Dodaj do ulubionych

Do MarudziK

07.02.04, 01:23
Cześć Marudzik,

Nie było Cię jakiś czas na forum, pamiętam, że pisałaś, że powiększa Ci się
rodzina, więc myślałam...Ciekawa jestem co z Twoim mieszkaniem? Jest jakiś
progres w aranżacjach? A firanki w salonie? Wiesz, pomyślałam sobie, że ten
link do Twojej strony ze zdjęciami trochę przepadł w ogólnej dyskusji i
jeżelibyś chciała, to może prześlij mi kilka fotek mieszkania, to umieszczę
je na naszej stronie. Masz przecież takie ładne mieszkanie, będzie okazja do
nowej dyskusji. Jeżeli oczywiście chcesz, to tylko moja propozycja.

pozdrawiam
magda
Obserwuj wątek
    • marudzik Re: Do MarudziK 07.02.04, 13:18
      Cześć Magda,
      Dzięki za pamięć. Bywam na forum, ale więcej czytam niż piszę. Rodzina jeszcze
      się nie powiększyła, ale w ciągu 2 mies. to nastąpi.
      Postęp w aranżacjach niewielki, bo i moje możliwości zrobienia jakichkolwiek
      zakupów w tej chwili marne, ale jednak jest. Mam już karnisze w pokoju
      dziennym, może to nie jest szczyt marzeń, ale to co było aktualnie w zasięgu
      moich możliwości (metalowe, jedna rurka). To co będzie na nich wisiało będzie
      tymczasowe, bo docelowe wolałabym dopasować do całego wystroju pokoju, a na
      razie nie ma tam ani docelowych mebli, ani nawet docelowego koloru ścian.
      Niestety, ten pokój musi poczekać.
      Przybyło też kilka praktycznych drobiazgów z Ikei do kuchni i łazienki, ale
      ukrytych (szufladki pod blatem stołu w kuchni, w szafce pojemnik na reklamówki,
      półeczki ukryte we wnęce za lodówką, w łazience półki nad pralką). Dzięki nim
      zniknęły z widoku zbędne rzeczy (korespondencja, puste słoiki, reklamówki,
      chemikalia), czyli to co szpeciło i przeszkadzało gdy było na wierzchu.
      W najbliższym czasie chciałabym zająć się pokojem dziecięcym, chyba rozpocznę
      nowy wątek na ten temat. Nie jest to taka prosta sprawa, bo pokoik jest mały,
      będzie dla dwójki dzieci i trzeba go urządzić tak, żeby była możliwość zmian
      stosownych do wieku. W tej chwili nie potrzeba tam dużo mebli, ale półki na
      książki i zabawki są potrzebne. Zastanawiam się też nad podwójnym łóżkiem albo
      samym materacem - pytałam o to na forum pl.soc.dzieci, ale jeszcze nie podjęłam
      decyzji. Idzie do mnie pocztą katalog mebelków sosnowych, które niedrogo można
      zamówić przez internet. W wolnej chwili podzielę się moimi pomysłami i zapytam
      o rady.
      Przyznam, że był moment, kiedy zniechęciłam się do pokazywania zdjęć i próśb o
      rady. Miałam wrażenie, że to wstyd pokazać coś co nie jest do końca urządzone,
      tymczasowe albo nie jest niepospolite. Mam zdjęcia wnęki w łazience, którą nie
      wiem jak zabudować, ale czuję że nie wypada pokazywać pralki i półek ze
      środkami czystości. Postaram się wybrać jakieś mniej wstydliwe fotki i prześlę
      do Ciebie. Nie obiecuję jednak, że to będzie bardzo szybko.
      Pozdrawiam,
      Marudzik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka