekanka

zapiekanka

(10 wyników)
    • To troche jak zapiekanko-tarta. Ja polecam zapiekankę z pieczarkami. Wystarczy mieć kostkę rosołową, ziemniaki (niecały kilogram), ząbek czosnku, 2 łyżki masła, śmietanę, jajko, 150 g startego żółtego sera, przyprawy. A tutaj jest cały .
    • Ciekawy przepis z ,,solonym łosiem" :)
    • Polecam! Ja troche zmienilam przepis, dodalam oberzyne a zamiast cukini uzylam mlode kabaczki.Ale jak ktos woli to moze trzymac sie scisle przepisu. Zmniejszylam rowniez ilosc ziemniakow ( 3 malej wielkosc)i nie uzylam w ogole maki.Wykorzystalam rowniez niskotluszczowy jogurt i ser aby obnizyc wartosc kaloryczna potrawy. Wyszla naprawde dobra,z fantastycznym aromatem i co najwazniejsze lekkostrawna.
    • Ja znam ten przepis troche inaczej: zupke z torebki nalezy wymieszac ze smietana i taka masa zalac filety i piec.
    • i mam rocznemu dziecku podać paprykę?
    • nie ma szans na to, że po 45 min. zapiekania ziemniaki bedą miekkie. radzę nieco je pogdotować wcześniej. sama to sprawdziłam
    • Ciekawi Ci wegetarianie jesli dodaja wedzony boczek. To chyba jakas nowosc w diecie wegetarianskiej :)
    • Też coś! Mi nawet czytać do końca się nie chce a co dopiero biegać po sklepach za tyloma składnikami (jako kobiecie pracującej i nie pasjonującej się przygotowywaniem jedzenia). To już schabowe z surówką i ziemniakami są prostsze (i tańsze).
    • Zrobiłem w twoją potrawę i dziękuje za dobrze napisany przepis, zrobiłem rodzinie na sobotni obiad i wszystkim smakowało
    • Zapiekanka super! Szczególnie ser dodaje smaku. Tylko ja, podczas smażenia szpinaku z cebulką, dodałam jeszcze czosnku.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się