rafciu007 22.04.05, 02:14 Nie ma tam jeszcze nic z decoupage'em. Sprawdzałem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati_p Re: Dziewczyny, wrzucać decoupage na eBay :) 22.04.05, 07:30 polski ebay już działa, czy mówisz o innym? Odpowiedz Link
rafciu007 oczywiście, że mówię o polskim :))) 22.04.05, 08:05 Widziałem wczoraj, że działa. Co prawda jeszcze kuleje, ale zobaczymy co będzie dalej. Na razie wciąż wolę Allegro, jest przejrzyste i składnie skomponowane (wygląd strony). Odpowiedz Link
reni_aferka Re: oczywiście, że mówię o polskim :))) 22.04.05, 08:15 mam nadzieje ze sie poprawia .. Odpowiedz Link
kati_p Re: oczywiście, że mówię o polskim :))) 22.04.05, 08:26 zarejestrowałam się nie podoba mi się to, że nie ma tam żadnych informacji, ile kosztuje wystawienie, prowizja.. albo ja ich nie umiem znaleźć? Odpowiedz Link
rafciu007 na razie darmowe jest wystawianie :))) 22.04.05, 08:29 Na razie za darmo wysatwiasz co chcesz i ile chcesz ) Ale moim zdaniem powinno być info, jakie później będą opłaty, a tego nie ma na razie. Odpowiedz Link
pepe27 Re: oby tak było /nt :))) 22.04.05, 08:32 Ja wystawiam na niemieckim i niestety nie są małe, średnio zawsze ok 10 % wpływów ( w końcowym rozliczeniu). Odpowiedz Link
lola211 Re: link 22.04.05, 08:46 Wrzuccie linka, gdzie mozna sie zarejestrowac, bo ja próbowalam, ale nic z tego, strona do rejestracji mi sie nie otwiera.Moze nie tu szukalam, gdzie trzeba. Odpowiedz Link
jolasek77 rany rany... 22.04.05, 09:08 a z 1000 zl to az stowa ((( jakby np ktos sukienke slubna chcial sprzedac /// Odpowiedz Link
pepe27 Re: przegięcie, jak tak będzie :( /nt 22.04.05, 09:14 Z tego co wyliczyło wiele osob ( dane z cafe allegro) to u nas także oscyluje to między 7-9 % . Potwierdzam, mi też tak wychodzi. A więc w sumie pododnie. Odpowiedz Link
rafciu007 możliwe 22.04.05, 09:19 Po prostu jakoś na Allegro nigdy nie sprawdzam, ile mi dolicza na koniec )) Odpowiedz Link
loriaan Re: możliwe 22.04.05, 09:24 mysle, ze opłaty naalegro,samniej więcej podobne tylko w marketingowy sposób tak zakamuflowane ze wydają się o wiele mniejsze.. dopiero w rozliczeniu miesięcznym wychodzi , ze wcale tak małosobei nie biora Odpowiedz Link
mrouh Re: możliwe 22.04.05, 09:29 Ciekawe, czy dopisaliby nowa kategorię, gdyby ktos zgłosił, że chce w niej wystawiać? Bo nie widzę ani rękodzieła ani kosmetyków, a to moje dwie kategorie do przeglądania codziennego Odpowiedz Link
rafciu007 może dodadzą, ponieważ... 22.04.05, 09:37 ludzie mówią, że eBay'e zagraniczne mają więcej kategorii, tylko nasz jest taki okrojony, więc może jak wszystko zacznie działać jak należy, to będzie mnóstwo kategorii Odpowiedz Link
loriaan Re: Dziewczyny, wrzucać decoupage na eBay :) 22.04.05, 09:37 czy wam tez szwnkuje ta strona?? chyba sie im cos zawiesiło,próbowałamsię zarejestrowac, ale nie moze wyswietlic strony buu( chyba mnie tam nie chcą buahaha) Odpowiedz Link
rafciu007 nasza Dorota pierwsza z decoupage :) Brawo! :) 22.04.05, 09:44 O tutaj www.ebay.pl/viItem?ItemId=7317449178 Odpowiedz Link
dczeraniuk Re: nasza Dorota pierwsza z decoupage :) Brawo! : 22.04.05, 09:59 Oj, bo ja zaraz musze wszystko sprawdzic Jak sie juz zarejestrowalam, to musialam sprobowac jak sie wstawia aukcje . Odpowiedz Link
loriaan Re: nasza Dorota pierwsza z decoupage :) Brawo! : 22.04.05, 10:02 dorotka przeciera szlaki)) a wiesz moze jakie opłaty sa tam?? Odpowiedz Link
rafciu007 No i bardzo dobrze 22.04.05, 10:02 Przecież bije brawo, a nie nie mówię tego w złej wierze Ktoś musi przetrzeć szlaki (i przy okazji zgarniać pierwszych klientów) Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: No i bardzo dobrze 22.04.05, 11:40 masakra, co za żółw... Też nie mogę się zarejestrować, bo przy akceptacji wszystko się wysypuje, heh... Mam nadzieję, ze to chwilowe porażki.... Odpowiedz Link
magban22 oni dzisiaj pierwszy dzień 22.04.05, 13:31 słyszałam o tym dziś w radiu i pracuje powoli bo wszyscy naraz chcą się rejesterować...nieźle to wróży... Odpowiedz Link
rafciu007 w sumie działają do wczoraj... 22.04.05, 14:04 jakoś tak chyba koło 19-tej ruszyli nieoficjalnie i ja wczoraj się zarejestrowałem, gdy nie było tłoku )) Odpowiedz Link
magban22 Re: w sumie działają do wczoraj... 22.04.05, 17:03 a ja ciągle czekam na rejestreację, od rana Odpowiedz Link
loriaan Re: w sumie działają do wczoraj... 22.04.05, 18:11 spoko zaczyna juz działac .. społeczenstwo powychodziło z biur buahahha Odpowiedz Link
pokerowa Re: w sumie działają do wczoraj... 22.04.05, 19:19 Zarejestruj się na jakimkolwiek niepolskim. Dostęp jest jeden. Odpowiedz Link
bagatricks hmmmmm 22.04.05, 18:25 a ja uwazam ze nie ma co narzekac na ebay.JAk odkrylam to forum,to po latach buszowania na ebay weszlam na allegro.....to dopiero byla masakra,Rafal mowisz ze strona przejzysta???...hmmm ja uwazam ze to kwestia przyzwyczajenia.Nie poruszasz sie po ebayu tylko jestes przyswyczajowny do allegro dlatego wydaje ci sie pokrecone.No i oczywiscie ludziska dajcie troche czasu na rozkrecenie to musi potrwac proponuje zajzec na www.ebay.com to dopiero jest wybor kategorii )) mysle ze w polsce tez powstana nowe ale na wszyskto potrzeba czasu) a to co najbardziej mi sie podoba to forma platnosci- Pay Pal.Otwierasz konto i juz...to jest tak powiazane ze po wygraniu aukcji klikasz tylko i placisz za wszystko bez zbednego wstukiwania numeru karty tudziez wysylania kasy poczta.Mama nadzieje ze z czasem wprowadxa Pay Pal do Polski bo to jest nieziemska wygoda...to prawie tak jak konto bankowe)) no ja czekam z niecierpliwoscia i szczerze powiem ze jak juz ebay ruszy pelna para to nie wroze allegro dobrej przyszlosci))) Odpowiedz Link
lamarta Re: hmmmmm 22.04.05, 20:05 Też sie nie moge zarejestrować eh. Jakieś głupoty mi wychodzą podcas rejestracji, że nazwa uzytkownika lamarta jest juz zarezerwowana. Potem mnie wylogowało Odpowiedz Link
mrouh Re: hmmmmm 22.04.05, 20:17 Ja się przed momentem zarejestrowałam. Wprawdzie po wpisaniu danych osobowych itp. miałam komunikat, że "zasoby do których próbuję się dostać sa w tej chwili neidostępne" (co to za komunikat w ogóle???) , ale mail potwierdzajacy rejestrację przyszedł, razem z kodem i udało mi się wszystko dokończyć... dziiiwne... Odpowiedz Link
loriaan Re: nick lamarta jest zajęty, sprawdziłem :) /nt 22.04.05, 20:26 w koncu udało sie zalogować eh człowiek poczuł dreszczyk emocji hihi Odpowiedz Link
lamarta Re: nick lamarta jest zajęty, sprawdziłem :) /nt 22.04.05, 20:57 Rafał, a jak to zrobiłes? Bo ja wstukuje w wyszukiwarke lamarta i nic mi nie znajduje. Szkoda mi swojego nicka, bo juz sie do niego przyzwyczaiłam. No ale jak trzeba zmienić, to trudno;/ Odpowiedz Link
lamarta Re: nick lamarta jest zajęty, sprawdziłem :) /nt 22.04.05, 21:00 Oj, wyciofuje pytanie, juz znalazłam w spoleczności Kurcze, dziwnie, ze ktos zajął mój nick kochany;P I to ze Stanów Zjednoczonych ten niedobry człowiek jest Odpowiedz Link
rybk_a a do mnie mail nie przyszedł... 22.04.05, 21:18 czekam od kilku godzin i nic... co robić, przecież jak się 2 raz bedę próbowała zarejestrować, to wyjdzie, że już taki użytkownik istnieje... Odpowiedz Link
mrouh Re: a do mnie mail nie przyszedł... 22.04.05, 21:24 hmmm...poczekaj jeszcze troche, powinien przyjsc natychmiast (ja mam zawiadamiacza na yahoo, wiec wiem od razu, że przyszedł mail), ale może ruch jakis większy... albo zrobiłas błąd w adresie (zdarza się najlepszym). A jak nie, to napisać do nich trzeba, choć oni pewnie zasypani sa teraz Odpowiedz Link
pepe27 Re: nick lamarta jest zajęty, sprawdziłem :) /nt 22.04.05, 21:37 To nie musi byc ktoś ze Stanów- wystarczy, że logował się na amerykańskim ebayu, a wiele osób tak robiło. Ja zakładałam jedno konto na niemieckim i tam mam rejestrację. Odpowiedz Link
loriaan Re: Dziewczyny, wrzucać decoupage na eBay :) 22.04.05, 21:18 Niezależnie od tego, czy użytkownik występuje jako przedsiębiorca, czy też nie, do prowadzonej przezeń transakcji może się stosować podatek od towarów i usług oraz inne podatki. Na sprzedawcach spoczywa obowiązek uiszczenia wszystkich opłat związanych z korzystaniem z naszej usługi lub Witryny, a także wszystkich mających zastosowanie podatków. tak wyczytałam.. hmm Odpowiedz Link
leskapytka Re: Dziewczyny, wrzucać decoupage na eBay :) 22.04.05, 21:22 prowizja na ebay´u niemieckim wynosi 5% do tego trzeba dodac cene za wystawienie aukcji i za rozne dodatki Agnieszka Odpowiedz Link
jotkal1 Tu można sobie "kupić" komentarze.. 22.04.05, 23:57 Popatrzcie www.ebay.pl/listResults?browse=0&Query=komentarz&Submit=Znajd%C5% BA&SearchWorldWide=0 albo jeszcze lepiej www.ebay.pl/viItem?ItemId=7510503537 po prostu żenada - i to w"majestacie prawa", ponieważ ebay nie ponosi odpowiedzialności za wystawiane aukcje, nie sprawuje też nad nimi żadnej kontroli (w mysl regulaminu) - K Odpowiedz Link
rafciu007 to jest szczyt, a eBay ma Polskę w d... 23.04.05, 00:21 I niech mi nikt nie chrzani, że eBay się rozkręci. Po jakiego walca startuje taki niedorobiony, może i zagraniczne eBay są ok (a są), ale ten polski to kaszana. Czy tak trudno wszystko było dopracować przed wystartowaniem, bardzo nieudanym zresztą? A do tych patafianów co kupują komentarze, chyba sam się dołączę skoro nikt nic z tym nie robi, a formularza do zgłaszania naruszeń nie widzę. Odpowiedz Link
jotkal1 Oj ma, ma... 23.04.05, 00:57 Prawie w każdej kategorii (z tych, które przejrzałam) mozna sobie kupić komentarz - jak nie wprost, to w zakamuflowanej formie (wiele przedmiotów jest wyceniona na 1 grosz). A zgłosić nigdzie nie można, bo nie ma takiej opcji - K Odpowiedz Link
lamarta Re: Tu można sobie "kupić" komentarze.. 23.04.05, 08:06 Właśnie wczoraj to widziałam. Jest też możliwość kupienia buziek takich jak czy :p... Nom, ciekawe, ciekawe... Ja już zarejestrowana, udało się e końcu Odpowiedz Link
magban22 Re: Tu można sobie "kupić" komentarze.. 23.04.05, 09:21 Niestety, w każdej kategorii aż roi się od sprzedaży komentaży... jak tak dalej pójdzie i nikt nie zareaguje to to będzie kompletny niewypał, nikomu nie będzie można wierzyć smutne Ja zarejestrowałam się na nowo pod innym nickiem i od razu sie udalo Odpowiedz Link
rafciu007 Pozostaje nam sprawdzanie komentarzy 23.04.05, 14:26 Chyba jedyny sposób, na kupujących od nas to będzie przejrzenie ich komentarzy, za co każdy dostał, jak w wyniku aukcji "komentarz za komentarz" to zerwać kontakt z oszustem. Odpowiedz Link
magban22 ponoć to podpucha 23.04.05, 14:49 Przeczytałam u nich na forum, że to podpucha z tymi komentarzami i że wszystkich którzy je zakupili będą odrazu usuwać... oby to była prawda Odpowiedz Link