aankaa no, wreszcie ... 09.06.04, 23:39 ale to kolejne wnętrze "niezamieszkałe" chyba że teraz taki "trend" - w kuchni widać tylko czajnik :P Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwojcik111 Re: no, wreszcie ... 10.06.04, 21:45 > ale to kolejne wnętrze "niezamieszkałe" > chyba że teraz taki "trend" - w kuchni widać tylko czajnik :P > Wnętrze jest jak najbardziej zamieszkałe, po prostu nie ma za wiele miejsca na blatach roboczych, więc nauczyliśmy się wszystko chować. Odpowiedz Link Zgłoś
amphetamyne link do strony pawelwojcik111 11.06.04, 13:03 Witam, czy ktoś może podac mi adres stronki ze zdjęciami ? Czy jest może w necie więcej takich zdjątek? Kupiłemmieszkanko, więc szukam na maxa pomysłów na zrobienie wnętrza. Pozdrawiam wszystkich:) Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylian Re: link do strony pawelwojcik111 11.06.04, 14:59 amphetamyne napisał: > Witam, czy ktoś może podac mi adres stronki ze zdjęciami ? Czy jest może w > necie więcej takich zdjątek? Kupiłemmieszkanko, więc szukam na maxa pomysłów na > > zrobienie wnętrza. > Pozdrawiam wszystkich:) > > Piotr Zdjęcia znajdziesz pod poniższym adresem: republika.pl/forum_aranzacja_wnetrz/_private/indeks_1.htm Ja też urządzałem mój staw i korzystałem ze strony, choć szkoda że kilka osób swoje fotki z niej zabrało (był taki jeden nawiedzony co wszystko krytykował). k Odpowiedz Link Zgłoś
melaska Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 10.06.04, 10:20 Meble kuchenne trochę inne niż wszystkie (nie czereśniowe;-), ale moim zdaniem nie za bardzo pasują do paneli. A może raczej panele do mebli;-) Pasowałyby mi jasne. Szkło na ścianie OK, tylko te śruby... psują cały efekt, powinny być delikatne, mało widoczne. No i stół jakiś taki z innej bajki. Krzesła to chyba tymczasowe?;-) Ogólnie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 10.06.04, 10:54 Podpisuję się pod tym co Melaska napisała i dorzucę jeszcze jeden grosik;)Nie pasuje mi ta osobno stojąca lodówka w dodatku na przeciw wejścia do kuchni-nie wygląda to za dobrze.Lepiej byłoby jakby stała tam gdzie teraz jest piekarnik i mikrofala,a piekarnik umieściłabym pod blatem-czasem trzeba zrezygnować z bardziej komfortowego rozwiązania.Ale być może,przy takiej małej powierzchni właściciel chciał mieć więcej szafek,chociaż wcale nie jest ich tak mało tak BTW. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 10.06.04, 16:46 A dla mnie zestawienie mebli z podłogą jest ok. W końcu jakaś inna kuchnia. >czasem trzeba zrezygnować z bardziej komfortowego rozwiązania. Dlaczego? Może niektórzy uważają, że mieszkanie jest PRZEDE WSZYSTKIM do mieszkania, a nie do wyglądania? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 10.06.04, 18:30 amused.to.death napisała: > >czasem trzeba zrezygnować z bardziej komfortowego rozwiązania. > > Dlaczego? Może niektórzy uważają, że mieszkanie jest PRZEDE WSZYSTKIM do mieszk > ania, a nie do wyglądania? Też się z tym zgadzam ale w kuchni występuje jeszcze pojęcie ergonomii i o to mi też chodziło-wygodniej po prostu byłoby gdyby lodówka stała w ciągu kuchennym a nie osobno w przeciwnym kącie.Tak byłoby IMO lepiej i nawet bardziej 'do mieszkania' i lepsze do oglądania;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwojcik111 Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 10.06.04, 21:57 dziuunia napisała: > Podpisuję się pod tym co Melaska napisała i dorzucę jeszcze jeden grosik;)Nie > pasuje mi ta osobno stojąca lodówka w dodatku na przeciw wejścia do kuchni- nie wygląda to za dobrze.Lepiej byłoby jakby stała tam gdzie teraz jest piekarnik i mikrofala,a piekarnik umieściłabym pod blatem-czasem trzeba zrezygnować z bardziej komfortowego rozwiązania.Ale być może,przy takiej małej powierzchni właściciel chciał mieć więcej szafek,chociaż wcale nie jest ich tak mało Lodówka w tym miejscu to jedyne (wg. nas) możliwe miejsce, zależało nam na uzyskaniu jak największej ilości szafek, gdyby kuchenka poszła pod blat nie mieli byśmy szuflad, nie mówiąc już o miejscu na mikrofalę, a tak oba te użądzenia znalazły się w miejscu przeważnie pustym. Jest przez to mało miejsca na blatach roboczych, ale to kwestia przyzwyczajenia. Ogólnie założenie było takie, że to ma być kuchnia do mieszkania. Nawet kolor ostatecznie się zmienił, bo miały być bardziej niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwojcik111 Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 10.06.04, 21:51 melaska napisała: > Meble kuchenne trochę inne niż wszystkie (nie czereśniowe;-), ale moim zdaniem > nie za bardzo pasują do paneli. A może raczej panele do mebli;-) Pasowałyby mi > jasne. Panele są takie, ponieważ ułożone są w całym mieszkaniu i nie chcieliśmy robić każdego pomieszczenia w innym kolorze, poza tym są układane jednym ciągiem bez progu. > Szkło na ścianie OK, tylko te śruby... psują cały efekt, powinny być delikatne,mało widoczne. Mało widoczne, technicznie nie do zrobienia, to co widać to nie śruby, a ozdobne, toczone ze stali kapselki zakrywające łby śrub. > No i stół jakiś taki z innej bajki. Krzesła to chyba tymczasowe?;-) Stół być może z innej bajki, miał być początkowo ze szklanym blatem, ale baliśmy się o jego wytrzymałość. Ogólnie założenie było takie, żeby można było taki stół rozkładać (w razie imprez), a ten z 90 cm rozkłada się do 180, a jedyny kolor jaki był zbliżony to jedynie wiśnia. > Ogólnie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Pytanie o podłogę 11.06.04, 11:24 Proszę napisz, jaka to jest podłoga, z czego zrobiona, gdzie kupiona, jaka jest jej cena? Bardzo mi się podoba! Gratuluję wyboru. Z góry dzięki za info. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwojcik111 Re: Pytanie o podłogę 11.06.04, 11:58 mejbi napisała: > Proszę napisz, jaka to jest podłoga, z czego zrobiona, gdzie kupiona, jaka jest > > jej cena? Bardzo mi się podoba! Gratuluję wyboru. > Z góry dzięki za info. > Pozdr Podłoga to deska barlinecka Tali, kupiona na Bartyckiej w zeszłym roku. Ułożona jest w całym mieszkaniu, poza łazienką (tam są panele laminowane) i sprawuje się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka2 Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 11.06.04, 10:29 W koncu kuchnia INNA niz wszystkie:-). Podloga jest bardzo ladna, a meble pasuja do niej jak "ulał":-). Ta kuchnia pokazuje indywidualizm mieszkancow oraz to, ze wlasciciele nie lubia "sklepowych" rozwiazan. I chociaz ja osobiscie nie lubie szkla to w tej kuchni jest ono OK. Pozdrawiam zetka Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwojcik111 Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 11.06.04, 12:06 zetka2 napisała: > W koncu kuchnia INNA niz wszystkie:-). > Podloga jest bardzo ladna, a meble pasuja do niej jak "ulał":-). > Ta kuchnia pokazuje indywidualizm mieszkancow oraz to, ze wlasciciele nie lubia "sklepowych" rozwiazan. > I chociaz ja osobiscie nie lubie szkla to w tej kuchni jest ono OK. > > Pozdrawiam > zetka Dziękuję bardzo, meble to klasyczna IKEA wymyślona i złożona samodzielnie, Chcieliśmy zimnej, czystej kuchni, którą ociepliliśmy trochę drewnianą podłogą, mam nadzieję, że nam się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
beatam Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 16.06.04, 09:09 A ja mam pytanie: jakiej grubości sa te tafle szkła zamiast glazury i jaki +/- jest koszt takiego rozwiązania? Pozdrawiam, Beata PS. Szukam czegoś praktycznego na ścianę nad blatem, meble już mam. Raczej nie glazura, bo kuchnia połączona z pokojem w całości. Może cos polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelwojcik111 Re: Nowe zdjęcia Pawelwojcik111 z 9.06.04 na stro 20.06.04, 18:46 Szkło ma 6,1 mm grubości, natomiast koszt wychodził około 120 za m2. Odpowiedz Link Zgłoś