Dodaj do ulubionych

Haftgrund we Wrocławiu- gdzie?

21.05.05, 14:08
Wroclawianki, gdzie dostane ten klej? W Tel -penie nie ma i nie wiedza kiedy
bedzie, a pilnie potrzebuje(wczoraj próbowalam z wikolem i niestety, zalamka
w porównianiu z tym profesjonalnym).Dajcie znac, jak nie, to pozostanie mi
zakup przez net.
Obserwuj wątek
    • assik76 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 21.05.05, 14:31
      a patrzylas w ASP???nie wiem czy tam maja bo nigdy go nie kupowałam, kraki tam
      sa wiec moze i klej jest. Ja jestem bardzo zadowolona z wikolu, może go
      poprostu za słabo rozcieńczyłas?
      • lola211 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 21.05.05, 14:50
        Musze sie w koncu na ASP wybrac, bo nigdy tam jeszcze nie bylam w sklepie.Czy
        oni tam maja Nerchau? Co do wikolu- uzywalam do papieru decu i byl ok, wczoraj
        zas spróbowalam kleic serwetke.Wikol rozcienczylam , w róznych wariantach,
        mniej i bardziej- serwetka strasznie mi sie pomarszczyla, przy haftgrundzie nie
        mialam takich sensacji, przy bialku i owszem, ale ten wikol przebil
        wszystko.Serwetka momentalnie dostala zmarszczek, okropnosc.Zmyłam to,
        nakleilam ponownie motyw na bialko, ale jednak wole haftgrund.
        • assik76 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 21.05.05, 16:09
          W
          • assik76 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 21.05.05, 16:15
            ojej, enter wskoczyl..smile
            Wlaśnie wybieram sie tam w nastepnym tygodniu, by dowiedzieć sie o Narchaua,
            kupowałam tam Talensa i Maimeri (za pękający zaplaciłam 10zł!-nie wiem po ile w
            Tel Penie, bo ja z kolei tam nigdy nie bylam, ale wydaje mi sie to tanio!???)
            • lola211 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 21.05.05, 18:23
              Tanio, rezczywiscie, w Telpenie jakies 13,50 zł., z tego co pamietam.Zajrze w
              pon., moze i klej maja, oby..
              • assik76 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 21.05.05, 19:03
                jesli bedziesz w pon to daj prosze znać jak tam u nich z Narchauem.Dziękuje!
                • jamajka10 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 22.05.05, 02:08
                  Jeszcze jeden sklep z materiałami dla plastyków - na Jatkach. Nie wymieniacie
                  bo nie wiecie, czy on beeee jest ? Kiedyś był też- ale nie wiem czy jeszcze
                  istnieje- sklep z takimi rzeczami przy ulicy Kościuszki, na samym końcu, już
                  koło Krakowskiej.
                  pozdrawiam
                  • lola211 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 22.05.05, 08:58
                    Na Jatkach bylam kiedys, nie słyszeli tam ani o kleju ani o kraku 1
                    skladnikowym, 2 skladnikowy byl.
                    • barbaramilej Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 22.05.05, 20:56
                      Sklep był kiedyś na ul.Traugutta,nie istnieje od kilku lat,to była filia
                      sklepu"na Jatkach".Wszystkie artykuły na akademi są tańsze o jakieś 10-20% niż
                      w Tel-Penie.Macie tu dziewczyny nr.tel.34-38-031(wew.252) na akademię żebyście
                      nie musiały nie potrzebnie chodzić.pozdrawiam
                      • assik76 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 22.05.05, 20:57
                        Bardzo dziękujemy!!!
                      • jamajka10 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 22.05.05, 23:30
                        Owszem, na Traugutta był - zaraz za nim, przechodząc przez placyk do
                        Kościuszki,po lewej stronie, był drugi. Pewnie już nie istnieje.
    • lola211 Re: na Akademii kleju nie ma 23.05.05, 10:50
      Ani nic z Nerchau, dzwonilamsad(.
      • assik76 Re: na Akademii kleju nie ma 23.05.05, 12:15
        Bardzo dziekuje za informacje.
    • assik76 Re: Haftgrund we Wrocławiu- gdzie? 23.05.05, 12:35
      Jeśli Twoje zakupy w internecie nadal są aktualne, to proszę o kontakt,
      najlepiej na assik@o2.pl, mogłybysmy podzielic koszty.
      • lola211 Re: assik, napisalam 23.05.05, 14:06
        Bede zamawiac w Creativehobby, maja promocje na Haftgrund w duzym
        opakowaniu ,jak ktos chetny z Wrocławia to dajcie znac.
        • k_izydorczyk Re: assik, napisalam 23.05.05, 15:20
          Hej Lolu smile
          Z tego co wiem, we Wrocławiu poza Tel-Penem nie dostaniesz raczej tego kleju.
          Piszę raczej, bo kiedyś widziałam w Obi farby Nerchaua i kraka 1 składnikowego,
          ale haftgrundu nie było wtedy (to było jakiś czas temu, więc nie wiem jak jest
          teraz, a cen totalnie nie pamiętam). Poza tym w Koronie też było trochę
          produktów m.in. masa imitująca śnieg), ale też kleju nie było, w Auchanie to
          samo...
          Jak byś chciała mogę Cię poratować póki co Stamperią, mam klej Colla, 2 sztuki,
          więc jedną mogę odsprzedać, pojemność 200ml, cena 15,50, trochę uszkodzona
          etykieta, jest nieyżywany. Ale uprzedzam, że jest trochę rzadszy niż Nerchau smile
          Jakby co napisz na gazetowego smile
          Pozdrawiam
          • lola211 Re:Kasiu, napisalam na priv nt 23.05.05, 20:33
            • k_izydorczyk Już właśnie Ci odpisałam :) n/t 23.05.05, 22:13
        • sasanka21 mam nadzieję, 23.05.05, 16:50
          że za niedługo we Wrocławiu też już będzie można kupić.
          Szczegóły za jakiś czas smile

pozdrawia
          sasanka
          • assik76 moje wrażenia z rekonesansu dzisiejszego... 23.05.05, 19:08
            Przeszłam się dzisiaj do Tel Pena oraz na Jatki. Zabawnie bylo momentami...W
            Tel Penie byłam pierwszy raz. Spytałam o textilmedium Nerchaua - nie mają, mieć
            nie beda i nigdy nie mieli - brzmiała odpowiedz pani, a dodam tylko, ze Sasanka
            jakis czas temu tam go kupowała(!!!). Zaproponowano mi medium innej firmy.
            Haftgrundu brak. Zapytalam o Maimeri Patine bitum - pani zrobiła na mnie
            wielkie pytające oczy - brak. Medium laserunkowe do akryli, przez chwile
            zastanawiała sie o co chodzi, po podpowiedzi drugiej ekspedientki dostalam.
            Poza tym duuuuuży wybór farb i akcesoriów malarskich, ale chyba wolę sklepik
            przy ASP

Na Jatkach obsługa była bardziej zorientowana, ale produktow ww brak. No i
            pękający Maimeri kosztował...21zł!!!! Pani dodała: "jak
            wszedzie".....Uciekłam...
            • sasanka21 textil 23.05.05, 19:32
              tak jak opowiadałam, mam wrażenie, że ten textil medium wziął się tam chyba
              przez przypadek, bo widziałam tylko jeden raz i tylko tę jedną sztukę, co ją
              sobie z półki wzięłam i zapłaciłam za 250 ml - 6 zł!!! To musiał być
              przypadek smile))
              Taki prezent od losu.
              Potem juz go nie było a chodzę i zaglądam zawsze w to samo miejsce.
              Raz kiedyś pytałam o haftgrund to wskazano mi biały grunt Nerhau smile
              Ale na Jatkach Assik to chyba była jakaś promocja, bo jeszcze w listopadzie
              zeszłego roku za Maimeri chcieli 26 zł za buteleczkę - od tego czasu juz tam
              nie zaglądam.

• assik76 oooooo kurczeeeeeeeeeee................... 23.05.05, 20:06
                to ja myslałam, że oni przegieli z tym 21zł i nie sądzilam że mogło być
                gorzej...Ja też napewno tam juz nie zajże. Ach , farbe akrylowa Maimeri, która
                kupilam w Tel Penie za 14zł, mieli Na Jatkach za 17, ale to przy pękającym już
                nie tak wielka różnica...
                Sasanka napisałam do Ciebie na gazetowego!
                • sasanka21 Do Asi - odpisałam :) /nt 23.05.05, 20:18
              • barbaramilej Re: textil 23.05.05, 21:39
                Drogie dziewczyny od pań w Tel-penie niczego się nigdy nie dowiecie,kupuję tam
                od kilkunastu lat.Czasami coś mają ale same nie wiedzą do czego to służy,mój
                sprawdzony spośob:trzeba prosić o wzornik kolorów i katalog wyrobów danej firmy
                (w większości są opisy do czego co służy)pokazujesz palcem,mówisz jej numer i
                nagle okazuje się że mają na przykład jakies medium o które wcześniej pytałyści
                i nigdy nie było.Życzę powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka