Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Korzystacie z usług/produktów swojej firmy

IP: 217.153.195.* 11.04.08, 09:49
    Wiadomo, że niektórzy jak pracownicy energetyki, wodociągów, komunikacji muszą
    - inaczej się nie da.
    Inni nie mogą bo rzeczy specjalistyczne i nie potrzebują np walca

ale wszyscy pozostali mają wybór mogą skorzystać lub nie

tak mnie naszło bo ostatnio wódz zdziwił się, że już lata pracuję a jeszcze
    nie skorzystałem z tego co firma oferuje

Obserwuj wątek
      • shaolinka Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 12.04.08, 16:37
        Ja wiem, że pracownicy pewnej firmy produkującej soki owocowe, na zebraniach
        zarządu, imprezach integracyjnych i innych spotkaniach - piją wszystko, tylko
        nie te soki. Pewnie mają świadomość, jakie świństwa tam dodają. hehe.
        • tetlian Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 15.04.08, 18:54
          Znajomy informatyk pracujący w banku ma konto w zupełnie innym banku niż
          pracuje. Mówi przy tym, że ma nadzieję, że tylko w jego banku system
          informatyczny jest tak nieodpowiedzialnie zarządzany i małobezpieczny :)
          • Gość: citi czy to citybank IP: *.limes.com.pl 15.04.08, 19:46
            czy to citibanku piszesz ?
          • Gość: adellante Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: 80.50.249.* 16.04.08, 11:26
            Jak zwykle wypowiedzi :" bo ja słyszałam..., bo mój znajomy.... bo ja znam kogoś
            któ powiedział...."
            Nic dziwnego ze ludzie uważaja "internautów" za szarą masę która nie potrafi
            samodzielnie mysleć.

Wracajac do tematu korzystam z produktów mojej firmy, wiekszość z Was tez z nich
            korzysta.
          • zbukov Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 14.10.08, 13:30
            kiedy byłem pracownikiem banku korzystałem z jego usług - po pierwsze, bo
            wiedziałem co i kiedy może się sypnąć. zdarzało się, że nie mogąc wypłacić
            gotówki z bankomatu spokojnie czekałem aż przyczyna, która spowodowała
            przeciążenie systemu po prostu zniknie (np. zakończy się sesja Elixir). krótko
            mówiąc - w innych bankach byle konsultant mógłby mi wcisnąć dowolny kit, którego
            nie miałbym jak zweryfikować, "u siebie" wiedziałem co i jak działa, co może się
            sypnąć i co w takiej sytuacji mam robić.
            jeśli chodzi o sam topic, to korzystam też z wyrobów spożywczych produkowanych
            przez firmę, w której pracują moi rodzice - wiem, że są wysokiej jakości,
            produkowane przy zachowaniu wysokich standardów, poza tym w jakiś tam sposób
            wspieram ludzi z mojego rodzinnego miasta, którzy pracują w tym zakładzie.
        • Gość: burdel tata Pracuję w domku publicznym... IP: *.tktelekom.pl 15.04.08, 21:06
          ... i korzystam z usług moich dziewczynek
        • olcia.kaktus Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 16.04.08, 10:38
          Znam kierownika produkcji pewnej firmy produkującej soki, który pracuje tam od 6
          lat i od tego czasu nie pije soków wogóle ;P
          • tepetoja owszem - od 20 lat jeździmy samochodami 16.04.08, 11:02
            marki Fiat lub Alfa Romeo bo mamy 30% obniżki a i serwis i dostęp do części
            zamiennych ułatwiony.
            Dzięki temu zwykle nie jeżdziliśmy samochodem starszym niż 3 lata - zawsze było
            łatwo wymienić na nowe.
            • Gość: surREvival Re: owszem - od 20 lat jeździmy samochodami IP: 123.111.230.* 02.11.08, 14:18
              Te 30% znizki to tak akurat na czesci zamienne do tych samochodow na rok ich
              eksploatacji :D
          • wypasiona_foczka Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 17.04.08, 17:02
            Czy te soki to jakaś "urban legend" jest? Co chwilę ktoś zna kogoś, kto nie pije soków, które sam produkuje.
            To taka historia jak o muzułmaninie w metrze warszawskim (btw. londyńskim też i pewnie równiez kilku innych), który ponoc powiadział znajomemu znajomego by tego i tego dnia do metra nie wsiadał... hehehe
            I zawsze opowiadajaca taką urban historię osoba zarzeka się, że jej znajomy zna człowieka który takich cudów doświadczył.
            ---
            "Trzeba żyć tu by wiedzieć, co dosłownie jest co noc
            Gdy samochody płoną, latarnie gasną,
            Los przypadkowych pieszych łapie za gardło.
            Ten świat jest pułapką, tu nawet z nieba wrócę
            Ten świat to Bałuty, stąd nie da się uciec..."
            • zwierze_futerkowe Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 02.07.08, 15:34
              Nie wiem jak to jest z sokami, ale lat temu wieeeeele postanowiłam zarobić sobie
              na wakacje i zatrudniłam się sezonowo w przetwórni owocowej. Od tamtej pory nie
              biorę do ust kupnych dżemów.
              • pancwynar Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 22.10.08, 14:37
                ja za dawnych czasów pracowałem w dużej hurtownii rolnej
                i pamiętając co zabierali: producenci dżemów i soków, piekarze,
                sprzedawcy z różnych 'foodów' etc.
                dziekuję b. za wszelkie przetwory i masówkę
      • Gość: karo nie IP: *.chello.pl 13.04.08, 13:16
        pracuję w branży usługowej i nie korzystam, wystarczy mi, że mam do czynienia z
        tym wszystkim w pracy
        • zza_sciany Re: tak 13.04.08, 17:37
          tak, czytam to co wydaje mój wydawca, a ze to bardzo przyzwoite
          pisma, polecam innym gratis poza godzinami pracy:)
          • lethargica Re: tak 14.04.08, 19:01
            A ja akurat nie czytuję tego, co wydaje mój wydawca, bo to straszny chłam ;-)
            • Gość: Marek Korzystam i rekomenduje znajomym IP: 212.160.172.* 15.04.08, 15:35
              Jestem zadowolony z usług świadczonych przez firmę, która mnie
              zatrudnia i polecam je znajomym
            • Gość: kk Re: tak IP: *.chello.pl 15.04.08, 22:39
              a ja oglądam dokładnie połowę tego, co nadaje mój nadawca, bo druga połowa to
              rzeczywiście chłam
      • Gość: ja Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.polgeol.pl 15.04.08, 15:40
        Generalnie mogłabym korzystać z usług mojej firmy, ale ponieważ mam
        stracha to tego nie robie.
      • Gość: marco Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:50
        pracuje w Sant'Agata w Italii w fabryce samochodow Lamborghini i owszem korzystam z wyrobu swojej firmy.
        • Gość: ździsława Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.poly.edu 15.04.08, 15:54
          A ja pracuję w agencji towarzyskiej i korzystam z usług mojej firmy
          błeee
        • Gość: m Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:52
          HEh a myślałem, że TPSA i neostrada to France Telecom a nie Italia Telecom.
          • Gość: marco Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 22:18
            aktualnie jestem w polsce, nie wiem co chciales udowodnic.
      • Gość: kra Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 16:00
        Pracuję w szpitalu psychiatrycznym... Jeszcze nie korzystałam ;-)
      • Gość: wujek Lu Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.volkswagen.de 15.04.08, 16:06
        Korzystam. Mam w domu trzy sztuki kolejnych generacji. Takie hobby...
      • Gość: hehe "swoje firmy" hehehhe IP: 62.233.204.* 15.04.08, 16:33
        Swoja firmę to Ty będziesz mieć jak ją sobie założysz.
        Jak pracujesz u kogoś to jest to firma, w której pracujesz.
        • snorri696 Re: "swoje firmy" hehehhe 15.04.08, 18:15
          Dobrze, że ludzie utożsamiają się z firmą dla której pracują. To może jest
          dziwne, ale oznacza, że mają motywację by ją rozwijać i nie działać na jej
          niekorzyść.
        • Gość: egon twoja żona (albo mąż) ma z tobą porobione IP: *.chello.pl 16.04.08, 18:03
          chyba, że takie czepianie się jest tym co w tobie kocha

• ideefiks Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 15.04.08, 16:34
        tak.
      • Gość: miłka Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 18:04
        pracuję w firmie zajmującej się techniką grzewczą, kiedy budowalam
        dom wódz dał mi SPORE rabaty na urządzenia i robociznę. Moją firmę
        polecam dalej
      • snorri696 Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 15.04.08, 18:17
        Tak, pracuję w firmie sektora IT i czasami jak mam potrzebę kupić jakąś zabawkę
        to kupuję od swojej firmy. Wychodzi od 10 do 30% taniej, a sprzęt jest jednym z
        najlepszych na rynku.
      • Gość: usmiecham-sie Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.fdk.airbites.pl 15.04.08, 19:18
        Moja znajoma w swojej firmie odpowiedzialna jest za reklamę produktow. Pracowala w roznych firmach i twierdzi, że nie moglaby pracowac w firmie, której produktow nie uzywalaby. Pracowala np. w firmie zajmujacej sie slodyczami i istotnie przez pewnien czas mozna u niej bylo spotkac slodycze marki X. Miala mozliwosc objecia posady w firmie produkujacej wedliny, ale że ich nie lubi - nie przyjela jej. Teraz pracuje w fabryce Unimila :)
        • Gość: azja Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.08, 15:56
          w Dupczycach? ;-)
      • ice_ice Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 15.04.08, 19:32
        Pracuję w firmie, która produkuje kosmetyki pod zamówienia wielkich koncernów
        kosmetycznych i chociaż bardzo bym chciała, to po prostu sie nie da - zazwyczaj.
        Zleceniodawcy nie dają zgody :) Te kilka firm, które się zgodziły na sprzedaż w
        sklepiku zakładowym - to już ich produktów, tych samych zapachów po roku pracy
        mam po dziurki w nosie ;)

Ale na początku byłam zafascynowana i zostawiałam w sklepiku małą fortunę;)
      • Gość: piwo_wieczorem Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.106.192.213.cable.satra.pl 15.04.08, 19:37
        Pracuję w firmie usług IT i od szefa mamy PRIKAZ żeby używać produktów
        konkurencji i podpatrywać nowe trendy, pomysły itp ;)
        • piedrole Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 15.04.08, 20:31
          eeee, ja nie mam jak korzystac
      • Gość: ania Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.pp.htv.fi 15.04.08, 20:34
        Tak, mam ich telefon bo robia najlepsze. ;)
      • Gość: wik pekao - NIE IP: *.chello.pl 15.04.08, 21:04
        Konto, fundusze przed fuzją w BPH tak, po fuzji w pekao "żenada" "kpina" to mało powiedziane. Nic tu nie działa, a pracownicy - 3/4 to panie Jadzie, które nie umieją tabelki w excelu zrobić! A Bielecki dostaje nagrodę pracodawca roku, śmiechu warte! Nigdy w życiu!
      • Gość: urzędnik Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 21:47
        tak - pracuję w Ministerstwie Środowiska - oddycham powietrzem,
        które chronię itp
      • Gość: sabbatha Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.chello.pl 16.04.08, 01:20
        tak. jadam niestety w mc donalds.
      • chudymisio Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 16.04.08, 01:34
        Ja mam sprzęcior ze swojej poprzedniej firmy, bo zapłaciłem jakieś 20% wartości
        rynkowej.
        Tym sposobem, fajnie by było pracować w "fabryce mieszkań" ;)
      • Gość: she Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: 213.25.143.* 16.04.08, 08:39
        ja pracuje w branzy alkoholowej... Korzystam :D
        • Gość: ja Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: 204.104.55.* 16.04.08, 09:15
          Pracowalam w firmie produkujacej telefony komorkowe, kazdy z nas mial sluzbowy,
          aby moc je lepiej poznac. Do tej pory jesli staje przed wyborem kupna telefonu
          zawsze wybieram ta firme, zreszta to lider na rynku. Pozdrawiam
      • zdzisiek_2 Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 16.04.08, 11:57
        Piszę oprogramowanie dla banków. Staram się ich potem unikać :-)
        • kamatas Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 02.07.08, 13:55
          No to niezłą sobie reklamę wystawiasz:)
      • Gość: m Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:12
        Pracuję w TPSA ale abonament i internet mam w Tele2 ;)
        • Gość: Robert Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: 212.160.172.* 16.04.08, 12:42
          Witam,

Jak wyzej ale internet mam w TP - zniżka pracownicza i wychodzi taniej niz konkurencja na lokalnym rynku.
      • bozy_wojownik Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy 16.04.08, 12:13
        tak, pracuję w restauracji (przynajmniej tego co jem jestem pewien)
      • Gość: anka Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.fdk.airbites.pl 16.04.08, 13:03
        W zasadzie to nie korzystam. Dzięki pracy wiem gdzie pewne rzeczy kupić w cenie
        hurtowej a nie tej po której sprzedaję w pracy.
        • tacomabelle tak, pracuję w Łuczniku Radom 16.04.08, 13:44
          i korzystam z produktów mojej firmy...:)))
        • Gość: gość Re: Korzystacie z usług/produktów swojej firmy IP: *.pg.com 16.04.08, 13:53
          Korzystam:) dostajemy do testowania i dzięki temu od trzech lat nie
          odwiedzam działu z kosmetykami i chemią w sklepach. Ale nawet jakbym
          nie dostawała to bym też używała, bo są po prostu dobre:)
      • Gość: Grabarz Nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 14:15
        • Gość: miszczu Jeszcze zdążysz IP: *.chello.pl 16.04.08, 18:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka