Dodaj do ulubionych

Szukam farby...

28.01.12, 13:35
Mam w łazience płytki z paradyża taranto - jasne i ciemne. Wymyśliłam sobie, że ściany pomaluję na: czerwień paprykową, lub jakiś zimny żółty kolor bądź fuksję..Kupiłam kilka próbek,ale póki co wszystkie nietrafione..Czy macie w tych barwach jakieś swoje ulubione kolory wg kodu ncs? góry bardzo dziękuję za odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • base02 Re: Szukam farby... 28.01.12, 22:41
      Witam,
      Pani Magdo, myślę, że jeżeli chce Pani mieć "ostrą " łazienkę to czerwień będzie idealna NCS S 1080-R, jeżeli spokojniejszą to zdecydowanie fuksja np. NCS S 2060-R30B oczywiście wysztko zależy od tego w jaki sposób zaplanowała Pani ułożenie płytek. Może Pani np pomalować tylko jedną ścianę farbą czerwoną lub w kolorze fusji i do tego w tym samym odcieniu sufit, a do tego dodatki chodniczek, ręczniki w ów odcieniu, zapewniam, że efekt będzie zaskakujący.
      Z mojego doświadczenia polecam fuksję.
      Pozdrawiam
      Marta
      www.base02.pl
      • m_magda2011 Re: Szukam farby... 29.01.12, 14:22
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? A może podrzuci ktoś jeszcze kod ncs na ładną jasnoszarą farbę? Taką planuję w przedpokoju..Może być szary lekko wpadający ewentualnie w beż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka